Ce sa pun in aparatul aerosli cu ultrasunete? Sinuzita maxilara
Am sinuzita maxilara stanga cronica. Singurul lucru care ma deranjeaza este ca imi curge nasul mereu, in afara de asta nu am alt simptom. Mi-am cumparat un aparat aerosol cu ultrasunete Laica si as vrea sa stiu ce sa pun in capacel impreuna cu serul fiziologic, in afara de produse pe baza sau care au in componenta uleiuri. Din cate am inteles se pot face inhalatii doar cu ser fiziologic, dar nu stiu cat sunt de eficiente. As dori ceva care nu are nevoie de prescriptie medicala si se foloseste in tratamentul sinuzitei.
8 comentarii
30 picaturi de prospan si 5 ml ser fiziologic
In manualul de instructiuni ale aparatului de aerosoli scrie ca nu se folosesc produse pe baza sau care au in componenta uleiuri. Prospan contine 3 feluri, in cantitati mici cred. Ar avea efect daca as lua Prospan 30 picaturi si sa fac aerosol doar cu ser fiziologc? Sau imi puteti recomanda va rog alt produs care nu contine uleiuri?
da prospanum se foloseste si intern
celelalte medicamente care se pot folosi..sunt chimice.. si se pot administra doar de un medic care vede pacientul
celelalte medicamente care se pot folosi..sunt chimice.. si se pot administra doar de un medic care vede pacientul
Va multumesc pentru raspuns. Voi merge la medic atunci. O zi frumoasa va doresc!
Bună seara.
Va rog sa ma sfătuiți dacă se poate.
Sunt solist vocal. Abordând un repertoriu ceva mai solicitant, după un eveniment (o noapte în care pot canta aprox 3-4 programe a cate 40-50 min. Intervine ragusala. Uneori chiar și după un singur program. Cândva am fost diagnosticat cu laringita cronica acuta...parca țin minte. Ideea este ca după un eveniment, doresc sa ma recuperez cat mai repede cu putință. Asa ca am achiziționat un aparat de aerosoli cu ultrasonic. Apoi am realizat ca nu știu ce medicamentație sa folosesc. Atât pt recuperarea vocala cat și pt intretinere. Dacă ma puteți ajuta.
Menționez ca de multe ori după ce am "reusit" Sa cant pana am rămas fără glas aproape (pot vb dar nu mai pot canta), a durat foooarte mult pana mi-am revenit. Uneori chiar doua luni.
Va mulțumesc și aștept un sfat.
Cu drag.
Va rog sa ma sfătuiți dacă se poate.
Sunt solist vocal. Abordând un repertoriu ceva mai solicitant, după un eveniment (o noapte în care pot canta aprox 3-4 programe a cate 40-50 min. Intervine ragusala. Uneori chiar și după un singur program. Cândva am fost diagnosticat cu laringita cronica acuta...parca țin minte. Ideea este ca după un eveniment, doresc sa ma recuperez cat mai repede cu putință. Asa ca am achiziționat un aparat de aerosoli cu ultrasonic. Apoi am realizat ca nu știu ce medicamentație sa folosesc. Atât pt recuperarea vocala cat și pt intretinere. Dacă ma puteți ajuta.
Menționez ca de multe ori după ce am "reusit" Sa cant pana am rămas fără glas aproape (pot vb dar nu mai pot canta), a durat foooarte mult pana mi-am revenit. Uneori chiar doua luni.
Va mulțumesc și aștept un sfat.
Cu drag.
1 consult ORL si laringoscopie obligatoriu
risti sa faci aerosoli degeaba si acolo sa creasca ceva polipi pe corzile vocale si sa pierzi vocea
2 din experienta pot sa.ti spun
cel mai mare dusman a tau si a vocii tale este Refluxul gatsro esofagian si alimentele acre, acide, citrice, otet, lamai, // care NU trebuie sa le mai consumi Nicodata
seara NU se consuma rosii, dulce, frcute
toate produc aciditate in somn...si de acolo iritaii in gat si oboseala corzilor vocale
risti sa faci aerosoli degeaba si acolo sa creasca ceva polipi pe corzile vocale si sa pierzi vocea
2 din experienta pot sa.ti spun
cel mai mare dusman a tau si a vocii tale este Refluxul gatsro esofagian si alimentele acre, acide, citrice, otet, lamai, // care NU trebuie sa le mai consumi Nicodata
seara NU se consuma rosii, dulce, frcute
toate produc aciditate in somn...si de acolo iritaii in gat si oboseala corzilor vocale
Multumesc. Am sa fac in tocmai. Cu bine si multa sanatate. Am sa va tin la curent cu rezultatul. Seara buna.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Sinuzita maxilara. Ce spuneti de cauterizare?
- 5aerosoli cu adrenalina si dexametazona, baietel 6 ani
- 5sinuzita maxilara dreapta
- 1Sinuzita maxilara
- 3aerosolul la bebelusi
- 1Utilizare aparat aerosoli si medicamentatii folosite
- 3Sinuzita maxilara cu dureri in ultima perioada...
- 3durere de gat si tuse - aerosoli ?
- 1sinuzita maxilara bilaterala
- 0O interpretare RMN cerebral ?
- 6sinuzita de care nu mai pot sa scap
- 2sinuzita
- 0Sinuzita si comunicare orosinusala
- 0Aparat aerozoli folosit in exces.
- 2Aerosoli cu acc la bebe de 7 luni?
- 3Aerosoli folositi prea des
- 5Sinuzita maxilara
- 1Sinuzita maxilara cronica
- 7Sinuzita maxilara