Episod depresiv sever
Buna ziua in ultimele 3 luni traiesc clipe groaznice, simt ca am creierul sacadat iar puterea mea de concentrare a scazut considerabil. Am fost diagnosticat de catre doi medici psihiatrii cu trei diagnostice diferite( anxietate psihotica dupa 2 minute de consulatie in care mi-am prezentat mult prea pe scurt simptomele, depresie-anxioasa dupa ce o doamna draguta a ascultat mai indeaproape starile pe care le simt iar acum iau tratament cu elicea velanfaxina si olanzapina dupa un presupus episod sever de depresie. Nu mai inteleg ce e cu mine, am ganduri repetitive iar cateodata simt ca am capul efectiv gol. Nu stiu nu pot intelege am fost un om sociabil si plin de entuziasm cu multi prieteni si cu o viata sociala foarte incarcata in timp ce acum mi-e frica se ma intalnesc cu orice om sub impresia ca nu pot reusi sa fac nimic. Pe langa tratament iau si cebraoptim iar tot cea ce simt este tot un creier fara o atentie distributiva pe care o aveam cu mare usurinta inainte de multe atacuri de panica care au durat multe ore timp de vreo 5 zile si care au fost provocate fara o trauma reala. Tin sa mentionez ca am 20 de ani si tot timpul am fost considerat si de profesori un copil inteligent si descurcaret. Memorie de scurta durata foarte proasta parca uit de la mana pana la gura.Ceva sfaturi va rog?
10 comentarii
buna
avand in vedere debutul brusc si neasociat cu un eveniment de viata traumatizant, verifica mai atent latura organica a creierului, respectiv mergi la neurologie si incearca un RMN, pentru a elimina o cauza de natura organica.
Apoi la psihiatru sau psiholog clinician pentru evaluare si diagnostic, si eventual psihoterapie inainte de a lua tratament psihiatric.
Mult succes!
avand in vedere debutul brusc si neasociat cu un eveniment de viata traumatizant, verifica mai atent latura organica a creierului, respectiv mergi la neurologie si incearca un RMN, pentru a elimina o cauza de natura organica.
Apoi la psihiatru sau psiholog clinician pentru evaluare si diagnostic, si eventual psihoterapie inainte de a lua tratament psihiatric.
Mult succes!
RMN-ul a fost primul lucru pe care l-am facut dar a rezultat ca nu e problema organica a creierului.Medicamentele parca nu le simt ca m-ar face sa progresez in vreun fel chiar daca tratamentul este unul destul de complex. Ma simt ca un intrus in capul meu. Fac psihoterapie telefonica dar parca sunt epuizat complet de resurse incercand sa ma lupt cu scenariile din capul meu. Singurul moment din zi in care ma simt ca inainte este noaptea dupa medicamentul de somn vreo 30 de minute dupa care adorm.Oare ar trebui sa imi schimb tratementul ?
Buna ziua,
De cat timp urmati ultima schema de tratament?
De cat timp urmati ultima schema de tratament?
Nu am emotii nu ma mai pot supara pe chestii nu ma mai pot bucura parca sunt tot timpul in "priza". Imi vad lipsa de agilitate parca n-as fi dormit o noapte intreaga. Psihoterapetul vorbea de o depresonalizare iar psihiatrul de un episod depresiv major. Tot ceea ce fac eu de 3 luni este sa caut o informatii si sa vorbesc doar despre problema mea. Mi-e frica sa nu devina obisnuinta si sa nu mai pot iesi din starea asta in care toate amintirie imi sunt amestecate eu neavand chef sa fac nimic niciodata parca sunt un robotel plimbat dintr o parte in alta.
În privinţa tratamentului, discutaţi cu medicul psihiatru, poate vă schimbă ceva ȋn schema medicamentoasă.
Nu lasaţi totul ȋn baza tratamentului ci implicaţi-vă mai mult ȋn redobândirea echilibrului emoţional. Puteţi pune ȋn aplicare următorul exerciţiu de activare comportamentală:
Stabiliti-vă o agendă pe care să o urmaţi zilnic. Ntaţi ce este important pentru dvs. să faceţi. Scrieti-vă agenda de seara pentru urmatoare zi, de exemplu in fiecare seara la ora 20. Faceţi din aceasta acitivitate un ritual.
Următoarea zi, acţionaţi în funcţie de ceea ce aţi stabilit în agendă, indiferent de emoţiile, stările şi gândurile pe care le aveţi. Lasaţi-vă ȋn voia agendei, aceasta o să vă ofere orinetare şi sens, nu emoţiile şi gândurile negative. Agenda o să vă ajute să puneţi ȋn practică tehnicile, metodele prezentate ȋn şedinţele de terapie.
Zilnic stabiliţi-vă şi o recompensă. Aveţi nevoie să reȋnvăţaţi să vă bucuraţi, să vă simţiţi din nou bine.
Amintiţi-vă consant, un plan pe hârtie, oricât de bine ar fi gândit, aduce schimbarea dorită doar după ce se trece la efectuarea activităţilor plănuite.
Rezultate dvs. şcolare bune, disciplina cu care probabil sunteţi obişnuit, v-ar putea ajuta să fiţi cooperant, ȋn ciuda greutăţii resimţite.
Nu lasaţi totul ȋn baza tratamentului ci implicaţi-vă mai mult ȋn redobândirea echilibrului emoţional. Puteţi pune ȋn aplicare următorul exerciţiu de activare comportamentală:
Stabiliti-vă o agendă pe care să o urmaţi zilnic. Ntaţi ce este important pentru dvs. să faceţi. Scrieti-vă agenda de seara pentru urmatoare zi, de exemplu in fiecare seara la ora 20. Faceţi din aceasta acitivitate un ritual.
Următoarea zi, acţionaţi în funcţie de ceea ce aţi stabilit în agendă, indiferent de emoţiile, stările şi gândurile pe care le aveţi. Lasaţi-vă ȋn voia agendei, aceasta o să vă ofere orinetare şi sens, nu emoţiile şi gândurile negative. Agenda o să vă ajute să puneţi ȋn practică tehnicile, metodele prezentate ȋn şedinţele de terapie.
Zilnic stabiliţi-vă şi o recompensă. Aveţi nevoie să reȋnvăţaţi să vă bucuraţi, să vă simţiţi din nou bine.
Amintiţi-vă consant, un plan pe hârtie, oricât de bine ar fi gândit, aduce schimbarea dorită doar după ce se trece la efectuarea activităţilor plănuite.
Rezultate dvs. şcolare bune, disciplina cu care probabil sunteţi obişnuit, v-ar putea ajuta să fiţi cooperant, ȋn ciuda greutăţii resimţite.
Va multumesc frumos am sa tin cont de sfatul dumneavoastra
Anonim nu mai ai emotii de la zyprexa (olanzapina) nu te-a ingrasat? Si venlafaxina Alventa iei peste 150? Nu fa prostia sa opresti tratamentul vb cu medicul tau in 2 luni la asa tratament agresiv ar trebui sa te simti mult mai bine.Doua antidepresive si un antipsihotic nici in spital nu iti dau asa mult.Eu as cere o alta parere.
Nu, nu m-a ingrasat iar alventa iau 75 de mg odata pe zi. Stiu ca nu ar trebui sa opresc medicatia ca o sa apara reactii adverse dar nici nu vreau sa continui pentru ca nu vad diferente
Anonim 1018 - a trecut ceva vreme, de cand ai postat. Sotul meu are acelasi simptome pe care le ai/avut tu. Ia tratament cu venlafaxina si altele.Are ca diagn. episod depresiv ( depresie anxioasa-)Cum mai esti, te-ai recuperat? Ai schimbat tratamentul ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Episod depresiv anxios
- 7cer opinii la problema mea
- 4cum iti ajuti mama depresiva?
- 4tulburare psihotica... are sanse sa se faca bine si sa mai profeseze?
- 7Obregia sau Spitalul Militar pt episod depresiv major?
- 39Atacuri de panica, episod depresiv si tratament puternic
- 4episod depresiv sever
- 4simptome medicamente sau scleroza?
- 10Episoade depresive, Elilepsie sau Schizofrenie
- 3Tratament cu Fevarin - episod depresiv major
- 4Diagnosticarea episoadelor depresive
- 3depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica
- 2Nou episod depresiv
- 11Episod depresiv recurent
- 1Intrebare despre tratament contra depresiei
- 4Episod depresiv.
Mai multe informații despre: episodul depresiv