Sexul in saptamina 8?

16-09-2010
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Sunt insarcinata in saptamina 8, oare relatii sexuale poti sa ai?
5 comentarii
0
16-09-2010, ora 18:15
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
NU, nu puteţi!

Toate cele bune.
Cu respect,
Nick
0
16-09-2010, ora 19:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sigur ca da.
0
16-09-2010, ora 19:34
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Mr.Nick comentati va rog raspunsul
0
16-09-2010, ora 20:16
Medicina naturista, complementara, alternativa
NOP, ok.

Conform unui studiu realizat de către japonezi - nu mai ştiu exact cum se numea, dar ştiu că numele avea o conexiune cu sistemul nervos al fetusului - s-a demonstrat faptul că, în timpul sarcinii, cu precădere a celei de minim 3-4 săptămâni, orice relaţie sexuală stimulează mult prea mult sistemul nervos central al mamei, ducând la eliberarea de anumite endorfine, care, în mod normal, se sintetizează numai în timpul unui act sexual. În principal, un act sexual în timpul sarcinii, conform considerentelor descoperite şi expuse de către cercetătorii japonezi, constituie în mod direct mărirea substanţială a unor riscuri la care este supus fetusul. Respectivele endorfine, la mamă, măresc pulsul inimii, intensifică influxul nervos din zona placentei şi dincolo de ea, dereglează temporar nivelul seric de gonadotrofină corionică (HCG) şi produce unele mici contracţii anormale la nivelul uterului, printre altele, din ce-am putut reţine, în final denaturând parţial, pe o perioadă de câteva ore, nutriţia fetusului, până la restabilirea influxului nervos din zona placentară. Această înlănţuire de efecte negative, conform respectivului studiu, măreşte semnificativ riscul de a naşte un copil cu malformaţii neurologice).
Dvs. faceţi ce doriţi, însă eu nu m-am putut abţine să nu vă informez. Păcat că studiul respectiv a rulat doar prin comunitatea ştiinţifică din Japonia şi Usa, nu şi prin Europa, pe o perioadă sw timp relativ mică. Foarte mulţi medici nu ştiu de existenţa lui, iar cei care ştiu, din varii motive, probabil cele pe care le are şi OMS-ul, nu-l consideră ca fiind total valid (o să caut studiul respectiv, care mi-a parvenit, zic eu, din întâmplare, în anul 2008).

Toate cele bune şi Dumnezeu să vă dăruiască un copil binecuvântat.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
16-09-2010, ora 21:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca sarcina a fost obtinuta cu greu, este o sarcina cu risc, e o sarcina tinuta cu tratament, din primele saptamani sunt probleme- dureri abdominale, mici sangerari vaginale, scurgeri de lichid clar, , contractii uterine , stare proasta a mamei, cu fenomene de disgravidie [ greata, varsaturi, pofta de mancare aproape absenta, dureri de cap intense, oboseala, ameteli etc.], contactele sexuale sunt interzise pana ce gravida isi revine si sarcina nu mai este pusa in pericol. Iar in conditii normale, sexul se poate practica, dar barbatul trebuie sa aiba intelegere asupra situatiei speciale in care se afla organismul femeii, in mod special in sfera genitala, si nu trebuie sa prelungeasca actul sexual mai mult decat trebuie, nu e necesara repetarea lui si succederea de orgasme multiple [ in timpul orgasmului musculatura pelvina si uterul se contracta violent putand provoca un avort spontan ulterior ].acestea sunt cateva atentionari cu caracter general, dar in intimitatea fiecarui cuplu regulile se cam anuleaza.Am cunoscut femei care au avortat datorita sexului excesiv si brutal practicat, femei care au pastrat o activitate sexuala normala pe parcursul sarcinii si nu s-a intamplat nimic, femei care au refuzat sexul noua luni de sarcina si au reusit sa nu aiba probleme in familie.important este sa faci ceea ce trebuie, nu ceea ce vrei...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: