Soacra, educatie, atasare
In primul rand buna ziua! Vreau sa va spun ca am doua probleme.. am sa incep prin a va spune ca sunt intr-o relatie cu iubitul meu de 4 ani jumatate.. ne intelegem foarte bine, ne respectam, avem aceleasi planuri de viitor.. in principiu este o relatie frumoasa mai putin faptul ca el urmeaza sa plece 6 saptamani in strainatate:(.. noi, din al doi lea an ne-am mutat impreuna..dormim impreuna zilnic.. am stat despartiti maxim 5 zile cand eram certati. El trebuie sa plece in alta tara si prima problema este ca imi va fi extrem de greu avand in vedere faptul ca eu cand eram mica trebuia mereu sa ma despart de mama mea cand pleca in strainatate la munca.. chiar daca ne vedeam odata la 2 luni era foarte nasol. Eu sunt o fire mai sensibila decat el, nu neaparat ca plang la orice dar el e slabiciunea mea.. imi spune mereu ca ar trebui sa fiu mai puternica sa nu mai plang ca intr-o zi vom fi foarte fericiti.. eu stiu ca sunt cea care iubeste mai mult in relatie si am o frustrare..parintii lui nu s-au prea ocupat de educatia lui mai deloc.. noi cand ne am intalnit eram adolescenti si nu ma gandeam la asta atunci, eu l-am invatat foarte multe, cum sa se comporte, limbile straine, unele lucruri de igiena..o perioada am stat cu familia mea si atunci a vazut si el cum sa se comporte de exemplu de atunci a inceput sa imi cumpere flori ca a vazut la tatal meu ca i cumpara mamei..mi/as dori sa invat mai multe de la el cum a invatat si el de la mine.. a doua problema e.. mama lui este foarte ciudata. Mereu mi se plange mie.. se supara doar pe mine sau cel putin doar mie imi spune. imi spune de el "vaii nu si-a luat bacul am mintit toata familia, sunt foarte dezamagita de el" " nu ma respecta" "nu avem o relatie buna" " e un mincinos" odata a iesit el afara si Direct a inceput sa planga mama lui si sa imi spuna lucruri despre el..si cand apare el parca a si uitat ce imi spunea :| eu cand ii zic lui asta imi zice de exemplu "lasa ca nu e normala" "nu mai vorbi cu ea" "de ce nu o ignori?".. si dupa tot eu sa fiu se vina?!... mama mea de fiiecare data daca se supara pe el ma cheama pe mine sa mi spuna sa vorbesc eu cu el" nicidecum sa inceapa sa planga in fata lui sa ma "barfeasca".. care este motivul pentru care se intampla asta? eu ma gandeam ca el a realizat acum cand a crescut ca poate ea.. dau un exemplu : cand a fost mic i-a zis lui ca nu are bani sa i cumpere o bomboana, iar ea s-a dus dupa sa-si ia cafea. Am dat exemplul asta pentru ca el imi zice mereu ca in viata lui nu a primit nimic de la parintii lui nici macar bani de buzunar iar ei au casa si doua masini si castigau demult destul de bine pentru romania si el e si singur la parinti de asta ma intreb continuu oare de ce nu i-a dat putin mai multa educatie sa zic asa.. va rog ajutati-ma cu un sfat.. mi-as dori sa il pot ignora sa nu fiu doar eu cea care sufera dupa el..si sa nu ma mai gandesc mereu la mama lui si sa fiu mereu eu de vina.. mi se pare ca am investit prea mult fata de el pentru a fi tot eu cea mai putin castigata din relatie..va multumesc enorm daca ati citit si astept sfaturi!:)
7 comentarii
Buna seara, ceea ce descrieti pare mai mult o relatie de dependenta fata de partener, de asteptari ca el sa se comporte cum aveti Dumneavoastra nevoie. Nu stim de ce are el nevoie?
Amandoi veniti cu cate un "bagaj" din trecut/familie, pe care il lasati prea mult sa intre in relatie. De exemplu: o comparati pe mama Dumneavoastra cu mama lui, ca si cum ar fi o concurenta intre ele. Cum credeti ca se simte el intr-o astfel de situatie, pentru ca de fapt ii puneti in fata ceea ce el nu a avut, si asta este foarte dureros.
Dintr-o alta perspectiva puneti asupra lui o anumita presiune, iti cereti sa fie nu-stiu-cum, adica nu este suficient ce este, lucru pe care il face si mama lui.
Intr-o astfel de situatie nu este constructiv sa cautati cine este de vina, ci sa vedeti ce se poate face ca relatia sa mearga mai bine.
Daca sunteti dispusi colaborarea cu un terapeut de cuplu cu experienta va poate ajuta, inainte ca situatia sa derapeze.
Amandoi veniti cu cate un "bagaj" din trecut/familie, pe care il lasati prea mult sa intre in relatie. De exemplu: o comparati pe mama Dumneavoastra cu mama lui, ca si cum ar fi o concurenta intre ele. Cum credeti ca se simte el intr-o astfel de situatie, pentru ca de fapt ii puneti in fata ceea ce el nu a avut, si asta este foarte dureros.
Dintr-o alta perspectiva puneti asupra lui o anumita presiune, iti cereti sa fie nu-stiu-cum, adica nu este suficient ce este, lucru pe care il face si mama lui.
Intr-o astfel de situatie nu este constructiv sa cautati cine este de vina, ci sa vedeti ce se poate face ca relatia sa mearga mai bine.
Daca sunteti dispusi colaborarea cu un terapeut de cuplu cu experienta va poate ajuta, inainte ca situatia sa derapeze.
Multumesc mult pentru ce ati spus! Mie mi se parea normal sa il invat unele lucruri.. adica nu stia nici alfabetul la final corect.. incurca literele si nu doar asta. El chiar imi zicea ca ii place ca insist si nu las dupa el cand spune ca nu are chef si ca asa se simte iubit.. parca intr un fel ma razbun cateodata nu stiu de ce am o furie in mine
Stiu ca sunt mai mult sau mai putin dependenta de el de afectiunea lui.. e cam singurul care a stat langa mine cand aveam nevoie. Iar acum mama se intreaba de ce doar cu el stau
Chiar daca financiar mi-a oferit mereu detoate mama mea chiar daca a fost singura cu doi copii.. parca imi lipsea afectiunea si deaia caut acum asta
Aveti deja niste raspunsuri referitor la cam ce se intampla. Ideea este ce faceti cu ele...
Bună seara!
Într-un cuplu apar diferențe de comunicare, diferențe de percepție, de găndire, de tiparul pe care și l-a internalizat fiecare în familie.
Femeile și bărbații nu apreciază aceleași lucruri. Contează care este relația dintre voi doi, pe care puteți să o creșteți dacă acordați mai mare atenție relației decât fiecăruia în parte.
Ca o relație să meargă fiți atenți la orice spuneți și ce faceți, analizând dacă este de ajutor relației sau nu. Între parteneri nu e nevoie să existe comparație tot timpul, cine dă mai mult și cine oferă mai puțin. Părinții, frații nu ni-i alegem, îi respectăm așa cum sunt și nu-i folosim în disputele noastre.
Pot fi probleme cărora pentru binele cuplului trebuie sa le declarați un armistitiu permanent (de ex. probleme dureroase din trecut, probleme despre discuții cu părinții).
E important să se lase la o parte orgoliile, sau discuții pe tema cine-a oferit mai mult și cine nu.
Dacă ești alături de cineva, înseamnă că a avut niște calități pe care le-ai admirat, care te-au atras, dacă faci ceva pentru el faci din plăcere, nu ca să-i reproșezi.
Unui partener e nevoie să-i spui clar ce dorești, pentru că-i poți reproșa niște lucruri de care el nu are habar.
Acceptarea diferențelor, recunoasterea dreptului celuilalt de a exista ca persoană separată este foarte importantă, pentru că altfel apare frustrarea de ambele părți, care vă face să suferiți amândoi.
Din materialul trimis eu am tras concluzia că sunt multe probleme ce trebuiesc rezolvate în relație. Pentru binele relației e necesar să mergeți la un consilier sau terapeut de cuplu să vă ajute să identificați și să gestionați problemele existente.
Așa cum pentru fiecare aparat electrocasnic primiți instrucțiuni de folosință ca să nu-l stricați, așa aveți nevoie să și învățați să trăiți în cuplu. Un aparat electrocasnic îl puteți arunca și cumpăra altul, pe cănd o despărțire poate lăsa urme vreme îndelungată.
Într-un cuplu apar diferențe de comunicare, diferențe de percepție, de găndire, de tiparul pe care și l-a internalizat fiecare în familie.
Femeile și bărbații nu apreciază aceleași lucruri. Contează care este relația dintre voi doi, pe care puteți să o creșteți dacă acordați mai mare atenție relației decât fiecăruia în parte.
Ca o relație să meargă fiți atenți la orice spuneți și ce faceți, analizând dacă este de ajutor relației sau nu. Între parteneri nu e nevoie să existe comparație tot timpul, cine dă mai mult și cine oferă mai puțin. Părinții, frații nu ni-i alegem, îi respectăm așa cum sunt și nu-i folosim în disputele noastre.
Pot fi probleme cărora pentru binele cuplului trebuie sa le declarați un armistitiu permanent (de ex. probleme dureroase din trecut, probleme despre discuții cu părinții).
E important să se lase la o parte orgoliile, sau discuții pe tema cine-a oferit mai mult și cine nu.
Dacă ești alături de cineva, înseamnă că a avut niște calități pe care le-ai admirat, care te-au atras, dacă faci ceva pentru el faci din plăcere, nu ca să-i reproșezi.
Unui partener e nevoie să-i spui clar ce dorești, pentru că-i poți reproșa niște lucruri de care el nu are habar.
Acceptarea diferențelor, recunoasterea dreptului celuilalt de a exista ca persoană separată este foarte importantă, pentru că altfel apare frustrarea de ambele părți, care vă face să suferiți amândoi.
Din materialul trimis eu am tras concluzia că sunt multe probleme ce trebuiesc rezolvate în relație. Pentru binele relației e necesar să mergeți la un consilier sau terapeut de cuplu să vă ajute să identificați și să gestionați problemele existente.
Așa cum pentru fiecare aparat electrocasnic primiți instrucțiuni de folosință ca să nu-l stricați, așa aveți nevoie să și învățați să trăiți în cuplu. Un aparat electrocasnic îl puteți arunca și cumpăra altul, pe cănd o despărțire poate lăsa urme vreme îndelungată.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5soacra ma distruge din punct de vedere moral
- 14soacra soacra, poama acra
- 2relatia cu socrii
- 4soacra o problema
- 18Casnicia impreuna cu socrii!
- 79Soacra mea m-a distrus sufleteste.
- 1Probleme cu viitoarea soacra si cumnata care ma termina psihic!
- 6O problema nu tocmai noua - Soacra
- 1Locuitul cu socrii
- 2Probleme cu soacra
- 14Probleme cu soacra
- 8Lupt sau cedez? Socri o vor pentru ei.
- 1Probleme cu viitoarea soacra
- 3Am senzația ca mama iubitului meu nu ma place, sunt disperata
- 1Este adevărat ca mamele de băieți se schimba după ce aceștia se căsătoresc?
- 2Conflict cu soacra
Mai multe informații despre: