sinuzita maxilara de cauza ortodonta
Buna searea in urma unui rmn cranian cerebral nativ am fost diagnosticat cu sinuzita maxilara probabil de cauza ortodonta. Ce ma sfatuiti sa fac la ce medic sa merg si ce este de facut in această situatie. Rog medici rezidenti sa ma sprijine dar si celorlalti ce sunt in masura sa imi dea un sfat. Ionut 27 de ani bucuresti. Mentionez ca nu am nici o durere de dantura doar un bruxism ce il desfasor noaptea in subcostientul meu. Va multumesc.
9 comentarii
si eu aveam sinuzita (maxilara ) foarte des pana cand am ajuns la medicul ortodont. medicul iti va spune care este cauza si te va sfatui daca iti trebuie aparat dentar... probabil nu ai dintii aliniati corect sau ii ai inghesuiti chiar daca nu sunt strambi.
daca mai ai intrebari spunemi ca iti raspund si eu am avut ceva de genul numai ca eu nu m-am dus pentru sinuzita
daca mai ai intrebari spunemi ca iti raspund si eu am avut ceva de genul numai ca eu nu m-am dus pentru sinuzita
aaaa mai poate fi de vina si maselele de mintea de pe arcada superioar. daca ai sinusurile infundate te poate trimite la un chirurg bmf care rezolva situatia prin curatarea sinusurilor (cred). dar eu cred ca alinierea corecta a dintiolr rezolva tot ;)
Multumesc anita. Poti sa imi spui ce simptome aveai in urma acestei sinuzite maxilare? Ce dureri aveai si unde. Multumesc o zi buna.
simteam o presiune asupra dintilor si ma mai durea capul... ai probleme cu dintii in sensul ca sunt inghesuiti sau strambi...?
Nu imi calca corect la inchiderea guri a amaxilarului. Am dinti drepti normali. Am si bruxism searea scarjnesc din ei. Am 4 dinti pusi cei din fata respectiv 2 sus si 2 jos dar nu ma dor. Ru la simptome am nod in gat urechi infundate tiuituri in urechi. Ce zici poate fi de la aceasta sinuzita? Zici ca trebuie sa merg la un doctor stomatolog sa imi fac o radiografie digitala panoramica si acolo se vad radacine si nervi cum trebuie.
da dar cauta un medic stomatolog bun sa stie unde sa te indrume...aparat dentar din cate stiu nu se mai poate pune dar daca nu ai ocluzia buna iar e o problema. mergi la stomatolog, orl-ist (vezi sa nu ai dopuri )sau chirurg bmf unul din ei trebuie sa gaseasca" o solutie ". asa cum am spus si maselele de minte pot fi cauza...
Buna ziua! Sigur este vorba despre sinuzita de cauza ortodonta si nu odontogena?!
Ma scuzaţi doamna am gresit imi cer iertare. Doamna doctor dar sfatul dvs ca medic nu il vad. Sa fiti sanatoasa.
Nu se poate da un sfat atunci cand nu e un diagnostic. Pentru a stabili daca este sinuzita odontogena ( de cauza dentara ) trebuie verificat clinic si radiologic situatia dintilor din zona laterala maxilara, cei ce au raport cu sinusul maxilar. Ca prima etapa o radiografie panoramica este potrivita. Daca se descopera un dinte cauza a sinuzitei, atunci se recurge la terapie specifica ( de cele mai multe ori extractia dintelui, curatarea sinusului de catre chirurg bmf ). Problemele ortodontice pot influenta situatia sanatatii dentare din zonele respective, dar nu cauzeaza direct sinuzita.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Sinuzita maxilara. Ce spuneti de cauterizare?
- 3sinuzita maxilara dreapta si frontala
- 3sinuzita maxilara de natura dentara (corp strain in sinus maxilar)
- 1Sinuzita maxilara
- 0sinuzita maxilara
- 0sinuzita maxilara stg. comunicare Oro-Antrala stg.
- 0O interpretare RMN cerebral ?
- 2Sinuzita maxilara stânga, etmoidala
- 1Buna, va rog imi puteti da un raspuns mai clar la rezultatele analizelor, va multumesc.
- 2Sinuzita maxilară dreapta
- 2Sinuzita maxilară dreapta
- 2Ajutati.ma - sinuzita maxilara partea dreapta si sfenoidita
- 3Sinuzita Maxilara pe partea dreapta
- 3Sinuzita maxilara -arsuri pe pielea din creștetul capului
- 3Sinuzita MAXILARA Bilaterala de cauza dentară
- 3Sinuzita maxilara - etmoidala si frontala stanga
- 5Sinuzita maxilara
Mai multe informații despre: sinuzita maxilara