Sex protejat, însărcinată sau nu?
![Moonlight24](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire/sfat in special daca sunt doctori/studenti la medicina pe aici dar nu numai. Am 18 ani si doar ce mi-am inceput viata sexuala. Utima menstruatie mi-a venit pe data de 13 iunie si a tinut 5 zile avand ciclu neregulat, atunci a fost de 35 zile(prima menstruatie dupa primul contact sexual protejat).
Si am avut contact sexual pe 22 iunie, protejat si verificat prezervativul cu apa dupa pentru a vedea daca era spart cumva, fara atingeri cu sperma/lichid de catre iubitul meu si schimbat prezervativul dupa ce a terminat in primul. Si astazi e deja a38a de zi si inca nu mi-a venit. Am avut sanii intariti, schimbari de dispozitie, dureri menstruale si de stomac insa nici urma de sange menstrual. Am o perioada stresanta cu admiterea la facultate si obtinerea permisului de conducere. Cat e normal sa întârzie si exista vreo sansa sa fi ramas insarcinata cu toata protecția noastra? Si ce as putea sa fac sa fie mai regulat? Stresul e de vina? Precizez va nu am avut cresteri/scaderi bruste in greutate, nu fac efort fizic mai deloc, nu iau anticonceptionale ci doar no spa si nolpaza pentru probleme gastrice. va rog frumos sa ma ajutati. multumesc anticipat
Mai jos atasez ciclurile pe ultimele 11 luni(menstruatia tine 4 5 zile, nu mai mult)
24iulie 2020, 26august 2020, 26septembrie 2020, 27 octombrie 2020, in noiembrie nu am avut deloc si am bolnavă cu covid19, 6decembrie 2020, 7 ianuarie 2021, 6 februarie 2021, 9 martie 2021, 8 aprilie 2021, 9mai, 13 iunie. Precizez ca pe 27 mai m-am vaccinat cu doza1 de pfizer si pe 17 iunie cu rapelul. Si am antecendente de început de ulcer din iunie 2020.
Si am avut contact sexual pe 22 iunie, protejat si verificat prezervativul cu apa dupa pentru a vedea daca era spart cumva, fara atingeri cu sperma/lichid de catre iubitul meu si schimbat prezervativul dupa ce a terminat in primul. Si astazi e deja a38a de zi si inca nu mi-a venit. Am avut sanii intariti, schimbari de dispozitie, dureri menstruale si de stomac insa nici urma de sange menstrual. Am o perioada stresanta cu admiterea la facultate si obtinerea permisului de conducere. Cat e normal sa întârzie si exista vreo sansa sa fi ramas insarcinata cu toata protecția noastra? Si ce as putea sa fac sa fie mai regulat? Stresul e de vina? Precizez va nu am avut cresteri/scaderi bruste in greutate, nu fac efort fizic mai deloc, nu iau anticonceptionale ci doar no spa si nolpaza pentru probleme gastrice. va rog frumos sa ma ajutati. multumesc anticipat
Mai jos atasez ciclurile pe ultimele 11 luni(menstruatia tine 4 5 zile, nu mai mult)
24iulie 2020, 26august 2020, 26septembrie 2020, 27 octombrie 2020, in noiembrie nu am avut deloc si am bolnavă cu covid19, 6decembrie 2020, 7 ianuarie 2021, 6 februarie 2021, 9 martie 2021, 8 aprilie 2021, 9mai, 13 iunie. Precizez ca pe 27 mai m-am vaccinat cu doza1 de pfizer si pe 17 iunie cu rapelul. Si am antecendente de început de ulcer din iunie 2020.
5 comentarii
![Psiholog Niculina Ciuperca](/arata_img.php?img=cont_184294.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
În mod normal nu ar trebui să fii gravidă. Întârzierea poate avea și alte cauze, stresul de ex. poate modifica data menstruației. Dar dacă vezi că se întârzie prea mult, ia un test de sarcină și verifică.
Vorbește cu medicul ginecolog în ceea ce privește durata ciclului.
Vorbește cu medicul ginecolog în ceea ce privește durata ciclului.
![Psiholog Niculina Ciuperca](/arata_img.php?img=cont_184294.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Pentru liniștea ta sufletească ia un test de sarcină de la farmacie și conform instrucțiunilor vezi rezultatul rapid. Dacă nu e sarcină, fă-ți un control ginecologic să afli cauza întârzierii.
![Moonlight24](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
2teste surecheck negative. Am ajuns la ciclu de 43 zile
Deci rămâne varianta cu control ginecologic, pentru ca e important sa depistezi cauza ca sa poti lua măsuri
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4o intrebare urgenta: pot fi gravida daca prietenul meu a ejaculat in afara?
- 4pot ramane insarcinata de la lichidul de lubrifiere?
- 7raspuns urgent va rog: s-a rupt prezervativul
- 2poate ramine insarcinata daca.
- 6iau yasmin de 7 luni (regulat) si simt ca acum am dor ovarele, spatele, pieptul
- 5Se poate sa fiu insarcinata?
- 7fff urgent: pilula luata mai tarziu cu o ora
- 3e posibil sa fi ramas insarcinata?
- 12de ce intarzie mensruatia asa mult???
- 6Menstra intarziata, testul de sarcina arata negativ... sunt insarcinata?
- 5sarcina sau nu?
- 10Sunt insarcinata sau nu? Solicit un raspuns cat mai rapid
- 7ce as putea face?
- 2Am nevoie de pareri va rog!!!E posibil sa fiu insarcinata?sunt foarte stresata..
- 1Posibil sa fiu insarcinata?
- 4am o problema cu secretia vaginala, adica imi curge mereu...
- 1Sunt insarcinata?Sfatul unui medic, va rog!
- 8rislul la o sarcina
- 0Simptome de sarcina 8 zile intarziere menstruatie si doua teste negative!
- 3Întârzie menstruația
Mai multe informații despre: sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: