Anxietate si tremur / senzatie de slabiciune
![radu72](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua
O anxietate puternica poate provoca tremor interior + fasciculatii in zona gambelor + senzatie de slabiciune si epuizare ? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva ? Si ce tratament v-a fost recomandat / a dat rezultate ? La un control neurologic nu au aparut semne de alta boala/afectiune. Si totusi, cum se poate ca anxietatea sa te epuizeze asa de mult ?
Multumesc
O anxietate puternica poate provoca tremor interior + fasciculatii in zona gambelor + senzatie de slabiciune si epuizare ? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva ? Si ce tratament v-a fost recomandat / a dat rezultate ? La un control neurologic nu au aparut semne de alta boala/afectiune. Si totusi, cum se poate ca anxietatea sa te epuizeze asa de mult ?
Multumesc
4 comentarii
![Psiholog Rodica Dragomir](/arata_img.php?img=cont_218957.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua! Tulburarile anxioase sunt caracterizate printr-o ruminatie aproape permanenta, asemenea unei spirale a gandurilor care nu se finalizeaza cu o solutie. Persoana care sufera de anxietate se concentreaza atat de mult pe ganduri, pe detalii, pe posibilitati de a i se intampla ceva rau, incat devine foarte dificil pentru ea sa mai poata vedea imaginea de ansamblu, sa se raporteze la realitatea cotidiana a vietii sale. Aceste ganduri negative pot da nastere unei serii de simptome fizice si dureri cronice inexplicabile.
In cazul dumeavostra, este recomandat sa faceti un set complet de investigatii medicale, si daca din punct de vedere clinic nu se gaseste o explicatie pentru simptome, va puteti adresa unui psiholog pentru o evaluare.
Multa sanatate!
In cazul dumeavostra, este recomandat sa faceti un set complet de investigatii medicale, si daca din punct de vedere clinic nu se gaseste o explicatie pentru simptome, va puteti adresa unui psiholog pentru o evaluare.
Multa sanatate!
![Psiholog Cristina-Mihaela Stoian](/arata_img.php?img=cont_149074.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Intrebati cum se poate ca anxietatea sa te epuizeze asa mult? Simplu. Psihicul este o functie a creierului si exista legatura minte-corp. Cercul vicios al anxietatii este urmatorul: gandurile creaza emotii, emotiile creaza reactii fiziologice si ele la randul lor, creaza comportamente. Dar totul nu se opreste aici, ca de aia e un cerc vicios: dupa ce ai un comportament, vine un alt gand, o alta emotie, o alta reactie fiziologica, un alt comportament si tot asa. Daca va ganditi putin, veti observa ca fiecare emotie se simte in corp diferit - aceea e reactia fiziologica de care vorbesc. Gandurile sunt automate in anxietate: majoritatea pacientilor imi spun ca nu se gandeau la nimic atunci cand au simtit in corp x lucru. Ceea ce este total eronat, pt ca nu ai cum sa nu gandesti, dupa cum nu ai cum sa nu respiri! Blank total al mintii, nu exista. Doar mortul nu simte si nu gandeste. Deci, da: ceea ce simti e de la anxietate si se trateaza la psihiatru si psiholog. Deja ai epuizat specialitatile medicale, cautand raspunsuri unde nu e cazul.
![radu72](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua
Multumesc de raspunsuri. Am fost la cativa psihiatri si psihologi, dar poate nu i-am gasit pe cei potriviti. Pana acum :)
Multumesc de raspunsuri. Am fost la cativa psihiatri si psihologi, dar poate nu i-am gasit pe cei potriviti. Pana acum :)
![Psiholog Cristina-Mihaela Stoian](/arata_img.php?img=cont_149074.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
In multe situatii nu gasim din prima ce ne trebuie. Depinde si ce așteptări aveti de la terapie. E foarte importanta motivatia pentru schimbare, dar mai ales, perseverenta in a depune efort pt schimbare. Acel efort inseamna timp, bani, vointa si motivatie.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7nu inteleg ce se intampla cu mine???
- 12Sa fie anxietate???
- 95vindecare depresie, anxietate, atacuri de panica
- 8Alcoolism, depresie, anxietate
- 0Anxietate!? probleme în familie, despre relaţia tată-fiică
- 34Nu vreau sa sufar din cauza anxietatii si sa imi fie frica si sa ies din casa
- 15cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?
- 8Medicament impotriva stresului si anxietatii
- 9Atac de panica? Anxietate? Nu mersi, mi-e bine asa! :)
- 34depresie, anxietate, tulburari somatoforme?
- 34depresie anxietate, atacuri de panica si tulburari obsesiv compulsive
- 6Anxietate sau ceva mai grav ?
- 4Anxietate si tulburari de ritm
- 7anxietate, frica de moarte, frica de a mi se face rau
- 3Anxietate sau hipoglicemie?
- 20Am nevoie de atatea medicamente?
- 3Anxietate cauzata de o fobie
- 1anxietate puternica
- 5Duloxetina - ce sa fac?
- 6Se poate scapa de asa ceva.
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: