Sinuzita maxilară dreapta

07-09-2017
Roberta12
Nu este medic/terapeut
Roberta12
Buna ziua. Acum 4 ani am fost diagnosticata cu sinuzita maxilară parte dreapta. Am niste manifestari foarte ciudate fata de ce manifestari au alte persoane. Totul incepe cu o usturime la ochiul stang, coboara spre nas parte dreapta si apoi am o presiune asupra nasului( nu durere) si o durere de cap insuportabila in partea de jos a capului dar (ciudat) in partea stinga. In timpul crizelor( pentru ca toate acestea tin citeva minute, apoi trec, dupa care revin cu intensitate tot mai mare) nu pot articula corect cuvintele. Anul acesta am patit-o iar si pe linga toate cele mentionate mai sus in timpul crizelor nu puteam sa inghit. Ce parere aveti si ce imi puteti recomanda sa fac? Este ingrozitor prin ce trec in acele momente. Mentionez ca sufar si de anxietate si am si deviatie de sept pe partea dreapta. Va multumesc!
2 comentarii
0
08-09-2017, ora 08:28
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna ziua!Tot ce simtiti sunt complicatii ale sinuzitei favorizaya si intretinuta si de deviatia de sept nazal, de carii dentare, de lipsa de aerisire a creierului, toxinele din puroiul din sinus care pleaca prin sange si ele la creier, cu producere de anxietate, migrene.La fel tavanul sinusului e si planseul orbitei si afecteaza si ochiul si apar ce simtiti la ochi.Din cauza deviatiei de sept, puroiul ajunge in gura s-li irita si va produce ce simtiti.
Deci tbuie un tratament de 10 zile, apoi operatia de spt nazal.
Tratament=
Omeran 20 mg, 2tb/, inainte de mese.
Augmentin 1g, 1tb la 12ore, dupa mese
Nimesulid 100 mg, 1 tb/2/zi,
NASONEX sau Xylonazal spray, 1PUFX2/ZI, apoi pana il terminati, 1/zi, seara sau dimineata si suflati nasul dupa 15 min, ca sa isi faca efectul
Aerius 5 mg, 1tb seara, dupa mese.
La Spitlul PRAIN, noi opetam si deviatii de sept.
Nerezolvate cele de mai sus, in timp pot afecta si auzul, echilibru, zgomote in urechi(tinitus), care sunt f.deranjante.
Sanatate,
Elena Latcan
0
08-09-2017, ora 14:40
Roberta12
Nu este medic/terapeut
Roberta12
Multumesc din suflet pentru tratamentul prescris. In privinta operatiei asi dori cateva detalii si cit costa. O zi minunata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.