S-ar putea sa fiu insarcinata?
Folosesc anticonceptionale Midiana Zilnic de aproape un an, am luat toate pastilele albe la aceas ora insa din pastilele placebo am apucat sa iau doar doua pentru ca am uitat un comprimat si nu leam mai luat, in ultima zi a ciclului mentrual am avut contact sexual neprotejat! Oare sunt protejata si in acele 7 zile de pauza? Sunt sanse de a ramane insarcinata pentru ca nu am luat toate pastilele placebo?
2 comentarii
Da, ești protejată și în cele 7 zile de pauză dintre ciclurile de anticoncepționale, atâta timp cât ai luat corect toate pastilele active (cele albe) conform instrucțiunilor și începi următorul blister la timp. Pastilele placebo din multe tipuri de anticoncepționale orale combinate (inclusiv Midiana, după cum menționezi) nu conțin hormoni și sunt incluse în blister pentru a menține rutina zilnică de a lua o pastilă, permițând în același timp declanșarea ciclului menstrual.
Important este să nu ratezi niciuna dintre pastilele active și să începi fiecare blister nou după cele 7 zile de pauză, indiferent dacă ai luat sau nu pastilele placebo. Uitarea unei pastile placebo nu afectează eficacitatea contracepției, deoarece rolul lor este doar de a te ajuta să-ți menții obiceiul de a lua o pastilă zilnic și nu contribuie la prevenirea sarcinii.
Totuși, dacă există nelămuriri sau dacă întâmpini dificultăți în administrarea corectă a anticoncepționalelor, este recomandat să discuți cu medicul tău sau cu un farmacist. Ei îți pot oferi informații detaliate specifice tipului de anticoncepțional pe care îl folosești și te pot ajuta să înțelegi mai bine cum să gestionezi situații precum uitarea unei pastile.
Important este să nu ratezi niciuna dintre pastilele active și să începi fiecare blister nou după cele 7 zile de pauză, indiferent dacă ai luat sau nu pastilele placebo. Uitarea unei pastile placebo nu afectează eficacitatea contracepției, deoarece rolul lor este doar de a te ajuta să-ți menții obiceiul de a lua o pastilă zilnic și nu contribuie la prevenirea sarcinii.
Totuși, dacă există nelămuriri sau dacă întâmpini dificultăți în administrarea corectă a anticoncepționalelor, este recomandat să discuți cu medicul tău sau cu un farmacist. Ei îți pot oferi informații detaliate specifice tipului de anticoncepțional pe care îl folosești și te pot ajuta să înțelegi mai bine cum să gestionezi situații precum uitarea unei pastile.
Mentionez ca am de vreo doua spatamani durere la nivelul rinichilor care se extinde si la ovare, urinari mai dese ziua, si ma simt balonata! Pot fi simptomele unei raceli?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24postinor 2?
- 15mare stres!!!va rog ajutor
- 6o mica nelamurire: menstruatie dereglata sau sarcina?
- 2sunt gravida sau e vreo dereglare hormonala?
- 2am vreo sansa sa fiu insarcinata?
- 3Sunt insarcinata?
- 8ajutati-ma si pe me.plssss
- 154simptomele prezentei unei sarcini
- 4sunt gravida?
- 2Sunt însărcinată? Vă rog să mă ajutaţi!
- 11Am facut sex neprotejat!!
- 12Oare sa fie sarcina?!? Sau o simpla dereglare hormonala?
- 3sunt sau nu insarcinata?
- 1Dereglare hormonala sau posibila sarcina
- 0sunt insarcinata?
- 4sarcina fara ejaculare inauntrul vaginului?
- 2Menstruatie pe timpul sarcinii
- 7Sunt gravida ?
- 2Sex oral
- 2Sunt însărcinată?
Mai multe informații despre: sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: