Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...

480 comentarii 1 2 ..... 111213 ..... 15 16 Înainte ›
6
29-10-2011, ora 01:49
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Simmona, sincer, m-am aşteptat la o asemenea desfăşurare nefavorabilă a EMG-ului. Trăim în România, nu în Germania.
Te rog, consultă acest medic, pentru a ţi se face manometria esofagiană:
Prof. Dr. Mircea Diculescu - medic primar (medicină internă şi gastroenterologie)
Institutul Clinic Fundeni
Secţia: Centrul de Gastroenterologie şi Hepatologie
Bucureşti, Şos. Fundeni nr. 258, sector 2.
Tel. centrală: 240.20.25; 240.20.20; 240.70.70.
_

Numai bine,
Mr. Nick
6
29-10-2011, ora 02:01
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate drule/dle Dinamy, în condiţiile în care aţi luat şi o concentraţie de 300 mg de 5-htp, neavând rezultate favorabile substanţiale, vă recomand să nu începeţi o nouă cură cu 5-htp, pentru că sistemul dv. mentalo-psihic este refrangibil la 5-htp, nu prezintă complianţă, nu răspunde pozitiv la activitatea farmacologică a lui, activitate manifestată pe calea indolaminergică, pe motiv de necompatibilitate cauzală.
Vă recomand, în schimb, să reconsultaţi psihiatrul care v-a prescris medicaţia curentă, sau să consultaţi un altul, pentru a vi se revizui statusul sănătăţii mentalo-psihice, cu scopul de ajustare a medicaţiei sau de schimbare a ei, în condiţiile în care observaţi efecte terapeutice pozitive mult prea slabe şi efecte adverse mult prea agresive (medicul poate să vă schimbe antidepresivul curent cu Remeron, de pildă, un antidepresiv NASAs, sau cu un altul).
Simultan cu medicaţia psihiatrică instituită puteţi urma şi o cură cu un complex de esenţe florale Bach, complex prescris de un specialist practitioner Bach acreditat.
Terapia cu esenţe florale Bach este foarte eficientă pentru tratarea condiţiei medicale cu care vă confruntaţi dv.
Accesaţi acest link şi documentaţi-vă:
http://forum.romedic.ro/prod/Tulbur%C4%83ri_psihice_tratate_cu_ajutorul_terapiei_cu
_esen%C5%A3e_florale_Bach_059089.html

(Dacă link-ul nu funcţionează accesaţi-mi profilul şi căutaţi în secţiunea mea de subiecte, acolo veţi găsi topicul denumit: 'Tulburări psihice tratate cu ajutorul terapiei cu esenţe florale Bach'. Citiţi măcar primul lui posting şi puneţi în practică mersul la un terapeut cu competenţă în terapia acesta, dacă doriţi, pentru binele dv.).
_

Multă sănătate!
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
29-10-2011, ora 02:15
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă Prozac, un indiciu ar fi faptul că dv. puteţi suferi de o formă nu tocmai tipică de boală arterială periferică a membrelor inferioare. Claudicaţia intermitentă, adică senzaţia de tensiune sau durere apăsătoare, stringentă, la nivelul gambei, partea inferioară a coapsei, este simptomul dv., care pe mine m-a dus cu gândul la indiciul pe care vi l-am oferit. S-ar putea ca durerile dv. să vă fie produse de o tulburare de circulaţie sanguină, sau poate chiar de o meteosensibilitate oscilantă şi nu numai (durerile pot fi chiar şi efecte adverse ale unei medicaţii pe care le luaţi în prezent!).
Ar fi indicat să consultaţi un medic internist!
Vă doresc însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
1
29-10-2011, ora 13:30
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Extraordinar ca se pot face masuratori ale nivelului de :Serotonina, Noradrenalina, Dopamina, in felul asta se poate sti exact pe ce sa se intervina si unde-i dereglarea, cred ca asta ar trebui sa le sugereze psihiatrii celor ce au afectiuni psihice, sa-si faca aceste teste si apoi sa decida schema de tratament.Chiar am scris in diverse comentarii ca nu se pot face aceste masuratori si ca medicatia se da pe baza unei presupuneri realizate din insumarea starilor acuzate de cel in cauza.
0
29-10-2011, ora 14:15
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Medicul meu neurolog are ipoteza ca, in urma exudatului faringian, nazal si al limbii ca este vorba de infectie in gat.
Intr-adevar mi-a iesit candida si streptococ auriu.El e de parere ca candidoza netratata poate afecta si nervii.Din cauza ddeviatiei mare de sept, care intretine acesti microbi (M-a vazut si nevasta lui care e la ORL).Iau de ieri antibiotic si parca sunt un pic mai bine, mai pot sa inghit cate ceva.

Te rog mult sa-mi spui ce parere ai
Multumesc
0
29-10-2011, ora 14:49
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Postez acest comentariu in ideea de a reflecta asupra subiectului, nu de a inlocui raspunsul lui Mr.Nick.

Antibioticul folosit in exces este prima cauza a dezvoltarii Candidei, urmata de excesul de zahar, anticonceptionale, alcool...etc.Ideal ar fi o deparazitare a organismului cu un produs gen Para Free+Formula Candida+Acidophilus(Probiotic+Prebiotice), iar pt streptococul auriu -Cordyceps care are o arie mai larga;aceste produse sunt optionale, eu pe astea le-am folosit de asta le-am si dat exemplu.Incercati sa asigurati un mediu alcalin in zona afectata de ciuperca, faceti gargara cu apa in care in momentul fierbierii ati adaugat bicarbonat de sodiu(desigur se foloseste cind este doar calduta) si chiar putina sare grunjoasa, beti apa alcalina dinamizata si consumati produsele care va feresc de acidoza.
6
29-10-2011, ora 19:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Simmona, medicul tău neurolog are o ipoteză perfect corectă. Candida şi streptococul auriu sunt doi agenţi patogeni a căror proliferare creează o infecţie atât de invazivă şi de profundă, la suprafaţă şi în interiorul ţesutului gâtului - la nivel de mucoasă externă şi de ţesut şi celulă - încât ea - infecţia - poate cauza o neuropatie orofaringiană atipică, pe fondul sclerozării, a diminuării facultăţii fiziologice funcţionale a structurii nervoase locale.
Antibioterapia NU te poate ajuta mult şi decisiv, în condiţiile în care nu are spectru şi pentru candida, ci doar pentru streptococ (antibioterapia măreşte proliferarea candidei, îi intensifică şi agravează evoluţia!), tocmai de aceea îţi recomand să ţii cont de ce ţi-a scris dna K.v, în mesajul postat imediat după mesajul tău anterior.
Uleiul de oregano sălbatic asociat cu Vitalin, ambele administrate împreună conform posologiei inscripţionate în prospectele aferente însoţitoare, îţi pot face mult bine, pentru că au proprietăţi sinergice antibacteriene, antifungice, antivirale, imunostimulatoare, imunomodulatoare, neurostenice ('întăresc' şi revitalizează nervii), cicatrizante, vitamino-mineralizante şi nu numai.
Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Te rog să îmi răspunzi la o întrebare, şi anume: disfagia ta se ameliorează sau dispare pe timpul verii şi revine şi se agravează pe timpul iernii?
0
30-10-2011, ora 10:04
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Multumesc frumosMr Nick!
4
30-10-2011, ora 14:01
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
@Dnă Prozac, ♥♥♥
Nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi. Pentru puţin!
Numai bine,
Mr. Nick
0
30-10-2011, ora 15:36
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

La exudat mi s-a facut si antibiograma, iau pt Candida Nistatina 2/z (sublingual)i, iar pt Streptococul auriu mi s-a recomandat Ciprofloxacin picaturi in nas 2 de 3 ori pe zi (ca cica daca iau oral Ciprofloxacin ar agrava Candidoza), si fac gargara de 2 ori pe zi cu ceai de musetel cu bicarbonat de sodiu.
Da, disfagia mea chiar ca se amelioreaza pe timpul verii (dar de cele mai multe ori vara dispare, si odata cu sezonul de toamna pana in primavara iar reapare).
Medicul neurolog (m-a consultat si nevasta lui care lucreaza la ORL) sustine ca deviatia mare de sept ar intretine acesti microbi, deoarece respirpe gura si toata mucoasa este foarte uscata...
Voi termina cura cu antibiotic si daca mai este necesar voi folosi si tratamentul recomandat de tine si dna K.v.

Va mutumesc din suflet pt raspuns!De cand am inceput de 2 zile antibioticele am simtit o ameliorare a disfagiei, nu mai puteam nici apa sa inghit!!!!Eram disperata
0
30-10-2011, ora 20:37
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr. Nick, multumesc foarte mult pentru incurajari, pentru tot.Va iubesc mult pe toti si sunt sigura ca lupta buna aduce intotdeauna pentru cel ce nadajduieste in Bunul Dumnezeu cununi acolo undeva. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti !
0
30-10-2011, ora 21:54
john86
Nu este medic/terapeut
john86
Buna Mr.Nick, au trecut aproape 3 luni de cand am trimis mesajul in care v-am cerut parerea.La momentul respectiv dadusem comanda deja la 5-htp pe care am inceput sa-l iau alaturi de l-theanina...din pacate nu prea au efectele dorite in cazul meu(inca le mai iau).Sa fiu sincer in tot acest timp am avut si zile mai bune dar starile de agitatie sa le spun asa cu probleme de concentrare si luare a deciziilor revin.Am facut si un RMN cerebral sa fiu sigur ca nu e ceva vizibil la nivelul creierului dar rezultatele au iesit bine.Mi-a atras atentia un lucru privind depresia respiratorie despre care ati vorbit intr-un comantariu;desi nu am probleme cu muschii gatului uneori ajung sa respir superficial iar respiratia profunda imi este dificila(mai mult de ordin psihic cred).Ma gandesc la medicamentul pe care mi l-ati recomandat si anume deprexil, problema e ca nu sunt din Bucuresti deci nu pot apela la medicul de care spuneati.Orice sfat nou e bine venit pentru ca sincer nu as vrea sa apelez la antidepresivele sintetice. Numai bine!
0
31-10-2011, ora 15:47
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna ziua, Mr. Nick te-as ruga in masura in care se poate sa-ti exprimi o parere in ceea ce priveste investigatia cu electrosomatograful asupra nivelului neurotransmitatorilor, asupra depresiei ca si afectiune, putandu-se elabora si un tratament compatibil...cei de la clinica Diperia Vitamed sustin ca ar putea realiza acest lucru...ar putea fi constructiva o asemenea investigatie sau, dimpotriva, consideri ca-i o mare teapa!...In caz contrar, unde s-ar putea realiza o masurare a nivelului neurotransmitatorilor si cam cu ce preturi?...Multumesc mult pentru raspuns si sa auzim numai de bine!...
0
31-10-2011, ora 20:11
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Continuare la intrebarea mea de mai sus.Pot sa iau uleiul de oregano si Vitalin concomitent cu antibioticele?
Astazi de ex iar nu m-am simtit bine, nu prea pot sa inghit nimic, imi simt limba foarte incarcata si ma gadila pe gat, ma mai si doare uneori, ma simt suprapopulata de cei 2 microbi.

Astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea ta "Post Scriptum - Te rog să îmi răspunzi la o întrebare, şi anume: disfagia ta se ameliorează sau dispare pe timpul verii şi revine şi se agravează pe timpul iernii? "

Iti multumesc pt efortul depus.
6
01-11-2011, ora 14:49
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
_

Citare: @k.v: ' Extraordinar ca se pot face masuratori ale nivelului de :Serotonina, Noradrenalina, Dopamina, in felul asta se poate sti exact pe ce sa se intervina si unde-i dereglarea, cred ca asta ar trebui sa le sugereze psihiatrii celor ce au afectiuni psihice, sa-si faca aceste teste si apoi sa decida schema de tratament.Chiar am scris in diverse comentarii ca nu se pot face aceste masuratori si ca medicatia se da pe baza unei presupuneri realizate din insumarea starilor acuzate de cel in cauza '.
_

Sărut mâna!
Stimată dnă K.v, în Marea Britanie, psihiatrii care activează în cadrul spitalului psihiatric Maudsley, din Londra, doar în scop orientativ, recoltează sânge şi/sau urină de la pacienţi, pentru a verifica nivelul plasmatic/urinar extra-encefalic, ante-BHE al dopaminei, noradrenalinei, serotoninei şi acetilcolinei, în special, deşi ştiu foarte clar că verificarea nivelului plasmatic sau urinar nu are decât o relevanţă de maxim 5-10% în punerea unui diagnostic corect, şi o relevanţă de maxim 50% în anticiparea unor reacţii adverse (nivelul catecolaminelor şi al triptaminei principale, ca de altfel şi a principalilor lor metaboliţi, din fluxul sanguin non-encefalic, care se află în afara creierului, ante-bariera hematoencefalică, sau din urină).
În România NU se ţine cont de această relevanţă minimă, care, în unele cazuri, se dovedeşte a fi decisivă în alegerea medicaţiei adecvate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
01-11-2011, ora 14:56
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, cu multă şi deosebită plăcere vă încurajez.
Într-adevăr, lupta purtată cu scopul de a rămâne pe drumul cel bun bineplăcut lui Dumnezeu, alăturată nădejdii în El, produce întotdeauna cununi neveştejite în Împărăţia cerurilor, pentru cine are credinţă, evident. Dv. aveţi!
Şi noi vă iubim mult, deşi unii dintre noi nu ştim, nu putem sau nu vrem să ne manifestăm iubirea.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
01-11-2011, ora 15:21
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Simmona, mulţumesc pentru răspuns.
Nistatina are acţiune antifungică, într-adevăr, dar acţiunea este cam labilă, să nu spun ineficientă, în condiţiile în care iei şi un antibiotic, care chiar dacă ţi-l administrezi sub formă de picături, pe nas, adică local, tot pătrunde în fluxul sanguin suficient de mult, şi tot îţi afectează microflora intestinală saprofită, aşa numita floră probiotică, provocându-ţi sigur, într-un grad mai mic sau mai mare, o disbioză, care se extinde în mod clar şi la nivelul cavităţii bucale, pentru că şi în cavitatea bucală, noi, oamenii, şi nu numai noi, avem bacterii probiotice care, când sunt în cantitate optimă, inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, în special a fungilor din familia candidei (antibioterapia alopată distruge bacteriile probiotice, adică lactobacilii, bifidobacteriile etc.).
Gargara cu ceai de muşeţel şi bicarbonat de sodiu este foarte bună, pentru că produce şi întreţine un medic alcalin impropriu fungilor, în special. Continuă să ţi-o faci!
Poţi să iei Vitalin şi uleiul de oregano sălbatic concomitent cu antibioticele, dar să ştii că efectul curativ al Vitalinului va fi mai scăzut decât în mod normal. Oricum ar fi, tot vei beneficia de efecte pozitive extrem de substanţiale.
_

Ştii de ce ţi-am pus întrebarea: ' disfagia ta se ameliorează sau dispare pe timpul verii şi revine şi se agravează pe timpul iernii? '? Pentru că la unele persoane hipersensibile, mai ales la cele care din diverse motive sunt obligate să respire pe gură, neutilizându-şi nasul, care are şi rolul de a încălzi aerul înainte de a pătrunde în zona faringelui, laringelui, traheei şi, în final, în zona plămânilor, nervii care inervează zona oro-laringo-faringo-esofagiană se distoniază, să spun aşa, adică îşi pierd cel puţin 40-50% din funcţionalitatea care se rezumă la tonus, fapt care, în sezonul rece, de regulă, din septembrie până în aprilie, induce apariţia aşa numitei disfagii afrigore, o condiţie medicală foarte rară, de mediu, care este produsă şi întreţinută de... FRIG, în anumite condiţii!
Vitalinul atenuează sau tratează disfagia apărută pe fondul frigului, prin conţinutul de vitamine, minerale şi antioxidanţi, în special prin conţinutul de vitamina B12 bioactivă - metilcobalamina - şi nu numai, care reglează tonicitatea nervilor.
Ar fi indicat să îţi tratezi deviaţia de sept, ca să poţi respira pe nas.
_

Mai am câteva întrebări pentru tine: Simţi durere în gât, atât atunci când nu înghiţi, cât şi atunci când înghiţi? Tot timpul sau doar în anumite momente? Dacă doar în anumite momente, care sunt acele momente? Durerea cum se manifestă? Este difuză sau este concentrată într-un anumit punct? Este lancinantă, adică simţi că te zvâcneşte, ca şi când în gât ai avea un vulcan ce stă să erupă? Dacă bei apă şi îţi hidratezi gâtul observi vreo ameliorare a durerii sau a disfagiei? Dar dacă îţi pui pe zona gâtului un prosop în care ai pus sare grunjoasă încălzită la cel puţin 40 de grade C? Cam atât!

Pup şi îmbrăţişez! :)
Numai bine,
Mr. Nick
6
01-11-2011, ora 15:39
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate drule/dle Dinamy, electrosomatograma nu este o mare ţeapă, deşi unele guri rele aşa susţin (acele guri rele susţin ceea ce susţin pe fondul fricii de a nu-şi pierde din clientela existentă sau potenţială). Ţinând cont că electrosomatograful analizează organismul unei persoane din punct de vedere holistic, adică global, incluzând sfera fizico-organică, mentală, psihică şi energetică, omiţând-o doar pe cea spirituală, care nu poate fi măsurată, rezultatul lui, adică electrosomatograma este în stare să pună un diagnostic neuro-psihiatric-funcţional, în aşa fel, încât pe baza diagnosticului respectiv să se poată depista şi cauzalitatea depresiei, printre altele, mai exact relaţia dintre cauză/cauze şi efect/efecte. Aflarea cauzalităţii poate să deschidă uşa corectă a prescrierii tratamentului corespunzător, care să vizeze vindecarea, nu ameliorarea sau mascarea simptomatologiei.
Electrosomatograful şi electrosomatograma (electrosomatografia) sunt nişte 'chestii' foarte interesante, non-invazive şi de luat în seamă!
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
01-11-2011, ora 15:58
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate drule/dle John86, 5-htp-ul, singur sau asociat cu alte preparate naturiste compatibile şi sinergice, L-teanină sau orice altceva, nu are efecte benefice substanţiale constante şi definitive la toţi indivizii, din păcate.
Problemele dv. de respiraţie nu vă sunt induse neapărat de o depresie respiratorie. Dispneea dv. are, cel mai probabil, o cauzalitate psihică, apărând pe fond de stres, de idiosincrazie psihică (intoleranţă psihică la ceva anume) sau ca şi efect adiacent somatic al depresiei psihice de care suferiţi. Poate avea chiar şi cauză organică (o eventuală intoleranţă, hipersensibilitate sau alergie la o substanţă, un astm bronşic incipient, o hipertrofie de cornete nazale etc.).
Deprexilul este un supliment alimentar care poate fi achiziţionat şi administrat chiar şi fără consult şi prescripţie medicală, cu principala condiţie de a nu fi combinat cu niciun medicament alopat cu proprietăţi psihoactive.
Deprexil poate fi combinat cu 5-htp şi L-teanină (doza de 5-htp nu trebuie să depăşească 50-100 mg/zi, la fel şi doza de L-teanină, iar doza de Deprexil trebuie să se limiteze la două capsule de zi, nu la 3, aşa cum este indicat în prospectul aferent lui; cele 2 capsule trebuie administrate cu 30 de minute înainte de micul dejun şi prânz, pe stomacul gol (capsula de la prânz trebuie luată până în maxim ora 16).
Consultaţi un medic cu competenţă în fitoterapie şi un psiholog, pentru a fi îndrumat către un tratament antidepresiv naturist şi pentru a face psihoterapie cognitiv-comportamentală.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
01-11-2011, ora 17:25
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Capsule Reishi plus(ganoderma)
Posted on septembrie 10, 2011 by lumeaverdesanatate| Lasă un comentariu

Compoziţie: praf de spori de reishi, praf de miceliu de cordiceps, extract din rădăcină de ginseng.
Ambalaj: 60 capsule a câte 300 mg
Mod de folosire: 2 ori pe zi a câte 1-2 capsule.
Contraindicaţii: pentru copii de până la 12 ani, femei însărcinate şi care alăptează, precum şi intoleranţă la anumite componente ale produsului.
Producţia este un adaptogen (oferă o mai bună adaptare, acomodare a organismului uman la factorii nefavorabili ai mediului înconjurător) şi imunomodulator (sporeşte rezistenţa şi măreşte tonusul vital al organismului), şi are de asemenea un şir întreg de proprietăţi de asanare, orientate către îmbunătăţirea activităţii organelor şi normalizarea funcţiilor organismului uman.
Produsul este utilizat în scopul prevenirii şi în terapia complexă a unui număr de tulburări răspândite ale activităţii organelor şi sistemelor omului modern.
Indicaţii de aplicare a Capsulelor «Reishi plus»:
"¢ îmbunătăţirea stării fiziologice şi sporirea proprietăţilor de protecţie ale organismului uman;
"¢ acţiune anticanceroasă la tumori benigne şi maligne;
"¢ boli ale sistemului hematopoietic, insuficienţa trombocitelor şi leucocitelor în timpul radioterapiei şi chimioterapiei la pacienţii cu cancer;
"¢ acţiune antiinflamatoare şi antitoxică;
"¢ profilaxia şi terapia complexă a aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, insuficienţei coronariene şi multor altor boli ale sistemului cardiovascular şi circulator;
"¢ protecţia ficatului (profilaxia şi terapia complexă a bolilor, cum ar fi hepatita cronică, ciroză, şi multor altor boli ale ficatului);
"¢ protecţia plămânilor (profilaxia şi terapia complexă a bolilor respiratorii, cum ar fi: tuberculoza pulmonară, astm, emfizem, bronşită);
"¢ normalizarea microflorei mucoasei nazofaringelui şi a căilor respiratorii;
"¢ diverse boli ale rinichilor şi sistemului urogenital;
"¢ orice manifestări ale alergiei şi boli alergice;
"¢ reglarea cantităţii de lipide şi nivelului de zahăr din sânge, îmbunătăţirea funcţiilor sistemului endocrin;
"¢ normalizarea somnului, creşterea activităţii fizice, atitudinii emoţionale pozitive;
"¢ încetinirea proceselor de îmbătrânire.


COMPONENTELE CAPSULEI-PROPRIETATI DE ASANARE:
PROPRIETĂŢI DE ASANARE ALE CIUPERCII REISHI
Ciuperca Reishi este folosită în medicina tradiţională chineză mai mult de trei mii de ani. Denumirea ştiinţifică latină este Ganoderma lucidum. Termenul "Reishi" este cel mai frecvent utilizat în Japonia. În Japonia Antică "Reishi Senshi" se numea zeiţa sănătăţii, vieţii şi tinereţii veşnice. "Lingchi" este o versiune chineză a denumirii ciupercii. "Ling" înseamnă dar, «chi» - forţă. "Lingchi" literal înseamnă "darul forţei".
1. Reishi (Lingchi) este numită ciuperca tinereţii. Încetinind procesele de îmbătrânire, ciuperca Reishi contribuie la eliminarea radicalilor liberi; activizează circulaţia sângelui; reglează nivelul lichidului în celule; accelerează reproductivitatea celulelor; elimină pigmentarea.
2. Reishi are proprietăţi antioxidante pronunţate. Substanţele biologic active conţinute în Reishi sunt antioxidanţi puternici. La administrarea Reishi creşte activitatea sistemului antioxidant propriu al organismului.
Proprietăţile antioxidante ale Reishi (Lingchi) determină în mare măsură efectul său pozitiv pronunţat asupra organismului persoanelor sănătoase şi bolnave şi efectele cosmetice pozitive.

3. Reishi reglează activitatea sistemului nervos.

Reishi protejează sistemul nervos împotriva efectelor negative ale stresurilor:
"¢ se asigură în mod eficient inhibarea reacţiilor de oxidare excesive ca urmare a efectelor antioxidante ale reishi;
"¢ se normalizează alimentarea cu sânge a organismului, deficitul de oxigen - însoţitorul stresului - dispare datorită activităţii antihipoxice (se facilitează funcţionarea glandelor suprarenale, excesul de adrenalină dispare din sânge);
"¢ se asigură restructurările stabile în celule, organe şi sisteme ale acestora datorită efectului adaptogen al reishi;
"¢ se normalizează capacitatea de muncă mentală şi fizică a omului.

Reishi este indicat pentru sindromul oboselii cronice. Astfel, reishi:

"¢ creşte tonusul întregului organism;
"¢ sporeşte rezistenţa la deficitul de oxigen (hipoxie);
"¢ are o valoare nutritivă ridicată, este bogat în aminoacizi necesari organismului;
"¢ reglează activitatea sistemului nervos şi endocrin;
"¢ stabilizează sfera psiho-emoţională şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

4. Reishi se aplică cu succes la diferite tipuri de alergii:
"¢ inhibă eliminarea substanţelor care reacţionează lent la reacţie alergică;
"¢ neutralizează modificările secundare în ţesuturi cauzate de alergii;
"¢ are proprietăţi antiinflamatoare;
"¢ îmbunătăţeşte microcirculaţia sângelui.
Este oportun să se introducă Reishi în raţie alimentară la astm bronşic, urticarii, alergie alimentară.
5. Reishi este un remediu pentru protejarea inimii şi vaselor sangvine. Folosirea reishi serveşte drept profilaxie de succes şi se aplică în terapia complexă a bolilor cardiovasculare, în special, în timpul perioadei de recuperare după infarct miocardic şi accident vascular cerebral:
"¢ scade nivelul colesterolului, previne agregarea plachetară, reducând astfel vâscozitatea sângelui;
"¢ stabilizează nivelul tensiunii arteriale controlând atât presiunea arterială crescută, cât şi cea scăzută;
"¢ îmbunătăţeşte semnificativ circulaţia sângelui.
6. Reishi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului respirator:
"¢ reduce spasmul bronşic; ameliorează simptomele bolilor sistemului respirator;
"¢ contribuie la regenerarea celulelor epiteliale ale mucoasei tubului respirator (traheii);
"¢ inhibă reproducerea în sistemul bronhopulmonar a numeroaselor specii de bacterii;
"¢ are un efect antitusiv, antiastmatic evident.
Se foloseşte eficient în profilaxia şi terapia complexă a oricăror boli pulmonare.
7. Reishi contribuie la normalizarea funcţionării ficatului:
"¢ activizează funcţia de restabilire, reproducere a celulelor hepatice deteriorate;
"¢ activizează sinteza proteinelor şi acidului nucleic de către ficat;
"¢ intensifică funcţia de detoxifiere a ficatului;
"¢ accelerează procesul de dizolvare şi eliminare din organism a preparatelor medicinale şi substanţelor toxice.
8. Menţinerea stabilă a nivelului normal de zahăr în sânge este o condiţie importantă a prevenirii diabetului, problemelor cardiovasculare, tumorilor. Normalizarea nivelului zaharului în sânge este necesară pentru stări de imunodeficienţă, răceli frecvente, ateroscleroză. Reglând nivelul zahărului în sânge, reishi:
"¢ stimulează secreţia insulinei;
"¢ activizează utilizarea insulinei de ţesuturile periferice;
"¢ accelerează metabolismul glucozei;
"¢ reduce efectele secundare ale medicamentelor împotriva diabetului.
9. Reishi (Lingchi) sporeşte imunitatea, cu alte cuvinte, este un imunomodulator.
Cercetările clinice au arătat că după o lună de administrare a Reishi (Lingchi) şi normalizarea indicilor imunităţii, aceşti indici pe parcursul anului s-au menţinut la un nivel destul de ridicat în comparaţie cu valorile iniţiale. Sporind imunitatea, reishi:
"¢ intensifică activitatea celulelor imune;
"¢ previne apariţia viruşilor (celulelor bacteriene);
"¢ sporeşte rezistenţa organismului la diverse boli virale şi infecţioase.
10. Profilaxie şi aplicare în terapia complexă a afecţiunilor oncologice:
"¢ conţine polizaharide anticanceroase active;
"¢ germaniul organic care se conţine în ciuperca Reishi activizează fagocitoza naturală, care elimină celulele tumorale;
"¢ contribuie la reproducerea celulelor limfatice;
"¢ elimină toxinele celulare care distrug celulele;
"¢ activizează factorul imunitar şi funcţia hematopoietică a măduvei osoase, inhibă reproducerea celulelor canceroase;
"¢ reduce gradul de deteriorare a măduvei osoase la iradierea bolnavilor de cancer în timpul chimioterapiei.
PROPRIETĂŢI DE ASANARE ALE CORDICEPSULUI
Este una dintre cele mai unice şi costisitoare ciuperci din lume. Crescând în condiţiile unei clime aspre şi deficit de oxigen, cordicepsul are o capacitate extraordinară de adaptare, iar în ciclul de doi ani acumulează în corpul său o cantitate mare de substanţe nutritive şi componente bioactive.
Savanţii au stabilit că în cordiceps se conţin: 77 micro- şi macroelemente, 15 aminoacizi, polizaharide şi numeroase vitamine. Cu toate acestea s-a dovedit că unele dintre aceste substanţe inhibă în mare măsură reproducerea şi dezvoltarea celulelor canceroase. În special o acţiune antitumorală puternică o au cordicepina şi кордицепсовая кислота, care se găsesc numai în cordiceps, şi nu se găsesc în nicicare alte ciuperci sau plante din lume.
Cordicepsul are un număr de proprietăţi de asanare necesare pentru menţinerea sau restabilirea sănătăţii umane:
"¢ serveşte ca un antibiotic natural, are un efect deprimant asupra zeci de bacterii patogene;
"¢ are un efect antiinflamator;
"¢ eficient elimină toxinele din organism, inclusiv resturile nocive ale preparatelor medicinale;
"¢ reduce nivelul lipidelor din sânge, scade nivelul colesterolului din sânge;
"¢ reglează numărul trombocitelor în sânge, previne formarea şi contribuie la resorbţia trombelor;
"¢ dilată vasele sangvine, creşte fluxul sangvin către inimă şi plămâni;
"¢ restabileşte activitatea normală a ficatului, rinichilor şi plămânilor;
"¢ are un efect antitumoral prin stimularea activităţii leucocitelor şi restabilirea nivelului lor în sânge;
"¢ ameliorează efectele secundare ale radioterapiei şi chimioterapiei la pacienţii cu cancer;
"¢ are un efect de întinerire a pielii şi întregului organism uman.
PROPRIETĂŢI DE ASANARE ALE GINSENGULUI
Această plantă remarcabilă a apărut pe pământ mii de ani în urmă şi, prin urmare, este numită o relicvă, adică foarte veche. O trăsătură distinctivă a ginsengului este "lucrul" său în organismul uman ca al unui adaptogen puternic şi natural, sau "medicament pentru cei sănătoşi". Proprietăţile principale ale ginsengului ca ale unui adaptogen sunt:
"¢ capacitatea de a exercita un efect tonic puternic, de a îmbunătăţi tonusul organismului, capacitatea de funcţionare a acestuia, imunitatea şi rezistenţa la factorii nefavorabili şi agenţii patogeni;
"¢ se aplică la slăbiciune generală, răceli frecvente, la recuperare de la boli grave, la tensiune arterială scăzută, la inerţie şi somnolenţă generală;
"¢ are o capacitate remarcabilă de a regla starea sistemului nervos central;
"¢ contribuie la acumularea în muşchi, ficat şi inimă a glicogenului (glicogenul este principalul combustibil pentru muşchi, numai după epuizarea rezervelor de glicogen muşchii încep să asimileze aminoacizii şi acizii graşi);
"¢ sporeşte sensibilitatea celulelor organismului la hormoni proprii şi compuşi nehormonali (astfel, reglarea proceselor metabolice devine tot mai exactă şi mai rapidă);
"¢ sporeşte rezistenţa organismului la poluarea industrială şi gazele de eşapament, asigură o protecţie pasivă a mediului.
..

imi cer scuze ca am postat despre acest medicament, dar a fosr recomandat cuiva pt o anumita boala si am descoperit ca are si alte intrebuintari care ne-ar putea interesa.

am aflat ca nu e autorizat a se comercializa inca pe piata romaneasca - dar s-ar putea face rost - daca cineva e interesat.
In asociere cu alte medicamente - sau nu, nu stiu - cred ca poate ajuta f mult. ( O sa mai pun mai jos si altceva ce am mai gasit; Il rog pe Mr Nick sa nu se supere.
0
01-11-2011, ora 17:27
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Iti multumesc pt raspuns!
Problema este ca nu simt durere cand inghit, simt doar ca nu mai am actul reflex de inghitire, ca si cum nu as mai stii sa inghit.Atunci cand sunt mai bine, brus se intampla, fara a ma gandi la ceva si efectiv nu mai se constientizeaza actul reflex al deglutitiei.
Imi simt gatul foarte incordat, este aceeasi senzatie daca o stii.atunci cand esti foarte suparat si plangi, , , , , durerea aia de musculatura incordata, exact asa o am io mereu.Se intampla sa mai fie doar partea superioara sau inferioara a gatului incordata sau sa simt durere la baza gatului (durere musculara).
Momentele in care sunt bine nu sunt legate de nici o imprejurare.Pur si simplu am gatul relaxat dar fara sa stiu de ce este bine in momentele alea.Este foarte tare si incordat, se si vede cu ochiul liber, si este si putin umflat.
Nu ma ajuta hidratarea cu nimic, nu are legatura la mine.Nu am incercat prosopul cu sare grunjoasa.

Intrebarea mea finala este urmatoarea: Disfagia mea este din cauza infectiei din gat, care, poate ar afecta un nerv? Adica deviatia de sept imi intretine infectia si rezulta disfagia sau pur si simplu este o chestiune de anotimp?De cand eram mica am observat ca doar pe timpul verii sunt bine.

O fii un nerv lezat?Maine fac un RMN la gat, se vede daca este vorba de lezarea nervilor?ar exista tratament pt asa ceva?


Imi pare rau ca trebuie sa-ti pun atatea intrebari, dar sincer, doar pe tine te consider capabil de a gasi legatura intre disfagie, infectia cu candida si stafilococul auriu, deviatia de sept si anotimpul rece.


Iti multumesc din tot sufletul!

Simmona
0
02-11-2011, ora 14:17
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Tuturor membrilor acestui topic, le recomand cu multa caldura in primul rand sacroterapia, cu convingerea ca odata cu aceasta vor gasi tratamentul cel mai potrivit.

Va iubesc pe toti, Dumnezeu sa va calauzeasca spre lumina !


Post scriptum : tie, Mr. Nick iti multumesc in mod special si-ti doresc sa ajungi un, , balsam" pt ranile celorlalti !
0
04-11-2011, ora 00:16
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Revin cu rezultatele analizelor de ultima ora.Am facut RMN cervical (si partea gatului si partea coloanei din zona gatului).Evident, nu a iesit nimic.Medicul e de parere ca practic, nu am nimic organic, dar nicidecum nu este vorba de depresie.Dupa cum ti-am zis si rezultatele neurotransmitatorilor, sunt bune, serotonina este chiar mai mare.
Concluzia medicului este sa ma autodepasesc,.este usor de zis, eu tot imi simt gatul foarte contractat..poti sa-mi recomanzi niste relaxante din plante, care sa nu dea somnolenta?Vreau sa incerc cu relaxante din plante, te rog sa-mi recomanzi tu ceea ce crezi.In seara asta am luat un SEDOCALM care este din plante dar nu am simtit nimic de la el...

Iti multumesc din suflet,
Lorena

P.S.: Ma rog la Domnul in fiecare zi sa ma ajute
0
04-11-2011, ora 21:48
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Medicul dvs. ce v-a recomandat :) ?
6
04-11-2011, ora 22:10
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă Bleuciel, vă mulţumesc în numele tuturor pentru postarea informaţiilor referitoare la ciupercile Reishi şi Cordyceps, dar şi la cele referitoare la Ginseng.
Există o mulţime de suplimente alimentare care conţin ciuperci terapeutice (reishi, maitake, shiitake, agaricus etc.) + ginseng şi care au aviz de comercializare şi pe piaţa din România ;)
NU am de ce să mă supăr pe dv.!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
04-11-2011, ora 22:24
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Simmona, mulţumesc pentru răspunsuri.
Disfagia ta are o cauză multiplă care implică şi influenţa nefastă a frigului asupra nervilor gâtului, ca de altfel şi infecţia din gât. Fă tot posibilul să eviţi frigul, tratează-ţi infecţia din gât şi ia Vitalinul, care este extraordinar pentru neuropatia afrigore, care ţie îţi întreţine disfagia pe timpul sezonului rece.
Calmoplant, de la Plantavorel, este un relaxant foarte eficace. Poţi lua maxim 2 capsule de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de minim 7-14 zile, zilnic.
Dacă îţi recomand un medic din Bucureşti, ce crezi, ai putea să mergi?
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
04-11-2011, ora 22:38
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, mulţumim pentru recomandare. Sacroterapia, adică terapia prin post, rugăciune, spovedanie şi, în principiu, apropierea de Dumnezeu, este foarte eficace, însă are rezultate doar dacă este pusă în practică în mod corect, cu credinţă şi răbdare.
Mie nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi. Mulţumiţi-i doar lui Dumnezeu. Atât îmi doresc!
în ceea ce priveşte faptul că îmi doriţi să ajung un balsam pentru rănilor celorlalţi oameni, vă mulţumesc în mod special. Doamne, ajută tuturor!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
04-11-2011, ora 23:13
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@simmnona
Contractiile musculare indiferent de cauza care le produc se pot ameliora macar sesizabil cu aport de Potasiu, Magneziu, sedinta la kinetoterapeut, fizioterapeut, sau masaj cu ulei cald(chiparos, lavanda...), sau pietre calde, poti incerca o singura sedinta sa poti decide daca ajuta sau, nu.

Sanatate!
0
09-11-2011, ora 13:36
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Mr. Nick, in urma efectuarii unei electrosomatograme (aspect asupra caruia te-am consultat anterior) completata cu o investigatie prin biorezonanta, printre potentialele cauze ale depresiei mele s-ar mai numara si: un nivel redus de serotonina interstitiala si aldosteron interstitial, nivel redus de dopamina la nivel cerebral, niveluri reduse de bor, crom, fier, al aminoacidului izoleucina, colesterol ridicat. Mi s-a sugerat un tratament constand din 5-htp (de la Secom, 1cps x 3/zi), omega3 + vit E (1cps x 2/zi, la pranz si seara, in timpul mesei), colesterol (de la FARES), Lecifort 1200 (1cps x 2/zi, dimineata si la pranz), L-Glutamina (de la Secom, 1cps x 2/zi, dimineata si la pranz), Modifilan (1cps x 2/zi, dimineata si la pranz). Ca idee, intreband in farmacii, mi s-a spus ca Modifilan nu se mai comercializeaza de vreo 2 ani. La 3 zile dupa ce-am intrerupt tratamentul cu Prozac ( acesta, si dupa o luna de zile imi dadea niste stari foarte proaste, beneficiile, oricum minore, se redusesera drastic si alea si, in plus, oricum il intrerupsesem cu 48 de ore inaintea efectuarii analizei mai sus mentionate ), am reinceput tratamentul cu 5-htp...in prima seara am luat 1cps de 50mg ( de la Secom), a doua zi am luat 1cps dimineata si una seara iar acum, cand iti scriu aceste randuri, sunt in a treia zi de tratament...fara sa excelez cu ceva, oricum ma simt mai bine decat dupa Prozac, cel putin momentan!...Te-as ruga mult sa-ti exprimi un punct de vedere personal asupra modului cum sa continui tratamentul, eventuale modificari asupra schemei orientative prezentate anterior (ma gandesc si la carentele de dopamina cerebrala si izoleucina...)...schemele anterioare de tratament propuse de psihiatru au fost extrem de ineficiente, asa ca sunt hotarat sa mai cer si alte opinii...Multumesc anticipat si Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
0
11-11-2011, ora 22:38
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@dinamy

Nu m-as baza prea mult pe biorezonanta si pe rezultatele investigatiilor acestei metode daca as fi in locul tau, mi se pare doar o "gaselnita" a unor medici care vor sa profite de pe urma naivilor. Dar desigur, nu sunt in locul tau! :)
Adaugă un comentariu / răspuns
480 comentarii 1 2 ..... 111213 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul