Probleme cu viitoarea soacra si cumnata care ma termina psihic!

12-01-2012
Giulia89
Nu este medic/terapeut
Giulia89
Simteam neaparat nevoia sa ma 'descarc' si eu cumva...undeva..cuiva...pentru ca mi-a cam ajuns, nici nu mai stiu cum sa fac Asadar, am sa povestesc ft. pe scurt ce si cum e cu cele doua (sa-mi fie iertat limbajul) scorpii- viitoarea soacra si cumnata.
1) Eu si prietenul meu avem varsta de 22 de ani si suntem impreuna de 3 ani 4 luni. Ne iubim foarte mult si ne intelegem cat se poate de frumos. Ma consider o norocoasa din acest d.p.d.v.
2)Amandoi am venit in Cj la facultate, eu in chirie..el in camin, insa mai mult statea pe la mine deoarece vroiam sa fim aproape unul de altul...si cum lucreaza de la inceputul facultatii...in camin se odihnea si nu prea, asa ca eram intotdeauna cu fericita sa apara la usa la mine...sa dormim impreuna..sa mancam impreuna. O perioada frumoasa pentru noi..pur si simplu.
3) Sora-sa, mai mare cu un an era pe atunci studenta anul 2 in Brasov, si cumva era vb,. ca poate rezolva sa vina in Cj. si sa stam impreuna. Parea o fata foarte ok. Parea! Ei bine, nu a reusit...asa ca am hotarat amandoi ca pana vine ea la anu' sa ne mutam noi in garsoniera un an (eram anul 2 amandoi). Pot spune cu mana pe inima ca mai frumos de atat nici nu se putea: noi stiam ce si cum acolo, ne gateam strict pt. noi, faceam noi doi curat cand aveam chef...nimeni nu ne dirija. Ba chiar mama lui mai venea pe la noi si, cum al meu lucra..eu mergeam mai mereu sa o astept...mereu o asteptam cu curatenie, mancare, o ajutam cu de toate...parea soacra perfecta. Din nou..parea...
4) Bun, vine sfarsitul anului doi...si incepem sa cautam chirie un ap. unde sa stam tot 3 (Doamne..regret ziua aia- niciunul, nici macar al meu iubit nu stia ce ne asteapta). Evident, ea a venit 1 zi sa ma ajute..restul numai eu m-am dus sa caut...umblam, negociam...inca de pe atunci au inceput scandalurile. Sora-sa incepea sa isi arate adevarata fata...nu ii place acolo, nu ii place dincolo... Tin sa precizez ca ea a zis 'Daca nu gasim ap. cu 2 camere la pret ok..putem lua unul cu dormitor si living. nu ma deranjeaza sa stau in living' Ramasesem fara optiuni..asa ca am zis lui iubi 'Hai totusi sa intrebam acolo, unde e dormitor si living..care e despartit de bucatarie, e e super. Macar sa intrebam de pret' Aaaaa, v-am zis ca prietenul meu ii plateste tot? Si cat era in Brasov...si pana in prezent cat e la master anul 2?! Tot: chirie 110 euro camera, cheltuieli, bani buzunar si ea nu se sinchiseste sa isi caute de lucru...Nu cu draga inima ii plateste...dar maica-sa nu 'isi permite sa o tina'. Revenind, Al meu o suna pe maica-sa sa ii zica de ap. de o camera + living, ce parere are si ea. De acolo incepe ea sa tipe la telefon, sa ii faca scandal chiar de era la lucru..cum ne permitem sa o bagam in liveng, fata ei ii cea mai cea, suntem nesimtiti, *eu* is nesimtita bla bla! Nu trece mult timp...ma suna pe mine sor'sa sa imi zica ' Eu zic ca e ok...' la care maica-sa urma pe fundal cu vocea ei de Ţaţă aceleasi chestii urate...eram atat de obosita, venita de la naiba sa vad ceva ap., eram plouata (plouase mult), imi era rece..si ma durea capul rau. M-am enervat si i-am zis la fata asta ' Spune-i lui maica-ta sa nu mai urle...ca ma doare rau capul'..atata mi-a trebuit. valeleu
5) Gasim ap. cu doua camere, pret ok...ne mutam din garsoniera...vine sora-sa..stramba din nas la camera ei, ca ii prea mica...baie mica bla bla. Bun, trece o perioada..si incepe...incepe 'distractia': -incepe sa faca pe sefa, ca doar ea e mai mare, - intra mereu in camera noastra si numai sa vada ce facem, - dadea ordine ce si cum sa facem, - incepea sa ma/ne barfeasca, - incepea sa se lege de mine din chestii minore. Ex: eu spalasem wc-ul de 2 sapt. si ma cheama ea in bucatarie, stand pe scaun...cu tigara in mana ' Auzi, tu ai mai spalat wc-ul?'..ii raspund ' normal ca da'...la care ea face o fata de superioara...' M-as mira!', - intotdeauna trebuia sa o anunt cand plecam undeva, -incepea sa vb. urat si cu frate-sau si sa il hamaleasca, -repede ii povestea lui maica-sa ce mai faceam prin apartament... Pana intr-o perioada in care nu am mai suportat..am inceput sa ies din casa fara sa ii zic unde plec (evident, ii se plangea lui frate-sau ca nu i-am zis unde plec), mancam cand ea era in camera etc..numai sa nu o mai vad...Incepeau si telefoanele de la maica-sa sa sune pe al meu sa se planga de mine...noroc ca al meu stie ce si cum si nu o baga de seama.
6) Trece cumva un an, urmeaza sa vina frate-meu...merg cu el sa cautam ceva cu 3 camere...saracul, el m-a ajutat sa caram lucrurile din camera ei...sa fac curat in ap...ca don'soara era acasa, in vacanta. Evident, gasim ap. ft. fain..2 camere mai mici cu pat dublu..si o camera mai mare gen sufragerie. Noi am zis sa se mute frate-meu acolo ca e mai de baieti...si merita in primul rand ca m-a ajutat mult, cumnata nici nu s-a sinchisit sa vina sa ajute. De acolo: scandal...uraste camera, nu o vrea, e oribila, e prea mica pt. ea, suntem nesimtiti ca nu i-am dat sufrageria care ii place ei, cum isi permite frate-meu sa aleaga camera..ca doar ea e mai mare. Vine intr-o zi cu maica-sa pe neasteptate...
7) De ce vine soacra cu cumnata? Sa faca scandal monstru! In prima zi nici nu m-am dus sa o salut si sa stau cu ele, ca stiam ca vor sa ma faca in toate felurile..s-a dus al meu sa incerce sa le calmeze. A doua zi, dis de dimineata...incep iara cu insulte la adresa mea si a lui fratemeu..ba chiar si la propriul fiu. Urlau si cu voce tare, sa aud si eu..pana ma enervez si merg direct la ele..eu si prietenul meu contra scorpiilor. Ce mi-au zis de fata cu al meu si frate-meu? Ca il manipulez, stau cu el pt. bani, il storc de bani, is pe interes, ii sucesc mintile, il vreau doar pt. mine, imi bat joc de cumnata, o fac sa se simta ca o carpa, si multe altele. Nu am stat prea mult fara sa sar si eu si sa ii zic sa discutam omeneste, fara sa ne scoatem ochii, mie nu imi place sa ma cert. Degeaba...degeaba incercam eu si al meu sa vo rbim cu frumosul, ele urlau in continuare. Au ramas fara replici..si maica-sa mi-a zis ' Te blestem sa nici nu apuci Craciunul!Eu cand blestem se adevereste ' Iubitul meu s-a enervat si i.a zis ' Stii ca deobicei astea se intorc impotriva ta? ' s-au luat si s-au dus.
8) Au trecut 3 zile..in care al meu nici nu le-a sunat..era distrus moral...si eu la fel..incercam sa ne revenim. Parintii mei erau furiosi pe ele si inca mai sunt. Il suna sor'sa dupa 3 zile ca ii reaminteasca ca am fost nesimtiti...etc... al meu se enerveaza si mai tare... Dupa cateva zile il suna maica-sa...si continua scandalul la telefon cu aceleasi chestii oribile...ii urla la telefon ca eu mi-am bagat coada si imi scoate denumiri urate. Normal ca al meu ii zice ' Stii ceva, sa fie ultima data cand te mai aud ca vorbesti asa de ea'. Mie imi venea sa plag de nervi...
9) In prezent stau cu frate meu, cumnata..si iubit. Al meu incearca din rasputeri sa o tina sub control pe fata asta dar nu prea reuseste...ne seaca deja. Acum se leaga de mine mai rau, ma insulta ori de cate ori are ocazia, cum fac ceva ce nu-i convine..repede suna pe mamica sa ii zica, se baga unde nu-i fierbe oala. Ma termina psihic...nici nu pot sa ii zic vreo doua ca repede se umfla si incepe sa se certe...o suna pe ma'sa si se preface ranita.
10) Finalul? Am hotarat noi doi ca din jumatea lui iulie sa ne mutam definitiv in garsoniera..doar noi doi...iar el a zis clar ca nu ii mai plateste nimic, sa se descurce. Amandoi facem eforturi uriase sa ne pastram calmul..mai ales eu, de dragul lui. Suntem satui de certuri...iar astea stau cu ochii pe mine non-stop. App., maica-sa nu stie de scumpa ei fetita o gramada de chestii...cate minciuni a indrugat si noi i-am acoperit spatele, o mintea ca merge sa doarma..si ea iesea in oras te miri unde. Fumeaza pe ascuns de mai bine de 4 ani...si maica-sa nu stie, chiar se teme sa nu afle..si multeee altele.
Acuma, ziceti-mi si mie...ce sa mai fac cu astea? Eu una simt ca innebunesc pana in iulie...
1 comentarii
0
02-01-2013, ora 13:48
gribincea
Nu este medic/terapeut
gribincea
buna giulia ami pare rau sa aud asta dar eu cred ca soacra buna nu exista sau doar daca esti pe aceasi lungime de unda cu ea atunci poti trai bine cu ea
si eu trec prin asemenea situatie cu soacra si cu cumnata mea dar la mine e ca am stat cu soacra an casa si cu cumnatamea la 5 minute de noi dar e greu sa stai cu acest stres zi de zi ma gandesc ca deja teai mutat cu prietenul tau cred ca am raspuns cam tarziu la mesajul tau si sti ce ar rebui sa faci sa pui vorbele an dos si sa ancerci sa te vezi cat mai rar cu ele asa fac si eu mai nou si de atat stres si suparare iam facut bagajelu si am trimiso la cumnata mea ca ea e fata ei cea iubita sotul meu e si el copilul ei dar ai impresia ca se poarta ca si cu un copil vitreg. dra eu zic sa fi tare sa vada ca nu te mai afecteaza nimic din ce spun ele ca si cand nu ar exista e mult mai dureros credema bine ca deocamdata nu aveti copii sau altele ca era o problema mult mai mare cel putin cat ai stat an casa cu cumnata ta. te pup si capul sus soarele rasare si pe starda voastra iubirea anvinge mereu si mai ales daca prietenul tau e de partea ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul