Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...

480 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 15 16 Înainte ›
0
15-10-2011, ora 09:11
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Imi cer scuze pentru scrisul dezordonat si pt greselile de ortografie!Abia mai stau pe scaun.Dumnezeu sa fie cu voi cu toti si cu familia mea!Caut un medic care sa ma ajute sa incep un tratament naturist.Stiu la mine in oras unul generalist, dar care face si yoga.iar eu la acesta nu vreau sa merg.Nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. MULTUMESC ORICUM PENTRU TOT, AM SA VA POMENESC IN RUGACIUNILE MELE!
0
15-10-2011, ora 10:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Asta e greseala si dezarmonia vietii ne indoctrinam si preferam sa crapam in numele unei idei fixe.Din Yoga va puteti lua doar sectiunea cu corectarea respiratiei si v-ar ajuta fantastic in toate problemele, daca a medita este un pacat, a-ti controla gindurile, corpul atunci, alegerea va apartine si consecintele de asemeni.Ce bine ar fi daca oamenii ar fi obsedati de meditatie, conexiunea la energia cosmica, psihotropele nu s-ar mai vinde niciodata.
0
15-10-2011, ora 13:07
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
O, imi pare rau ca aducem discutia despre yoga!Asta inseamna ca nu aveti un duhovnic inca.Pacat!!!Chiar si asa chinuindu-ma ii multumesc Lui Dumnezeu pt asta! In mod sigur voi iesi intarita.Oricum cautati din curiozitate de erudit cartea, , Parintele Paisie Aghioritul si marii invatati ai orientului". Pt Mr Nick ;Multumesc pentru suportul moral si pt sfaturi! Duminica incep ce m-ati sfatuit. Imi asum tot, nu trebuie sa va faceti griji, decizia imi apartine si sunt sigura ca va functiona. Sa ne rugam unii pentru altii si sa ne intarim. Va iubesc pe toti!
0
15-10-2011, ora 13:50
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Desigur indrumatorii nostrii ar trebui sa stie sa ne arate calea si intelesul vietii, dar dincolo de orice absolut nimeni nu are raspunsul la absolut tot, altfel n-ar mai fi atitea contradictii, boli si neajunsuri, am sti sigur care-i solutia magica.Eu personal nu practic Yoga desi mi-as dori, insa mi-am luat citeva elemente ajutatoare care nu l-au suparat pe Dumnezeu, dimpotriva mi-a mai deschis o usa.Apreciez harul preotilor care chiar slujesc in numele divinitatii, dar in general se face o mare risipa de cuvinte in a pomeni textele sacre si dincolo de ele deseori nu intilnesti nimic.In mod asemanator a gindit cea mai buna prietena a mea, copilul ei de 14 ani a fost diagnosticat cu tumoare maligna pe creier, am indrumat-o cartre Clinica Eden si raspunsul a fost, , Nu am incredere, sunt pocaiti acolo, ce stiu ce fac, , si l-a operat pe copil de 2 ori intr-un timp scurt, plus chimioterapia, a facut pareza si dupa un an de chinuri a murit.Singura cale i s-a parut aia stintifica si practicata doar de ortoxi, fiecare face ce vrea cu viata lui, mi-am spus doar pareri atit, dar daca ar fi sa aleg intre un ateu care face doar fapte bune si vorbeste cumpatat si unul care se declara religios si vorbeste mult, dar nu face decit rele, desigur l-as alege pe primul.
0
16-10-2011, ora 12:24
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor!A luat cineva mirzaten?Sunt curioasa in cat timp isi face efectul...nu prea mai am rabdare.Multumesc pentru interesul acordat!
0
16-10-2011, ora 13:30
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
emma eu iau mirzaten 30 mg, insa nu simt mare lucru!si il iau de aproape 2 luni!
Tie ptr ce ti sa recomandat mirzaten?
0
16-10-2011, ora 14:34
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr. Nick, am vazut chiar in momentul cand am vrut sa listez schema ta de tratament ca odata cu introducerea tincturii de talpa gastii si a omega 3, tebuie sa scad doza de 5-htp la cea initiala.E corect, am inteles eu bine sau e gresit ? Sper sa intri intr-o saptamana pe acest topic, pt ca incep tratamentul si nu stiu exact ce am de facut. Mii de multumiri si ganduri de bine, va iubesc pe toti !
0
16-10-2011, ora 16:26
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna din nou!Mie mi s-a recomandat pt depresie, o pastila de 30 mg seara.Pe langa asta mai iau seroxat, abilify si depakine.Iau mirzaten de 2 saptamani..
6
17-10-2011, ora 06:27
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, am înţeles, mulţumesc pentru explicaţii.
Pe toată perioada în care aţi fost supusă la o continuă psihotraumă, din cauza ebrietăţii tatălui dv., aţi devenit neurastenică. Şi în acest moment suferiţi de neurastenie, NU de depresie tipică.
_

NEURASTENÍE, neurastenii, s. f. Boală caracterizată prin tulburări funcţionale ale scoarţei cerebrale, care se manifestă prin dureri de cap, insomnie, oboseală, depresiune psihică, anxietate, palpitaţii, sufocări etc. [Pr.: ne-u-] - Din fr. neurasthénie.
_

Bineînţeles, tabloul clinic al neurasteniei cuprinde şi starea depresivă frecventă. Dar de ce? Simplu! Neurastenia este condiţia medicală simptomatică ce anunţă şi/sau precedă/premerge, dacă nu este diagnosticată şi tratată în timp real, la momentul adecvat, fără doar şi poate, depresia tipică nonpsihotică sau depresia psihotică. Cu alte cuvinte, neurastenia este antecesoarea depresiei, dar numai dacă nu este tratată.
La dv. nu a fost tratată, dar încă se manifestă ca fiind neurastenie, nu depresie tipică. Vă veţi face bine!!!
_

Da, dacă v-aţi decis să puneţi în aplicare schema de tratament concepută de mine, odată cu intoducerea omega 3-ului şi a tincturii de talpa gâştei, trebuie să scădeţi doza de 5-htp la cea iniţială de maxim 50 de mg, dar numai dacă luaţi şi o capsulă de Sleep Optimizer, ceea ce ar fi recomandat (dacă, însă, nu vă permiteţi să vă achiziţionaţi şi Sleep Optimizer-ul, nu scădeţi doza de 5-htp la 50 mg, ci menţioneţi-o la 100 mg).
ATENŢIE! În perioada administrării medicaţiei naturiste NU aveţi voie să luaţi niciun medicament alopat cu profil psihiatric (nici sedative şi antidepresive, cum de altfel nici atât neuroleptice, timoleptice sau orice altceva), pentru că administrarea simultană aduce în prim plan riscul major de a dezvolta sindrom serotoninergic şi/sau sindrom neuroleptic malign.
Citiţi cu atenţie schema terapeutică pe care v-am pus-o la dispoziţie şi urmaţi-o corect. Urmarea corectă a ei nu poate atrage după sine experimentarea niciunui simptom persistent negativ (la începutul tratamentului, în primele 5 zile, există o probabilitate mică să experimentaţi simptomele unui sindrom de sevraj foarte atenuat, ca urmare a renunţării gradate la Prazolex, ca de altfel şi simptomele adaptabilităţii căii indolaminergice, cea pe care se manifestă existenţa şi efectele serotoninei, la noul flux, datorită 5-htp-ului. Simptomele vor putea fi acestea: stări minore de greaţă, ameţeală, durere de cap, senzaţie de vomă şi scăderea apetitului alimentar (sunt simptome tranzitorii; dispar în câteva zile!!!).
_

Să NU faceţi niciodată yoga, de niciun tip. Yoga, draga de ea, în afară de secţiunea cu corectarea respiraţiei, nu are nimic pozitiv în ea. Este o practică de-a dreptul malefică, de la suprafaţă până în adâncul adâncului adâncit, să spun aşa. Este la fel de malefică precum credinţa în reîncarnare, ca de altfel şi la fel de înşelătoare.
_

În altă ordine de idei, continuaţi să puneţi în aplicare sfaturile spirituale pe care le-aţi citit în topicul indicat de mine. Recitiţi topicul ori de câte ori simţiţi nevoia să vă readuceţi aminte de ce există suferinţa în viaţa dv.
Dumnezeu lucrează şi pe calea internetului, pentru că pe internet există şi lumină, nu numai întuneric.
Vă iubesc şi vă doresc însănătoşire grabnică.
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
Toate cele bune, cu iubire, respect şi preţuire,
Mr. Nick
6
17-10-2011, ora 07:11
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., repet, vă voi răspunde la mesaje, dar doar atunci când şi cum voi putea.
La mesajele pe care le primesc răspund strict în funcţie de următoarele criterii:
- disponibilitatea mea, ca şi timp şi ca şi stare de sănătate;
- importanţa mesajelor, la nivel de grad al urgenţei şi la nivel de grad al decenţei;
- inspiraţia pe care o am sau nu o am;
- senzitivitatea momentului oportun (Cu alte cuvinte, răspund la un mesaj primit numai atunci când simt, cu ajutorul unei calităţi extrasenzoriale, momentul oportun, adică strict atunci când simt momentul în care Dumnezeu îngăduie ca persoana care mi-a scris să ştie ce-i scriu eu ajutat fiind de El, sau să se convingă de ceva ce deja ştia. NU pot să răspund mai devreme de ce îngăduie Dumnezeu, dar pot să răspund mai târziu, pentru că am circumstanţa atentuantă de a fi un simplu om, nu un sfânt sau un geniu. În unele cazuri Dumnezeu îngăduie ca un om să nu ştie sau să nu se convingă de ceva anume, pe moment, cu scopul ca suferinţa ce-l încercă atunci să ducă la bun sfârşit un plan al Său, cum ar fi planul de a ajuta persoana respectivă, prin intermediul unei suferinţe anume, să fie mai bună, mai înţelegătoare, să se disciplineze, să îşi schimbe viaţa în bine ş.a.m.d.; după desăvârşirea planului persoana va primi cunoaşterea sau convingerea necesară, prin intermediul unui om, a unei cărţi, a unei revelaţii sau prin orice altceva, cu siguranţă, în mod negreşit, pentru că nimic nu este lăsat de izbelişte, ca de altfel nimic nu este întâmplător);
- ordinea în care primesc mesajele şi, nu în ultimul rând, scopurile pentru care mesajele mi-au parvenit şi în virtutea cărora expeditorul lor doreşte un răspuns de la mine.
_

Dnă K.V., să nu credeţi că nu am simţit că sunteţi puţin supărată pe mine, tocmai datorită tardivităţii în a vă răspunde. Ştiu, deşi dv. nu veţi recunoaşte! Vă înţeleg, dar trebuie să mă înţelegeţi şi dv. pe mine.
Să ştiţi că atunci când o albină întârzie să polenizeze o floare, înainte de trecerea momentului oportun, întotdeauna Cineva decide să trimită o altă albină pentru a face treaba albinei aşteptate dar nesosite (sufletul dv. va fi polenizat, exact cu ce va avea nevoie, atunci când va veni albina adecvată, la momentul adecvat, în sfera adecvată).
Sunteţi o fiinţă minunată, cum cred că deja aţi realizat. Folosiţi-vă răbdarea pe care aţi afirmat că o aveţi din belşug, şi priorităţile pe care le aveţi, dacă sunt bine plăcute lui Dumnezeu, se vor materializa în viaţa dv. mai mult ca sigur.
Vă iubesc şi vă doresc toate cele bune!
Cu calde îmbrăţişări,
Mr. Nick
_

" Din Yoga va puteti lua doar sectiunea cu corectarea respiratiei si v-ar ajuta fantastic in toate problemele "
Post Scriptum: Dintr-o practică otrăvită NU poţi ingera, digera şi excreta doar ceva pozitiv, având pretenţia ca otrava din ea să nu te ucidă, datorită unui singur aspect benefic - corectarea respiraţiei. NU ai cum, din punct de vedere spiritual, pentru că antidotul otrăvii este foarte greu de găsit, în condiţiile în care întunericul îţi pune stăpânire pe toate simţurile şi nu mai vezi unde să-l cauţi !
Din yoga poţi avea beneficii de pe urma corectării respiraţiei doar dacă reuşeşti să înveţi corecţia respectivă pe cont propriu, acasă, nu şi dacă intri în contact direct şi eşti învăţat de un yoghin, care 100% te poate contamina cu...
6
17-10-2011, ora 07:16
Sărut mâna!
Stimată dnă the_eye, mulţumesc pentru faptul că nu aţi aplicat nicio presiune.
Vă doresc ca răspunsul meu, care a sosit sau va sosi atunci când i-a fost sau îi va fi momentul oportun, să vă ajute cu ceva şi cândva.
Nu aveţi pentru ce să-mi mulţumiţi. Vă mulţumesc eu pentru încrederea pe care aţi avut-o în mine şi pentru faptul că mi-aţi oferit încă o ocazie de a mai face o faptă bună.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
17-10-2011, ora 07:20
Sărut mâna!
Stimată drădnă Emmma, dv. doar pentru depresie vi s-a prescris următoarea medicaţie: mirzaten, abilify, seroxat şi depakine????????????
Aştept un răspuns din partea dv., dacă şi când veţi considera de cuviinţă să mi-l oferiţi.
Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
17-10-2011, ora 08:22
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Multumesc!nu mai e cazul sa rapunzi, vad ca un cuvint pe nume Yoga te-a alterat teribil, doar cuvintele de mesaje kilometrice cu binecuvintarile respective ti se par adevarate si vindecatoare.Imi iau din toate ce cred eu, nu am limitari nici in minte, nici in suflet.Daca tot ai avut timp sa scrii mesajul ala amplu, intelegeam si dintr-un singur rind.Povestea ca religia in sine are un scop bun, dar asta nu inseamna ca nu exista lucruri care nu s-au spus pina la capat sau ca daca folosim cuvinte dumnezeiesti fara sa aiba viata in ele, aducem vindecarea?sper ca cei care striga ajutooor!!! sa fie vindecati de duhovnicul lor sau de tine.Eu personal iti doresc mult bine, putere, maturitate si intelepciune.
6
17-10-2011, ora 09:04
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., ba vă voi răspunde, pentru că am o obligaţie faţă de Dumnezeu, în ceea ce priveşte iubirea aproapelui. Sunteţi liberă să citiţi sau nu răspunsul meu, care vă va sosi din respect pentru dv.!
NU m-a alterat deloc teribil cuvântul care se numeşte yoga, deşi este un cuvânt mizerabil la nivel de semnificaţie spirituală. Nu-mi pierd liniştea şi echilibrul pentru nimic în lume!
Sunteţi liberă să luaţi din toate ce şi cât credeţi dv., dar când luaţi voluntaro-premeditat şi din întunericul camuflat, să nu vă miraţi că aveţi sau veţi putea avea unele probleme.
Am scris mesajul acela amplu nu numai pentru dv., ci şi pentru persoanele care sunt împinse de curiozitate să citească (când scriu un mesaj pentru user-ul X, nu îl scriu numai pentru el, asigurându-mă astfel că introduc cuvinte ce pot ajuta şi alţi useri cititori, în condiţiile în care activez într-o comunitate ce se vrea a fi interactivă). Aţi fi înţeles dv. dintr-un singur rând ce v-am scris, dar nu toţi oamenii sunt ca dv. (alţii au nevoie de mai multe rânduri!).
Nu am spus niciodată că, citez ce aţi scris dv.: ' doar cuvintele de mesaje kilometrice cu binecuvintarile respective ' mi se par adevărate. De asemenea, nu folosesc cuvinte Dumnezeieşti fără viaţă în ele. Astfel de cuvinte sunt folosite de oameni guru, de şamani şi alte altfel de fiinţe care nu au nimic în comun cu Dumnezeul cel Viu, Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, cel al creştinilor, dar au multe în comun cu idolii consideraţi zeităţi în religii precum budismul, hinduismul ş.a.m.d.
NU, cei care strigă ajutooor nu sunt vindecaţi de duhovnicul lor, ci sunt vindecaţi de Dumnezeu, prin duhovnicul lor, care este doar un 'instrument' viu prin care lucrarea lui Dumnezeu se desăvârşeşte (Dumnezeu este izvorul de vindecare, iar duhovnicul este doar recipientul în care apa vindecării se acumulează şi se scurge către oameni!). Şi totuşi, Dumnezeu poate vindeca un om şi printr-o persoană care nu are calitatea de a fi duhovnic, dar care are calitatea de a fi dreptcredincioasă.
Eu NU sunt un vindecător! Eu sunt un neica-nimeni care încearcă să facă un bine fiecărui om cu care interacţionează, beneficiind de ajutorul Lui.
Îmi pare foarte rău că v-aţi supărat pe mine şi mai mult decât deja eraţi. Îmi cer iertare dacă v-am deranjat, supărat şi ofensat cu ceva (nicio secundă nu m-am gândit să vă deranjez, supăr şi ofensez cu ceva, dar se pare că doar atât am reuşit).
Nu sunteţi obligată în niciun fel să îmi daţi o replică la acest mesaj.
Vă mulţumesc din suflet pentru urările pozitive.
Eu vă doresc tot ce vă doreşte Dumnezeu.
Cu iubire, respect, preţuire şi recunoştinţă pentru tot ce mi-aţi scris de-a lungul timpului,
Mr. Nick
0
17-10-2011, ora 09:28
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor!Da, acesta este tratamentul pt. o depresie majora, rezistenta la tratament.Multumesc de raspunsuri!
0
17-10-2011, ora 09:38
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Multumesc foarte mult pt raspuns, stiam eu ca toate se vor clarifica din mila Bunului Dumnezeu.Sunteti pomenit in rugaciunile mele, Mr.Nick ! Scumpa domnisoara/doamna k.v., daca sunteti botezata in religia crestin-ortodoxa, suntati obligata sa si practicati aceasta religie (sa mergeti la Sf Liturghie, sa va luati un duhovnic ). Orice practica din yoga, oricat de mica si de neinsemnata ar fi, este o poarta, , aurita" spre prabusire. Atunci dand mergem la Dumnezeu nu ne intreaba ce i-a magulit pe ceilalti, ci ce ne-a magulit pe noi.cum am fost noi, iar daca n-am facut ceva din nestiinta vom fi sanctionati ca si soferul care merge pe contrasens pt ca n-a stiut. Va iubesc din tot suflatul si va rog sa ma credeti ca stiu foarte bine ce spun cand vorbesc despre yoga, chiar si numai partea cu respiratia, in timp te poate dezechilibra grav, deoarece esti crestin. Oare e de bine sa te ingrijesti de alte case iar pe a ta sa nu o ingrijesti, sa-ti tii copiii flamanzi si goi si sa-i hranesti pe-ai vecinului iar pe-ai tai sa nu-i bagi in seama sau sa-i certi ? Sunteti o persoana desteapta, pe care Dumnezeu o iubeste si o cheama. Raspunde-ti, mai tarziu veti striga in zadar. Va apreciez si va respect, Dumnezeu sa va lumineze sufletul ca sa intelegeti chemarea Sa, amin !
0
17-10-2011, ora 13:33
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Buna Nick,

In primul rand, vreau sa-ti spun ca te admir pt pasiunea si timpul pe care ni-l dedici, prin faptul ca ne ajuti atat de mult.Am nevoie neaparata de parerea ta, deoarece nici un doctor nu m-a putut rezolva.Este vorba de un fel de disfagie, nu pot sa inghit cateodata nici lichide si nici solide.Ea dateaza de 5 ani, si am observat ca toamna si iarna ma simt atat de rau.Vara nu am aproape nimic.Am luat intre timp nenumarate antidepresive, fara rezultat.Am facut acum 2 ani analizele de neurotransmitatori in Germania, si aveam serotonina usor scazute, catecolaminele foarte mari, DHEA mare, cortizol neobisnuit de mare.
Cu venirea toamnei iar ma simt foarte rau, nu ma pot alimenta, si chiar astazi am dat la synevo serotonina si catecolaminele din urina, pt a vedea nivelul lor.(organic cu tiroida, cu altele nu am nimic, nici la hormoni).
Am inceput intre timp sa iau 5htp, deoarece nu mai pot astepta 2 saptamani pana vin rezultatele, trebuie sa ma alimentez.
5htp-ul il iau de vreo 5 zile, am inceput cu 50 mg si de 2 zile incoace 100 mg.Nu simt nici o imbumatatire, in afara faptului ca nu mai sunt somnolenta.Ce parere ai?Ar trebui sa iau concomitent ceva natural si pentru scaderea dopaminei?Pt un efect maxim?(am luat odata doxepin si mi-a facut bine, doar ca avea reactii adverse urate)
Te rog sa ma ajuti cu un sfat.

Iti multumesc,
Simona
0
17-10-2011, ora 13:39
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr.Nick, Mi- au adus omega-3 de 800 mg.Este vreo problema ? Iar l-theanina este sub forma, , Benosen". Pot incepe asa ? Multumesc pentru intelegere si imi cer scuze pentru insistenta ! Doamne ajuta-ne si ne miluieste pe toti, amin !
0
17-10-2011, ora 14:20
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna ziua, iau Prozac de 2 saptamani si pana in prezent nu s-au manifestat decat efecte adverse gen astenie fizica si psihica, greata, dureri musculare, ameteala etc., cu rare si scurte perioade de ceva mai bine...cei carora li s-a prescris acest antidepresiv ar putea veni cu lamuriri suplimentare in legatura cu eficacitatea sau, din contra, ineficacitatea acestuia?...cam in cat timp au simtit efecte pozitive notabile si care ar fi recomandarile lor de principiu?!... situatia-i "albastra" rau...multumesc anticipat pentru raspuns!...INSANATOSIRE cat mai grabnica tuturor celor suferinzi!...
0
17-10-2011, ora 14:43
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Ar putea fi adevarata opinia unui psihiatru conform careia 5-htp este de fapt o serotonina pura care, teoretic, ar putea functiona ca medicament de intretinere...nu poate avea eficienta unui antidepresiv clasic in reglarea biochimiei creierului?!...exista, cumva, vreun studiu asupra actiunii 5-htp si daca da, care au fost rezultatele acestuia?...multumesc din suflet pentru un potential raspuns!...
6
17-10-2011, ora 18:29
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, omega 3-ul de 800 mg este okay. Benosenul, în schimb, nu este tocmai okay, pentru că, pe lângă L-teanină, conţine şi hamei. Luaţi-l de data aceasta, dar când îl terminaţi încercaţi să vă procuraţi un supliment care să conţină numai L-teanină, nu şi altceva (Swanson are un astfel de supliment). Dacă nu veţi putea să vă luaţi un astfel de supliment, scoateţi L-teanina din schema terapeutică şi luaţi restul suplimentelor aşa cum v-am indicat.
NU sunteţi deloc insistentă.
Mulţumesc pentru rugăciunile dv. (numele meu de botez este Nicuşor, nu Mr. Nick :)).
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Benosen vă va produce somnolenţă diurnă (pe parcursul zilei), dar nu atât de intensă, încă să adormiţi, însă suficientă cât să vă ofere un suport de calmare/relaxare.
_

Celorlalte persoane le voi răspunde mâine sau pomâine.
Acum nu mă mai simt în stare, în condiţiile în care mai am puţin şi adorm cu capul pe tastatura computerului. Mulţumesc pentru înţelegere.
0
18-10-2011, ora 12:07
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr. Nick, multumesc pt promtitudine ! Daca doar asta e problema cu benosen o ca merg luna asta asa.De restul am facut rost cu ajutorul Bunului Dumnezeu, pt ca daca nu asi fi convinsa ca aceasta este voia Sa nu asi fi ajuns pe acest forum si nu asi incepe aceasta schema de tratament. In rugaciunile mele eu va pomeneam Nicolaie, in speranta ca Dumnezeu stie despre cine este vorba. Dar, iata ca am primit raspunsul cerandu-l numai in sinea mea. Va iubesc pe toti, si stiu ca si Dumnezeu ne iubeste pe toti. Nu poti sa fii fericit si aici si dicolo. Mai luam si noi cate o cununa...Somn linistit, pace, liniste si iubire sa va daruiasca Bunul Dumnezeu, amin !
0
18-10-2011, ora 12:21
simmona
Nu este medic/terapeut
simmona
Draga Nick,

Revin cu o adaugare la mesajul de ieri, cortizolul care era neobisnuit de mare pana acum a iesit mai mic, tot este mai mare, dar nu cu mult.Mi-am dat seama citind pe internet ca de fapt este esofagul tot incordat.ce ar trebui sa iau?medicamente specializate cum ar fii clorzoxazon sau naturale cum ar fii valeriana, lemon balm?nu stiu ce sa fac, care este solutia, ma simt bine in rest, imi este fff foame, doar ca esofagul etse foarte incordat, parca mi se pun si carcei cateodata si nici saliva nu o pot inghiti.Mentionez ca am fost si la orl si la gastroenterolog, nu am nimic organic, si totusi esofagul meu este foarte rigid.Pana sosesc rezultatele analizelor de serotonina si catecolamine (2 saptamani) nu stiu ce fac, nu ma mai pot alimenta.Si cine stie, poate ies bune acuma, s-or mai fii reglat.Ce medicamete sa iau?

Iti multumesc din suflet pt un raspuns,
Simona
0
18-10-2011, ora 20:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mr Nick

realizezi ca NEGI sansa salvarii spirituale pentru populatii intregi de oameni ? Mintea unui om nu ar putea sa cuprinda intr-o viata de om, incercarea fiecarei culturi de a gasi un raspuns la eternele intrebari: de unde venim, cine suntem si incotro mergem. Chiar Eliade a incercat sa sistematizeze totul in "Istoria credintelor si ideilor religioase", dar nu le-a negat.
Crezi ca ai reusit sa gasesti adevarul absolut si acu vi sa-l torni buluc in mesaje fara sfarsit unor oameni dezorientati. Chiar asta e o forma a ILUZIEI, sa risipesti varsta asta cand ai atat de multa energie, TINERETEA in ultima instanta, pentru niste a propavadui niste idei pur subiective.

Evident... si eu am facut greseala asta. candva, cand internetul era abia la inceput, credeam ca STIU... dar nu stiam de fapt nimic. Chiar si pe forum aici am facut aceleasi greseli, dar incep sa revin la realitate.

Bottom line: spui
0
18-10-2011, ora 22:25
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
N-as zice ca yoga este calea spre salvarea spirituala, dar e adevarat, Mr Nick este cam dogmatic in ceea ce priveste religia. Pana de curand, nu stiam ca iudaismul si crestinismul sunt atat de intolerante fata de alte credinte si practici religioase si adeptii acestora.
0
19-10-2011, ora 04:49
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Mr. Nick, ajuta-ma! Am ajuns cu mare greutate la 0, 0625 mg prazolex, nu am incghis un ochi toata noaptea, am copilul cu viroza respiratorie, cu febra si varsaturi, inima imi bubuie in piept, imi creste pulsul..Ce sa iau sa ma linistesc ? Vreau cu disperare sa renunt la aceste pacatoase de pastile, ajuta-ma, te rog!!!! Esti singura mea oaza de speranta in lupta asta crunta. Am in casa ceai de talpa gastii, deoarece la tincturi reactionez foarte urat (am dureri f mari de cap si presiune intracraniana ). Pt lua benosen fara vreun risc ? Sunt extrem de speriata si nu vreau la psihiatru. Nu mai am nici bani, dealtfel. Spune-mi sa iau ceva naturist sa ma linistesc ! Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun si sa intri pe acest topic, amin !
6
19-10-2011, ora 05:29
Sărut mâna!
Stimată dnă antorares, aveţi simptomele unui sindrom de sevraj moderat spre sever. Èšinând cont că aţi ajuns la o etapă avansată de renunţare la Prazolex, puteţi să vă faceţi un ceai de talpa gâştii (luaţi ceaiul, nu mai luaţi tinctura!), sau să luaţi o capsulă de Benosen, fără riscul de a vă produce un sindrom serotoninergic sau un sindrom extrapiramidal, pentru a vă calma măcar puţin.
De mâine, 20 Octombrie, începeţi să luaţi şi 5-htp-ul, ca să puteţi suporta mai uşor trecerea de la Prazolex la medicaţie naturistă, aşa cum singură aţi dorit. Dacă sindromul de sevraj se va dovedi a fi prea puternic, s-ar putea să nu vă rămână de făcut decât să consultaţi psihiatrul, pentru a vă face o schemă terapeutică specializată de renunţare gradată la Prazolex, prin administrarea unui alte medicaţii alopate anxiolitice, care să fie cu mult mai permisibilă la potenţiala renunţare ulterioară, prin producerea unor fenomene de discontinuare foarte atenuate. Abia apoi, după dezintoxicarea avută, veţi putea fi eligibilă 100% să luaţi un tratament naturist, dar să nu ne grăbim. Următoarele 3 zile sunt cruciale! Dacă le veţi traversa fără excesiv de multă agitaţie şi insomnie, totul va fi bine.
Èšineţi legătura cu medicul dv. curant.
Numai bine,
Mr. Nick
6
19-10-2011, ora 05:32
Sărut mâna!
Stimată drădnă Emmma, medicaţia dv., prescrisă pentru depresie majoră, este foarte puternică, dar, totuşi, nu-şi face efectul. S-ar putea să mai aibă nevoie de timp, adică de maxim maximorum 14-28 de zile.
Vă recomand să vă reconsultaţi medicul curant psihiatru, pentru a vă revizui statusul sănătăţii mentale şi psihice şi pentru a vă ajusta medicaţia.
Toate cele bune,
Mr. Nick
6
19-10-2011, ora 05:39
Salve!
Stimate drule/dle Dinamy, despre Prozac nu comentez nimic mai mult, în afară de umrătoarea frază. Din punctul meu de vedere, pe o scară de la 0 la 10 (puncte), ca şi efectivitate, la nivelul raportului beneficii/prejudicii, Prozac atinge maxim, cu îngăduinţă mare, punctul 2, hai să spun 3, ar un trei tras de păr. Însă este doar punctul meu de vedere!
Opinia psihiatrului amintit de dv. este eronată. 5-htp-ul nu este serotonină pură, dar se transformă în serotonină pură, odată ce traversează bariera hematoencefalică (BHE); nici atât nu este un medicament de întreţinere a efectului antidepresiv. Ca şi fapt divers, chiar o persoană de pe acest forum, acum câteva zile, a raportat vindecarea unei depresii cu ajutorul 5-htp-ului şi a omega 3-ului. Medicaţia a fost întreruptă, dar depresia nu a revenit!
Există şi studii cu privire la proprietatea antidepresivă a 5-htp-ului. Le-am publicat pe Romedic, în momentul unei interacţiuni cu user-ul Okto. Nu am timp acum să le recaut în analele medicale din Usa.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Vă recomand să vă reconsultaţi medicul curant psihiatru şi să-i raportaţi ineficienţa Prozacului.
0
19-10-2011, ora 05:41
antorares
Nu este medic/terapeut
antorares
Dumnezeule Mare bine ca esti aici, Mr. Nick. Am gresit, doza la care am ajunns este de 0, 125 mg de prazolex, deoareca tabletele pe care eu le am sunt de 0, 5mg.Am inceput sa iau jumatate, adica 0, 25, dupa care 1/4, adica 0, 125 si acum sunt la aceasta doza intru-n mare sevraj.Nu am medic curant, deoarece nici unul nu este de acord cu medicatia naturista. Ce sa fac ? Imi amortesc mainile si muschii gatului ?
Adaugă un comentariu / răspuns
480 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul