Simptome neurologice cauzate de anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Simptome neurologice cauzate de anxietate?

01-10-2018
Cassiopeea
Nu este medic/terapeut
Cassiopeea
De cateva luni am inceput sa am atacuri de panica, care au generat in anxietate cu fel de fel de simptome. Cele care ma deranjeaza cel mai mult, sunt cele neurologice. Am momente in care simt ca mainile si picioarele nu raspund la comenzi, ca sunt grele si greu de urnit. De asemenea, deseori imi amortesc membrele din senin sau simt furnicaturi in degete. Alte simptome care ma ingrijoreaza sunt: ameteli frecvente, senzatia de plutire si dificultati de concentrare (uneori si de articulare a cuvintelor), dureri musculare, etc.
Pana acum am facut urmatoarele controale:
- Endocrinologic - ecografie de tiroida care a iesit foarte bine, VSH, TSH si FT4 au iesit de asemena bine.
- Neurologic - in urma examenului clinic, dr. mi-a recomandat RMN cranio-cerebral - care a iesit bine! in schimb examenul clinic nu a iesit foarte bine... in sensul ca dr. a suspectat o boala demilenializanta, care a fost infirmata de RMN. (... acum, ca un om anxios ce sunt, exista posibilitatea ca RMN sa nu fi vazut o astfel de boala?)
- Psihiatric - dintr-o conversatie de 10 minute, dr. mi-a dat diagnosticul de tulburare de panica (dar inca nu aparusera simptomele neurologice) si mi-a prescris tratament cu coaxil si xanax, insa am renuntat la el dupa o luna intrucat ma simteam mai rau de la el.

Intrebare: mai are sens sa fac si alte controale sau sa accept ca este doar pe fond de anxietate?
Intrebare 2: exista vreun tratament naturist eficient in astfel de probleme?

Multumesc!
6 comentarii
0
01-10-2018, ora 12:36
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Consult psihologic ați făcut ?cat de severa e anxietatea?
0
01-10-2018, ora 13:32
Cassiopeea
Nu este medic/terapeut
Cassiopeea
Am fost la cateva sedinte de psihoterapie, insa pretul lor a fost prea mare pt mine la acea vreme. Ma gandesc sa reiau psihoterapia. Anxietatea reusesc sa o tin sub control de obicei, nu am lasat-o sa-mi afecteze viata cotidiana, insa sunt perioade in care simptomele revin cu o intensitatea ridicata si am senzatia ca reajung la punctul 0.
0
01-10-2018, ora 14:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Simptomele pot fi somatizari de anxietate. Daca nu va trec la psiholog, va reintoarceti la psihiatru sa va schimbe antidepresivul.
0
02-10-2018, ora 07:29
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Si eu recomand tratament psihiatric in paralel cu cel psihoterapeutic. Cu sau fara atacuri de panica, pe fond aveti o tulburare anxioasa careia trebuie sa ii tratati cauza. La asta va ajuta cel mai mult psihoterapia, in special cea cognitiv-comportamentala, dar nu e singura forma de psihoterapie eficienta in astfel de probleme. Insa, avand in vedere simptomele somatice/neurologice prezentate, e mai indicat sa urmati si tratament psihiatric - in paralel cu cel psihoterapeutic, asa cum am zis mai sus. Una fara alta, nu vor fi eficiente in cazul dvs.
0
04-10-2018, ora 17:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Câteva ședințe de psihoterapie nu rezolvă problema. Continuați psihoterapia concomitent cu medicația. E bine ca psihoterapeutul să aibă și competențe de clinician pentru că evaluarea psihologică e foarte importantă ca psihoterapia să urmărească rezolvarea acelor factori care au provocat și mențin în continuare tulburarea.
0
07-01-2019, ora 14:23
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
Buna ziua! Sufar de anxietate generalizata din spusele psihologului. Sa incep cu inceputul.timp de 2 ani am fost intr un stres continuu, in fiecare zi din cauza prietenului meu. In luna iulie a murit bunicul meu(bolnav de cancer care nu a fost depistat la timp). Dupa înmormântare am inceput sa ma simt rau.imi venea sa vomit, diaree si ma durea burta in partea dreapta jos(dar nu foarte tare). Am fost la urgente...analiza de sange.ekg.ecografie abdominala.toate bune. Am plecat acasa in aceeasi stare de rau.am facut control ginecologic cu ecografie, totul bine, dar aceleasi dureri de burta si imi venea sa vomit si diaree. Am mers la un chirurg dupa 2 săptămâni sa ma consulte crezand ca am apendicită. M a consultat si mi a zis ca am colica abdominala si m a internat ptr tratament. Iar analize de sange bune.ekg bun. Cat am stat in spital intr o seara m a durut putin mai tare in partea dreapta si a doua zi m a operat de apendicita. Dupa operatie aveam aceleasi simtome.imi venea sa vomit.ma durea ba in stanga abdomenului, ba in dreapta, ba mai sus, ba mai jos, ba constipatie. Dupa o luna am facut o ecografie abdominala la privat si totul era in limite normal.doctorul spunandu mi ca am colon iritabil si timp de o luna jumătate am luat tratament dar fara rezultate. Nu am activitate.stau toata ziua in casa si cand ma doare ceva caut pe internet sa vad ce inseamna si imi asociez simptomele cu boli grave.am hotarat sa merg la psiholog. Dupa prima sedinta m am simtit mai linistita...dar cu timpul ma simt ca inainte. Ma gandesc in fiecare zi ca ce am de ma doare ba in stanga, ba in dreapta, ba spatele. Ma gandesc mereu ca sufar de o boala grava cum ar fi cancer. Nu prea am pofta de mancare.ba sunt constipata.ba am diaree.
De craciun am fost la munte cu sora mea si nu am avut nimic.nu dureri.nu ganduri...nimic. cand am ajuns acasa au început sa apara simptomele.cateodata imi vine sa vomit.diaree.constipatie.trag aer greu uneori cand am ganduri urate, ca un oftat.ragait dupa masa sau dupa ce fumez, chiar si dimineata cand ma trezec.
Va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai cred
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •