depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica

am fost diagnosticata acum 5 ani cu atac de panica si episod depresiv major am urmat un an de zile tratament cu stimuloton si inca doua medicamente m-am facut bine apoi nu am m-ai luat tratament dar acum 2 ani iarasi depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica nefiind asigurata medical sa pot merge la medic nici atunci nici acum posibilitatile materiale mai reduse as vrea sa stiu daca stimulotonul se poate procura si fara reteta in principiu am mai intrebat pe la farmacie dar cica nu...eu m-am simtit foarte bine de la el doar ca acum nu mai am cum sa il procur..ma puteti ajuta cu un sfat o parere ? multumesc anticipat
3 comentarii

Buna ziua, este important sa intelegeti ca medicamentele fac doar o parte din treaba; daca nu tratati cauza starile vor aparea din nou si din nou. Nu este recomandat sa luati medicatie singura chiar daca a functionat in trecut. Incercati totusi sa mergeti la un consult medical si sa fiti evaluata corect.

Bună ziua!
Medicamentele nu se iau la întâmplare, ci după o schemă de tratament stabilită de medic. Dacă un medicament v-a făcut bine la un moment dat, nu este sigur că acum va avea același efect, sau cel puțin nu în aceleași doze. Apoi dacă ați luat numai medicamente și nu ați făcut și psihoterapie pentru a umbla la cauzele care au declanșat problema, ori de căte ori apare o anumită conjuctură, boala poate reapărea.
Ca și colegul meu vă sfătuiesc să mergeți la medic pentru a vă pune un diagnostic și a stabili medicația necesară, dar în același timp încercați să aflați cu ajutorul unui psiholog cauzele din spatele problemelor dumneavoastră și apoi cu ajutorul acestuia stabiliți căile de urmat pentru rezolvarea acestora.
Medicamentele nu se iau la întâmplare, ci după o schemă de tratament stabilită de medic. Dacă un medicament v-a făcut bine la un moment dat, nu este sigur că acum va avea același efect, sau cel puțin nu în aceleași doze. Apoi dacă ați luat numai medicamente și nu ați făcut și psihoterapie pentru a umbla la cauzele care au declanșat problema, ori de căte ori apare o anumită conjuctură, boala poate reapărea.
Ca și colegul meu vă sfătuiesc să mergeți la medic pentru a vă pune un diagnostic și a stabili medicația necesară, dar în același timp încercați să aflați cu ajutorul unui psiholog cauzele din spatele problemelor dumneavoastră și apoi cu ajutorul acestuia stabiliți căile de urmat pentru rezolvarea acestora.

Buna seara!Imi pare rau ca sunteti in aceasta situatie...Ideea principala, asa cum au sustinut si colegii mei, este sa va adresati unui psihiatru pentru a va reinitia tratamentul.Daca nu lucrati aveti posibilitatate sa fiti coasigurat, fie pe asigurarea sotului sau a copiilor, daca sunt majori si sunt angajati.Daca deveniti asigurata puteti apela la medicul de familie sa va dea un bilet de trimitere pentru psihiatru, putand obtine astfel atat reteta compensata, cat si ajutorul unui psiholog aflat in contract cu casa de asigurari.Daca nu aveti posibilitatea de a deveni coasigurat puteti lua in calcul si plata direct la casa, care din cate stiam este in jur de 300 lei pe an, aceasta fiind cu mult mai putin decat daca ati cumpara medicamentele in fiecare luna.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3atacul de panica, frica de anestezie
- 2sunt studenta in ultimul an si nu mai pot sa invat
- 4Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica
- 8atacuri de panica sau spondiloza cervicala?
- 5am avut niste atacuri de panica acum cativa ani... de ce au aparut atacurile astea?
- 22anxietate si depresie?
- 4Cresteri mari de adrenalina in somn
- 10Atacuri de panica, depresii. Am nevoie de un ajutor
- 12650Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- 16Va cer un ajutor sincer pentru depasirea atacurilor de panica!
- 3de vreo 4 ani am stari de ameteala, atacuri de panica, frica de a sta singur
- 8Stare de anxietate, frica, panica
- 8imi vreau inapoi viata...fara frica
- 1atac de panica
- 5anxietate, atac de panica, depresie?
- 0Am reușit sa scap de atacurile de panica
- 2Atacuri de panica
- 3Recidiva atacuri de panica, efecte adverse posibile la acelasi medicament din prima faza?
- 4Posibila costocondrita, recomandare specializare medicala
Mai multe informații despre: Atacurile de panica episodul depresiv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: