Schizofrenie sau depresie severa?

Prietenul meu si-a pierdut in luna mai serviciul si a inceput un curs de recalificare. Chiar era entuziasmat. La mijlocul cursului a renuntat, spunand ca pe el nu il poate ajuta nimeni. A inceput sa doarma aproape in permanenta, sa se autoizoleze, sa stea in intuneric. Intr-o singura zi, situatia s-a inrautatit. Nu mai vorbea deloc, nu suporta sa il atingi, statea cu mainile inclestate si cu capul plecat si plangea in hohote. De doua zile este internat si medicul spune ca ori e o depresie severa, ori schizofrenie. De cand e internat, mi se pare chiar ca situatia s-a mai agravat. E izolat, legat de pat si are in permanenta o asistenta.
Daca stiti cazuri asemanatoare, pronosticuri va rog sa ma ajutati. Sunt disperata.
Va multumesc
Daca stiti cazuri asemanatoare, pronosticuri va rog sa ma ajutati. Sunt disperata.
Va multumesc
1 comentarii

Buna ziua,
Este destul de clar ca ceva se intampla cu partenerul dumneavoastra. Uneori este nevoie de mai mult timp pana ca situatia sa se amelioreze. Tratamentul medicamentos este doar o parte din solutie. Cealalta este psihoterapia, pentru a intelege cauzele situatiei astfel incat sa nu se mai repete. S-a intamplat ceva care a generat toata situatia si este important sa intelegeti ce.
Este foarte probabil ca situatia (concedierea) a scos la iveala ceva ce se afla acolo mai demult: neincredere in sine, inadaptare, imaturitate emotionala etc.
Este destul de clar ca ceva se intampla cu partenerul dumneavoastra. Uneori este nevoie de mai mult timp pana ca situatia sa se amelioreze. Tratamentul medicamentos este doar o parte din solutie. Cealalta este psihoterapia, pentru a intelege cauzele situatiei astfel incat sa nu se mai repete. S-a intamplat ceva care a generat toata situatia si este important sa intelegeti ce.
Este foarte probabil ca situatia (concedierea) a scos la iveala ceva ce se afla acolo mai demult: neincredere in sine, inadaptare, imaturitate emotionala etc.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27depresie neelucidata
- 12Am nevoie de ajutor! depresie
- 79Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?
- 2Depresie
- 5Bunica mea a fost internata ca nu ii scadea tensiunea sub 18...
- 18sindrom anxios depresiv
- 16Recomandari psihologi|psihiatri - depresie
- 17Depresie sau atac de panica?
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 6Depresie, ganduri negative, cearta cu parintii
- 3sufar de depresie?
- 11Depresie. situatie disperata
- 56Anxietatea generalizata sau depresia isi are aceste simptome?
- 3Derealizarea si depersonalizarea - schizofrenie?
- 2Depresie sau altceva
- 7Am depresii recurente
- 2Depresie
- 0Schema de tratament anafranil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: