Schizofrenie sau depresie severa?
Prietenul meu si-a pierdut in luna mai serviciul si a inceput un curs de recalificare. Chiar era entuziasmat. La mijlocul cursului a renuntat, spunand ca pe el nu il poate ajuta nimeni. A inceput sa doarma aproape in permanenta, sa se autoizoleze, sa stea in intuneric. Intr-o singura zi, situatia s-a inrautatit. Nu mai vorbea deloc, nu suporta sa il atingi, statea cu mainile inclestate si cu capul plecat si plangea in hohote. De doua zile este internat si medicul spune ca ori e o depresie severa, ori schizofrenie. De cand e internat, mi se pare chiar ca situatia s-a mai agravat. E izolat, legat de pat si are in permanenta o asistenta.
Daca stiti cazuri asemanatoare, pronosticuri va rog sa ma ajutati. Sunt disperata.
Va multumesc
Daca stiti cazuri asemanatoare, pronosticuri va rog sa ma ajutati. Sunt disperata.
Va multumesc
1 comentarii
Buna ziua,
Este destul de clar ca ceva se intampla cu partenerul dumneavoastra. Uneori este nevoie de mai mult timp pana ca situatia sa se amelioreze. Tratamentul medicamentos este doar o parte din solutie. Cealalta este psihoterapia, pentru a intelege cauzele situatiei astfel incat sa nu se mai repete. S-a intamplat ceva care a generat toata situatia si este important sa intelegeti ce.
Este foarte probabil ca situatia (concedierea) a scos la iveala ceva ce se afla acolo mai demult: neincredere in sine, inadaptare, imaturitate emotionala etc.
Este destul de clar ca ceva se intampla cu partenerul dumneavoastra. Uneori este nevoie de mai mult timp pana ca situatia sa se amelioreze. Tratamentul medicamentos este doar o parte din solutie. Cealalta este psihoterapia, pentru a intelege cauzele situatiei astfel incat sa nu se mai repete. S-a intamplat ceva care a generat toata situatia si este important sa intelegeti ce.
Este foarte probabil ca situatia (concedierea) a scos la iveala ceva ce se afla acolo mai demult: neincredere in sine, inadaptare, imaturitate emotionala etc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Ar trebui sa imi fac probleme?
- 79Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?
- 23Ma simt foarte rau!
- 10Depresia se poate trata?
- 5Depresie endogena sau exogena? Antidepresive sau nu?
- 9Nu ma depisteaza
- 5cum ati scapat de depresie si anxietate?
- 1depresie, agitatie
- 35sunt o fire nefericita!
- 6Cum scap de depresie?
- 8Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie
- 1Colonul iritabil este in stransa legatura cu depresia, anxietatea?
- 17tulburari psihice
- 6Depresie - anxietate
- 14Anxietate cu stări depresive, am nevoie de susținere și de niște sfaturi
- 19Sunt depresiv, cine mai e ca mine? Hai să ne cunoaștem!
- 28Ajutati-ma sa imi salvez fiica din bratele depresiei !!!
- 2Despre depresie
- 2Depresie anxietate help
- 4Ajutați ma! Fiul meu de 18 ani a întrat în stare de depresie, letargic, sta intr-una în pat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: