Sexul in timpul sarcinii ?

08-07-2020
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Dauneaza cu ceva copilului daca faci sex in timpul sarcinii ?
Stim cu totii ca in momentul orgasmului, corpul trece printr-o stare cu totul speciala, spasme musculare, avalansa de substante care se secreta prin corp, senzatia ca pentru cateva secunde aproape ca iti pierzi constiinta... E ok pentru copil, ca mama care il poarta sa treaca printr-un orgasm ?
6 comentarii
1
08-07-2020, ora 14:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua
Dacă sarcina este fără probleme, sexul nu este recomandat în primele 2 luni (perioada de fixare a sarcinii) și în ultimele 2 luni (risc de naștere prematura).
În rest nu exista restricții. Se recomanda de asemenea respectarea cu strictețe a igienei la parteneri pentru evitarea infecțiilor (zona genitala este mai sensibila ca de obicei)
2
08-07-2020, ora 20:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E foarte important să vorbești cu ginecologul, care te va sfătui în funcție de cum evoluează sarcina.
În cazul în care în primele luni medicul a recomandat repausul pelvin, atunci actul sexual este interzis. De asemenea, dacă se întâmplă ca înainte, în timpul actului sexual sau după să simți durere, dacă sângerezi sau ai alte simptome îngrijorătoare, atunci trebuie sa renunți la contactele sexuale și să consulți medicul cât mai repede
În ultimul trimestru de sarcină sexul este interzis doar dacă medicul care îți urmărește sarcina ți-a recomandat asta.

Relațiile sexuale sunt interzise în următoarele situații:
- ai probleme cu colul uterin care ar putea crește probabilitatea de avort sau de a intra în travaliu timpuriu;
-ai sarcina cu gemeni, tripleți sau mai mulți;
- cervixul s-a deschis prea devreme;
-ai pierderi substanțiale de sânge sau sângerare vaginală inexplicabilă;
- s-a scurs lichidul amniotic;
- s-a rupt apa, ceea ce poate crește riscul de infecție;
- ai risc de naștere prematură (contracții înainte de a 37-a săptămână de sarcină);
- ai risc crescut de pierdere a sarcinii sau ai pierdut în trecut o sarcină;
- placenta e prea coborâtă în uter (placenta previa)
.
Dacă nu apar complicații, sexul nu va dăuna bebelușului în nicio etapă. Bebelușul este protejat de mușchii puternici ai uterului, de lichidul amniotic și de mucusul care se dezvoltă în jurul colului uterin.
Este posibil ca un orgasm sau o penetrare sexuală să inducă contracții Braxton Hicks târziu în sarcină (Braxton Hicks sunt contracții ușoare pe care unele femei le experimentează spre sfârșitul sarcinii). Cu toate acestea, aceste contracții nu indică sau nu induc travaliul, deci nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.
0
08-07-2020, ora 22:59
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Va multumesc mult !
Si o intrebare: primele 2 luni de cand se considera ? Nu ma pricep, n-am avut copii niciodata...
0
08-07-2020, ora 23:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Se calculeaza de când ați aflat ca sunteți însărcinată.
Vedeți întâi cum decurge sarcina și apoi ocupați-va de viata sexuală.
0
09-07-2020, ora 00:07
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ok...
Dar de ce toata lumea crede ca sint femeie ? Ca numele e de barbat... :)
Nu e nimeni insarcinat... deocamdata, dar voiam sa ma informez. Si va multumesc pentru raspunsuri. Eu caut sa invat tot ce se poate pentru a o proteja cat mai bine pe viitoarea mea iubita.
0
06-08-2020, ora 18:16
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
‘Monstrul perceptiilor eronate din timpul sarcinii’ adesea pare ca se hraneste cu sex. In perioada de dinaintea sarcinii multe persoane sunt ingrijorate ca sexul ii poate face rau fatului. De multe ori aceste persoane raresc intentionat frecventa sexuala, chiar daca simt o dorinta erotica semnificativa. In primul trimestru de sarcina femeile se tem de un avort spontan dupa activitatea sexuala. In trimestrul trei se tem de o nastere prematura.

In realitate, intr-o sarcina sanatoasa (confirmata de medic), femeile ce au avut saptamanal un raport sexual au prezentat chiar o reducere a riscului de nastere prematura. Un risc semnificativ de a declansa nasterea prematura (chiar si intr-o sarcina sanatoasa) apare atunci cand uterul este pregatit pentru nastere, incepand cu saptamana 38.

Cand e sexul in timpul sarcinii ceva riscant ?
Desi pentru marea majoritate femeilor sexul in timpul sarcinii poate fi practicat in siguranta, exista unele situatii in care International Society for Sexual Medicine (ISSM) recomanda evitarea sexului cu penetrare si luarea in considerare a altor forme de interactiune sexuala. Bineinteles ca medicul obstetrician e insa cel ce stie mai bine sa aprecieze fiecare situatie individuala.

In primul rand activitatea sexuala e de evitat daca medicul spune ca exista un risc de avort spontan sau de nastere prematura. Femeile insarcinate ce au anumite probleme hormonale, infectii locale (genitale), femeile mai in varsta, cele ce sufera de diabet, de hipertensiune arteriala sau cele anemice se incadreaza in aceasta categorie. Tot la risc sunt si femeile ce se expun unor radiatii sau substante toxice/droguri, femeile ce fumeaza prea mult sau consuma prea multa cofeina.

Ideea de baza pana la urma e: Intrebati medicul obstetrician daca e in regula in cazul vostru sa faceti sex pana in saptamana 38.

Sangerarile vaginale ce nu pot fi bine explicate, un uter cu un capat (cervix) ce nu sustine suficient de bine fatul sau o situatie medicala in care placenta e prea jos in uter și acopera colul uterin (placenta previa) reprezinta alte contraindicatii ce va pot fi comunicate de medic. La fel si existenta unor avorturi spontane in antecedente, sarcinile cu mai multi feti (gemeni, tripleți), existenta a peste 5 sarcini prealabile sau varsta peste 35 de ani.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața sexuală în timpul sarcinii
  • Sexul in timpul sarcinii
  •