simptome medicamente sau scleroza?
Buna ziua. Am o mare neliniste. Mama mea in varsta de 55 de ani a suferit un episod major depresiv in urma caruia a fost internata la un spital pshiatric, dupa care i s-a dat ca tratament tranxene, depakine, fevarin, romparqine, insa la o saptamana dupa tratament au inceput sa o doara muschi mainilor, picioarelor, articulatiile, miscarile sun f incete, nu are echilibru, se ridica f greu din pat, cand dorme nu se poate intoarce de pe o parte pe alta si in plus are si pierderi de memorie, de ex. uita ce zi este cate odata, sa ia pastilele, pierse notiunea timpului etc. Urmeaza sa mergem la un neurolg dar pana atunci nu am liniste. Poate fi efectul medicamentelor sau poate fi vorba de ceva mult mai grav. Mentionez ca a fost si anemica, i sa administrat sange.
V multumesc anticipat.
V multumesc anticipat.
4 comentarii
Trebuie sa mai fie un medicament pe care l-ati omis. Romparkinul se asociaza unui antipsihotic-vedeti care e acela. Eu cred ca e efectul medicatiei, mai ales al antipsihoticului, desi nu apare mentionat. Mai putin pierderile de memorie- aici trebuie investigata prin tomografie computerizata.
Am omis medicamentul Seroquel XR si durerile de coloana care sunt mari de cateva zile, mentionez de asemenea ca a mai avut probleme cu coloana.
Va multumesc.
Va multumesc.
Ce pot sa va spun fara a va vedea este ca mama nu are nevoie de Romparkin. Banuiam ca ia un antipsihotic, caci romparkinul se da pentru a preveni anumite reactii adverse care apar la antipsihotice, dar seroquelul nu da acele reactii( e vorba de efecte extrapiramidale).
Dar pentru ca spuneti ca mama are dureri mai vechi de coloana, nu se poate spune fara a o vedea care e cauza starilor ei neplacute de acum. Depinde si ce diagnostic psihiatric are si daca sunt necesare sau nu toate medicamentele de mai sus. Va sugerez sa mai faceti o evaluare psihiatrica pentru a va lamuri.
Dar pentru ca spuneti ca mama are dureri mai vechi de coloana, nu se poate spune fara a o vedea care e cauza starilor ei neplacute de acum. Depinde si ce diagnostic psihiatric are si daca sunt necesare sau nu toate medicamentele de mai sus. Va sugerez sa mai faceti o evaluare psihiatrica pentru a va lamuri.
Va multumesc pt sfaturi, o sa merg cu ea la neurolog pt ca ma nelinistesc pierderile de memorie aparute, dupa care o sa mergem si la alte investigati la coloana.
O seara cat mai placuta!
O seara cat mai placuta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Episod depresiv anxios
- 7cer opinii la problema mea
- 4cum iti ajuti mama depresiva?
- 4tulburare psihotica... are sanse sa se faca bine si sa mai profeseze?
- 7Obregia sau Spitalul Militar pt episod depresiv major?
- 39Atacuri de panica, episod depresiv si tratament puternic
- 4episod depresiv sever
- 3Tratament cu Fevarin - episod depresiv major
- 4Diagnosticarea episoadelor depresive
- 6episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative
- 1Am episod depresiv și îmi e frica de ce urmeaza
- 3depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica
- 11Episod depresiv recurent
- 1Intrebare despre tratament contra depresiei
- 4Episod depresiv.
- 3Episod depresiv sever fara simptome psihotice - ture de noapte
Mai multe informații despre: episodul depresiv