Copilul meu de 10 ani nu poate dormi singur
Bună ziua. Va rog sa mă ajutaţi cu un sfat pentru a rezolva problema somnului la băiatul meu de 10 ani. Cam de 4 luni de zile nu mai poate dormi singur. Am încercat diverse metode: stau lângă el pana adoarme, las o lumina de veghe, îl mângâi pe spate sau povestim ce a făcut peste zi. Niciun rezultat. Merg la culcare, lângă soţul meu, iar peste 2 -3 ore apare lângă mine, spunându - mi sa vin lângă el ca nu poate dormi. Deja a devenit o problema stresanta, obositoare pentru amândoi. Va rog, spuneti- mi Cum sa procedez pt a rezolva aceata situatie. Multumesc.
9 comentarii
Buna seara,
inteleg ca de 4 luni incercati sa rezolvati problema, dar ma intreb: ce s-a schimbat acum 4 luni in viata copilului sau a familiei? Vreun deces, vreo mutare de domiciliu sau scoala, vreo ruda bolnava, certuri cu sotul, o imbolnavire a copilului sau operatie, etc? Poate va ganditi ce eveniment ar putea fi legat de aceste manifestari ale copilului. El se teme de ceva si trebuie aflat de ce anume. Ce va spune el cand nu vrea sa doarma singur, care-i motivul?
inteleg ca de 4 luni incercati sa rezolvati problema, dar ma intreb: ce s-a schimbat acum 4 luni in viata copilului sau a familiei? Vreun deces, vreo mutare de domiciliu sau scoala, vreo ruda bolnava, certuri cu sotul, o imbolnavire a copilului sau operatie, etc? Poate va ganditi ce eveniment ar putea fi legat de aceste manifestari ale copilului. El se teme de ceva si trebuie aflat de ce anume. Ce va spune el cand nu vrea sa doarma singur, care-i motivul?
Daca nu v-a spus dvs, sa incerce si tatal sa aiba o discutie "ca baietii", dar calma, care sa-l incurajeze sa se deschida. Teama lui poate fi reala sau imaginara - de fapt emotia e reala, chiar simte frica, dar ma refer la obiectul fricii.
Daca nu reusiti nici asa sa aflati ce-l sperie, puteti apela si la un psiholog.
Sanatate!
Daca nu reusiti nici asa sa aflati ce-l sperie, puteti apela si la un psiholog.
Sanatate!
Nu a avut loc nicio situaţie din cele enumerate de dvs sau altceva care sa îl facă sa nu poată adormi. El îmi spune ca îi este frica, ca îşi imaginează monştri Cum ies din dulap. II explic ca nu exista aşa ceva. Se trezeşte în miezul nopţii şi nu mai poate adormi când vede ca nu sunt lângă el.
poate a vazut filme cu monstri seara tarziu si imaginatia i-a lucrat suficient cat sa-l sperie. Dar e destul de mare incat sa stie deja ca monstrii nu exista - cred ca ce va spune el e doar ceea ce poate exprima si e altceva in spate. Si spunandu-i ca nu exista, dar el simtind totusi frica, nu i-o minimalizeaza, bs chiar il poate face sa nu se simta inteles, ca si cum emotia lui nu ar fi reala, desi el o simte. El are nevoie sa stie ca emotia lui e normala, ca e normal sa-i fie frica, dar ca e in siguranta.
Mai bne mergeti la psiholog.
Mai bne mergeti la psiholog.
Mulţumesc pentru sfat. Voi încerca să merg cu el la un psiholog.
Psiholog plus un consult la neuropsihiatru de copii ! Se numeste pavor nocturn manifestarea si uneori necesita tratament medicamentos !
Pavorul nocturn apare in stagiile profunde, de somn adanc. Nu e asta.
Nu il mai lasati sa vada nici un fel de desen animat cu monstrii, nici jocuri pe calculator sau pe tableta de acest gen (taiati sursa).
Incercati Gemoderivat de muguri de tei argintiu. Este un extract concentrat de tei care se da si la bebelusi cand nu pot dormi. Alegeti de la Plafar cutia pe care scrie si dozarea pentru copii. Gemoderivatul de tei argintiu merge bine si pentru somn si pentru starile de anxietate.
Nu il mai lasati sa vada nici un fel de desen animat cu monstrii, nici jocuri pe calculator sau pe tableta de acest gen (taiati sursa).
Incercati Gemoderivat de muguri de tei argintiu. Este un extract concentrat de tei care se da si la bebelusi cand nu pot dormi. Alegeti de la Plafar cutia pe care scrie si dozarea pentru copii. Gemoderivatul de tei argintiu merge bine si pentru somn si pentru starile de anxietate.
Va sugerez cartea terapeutica pentru copii'Iepurasul care voia sa adoarma de Carl -Johan Forssen Ehrlin
Sa va fie de folos,
„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
Sa va fie de folos,
„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
Buna seara! sunt si adolescenti sau tineri care nu reusesc sa adoarma singuri, depind de frati, parteneri, prezenta parintilor in casa, animale de companie. Nu este nimic anormal in asta daca asa am fost invatati. Era anormal sa doarma singur al dvs copil daca il obisnuiserati altfel, doar ca l ati invatat inconstient sa depinda de prezenta dvs in camera. El asociaza siguranta cu persoana dvs stand langa el.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3somnul copilului de 9 luni
- 3refuza sa doarma
- 13opium si stramoniu pentru un copil de 14 luni
- 11baietelul meu se ineaca in somn
- 2tulburari de somn
- 1Somnul copilului de 1 an si 2 luni
- 21Bebelusul doarme toata noaptea - afla ce tehnica trebuie sa folosesti
- 9Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea
- 2Sfaturi somn fetita de 2 ani și 2 luni
- 0Bebe doarme prea mult
- 0Rspundeti! fetita de 10 ani, somnambulism
- 4Somnul copilului
Mai multe informații despre: Tulburarile de somn la copii Somnul copilului somn copil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: