Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...

480 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 15 16 Înainte ›
6
19-10-2011, ora 05:52
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, oh, îmi pare foarte rău dar NU puteţi continua de una singură renunţarea la Prazolex. Amorţirea muşchilor gâtului, în decursul a maxim 48 de ore, vă poate produce depresie respiratorie, stare patologică ce se poate solda cu asfixie.
Sunteţi prea dependentă de Prazolex, fapt pentru care vă rog să reluaţi administrarea lui, pentru a vă inhiba simptomatologia sevrajului, cât mai curând posibil.
În ce oraş locuiţi? Poate vă pot găsi eu un medic naturopat, care să vă susţină direct în procesul de renunţare la medicaţia psihiatrică?!! Ce spuneţi? Altfel nu vă pot ajuta. Îmi pare rău.
Dacă nu doriţi să apelaţi la această variantă, ca ultimă soluţie, consultaţi un medic psihiatru şi luaţi medicaţia prescrisă, cu menţiunea de a-i spune să nu vă mai prescrie medicaţie care, administrată mai mult de 4 săptămâni, produce dependenţă.
Numai bine,
Mr. Nick
0
19-10-2011, ora 06:01
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Of, chiar asta vroiam sa fac.Locuiesc in Calarasi.si vreau sa renunt la dependenta asta.Multumesc pt intelegere, Dumnezeu sa va binecuvanteze !
6
19-10-2011, ora 06:02
Salve!
Stimate dle Rica Venturiano, cu tot respectul pe care vi-l port, în acelaşi grad ca în cazul stimatei dne K.V., care pe degeaba s-a supărat pe mine şi a considerat că o judec, că fac nu ştiu ce aluzii, că sunt părtinitor cu anumite persoane, că o nedreptăţesc etc., eu NU am scris nicăieri pe acest forum că NEG şansa salvării spirituale pentru populaţii întregi de oameni. Eu am afirmat doar că yoga este nocivă pentru existenţa sufletească o omului, cum şi şamanismul este. Şi ştiu sigur că am dreptate absolută!!! Am văzut cu ochii mei ce poate să facă un yoghin care înşeală mii şi sute de mii de oameni, cu ce fel de forţe supranaturale comunică şi ce mârşăvii face, de pildă. Am eu doar 24 de ani, dar am văzut multe la viaţa mea şi cu talanţii de la Dumnezeu ştiu şi multe, deşi nu merit.
Trăiesc în realitate, să ştiţi. Dv. credeţi ce doriţi, sunteţi mai liber ca o pasăre a cerului.
Eu NU încurajez practici OCULTE, să fie foarte clar.
Toate cele bune, cu multe binecuvântări divine,
Mr. Nick

Post Scriptum - În ceea ce priveşte faptul că scriu mult, să ştiţi că aşa sunt eu. Prefer să scriu mult şi să mă asigur că măcar 50% din ceea ce tratez se face inteligibil, comprehensibil, de înţeles pentru toţi oamenii. Acum, că unii dintre semenii de-ai mei văd expansiunea mea din scris ca fiind ceva negativ, pe mine nu mă priveşte. Eu doar îmi fac treaba în acord cu ceea ce-mi dictează mintea şi inima. Mulţumesc pentru înţelegere!
6
19-10-2011, ora 06:16
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Simmona, trebuie să ştiţi faptul că disfagia este un simptom cheie care la dv. vă poate fi produs de următoarele posibile dereglări/condiţii medicale: achalazie, compresiuni vasculare (disfagie aortică, disfagia lusoria prin compresiuni ale arterei supraclaviculare drepte), miastenia gravis, osteofite cervicale voluminoase (probleme cu coloana vertebrală!), hiperfucnţii ale glandelor suprarenale etc.
Sunteţi sigură că din punct de vedere gastroenterologic nu aveţi nimic?
Vă rog să îmi răspundeţi şi să postaţi şi rezultatele exacte ale analizelor! (dv. aţi prezentat în trecut o hiperfuncţie a medulosuprarenalei, ba chiar şi a corticosuprarenalei, iar prezentul nu pare a fi mai echilibrat!).
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Aţi consultat vreodată un medic neurolog, dar unul endocrinolog? Vă voi mai pune câteva întrebări, să ştiţi, în funcţie de ce-mi veţi scrie în mesajul următor.
6
19-10-2011, ora 06:29
Sărut mâna!
Stimată dnă the_eye, într-adevăr, aveţi dreptate, sunt 'cam' dogmatic în ceea ce priveşte religia, asta şi pentru că studiez de 2 ani de zile teologia ortodoxă. Mi-am băgat nasul şi în teologia catolică şi protestantă, doar aşa, să văd diferenţele. Mai nou trag cu ochiul şi prin teologia iudaică, dar doar la nivel de teorie, nu şi la nivel de practică. Nivelul de practică mi-l menţin doar pentru Ortodoxie, atât, credinţă în care m-am născut, trăiesc şi voi muri.
Cu privire la intoleranţa religioasă, trebuie să ştiţi că iudeii sunt cei mai intoleranţi dintre toţi, următorii după ei fiind musulmanii, hinduiştii, buddiştii... creştinii sunt printre ultimii, înainte de confucianişti şi după şintoişti, pe scara intoleranţei.
Toate cele bune şi multe binecuvântări divine,
Mr. Nick
0
19-10-2011, ora 07:44
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr Nick, exista vreun medic naturopat in orasul meu ? Trebuie sa stiu, vreau sa termin cu aceste medicamente. Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti !
0
19-10-2011, ora 11:15
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Ieri seara am consultat un neurolog, care mi-a recomandat un EMG la Academia Medical Center, si am programarea pt data de 27.10.Endocrinolog am consultat de multe ori (mama fiind asistenta la endocrinologie si neuropsihiatrie).Cortizolul din sange mi-a iesit doar putin marit, care este surprinzator, in trecut iesea neobisnuit de mare, hormonii tiroidieni sunt buni, am facut si ecografie tiroidiana, tranzit baritat, RMN creier, toate bune).
Acum vad ca este ipoteza cu afectiunile musculare, daca ar fii una din dereglarile neurologice ale muschilor, ar fii ceva grav?Doctorul neurolog mi-a spus ca este neobisnuit totusi pt varsta pe care o am (23 ani impliniti sambata), asa ca te rog sa ma tutuiesti.Sincer, acuma cred ca toata treaba cu neurotransmitatorii cade, si ca poate ar fii una din cauzele neurologice.Doar vreau sa stiu cat de grav ar fii daca ar fii una din afectiunile enumerate.

Iti multumesc foarte mult pt raspuns si pt implicare.
Simona
0
19-10-2011, ora 13:46
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Esti doar cu un an mai mare ca fiul meu(cum de n-am vazut asta?), iti uram maturitate si intelepciune, astea doar in timp se pot culege.E bine ca am ajuns sa vad si cealalta latura a ta, ai mutat discutia din privat aici ceeea ce nu se face, dar n-am nimic impotriva, e mai bine asa.Tu nu incurajezi practici oculte :medicina samanica, yoga, reiki(yoga si reiki se folosesc in unele spitale din lume pt.a grabi vindecarea), explorezi ortodoxismul si punct.Dupa acest punct nu mai pui nimic, adica daca la usa ta bate un musulman, ateu sau yoghin, budhist sa ceara un pahar cu apa, ce faci il intrebi daca-i ortodox si daca s-a spovedit, altfel sa se duca prima data sa faca asta, pai nu-i dai mai bine apa si-l lasi in drumul lui?.Ma iei peste picior?adica imi spui pe forum cam o data la 2 saptamini ca o sa-mi raspunzi la mesaje(spuneai undeva ca o persoana a asteptat un an mesaj de la tine, chiar asa?)dar o mai lungesti asa ca daca tot am pomenit de reincarnare si terapii complementare sa-mi arati unde mi-e locul, la coada, eu nu stau la coada amice, eu imi rezolv problemele singura fara sa dispun de timpul nimanui din viata nimanui.Ti-ai insusit ceva eronat, sa-i bagi in seama doar pe cei care afirma ca au fost la slujbe, s-au spovedit, etc, acum ca nu mai vrei sa vezi ca ei la urmatorul colt incep sa injure asta nu mai conteaza, au trecut pe lista bunilor crestini, doar se duc des la biserica, iar bolile le-a dat Dumnezeu, pai atunci sa stam si sa asteptam finalul aceste vieti, rugindu-ne si atit. Este binevenita rugaciunea facuta din adincul inimii, dar in taina nu asa batind tobele.Apropo ai spus ca yoga este mizerabila si stii tu yoghini care inseala, dar preoti care au incalcat si cea mai umila regula crestina nu stii cumva?da, sunt multe grupuri cu deviatii de la yoga care fac magarii, dar de la principiul de baza, , a-ti controla mintea si trupul, , adica activea-ti cit mai mult din creierul nefolosit, elibereaza-ti Sinele, pina la practici oculte e o lume paralela.Singura carte de yoga care am citit-o "Yoga izvor de sanatate" de N.Tufoi, arata evolutia unui om (a lui insusi)care din situatia de invalid a ajuns maestru yoga si a publicat aceasta carte in care-si demonstreaza efectuarea exercitiilor.A medita este un pacat, a lasa gindurile sa treaca prin tine este altul, a-ti creste energia interioara si a ajunde la o stare de liniste si pozitivism seamana a ocultism.Pt prima data in viata mea am citit despre regulile alimentare si cumpatarea in viata in aceasta carte de unde s-a si preluat celebra zicala, , Omul isi sapa mormintul cu proprii lui dintii, , Iata ca am scris si eu mult, daca o faceam mai des poate publicam o amarita de carte, ideea e sa vezi toate laturile vietii si sa nu spui niciodata, , doar facind asa reusiti asta, doar aici e adevarul si calea, , lasati idei, oameni-si vor culege ce doresc sau ce cred si nu am nici cea mai mica pretentie sa faca la fel ca mine sau sa-mi accepte ideile.Daca tot esti asa tinar, adrenalina, serotonina sunt la inaltime, te complici cu filozofia viata, abia traind vei primi raspunsuri.Sa lasam practicile oculte si sa trecem la cum trateaza oamenii depresia..
6
19-10-2011, ora 13:53
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, am căutat timp de o oră un medic naturopat în oraşul dv., dar nu am găsit. Am să mai caut, poate voi găsi. Am găsit numai stomatologi, ortopezi şi medici de familie, în principal.
Cum vă mai simţiţi? Sper că bine!
Cu respect,
Mr. Nick
6
19-10-2011, ora 13:59
Sărut mâna!
Simmona, bine ai făcut că ai consultat un neurolog. Fă-ţi electromiograma recomandată!
Nu ar fi foarte grav dacă disfagia ta ar avea o cauză neurologică; nu ar fi de netratat.
Consultă medicul, te rog, şi spune-i tot ce ai reuşit să observi la organismul tău, ceea ce crezi că este sau poate fi relaţionat cu disfagia ta.
Numai bine,
Mr. Nick
0
19-10-2011, ora 14:01
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
A gasi un naturopat e simplu, deplasati-va la ceva gen "Farmacia verde"si acolo sigur o sa gasiti daca nu un naturopat, cel putin pe cineva care poate sa va dea relatii, nu toata lumea are pe internet adrese si telefoane de legatura.
6
19-10-2011, ora 14:18
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., vă mulţumesc pentru urare. Vă asigur că sunt şi matur şi înţelept, suficient de mult, cât să-mi permit luxul să vorbesc cu orice fiinţă de pe acest pământ, fără să-i ofer şansa să spună că nu a avut ce vorbi cu mine, coerent, intelectual şi comprehensibil, slavă Domnului, în primul rând.
În al doilea rând doresc să vă asigur că NU am mutat aici nicio discuţie privată. Eu cu dv. nu am discutat în privat de mai bine de 14 zile. Am decât o singură latură, nu mai multe!
NU mi-am verificat mesageria privată de 72 de ore, cu aproximaţie, să ştiţi, aşa că nu aveam cum să discut cu dv. în privat, pe Romedic. De ce aţi spus că am mutat discuţia privată aici? Pentru că am precizat eu, citez: ' care pe degeaba s-a supărat pe mine şi a considerat că o judec, că fac nu ştiu ce aluzii, că sunt părtinitor cu anumite persoane, că o nedreptăţesc etc. '? Păi, scumpă doamnă, aceste raţionamente le-am dedus cu ajutorul psihologiei inferenţiale, din penultimul dv. mesaj, postat în acest topic. Dacă nu ştiaţi, am studiat şi psihologie clinică, arie ce include psihologia inversă, cognitiv-comportamentală, integrativă şi inferenţială. Îmi pot da seama de multe numai citind 3 fraze dintr-un mesaj!
Eu respect confidenţialitatea mesajelor private; nu expun informaţiile din ele în aria publică!
În al treilea rând, dacă la uşa mea va bătea un musulman, un yoghin sau un om care are o altă credinţă faţă de mine, îl voi trata ca pe un om şi-l voi ajuta cum voi putea, în niciun caz nu-l voi ignora sau îl voi batjocori, riscând astfel să încalc porunca iubirii aproapelui. În schimb îi voi ignora orice fel de informaţie referitoare la spirtualitate, dacă mi-o va oferi, din respect pentru credinţa mea ortodoxă.
În al patrulea rând despre mizerii precum yoga, şamanism şi alte 'd-astea', nu mai discut. PUNCT! Mi-am spus deja părerea.
În al cincilea rând eu nu bag în seamă pe acest forum doar creştinii ortodocşi. NU mă interesează ce fac ei după ce se spovedesc, pentru că nu-i judec. N-au decât să înjure, este problema dânşilor. Dumnezeu să-i ierte!
Pe acest forum am vorbit şi cu musulmani, şi cu baptişti, şi cu martori ai lui Iehova etc., dar cu cine nu am vorbit. NU discriminez oamenii, dar le impun o singură limită, aceea a credinţei. Eu am credinţa mea foarte fundamentată şi postez comentarii cu tentă spirituală în acord cu ea.
În al şaselea rând eu nu am spus că dv. staţi la coadă, am spus doar că vă voi răspunde în funcţie de criteriile pe care vi le-am expus mai sus, în penultimul meu mesaj adresat dv.. Dacă nu aveţi răbdare, din cauza priorităţilor, nu mai aşteptaţi răspunsul/răspunsurile de la mine. Consultaţi pe altcineva! Am şi eu o viaţă. NU pot să stau non stop pe Romedic şi pe Facebook, ca să răspund la sutele şi miile de mesaje de natură medicală şi spirituală. Îmi cer iertare, sunt doar un om!
În al şaptelea rând, da, există şi preoţi creştini care nu sunt tocmai okay. Asta este, fiecare pădure are uscăturile ei!
În al optulea rând doresc să vă reafirm faptul că eu NU v-am judecat, NU v-am ofensat, NU v-am criticat, NU am făcut nicio aluzie etc. Doar v-am spus că yoga şi şamanismul sunt nişte practici oculte, adică necurate, ca să nu spun altfel. Nu ar fi trebuit să reacţionaţi aşa. NU ar fi trebuit să înţelegeţi cum aţi înţeles.
Mă simt nevoit să vă cer iertare, deşi nu consider că v-am greşit cu nimic, dar nu-i nimic.
Vă doresc ca Dumnezeu să vă dăruiască tot ce aveţi nevoie, ca să vă mântuiţi.
Numai Bine,
Mr. Nick

Post Scriptum - Dacă doriţi să vă certaţi cu mine, să ştiţi că nu veţi reuşi. Am evoluat, cearta a devenit străină de mine, la fel şi polemica, precum şi interacţiunea ofensativă. Eu v-am vorbit frumos, nu v-am ofensat, consumându-mi dreptul la libertatea de expresie, dar... Libertatea este dreptul de a le spune, oamenilor, ceea ce ei, poate, nu vor să audă/citească. Aici a fost toată problema. V-a deranjat că am discreditat yoga şi şamanismul. Şi aţi spus că, citez: 'm-am alterat teribil'. Dar eu nu mă alterez niciodată, nici atât teribil.
Vă iubesc şi nu sunt supărat pe dv., aşa cum sunteţi dv. pe mine!
0
19-10-2011, ora 15:41
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Eu zic sa oprim explicatiile, chiar asa, ai si tu o viata, am deranjat-o cu ceva?de la o intrebare ce necesita un raspuns de exact 4 cuvinte am ajuns sa scriem romane, e bine, asta te-ar fi epuizat uite ca ai scapat de povara si nu te simti te rog obligat in fata lui Dumnezeu sa raspunzi ca, el nu ne da atitea biruri cite inventam noi oamenii.Ma amuza ca tu crezi ca ai discreditat Yoga asa cum eu credeam acum ceva vreme in urma ca daca dau filmuletele alea documentare despre psihotrope, alimentatie, etc toata lumea buluc o sa le vada si o sa analizeze, nici vorba!sunt persoane care au spus'N-am curaj inca sa ma uit la asta'sau 'Mai lasa-ne k.v cu filmele tale'chiar asa, daca vor sa afle ceva afla, daca nu fac ce stiu ei, treaba lor.Eu nu sunt suparata, dimpotriva bucuroasa foc sa constat cum gindeste un tinar cu suflet nobil, bun orator, crestin ortodox convins si viitor preot, dar tu nu arati partile negative din ceva, tu dai porunci
'Nu faceti asta!e otrava, e...', probabil ca o faci cu buna intentie si din sincere convingeri.Spui ca sunt preoti care nu sunt tocmai ok?sunt foarte multi care nu au absolut nimic in comun cu religia, dar asa cum se spune'sa faci ce zice preotul, nu ce face preotul'nu ar fi frumos si benefic din partea mea sa dezvolt asta pt ca ai intelege pe dos ca incerc sa discreditez biserica, institutie extrem de puternica si dezvoltata.
0
19-10-2011, ora 21:49
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor! Iti multumesc Nick pt. interesul acordat, Da, probabil, va trebui sa mai asteptat.In rest va doresc multa sanatate tuturor!
6
20-10-2011, ora 05:34
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., bine gândit, bine spus şi scris, şi eu zic să oprim interacţiunea exact aici.
Gândiţi, spuneţi şi faceţi ce doriţi, eu doar v-am relatat în cuvinte ce am considerat de cuviinţă.
Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
6
20-10-2011, ora 05:48
Sărut mâna!
Simmona, aduc o micuţă completare mesajului meu anterior postat pentru tine.
Din cuvintele tale se înţelege faptul că suferi de o disfagie de transfer, adică orofaringiană cu iradiere esofagiană; mai exact îţi este greu să înghiţi alimentele din gură şi să le transferi cu ajutorul deglutiţiei în josul esofagului, pentru ca ele să fie transportate până în jona sfincterului cardia, ca de acolo să pătrundă în stomac ş.a.m.d.
Cauza neurologică a disfagiei se poate identifica în spatele unor afecţiuni precum unele boli neuromusculare, care nu sunt tocmai uşor de diagnosticat, dar care sunt tratabile.
Şi totuşi, s-ar putea ca disfagia să îţi fie indusă cel puţin parţial şi de catecolaminele foarte mari, care, în concentraţii mai mari decât cele fiziologice, sunt recunoscute a fi producătoare de tulburări neurologice, chiar neuropsihiatrice, atenţie!
Cum este posibil ca la examenul endocrinologic să ieşi a fi okay, în condiţiile în care catecolaminele, în analizele medicale de profil, ţi-au ieşit a fi cu mult mărite, după spusele tale? Ce fel de medic endocrinolog ai consultat?
Cum este posibil ca la examenul gastroenterologic să ieşi a fi okay, în condiţiile în care esofagul tău este rigid? Ţi s-a făcut o manometrie esofagiană, pentru a se vedea cât de bine funcţionează muşchii esofagului tău? Ce ţi-a făcut medicul gastroenterolog, ce analize?
NU lua niciun medicament fără aviz de la medic, pentru că îţi poţi agrava disfagia.
Te rog, răspunde-mi la întrebări.
Numai bine,
Mr. Nick
6
20-10-2011, ora 06:01
Sărut mâna!
Stimată drădnă Emmma, nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi. Eu zic să aşteptaţi reconsultând psihiatrul, ca să spun aşa. Adică să continuaţi să vă luaţi medicaţia, să aşteptaţi şi să speraţi rezultatele pozitive, dar să reconsultaţi şi cât mai curând posibil psihiatrul.
Mulţumim pentru urare. Multă sănătate vă dorim şi noi!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
21-10-2011, ora 11:57
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Buna Mr Nick, spre marea mea dezamagire am ajuns iarasi la psihiatru, care mi-a reintrodus prazolexul din cauza sevrajului si mi-a promis ca ma va scapa de el. Mi-a mai introdus in schema de tratament si serlift, explicandu-mi ca acesta crescut progresiv ajuta la scaderea celuilalt. Tu ce parere ai ? Eu astept sa termin aceasta cura, sa ma dezintoxic si sa incep tratamentul cu 5-htp. Nu vreau sa cred ca m-a uitat Bunul Dumnezeu si ca si-a intors fata de la mine. Sa fiti binecuvantati toti, va iubesc mult !
0
21-10-2011, ora 13:19
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Analiza de catecolamine am facut-o acum 2 ani in Germania, tocmai de aceea le-am repetat la noi (voi primi rasp sapt viitoare), deoarece poate s-au mai modificat intre timp valorile (cortizolul s-a redus semnificativ).Ca examen endocrinologic am facut toti hormonii si ecografie a tiroidei, ecografie a suprarenalelor, care au iesti toate bune.
Ca examen de gastroenterologie am facut tranzitul baritat, care a iesit bine (iar doctorita respectiva mi-a zis ca din moment ce a iesit bine, nu are rost o endoscopie), am consultat diversi ORListi care mi-au zis ca nu am nimic, am facur si RMNul la cap...
Acuma ramane joi sa fac si EMG-ul, el mi-a scris pe trimitere "zona faringelui".Este vorba de faringe sau de esofag?Intre timp mi-a zis ca pot lua 2 MYDOCALM, dar inainte de analiza sa intrerup cu 2 zile medicamentul.O fii vorba de musculatura striata?sunt si analize din sange pt musculatura (am vazut ceva cu enzime).Precizez ca toate simptomele mele dateaza din copilarie, cel putin de la gradinita imi aduc eu aminte, si din cauza asta, presupun ca ar fii ceva legat de musculatura.

Ce parere ai?Ce sfat imi poti da?

Iti multumesc pt raspunsuri,
Simona
6
23-10-2011, ora 19:15
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, psihiatrul consultat de dv. a avut o atitudine total corectă. Sindromul de sevraj era mult prea puternic, ca psihiatrul să-şi permită să nu vă reintroducă Prazolexul, medicament a cărei dependenţă, cu care dv. vă confruntaţi, vă va fi tratată cu ajutorul antidepresivului Serlift. La un moment dat psihiatrul vă va spune cum să reduceţi Serliftul, ca să scăpaţi de el fără probleme. Abia după aceea veţi putea să începeţi cura cu 5-htp şi celelalte suplimente naturiste cu proprietăţi psihoactive!
Dumnezeu NU v-a uitat! Faceţi tot posibilul să nu-L uitaţi dv. pe El. Recitiţi topicul legat de suferinţă, pe care vi l-am indicat. Acolo este scris foarte clar că suferinţa NU există în viaţa oamenilor uitaţi de Dumnezeu, ci în viaţa oamenilor foarte iubiţi de Dumnezeu, culmea, ea fiind un mijloc pedagogic de... purificare!
Numai bine,
Mr. Nick
6
23-10-2011, ora 19:24
Sărut mâna!
Simmona, okay, am înţeles, deşi nu mi-ai răspuns cu exactitate la întrebările pe care ţi le-am adresat.
Rezultatul catecolaminelor este foarte important, ca de altfel şi rezultatul electromiogramei.
Îţi recomand să îţi faci şi o MANOMETRIE ESOFAGIANĂ; este foarte importantă această analiză, ca de altfel şi să consulţi un medic genetician, care să te examineze, eventual să îţi determine cariotipul + alte analize cromozomiale şi nu numai, dacă dânsul le va considera a fi necesare.
În rest...
Însănătoşire grabnică :)
Numai bine,
Mr. Nick
0
24-10-2011, ora 13:24
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr. Nick, multumesc foarte mult pt raspuns. Si parerea mea in legatura cu decizia psihiatrului e aceeasi. In ceea ce priveste suferinta, stiu bine ce rol are in viata crestinului, mai ales ca am un duhovnic deosebit, traitor de Dumnezeu intrutotul. Cum asi putea sa-L uit vreodata pe Dumezeu ? Doar ca sunt nevrednica de darurile pe care mi le-a dat. In aceasta cumpana a vietii mele eu m-am temut atunci cand a trebuit sa-L ascult si iata cum am cazut.Rugaciunea si spovedania nu-mi lipsesc si ma voi ridica prin mila Sa, mai intarita in credinta caci orice lupta are un scop. Am incredere in medicul pe care l-am descoperit si astept cu nerabdare sa incep schema ta de tratament. Pana atunci sa fim sanatosi, plini de credinta si dragoste ! Esti pomenit in rugaciunile mele, Mr. Nick ! Va iubesc pe toti, Dumnezeu sa va binecuvanteze, amin !
0
24-10-2011, ora 15:34
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna ziua,
Mr. Nick, am trecut de la Cymbalta (am luat 3 luni de zile) la Prozac datorita efectelor adverse deosebit de dure ale acesteia comparativ cu beneficiile (minore), cel putin in ceea ce ma priveste...s-a pus problema sa incerc si cu un SSRI...nu stiu daca e o varianta buna, il iau de 3 saptamani, sunt perioade scurte ( de ordinul a 1-2 ore ) cand mi-e mai bine dar in rest efectele adverse sunt prioritare, e adevarat la un nivel mai scazut decat la Cymbalta...Ce ma sfatuiesti sa fac...fiindca e greu de crezut ca psihiatrul imi va reschimba medicatia dupa o prima luna de tratament cu Prozac...sa insist, totusi, pe o schema de tratament cu 5-htp ?! ( prima oara l-am incercat vreo 2 saptamani, ajungand la un maxim de 300 mg pe zi, rezultatele mi s-au parut chiar putin mai slabe decat in cazul Prozacului si am renuntat mergand pe un tratament alopat, poate si din cauza severitatii bolii si inoculandu-mi-se ideea ca numai un antidepresiv clasic imi poate rezolva dezechilibrul chimic din creier )...daca ar fi sa reiau tratamentul cu 5-htp, cum m-ai sfatui sa procedez si pana la ce doza maxima sa incerc (cand ar trebui sa se vada primele efecte benefice?)...eventual si cu suplimente gen omega 3, spirulina, coenzima Q10, ulei de catina etc...o schema de tratament pe care o apreciezi ca fiind eficienta din punctul tau de vedere mi-ar prinde deosebit de bine...DUMNEZEU sa te binecuvanteze si sa ne ajute sa trecem peste aceste grele incercari!...
0
24-10-2011, ora 15:44
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Imi permit sa remarc, pe topicul"Tulburare depresiva"pag.3 aveti deja multe explicatii date despre scheme de tratament si alte dezbateri pe aceasta tema, ati putea revizui asta si alte topicuri unde ati intrebat acelasi lucru de multe ori.Spun asta doar pt a cauta mai repede solutia si pt a scuti solicitarea in exces.
0
25-10-2011, ora 23:25
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Tocmai am primit rezultatele de la Synevo a serotoninei si a catecolaminelor.

Adrenalina 2.8 (valori referinta 20)
Noradrenalina 11.5 (valori referinta 15 - 80)
Dopamina 79.7 (65 - 400)
Serotonina 535 (50-250)

Mentionez ca atunci cad am facut analizele (urinare) luat de 5 zile 5htp (primele 3 zile 50 mg si urmatoarele 2 zile 150 mg), e posibil sa fii iesit putin marit si din cauza aceasta.
Sunt foarte diferite fata de cele de acum 2 ani din Germania, in care catecolaminele erau extrem de mari si serotonina scazuta.
5htp-ul l-am oprit can dupa cele 5 zile, vroiam sa te intreb daca poate fii vorba acum de un efect serotonergic, am simtit presiune in vene si am avut palpitatii, care au cam trecut.
Ce legatura are cu disfagia mea?O serotonina mai ridicata o poate provoca?

Am fost si la un ORL iar si mi s-a zis ca am o deviatie de sept foarte mare, care ar trebui operata, in schimb la laringoscopie a zis ca este un gat perfect sanatos.Exista ipoteza ca si deviatia de sept poate ar avea un rol, deoarece espirand pe gura, mucoasa mea este foarte uscata si nu am destula saliva.
Am facut un exudat nazal, lingual si in gat, deoarece am si limba cam alba si poate fi si o candidoza.
Vineri voi primi rezultatele, iar joi ma voi duce sa fac si EMG-ul.

Te rog sa-mi spui ce parere ai.
Iti multumesc anticipat
6
28-10-2011, ora 02:48
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, nu ştiu dacă sunteţi sau nu nevrednică de darurile primite de la Dumnezeu, ştiu doar că trebuie să le folosiţi cu înţelepciune, dreaptă socoteală, iubire, smerenie, răbdare şi generozitate, printre altele. Nu ştiu dacă v-am mai spus, dar pe drumul vieţii, după orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata lor va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU, pentru că ea întotdeauna provine de la Dumnezeu. Totul va fi bine!
Medicul pe care l-aţi descoperit vă va ajuta, iar la sfârşitul ajutorului său veţi primi un cu totul alt ajutor de la medicaţia naturistă (5-htp-ul, omega 3-ul, ceaiul de talpa gâştii şi sleep optimizerul), pe care o veţi lua, după tratarea dependenţei dv. de Prazolex.
Mulţumesc mult pentru urările şi rugăciunile dv. Şi eu vă pomenesc în rugăciunile mele.
Să aveţi parte de multă sănătate şi echilibru.
Cu iubire,
Mr. Nick
6
28-10-2011, ora 03:15
Sărut mâna!
Simmona, catecolaminele au rezultate okay, deşi noradrenalina este puţin scăzută. Serotonina, în schimb, este foarte crescută, probabil pe fondul consumului de 5-htp. Serotoninergismul ţi-a produs o hipertensiune arterială de moment!
NU mai lua 5-htp (eu, oricum, nu ţi l-am recomandat niciodată!), pentru că în cazul tău o cantitate neobişnuit de mare reuşeşte să se decarboxileze periferic, în afara barierei hematoencefalice, fapt care atrage după sine instalarea unor efecte cardio-vascularo-neurologice.
O serotonină cu un nivel concentrativ foarte ridicat, menţinut constant, timp de mai multe luni, poate să producă indirect un tip de disfagie!
Rezultatul electromiogramei l-ai primit? Indică vreun proces patologic?
Disfagia ta poate să fie de tip aortic şi/sau lusoria, aşa cum ţi-am mai spus. Menţionează-i medicului tău curant această probabilitate medicală.
Aştept să îmi spui şi rezultatul celorlalte analize pe care le-ai mai făcut.
Numai bine,
Mr. Nick
6
28-10-2011, ora 03:36
Salve!
Stimate drule/dle Dinamy, dv. vă voi răspunde tot astăzi, după ora 16, sau mâine, cel mai târziu. Acum nu mai pot, pentru că mi-e somn :-)
V-am scris acest mesaj ca să nu vă las să credeţi că v-am ignorat.
Mulţumesc pentru urări.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi pe dv.!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-10-2011, ora 09:53
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

Am facut EMG-ul dar fara nici un folos, deoarece nu putea sa masoare decat muschii de suprafata care ajuta la intoarcerea gatului, nu cei ai esofagului, deoarece nu au aparatura destul de performanta.
Vreau sa-mi fac o manometrie, din cate am vazut se face doar la colentina si la fundeni?
Nu mai stiu ce sa fac, sunt disperata, nu mai pot nici lichide sa beau.

Multumesc pt raspuns
0
28-10-2011, ora 18:41
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salut Mr Nick

Da-mi te rog un indiciu de la ce anume am niste dureri de gambe groaznice, aparent fara motiv (nu efort deosebit, nu am mers pe tocuri). Durerile sunt in muschi, in ambele picioare si destul de suparatoare.
Le-am mai avut cu doua saptamani in urma, m-au lasat o saptamana, apoi au revenit (de ieri).

Am facut analizele saptamana trrecuta si in afara de colesterol, toate au iesit OK.
Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
480 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul