moldamin si xilina
Fac un tratament pt sifilis cu moldamin. Azi mi-am facut primele injectii, cate o fiola de 1.200.000 UI in fiecare fesa. La a doua injectie, pt ca nu mai suportam durerea, asistenta mi-a amestecat cu xilina si nu m-a mai durut deloc!!! Dar, intrebarile mele sunt:
1. Xilina reduce durata de actionare a moldaminului? De ce sunt unii doctori impotriva ei?
2. 2 fiole de moldamin 1.200.000 sunt egale cu o fiola de 2.400.000? Daca da, de ce nu pot sa fac doar intr-o fesa? Astept un raspuns pt ca nu stiu ce sa fac...
1. Xilina reduce durata de actionare a moldaminului? De ce sunt unii doctori impotriva ei?
2. 2 fiole de moldamin 1.200.000 sunt egale cu o fiola de 2.400.000? Daca da, de ce nu pot sa fac doar intr-o fesa? Astept un raspuns pt ca nu stiu ce sa fac...
1.Moldaminul se poate face cu 1 ml de xilina adaugat la 4 ml de ser, fara probleme. Xilina nu scade eficienta moldaminului. Sunt impotriva xilinei medicii carora le este greu sa faca testarea pacientilor atat la Penicilina cat si la xilina, pentru a evita o reactie alergica.
2. 2 flacoane de 1200000 U moldamin = 1 flac 2400000 U, insa nu se administreaza intr-o singura fesa deoarece ar fi probleme cu absorbtia de catre tesutul muscular a unei cantitati atat de mari de medicament, existand riscul unor fenomene necrotice.
2. 2 flacoane de 1200000 U moldamin = 1 flac 2400000 U, insa nu se administreaza intr-o singura fesa deoarece ar fi probleme cu absorbtia de catre tesutul muscular a unei cantitati atat de mari de medicament, existand riscul unor fenomene necrotice.
am vazut ca xilina are mai multe concentratii, 1%, 2%, 4%. Dvs ce concentratie credeti ca ar trebui?
Folositi 1 ml din fiola de xilina 2% pentru un flacon de 1200000 U moldamin.
dar acum, gandindu-ma si analizand compozitia, cred k asistenta a folosit mai mult de 1ml, iar in cazul in care era de 1% chiar si fiola de 5l are mai multa lidocaina.sunt asa stresata pt ca atat m-a afectat aflarea vestii acestei boli ca acum vreau sa fie totul in ordine.
Chiar daca a folosit fiola de 1% nu sunt probleme.
Pe http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=4418& am gasit asta: "Tehnica de administrare: Administrarea Moldaminului se face numai la indicaţia şi sub supravegherea medicului. Se introduc în fiolă 3-4 ml soluţie izotonă de clorură de sodiu sterilă sau apă distilată, se agită puternic şi se obţine o suspensie care se injectează cu ajutorul unui ac gros profund intramuscular pentru a evita reacţiile locale. Este strict interzisă utilizarea seringilor din material plastic."
Ultima propozitie ma nedumereste !
Ultima propozitie ma nedumereste !
Am trimis aceasi intrebare si pe site-ul Cabinete Medicale Mihalache...iasa am preferat sa va scriu si aici in speranta unui raspuns.Sora mea a luat aceasta boala anul trecut. Am fost la medic, i s-a administrat doza unica de 2.400.000 UI apoi pauza si analize dupa ceva luni. Anul acesta in ianuarie am facut iat analizele cu urmatoarele rezultate: VDRL-2**, TPHA-4**** cu titrul RPR 1/4la VDRL, si 1/2560 la TPHA. Am fost la medic si i s-au dat niste pastile de eritromicina. Am facut insa din proprie initiativa Moldamin de 1.200.00 UI cam 12 doze. Acum am repetat analizele si rezultatele sunt : VDRL-1*, TPHA-4****, iar titrurile sunt aceleasi. Ce ne sfatuiti sa facem? Sa reluam tratamentul cu Moldamin? Cat timp si cate doze? Daca mergem din nou la medic mi-e frica sa nu primim acelasi raspuns...niste pastilute. Sunt nemultumita de atitudinea medicilor la care am fost la noi in oras. Asteptam un raspuns..si va multumim anticipat.
Va raspund si aici:
Nu mai este necesar niciun tratament! Urmariti periodic, la 3 luni, titrul de anticorpi.
Nu mai este necesar niciun tratament! Urmariti periodic, la 3 luni, titrul de anticorpi.
Buna ziua! Va rog mult sa-mi spuneti daca este normal sa ai dureri musculare asemanatoare celor din gripa si temperatura(frison) la o zi sau doua dupa administrarea moldaminului. Eu si sotul meu le avem in acelasi timp si sunt groaznice. Va multumesc mult
Pentru ce afectiune urmati tratament cu Moldamin ?
Sotul meu sifilis latent tardiv iar eu contact (negativ). Va multumesc
De obicei aceste fenomene pot aprea la inceputul tratamentului daca impregnarea spirochetica este mare.
Daca fenomenele se mentin la injectiile urmatoare ar trebui intrerupt tratamentul cu Moldamin si inlocuit cu altul.
Daca fenomenele se mentin la injectiile urmatoare ar trebui intrerupt tratamentul cu Moldamin si inlocuit cu altul.
buna dimineata!va rog spuneti-mi si mie cum se face dilutia pt testarea moldaminului?cat moldamin, cat ser..cat se ia si se injecteaza?multumesc mult
Testarea nu se face cu Moldamin ci cu Penicilina!
Buna ziua! In 2005 am facut analize la sange si rezultatul la ASLO a fost 1000 iar VSH 30 la 1h si 62 la 2 h medicul de familie m-a diagnosticat cu sindrom postreptococcic mi-a prescris moldamin de 600.000 iar din 2008 moldamin de 1.200.000 pana in prezent.Pe parcursul tratamentului valorile au scazut, iar in momentul de fata valoarea ASLO a ajuns la 166 insa VSH a crescut din nou, la 32 la 1 h si 60 la 2h. Ar exista alt tratament? Medicul de familie mi-a spus ca amigdalele sunt problema si ar trebui sa ma operez. Daca se poate o parere. Multumesc!
Fac un tratament pentru sifilis primar.As avea o intrebare; in cazul in care dilutia Moldaminului se face cu mai mult de 4 ml apa distilata, posibil 9 ml, trebuie repetate injectiile? O dilutie a 1200000 Moldamin cu 9 ml apa distilata ii scade efectul antibioticului? Va multumesc!
Cantitatea de antibiotic este aceeasi (1200000 U) indiferent in cati mililitri de ser il dizolvi !!!
Problema este ce cantitate de lichid bagi in muschi !! 9ml se rezorb mai greu !!
Problema este ce cantitate de lichid bagi in muschi !! 9ml se rezorb mai greu !!
Multumesc mult pentru raspuns. Sper sa ma negativez cat mai repede(VDRL). Desi comentariile de mai sus nu sunt chiar incurajatoare. Ma gandesc ca la fiecare noua angajare se cer analize si VDRL este obligatoriu. Daca nu se negativeaza o sa fie mai dificil de explicat. Multumesc inca o data!
va rog sa-mi spune-ti daca dupa tratamentul cu moldamin e normal ca dupa 1 an, la analize sa-mi apara VDRL 3***si TPHA 3***,
am angina pultacee, la terminarea tratamentului cu augmentin BIS 457mg trebuie sa fac un moldamin, dupa acesta mai trebuie sa fac in cotinuare?
Buna ziua.
Prietenul meu are sifilis.I-a fost dat tratament de 3 saptamani, iar azi e ultima zi in care trebuie sa i-a moldamina.Daca intretine relatii sexuale cu protectie, se poate intampla ceva?
Prietenul meu are sifilis.I-a fost dat tratament de 3 saptamani, iar azi e ultima zi in care trebuie sa i-a moldamina.Daca intretine relatii sexuale cu protectie, se poate intampla ceva?
Se poate pentru dvs.
Mai asteptati 7 zile.
Mai asteptati 7 zile.
Buna ziua
Viata mea de ieri a devenit un cosmar dupa ce mi-am scos analizele la sange facute pentru angajare iar rezultatele la sange VDRL au fost pozitive iar TPHA negative. Am fost la medic si mi-am refcut analizele la sange si eu si sotul meu si culmea a mele au fost la fel dar al sotului au fost negative, sunt foarte bulversata avem o casatorie foarte reusita eu nu mi-am inselat sotul si totusi am rezultatele pe care le am. Ni s-au spus ca pot fi si alte probleme in afara de sifilis va rog daca ma puteti ajuta cu cateva detalii la situatia aceasta penibila in care ma aflu. Poate sa fie o altfel de boala mai grava?
Va multumesc.
Viata mea de ieri a devenit un cosmar dupa ce mi-am scos analizele la sange facute pentru angajare iar rezultatele la sange VDRL au fost pozitive iar TPHA negative. Am fost la medic si mi-am refcut analizele la sange si eu si sotul meu si culmea a mele au fost la fel dar al sotului au fost negative, sunt foarte bulversata avem o casatorie foarte reusita eu nu mi-am inselat sotul si totusi am rezultatele pe care le am. Ni s-au spus ca pot fi si alte probleme in afara de sifilis va rog daca ma puteti ajuta cu cateva detalii la situatia aceasta penibila in care ma aflu. Poate sa fie o altfel de boala mai grava?
Va multumesc.
Buna ziua.Am o intrebare: ce se intampla daca tratamentul pentru sifilis nu este terminat corespunzator, adica nu este luata ultima doza de moldamina?Pacientul ramane infectat nu?Si atunci ce ramane de facut?Care sunt riscurile acestei greseli?va rog foarte frumos sa-mi raspundeti.va multumesc.Cu stima...
Pentru gabriela74:
Examenul VDRL nu este specific pentru sifilis, ci este doar un examen de screening, adica de depistare in masa a celor bolnavi de sifilis si nu stiu acest lucru. Se utilizeaza deoarece este foarte ieftin.
Orice persoana depistata pozitiv la testul VDRL trebuie sa fie confirmata ca bolnava de testul TPHA, care este spcific pentru sifilis, dar este mai scump!
Daca dvs aveti testul TPHA negativ, sunt 2 posibilitati:
1. Fie sunteti in prima faza a sifilisului, cand testul TPHA inca nu s-a pozitivat
2. Fie sunteti sanatoasa!
In ambele situatii este necesar sa repetati testele peste o luna.
Daca atunci TPHA ramane negativ, inseamna ca sunteti sanatoasa si trebuie cautate alte cauze datorita carora VDRL este pozitiv.
Examenul VDRL nu este specific pentru sifilis, ci este doar un examen de screening, adica de depistare in masa a celor bolnavi de sifilis si nu stiu acest lucru. Se utilizeaza deoarece este foarte ieftin.
Orice persoana depistata pozitiv la testul VDRL trebuie sa fie confirmata ca bolnava de testul TPHA, care este spcific pentru sifilis, dar este mai scump!
Daca dvs aveti testul TPHA negativ, sunt 2 posibilitati:
1. Fie sunteti in prima faza a sifilisului, cand testul TPHA inca nu s-a pozitivat
2. Fie sunteti sanatoasa!
In ambele situatii este necesar sa repetati testele peste o luna.
Daca atunci TPHA ramane negativ, inseamna ca sunteti sanatoasa si trebuie cautate alte cauze datorita carora VDRL este pozitiv.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sifilis sau lupus eritematos?
- 5despre sifilis
- 57sifilis - la cat timp dupa tratarea lui pot avea un copil?
- 2sifilis????
- 4sifilis?
- 2sifilis- este posibil ca...?
- 7sifilis primar
- 1moldaminul poate avea si alte reactii adverse?
- 5el a fost diagnosticat cu sifilis total AB, si eu - nu
- 1sifilis tratat cu moldamin iar rezultatul e marit
- 2e sifilis?
- 2neuro sifilis
- 0Dureri de oase dupa administrare moldamin
- 3am o mancarime in zona genitala dar nu am nici un fel de simptome ca as avea sifilis
- 3Ce poate fi? Sifilis sau raceala?
- 0ganglioni inflamati de mult timp
- 2Depre sifilis
- 1RPR cantitativ 1/8. Trebuie sa continui tratamentul cu moldamin?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: