Sindrom ovar polichistic?

28-10-2018
Beatrise
Nu este medic/terapeut
Beatrise
Buna ziua,
Am 27de ani si de cand ma stiu am o menstruatie neregulata. In primii 3 ani, mentruatia imi venea cu inatrzieri mari, iar mai apoi fara tratatament(anticonceptionale sau duphaston) nu imi vine de nicio culoare.
Am facut o ecografie transvaginala la gineco si am fost diagnosticata cu Sindrom ovar polichistic, dar am fost directionata catre endocrinolog.
Endocrinologul mi-a dat de facut ft multe analize pe care pana acum nu le-am facut:DHEAS, ATPO, androstendion, insulina, etc.
Ca alte simptome mai am: greutate mare, pilozitate excesiva pe fata si mai nou cateva fire pe piept, exces de sebum, unghii ft fragile, acnee pe fata si pe spate, transpiratie excesiva si intoleranta la caldura mare, anxietate ai stari depresive, colesterol si trigliceride marite. De asemenea nu am o viata sexuala activa.
Am incercat tratamente cu Yasmine, apoi Duphaston si pe perioada tratamentului menstruatia era normala, aparea la fix 4 zile dupa terminarea foliei de pastile si dura 6 zile. Repet, fara pastile nu am menstra.
Pana voi ajunge din nou la medic cu toate analizele, s-a mai confruntat cineva cu aceste simptome?
Sunt ipohondra si mereu ma gandesc la ce este cel mai rau, mai ales ca obisnuiesc sa citesc tot ce se poate pe net si ma panichez.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: