Simptome neplacute dupa operatia de hernie inghinala
Buna seara,
In urma cu un an si jumatate a trebuit sa suport o operatie de hernie inghinala stânga cu plasa. Precizez ca am 63 ani si sunt un barbat corpolent (130 Kg). S-a efectuat operatia la o clinica privata si dupa 2 luni si 5 zile s-a reusit, in sfârsit, eliminarea firelor cu care se efectuase sutura exterioara. Spun aceasta deoarece saptamânal, medicul care ma operase mai descoperea câte un capat de fir ramas nescos. Aceasta facea ca operatia sa supureze si, evident, sa nu se inchida. Precizez ca sutura avea circa 25 cm lungime. In sfârsit, dupa multa suferinta si nenumarate drumuri la medicul respectiv, lucrurile s-au rezolvat. Acum, dupa un an si jumatate, simt sub piele, independent de sutura exterioara, o umflatura de circa 2 cm in diametru si 7-8 cm lungime, vizibila când stau in pozitie verticala, foarte dureroasa si foarte tare la apasare. Daca nu o apas, durerea e usoara si permanenta. Oare este ceva normal sa am aceasta umflatura dureroasa ? Este o chestiune ce tine de refacerea zonei ? Este semnul unei recidive ? Este o intoleranta a organismului fata de plasa respectiva ? Oare este o operatie nereusita ? Ar fi bine sa port o centura inghinala ? Durerea devine acuta când stau pe scaun si inclin sa cred ca o centura inghinala mi-ar face bine. Multumesc frumos pentru raspunsurile si sfaturile dvs.
In urma cu un an si jumatate a trebuit sa suport o operatie de hernie inghinala stânga cu plasa. Precizez ca am 63 ani si sunt un barbat corpolent (130 Kg). S-a efectuat operatia la o clinica privata si dupa 2 luni si 5 zile s-a reusit, in sfârsit, eliminarea firelor cu care se efectuase sutura exterioara. Spun aceasta deoarece saptamânal, medicul care ma operase mai descoperea câte un capat de fir ramas nescos. Aceasta facea ca operatia sa supureze si, evident, sa nu se inchida. Precizez ca sutura avea circa 25 cm lungime. In sfârsit, dupa multa suferinta si nenumarate drumuri la medicul respectiv, lucrurile s-au rezolvat. Acum, dupa un an si jumatate, simt sub piele, independent de sutura exterioara, o umflatura de circa 2 cm in diametru si 7-8 cm lungime, vizibila când stau in pozitie verticala, foarte dureroasa si foarte tare la apasare. Daca nu o apas, durerea e usoara si permanenta. Oare este ceva normal sa am aceasta umflatura dureroasa ? Este o chestiune ce tine de refacerea zonei ? Este semnul unei recidive ? Este o intoleranta a organismului fata de plasa respectiva ? Oare este o operatie nereusita ? Ar fi bine sa port o centura inghinala ? Durerea devine acuta când stau pe scaun si inclin sa cred ca o centura inghinala mi-ar face bine. Multumesc frumos pentru raspunsurile si sfaturile dvs.
4 comentarii
Buna ziua.
Ar putea fi funiculul spermatic inflamat. Luati un tratament antiinflamator ( ketonal, diclofenac, indometacin...) pentru 7-10 zile, cu reevaluare ulterioara. De asemenea puteti aplica local punga cu ghiata intermitent.
Ar putea fi funiculul spermatic inflamat. Luati un tratament antiinflamator ( ketonal, diclofenac, indometacin...) pentru 7-10 zile, cu reevaluare ulterioara. De asemenea puteti aplica local punga cu ghiata intermitent.
Domnule Doctor, va multumesc frumos pentru raspuns. Dar tin sa adaug ca acea formatiune dureroasa si tare la pipait o am inca de acum 1 an si jumatate, adica imediat dupa operatie. In acest timp eu am tot sperat ca se va resorbi, ca va disparea odata cu trecerea timpului si a inglobarii plasei in organism. Oare ar putea fi locul in care a fost cusut muschiul sau plasa ? Oricum, incep deindata un tratament antiinflamator, asa cum m-ati indrumat. Credeti ca ar fi bine sa port o centura inghinala ? Sunt ingrijorat si de aceea astept in continuare sfatul dvs. competent. Cu multumiri !
Buna ziua.
Fara sa va examinez, nu pot pune un diagnostic cu acuratete. Da, ar putea fi traiectul de sutura ( la plasa sau aponevroza ). Nu e cazul de centura. Luati tratamentul si facem reevaluare ulterioara.
Fara sa va examinez, nu pot pune un diagnostic cu acuratete. Da, ar putea fi traiectul de sutura ( la plasa sau aponevroza ). Nu e cazul de centura. Luati tratamentul si facem reevaluare ulterioara.
OK, voi urma tratamentul antiinflamator pe care mi l-ati indicat. Domnule Doctor, va multumesc frumos !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5operatie hernie inghinala
- 0Operatie hernie inghinala dreapta
- 5Hernie inghinală operată
- 2Hernie inghinala operată clasic
- 1Operație de hernie inghinala.
- 0Recomandare chirurg Oradea
- 1Reluare activitate fizica postoperatorie
- 0Ajutatima va rog.
- 2Hernie Inghinala - cum se face o refacere dupa operatie de hernie?
- 7Hernie inghinala stânga.
- 2Eliminare lichid - reacție post-operatorie hernie cu plasa
- 3Delir dupa operatie
- 1Reluare viata sexuala dupa o operatie de hernie ombilicala clasica fara plasa
- 5Dureri dupa operatie de hernie spieghel
- 2Presiune la un an după operatia de hernie inghinala
- 2Hernie inghinala pelvin
- 2Ridicare obiecte grele dupa operatie clasica cu plasa protetica hernie inghinala
- 3Hernie inghinală partea dreaptă operată
Mai multe informații despre: dupa operatia de hernie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: