Se schima si pivotul cand se schimba coroana?
Am o coroana pe pivot metalic facuta acum 15 ani. Coroana ori s-a ciobit pe marginea gingiei ori s-a retras gingia. Am vazut doi stomatologi. Unul spune ca trebuie scos si pivotul si inlouit cu unul nou deoarece lucrarea are 15 ani iar celalalt stomatolog spune ca trebuie schimbata doar coroana. Va rog sa ma sfatuiti cum este corect din punct vedere medical. Nu vreau sa schimb coroana si peste cativaani sa apara alte complicatii din cauza unui pivot vechi. Stomatologul care vrea doar sa schimbe coroana sustine ca se poate rupe radacina la inlocuirea pivotului. Este adevarat? Va multumesc
1 comentarii
Buna dimineata,
Exista riscuri la scoaterea pivotului, exact cum v-a spus stomatologul dumneavoastra, de ruperea radacinii. In acelasi timp este foarte important sa se ia o decizie in functie de cum arata ale pivot si cum este adaptarea lui la radacina pe care este pus, si sa se analizeze si tratamentul de canal existent. Este greu de spus fara o examinare clinica si o radiografie la acel dinte care este decizia cea mai buna.
Multumesc si eu!
Exista riscuri la scoaterea pivotului, exact cum v-a spus stomatologul dumneavoastra, de ruperea radacinii. In acelasi timp este foarte important sa se ia o decizie in functie de cum arata ale pivot si cum este adaptarea lui la radacina pe care este pus, si sa se analizeze si tratamentul de canal existent. Este greu de spus fara o examinare clinica si o radiografie la acel dinte care este decizia cea mai buna.
Multumesc si eu!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Parodontita marginala cronica profunda - coroana sau implant
- 5va taia lucrarea? va scoate doar coronita sau/si pivotul?
- 1Problema fisurare dinte, coroana
- 1Inlocuire dinti cu coroana
- 3Cam de o luna mi sa cimentat definitiv lucrarea
- 9Dinte negru
- 5Coroane dentare metalo-ceramice pe incisivii centrali din partea de sus
- 4Ce mă avantajează? fațete sau coroane?
- 5Materiale Coroane Dentare
- 6Coroana dentara
- 6Coroana dinte
- 5Proteza ceramica pe zirconiu
- 1Pivot+coronita masea plombata
- 1Durere insuportabila dinte imbracat
- 2Durere si pulsatie dinte dupa pregatirea de coroana dentara
- 1Extractie masea si fixare coroana dentara dupa 4 zile
- 2Intoleranța coroană dentară?
- 2Vreau sa mi se scoata maseaua
- 3Impant dentar - presiune puternica si o durere insuportabila
Mai multe informații despre: coroana dentara