Citicolina reduce simptomele negative la pacienții cu schizo

10-07-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Un studiu recent dublu-orb și controlat cu placebo, cu 66 de pacienți cu schizofrenie stabilă, au fost randomizați pentru a primi fie 2500 mg/zi de supliment nutrițional citicolină, fie placebo în plus față de risperidonă timp de 8 săptămâni. Grupul cu citicolină a demonstrat o îmbunătățire semnificativ mai mare a scorurilor negative în comparație cu placebo.

Pacienții au fost alocați aleatoriu pentru a primi fie 2500 mg/zi citicolină, fie placebo plus risperidonă. Titrarea CDP-colină a fost efectuată în 1 săptămână. Participanții au primit 1.000 mg/zi de CDP-colină timp de 3 zile; în ziua a patra, doza de CDP-colină a fost crescută la 2000 mg/zi în două prize divizate timp de 4 zile. La începutul săptămânii 2, pacienții au primit doza fixă ​​maximă de 2500 mg/zi în două prize divizate, pe tot parcursul studiului. Titrarea dozei placebo a urmat aceeași schemă. Toți participanții au primit risperidonă (Risperdal, Janssen Pharmaceuticals) până la 6 mg/zi pe parcursul studiului. Un studiu de supraveghere a medicamentelor asupra citicolinei la 4191 de pacienți cu AVC de către Cho și Kim (2009) a raportat că au fost observate rezultate mai favorabile la pacienții cărora li s-au administrat doze mari de citicolină (2000–4000 mg/zi) timp de 6 săptămâni. Prin urmare, am decis să folosim o doză relativ mare de citicolină în studiul nostru. S-au folosit tablete orale cu gust și aspect identic pentru a masca alocarea tratamentului. Comprimatele au fost furnizate la fiecare 2 săptămâni în ziua de urmărire.

Studiul a concluzionat că terapia suplimentară cu Citicoline la risperidonă poate îmbunătăți în mod eficient simptomele negative primare ale pacienților cu schizofrenie.
5 comentarii
1
10-07-2023, ora 14:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se cauta de mult timp medicament sau supliment pentru reducerea simptomelor negative. Scrie daca ai luat tu si te-a ajutat. Nu vreau sa te dezamagesc dar nu cred in asa zisele studii ale firmelor producatoare. Daca aceasta citicolina chiar era buna o recomandau toti psihiatrii. Tu testeaza si vino pe topic sa ne spui rezultatul. Totusi eu as vorbi si cu medicul inainte sa o iau. Daca sa o iau si in ce doza.
3
10-07-2023, ora 15:56
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Studiul nu e de la firma producătoare.
Faza e ca psihiatrii nu prea recomanda suplimentele, ei sunt cu pastilele lor puternice și au contract sa prescrie anumite tipuri de antipsihotics, de antidepresive, de ex de multe ori am vz de-a lungul timpului ca au întrat la doctori agenți farmaceutici de vânzări cu diplomate de alea mari.E clar.Un doctor îmi dădea chiar numai suplimente numai de la un anumit producător, deci e clar.
În străinătate se prescrie citicolina se știu mai multe despre, în România nu prea.
Și sarcozina la fel, s-a dovedit ca ajuta în schizo, medicii din afara îl prescriu dar cei din România dacă exista 2, 3 care știu de el..
1
10-07-2023, ora 15:58
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Neuro Optimizer mi-a recomandat psihiatrul care are citicolina ingredient principal printre multe altele.Dar din anumite motive am luat citicolina simpla, doar citicolina de la aceeași firma
Speranța moare ultima, asta e la mine, sper mereu ca poate poate ceva ma va ajuta sau va fi mai bine mâine, saptamana viitoare etc
1
10-07-2023, ora 16:00
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
citicolina functioneaza. ajuta la atentie, memorie, si alte procese cognitive si poate fi util, insa nu neaparat e bine sa fie luat de cei cu schizo.

nu e suficient de discutata folosirea ei in contextul schizofreniei.

treaba sta in felul urmator. in urma folosirii citicolinei, rezulta productia de acetylcolina. aceasta acetylcholina, influenteaza cresterea glutamatului (glutamate).
ei bine, la cei cu schizo este cunoscut ca exista disfunctii in procesele glutamatului

prin urmare, prin folosirea de citicolina, creste indirect glutamatul, un neurotransmitator care iti poate dauna.

vezi sa nu iei neuroptimizer... are niste substante pe care nu le poti duce... iti creeaza dezechilibre pt care nu esti pregatit
1
10-07-2023, ora 16:26
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
spre exemplu taurina, din neuroptimizer, creste dopamina. te simti minunat o perioada de la ea, dupa care ajungi la o epuizare a acesteia (a dopaminei) si ramai fara motivatie, eventual ajungi zombi.

eu am luat taurina individual, iar pt ca am luat mai mult decat pot reproduce (luasem 1000mg), am avut simptomele de care zic.

pt mine 300mg taurina a functionat fara sa am probleme. dar tine cont ca eu fac sport de 4 ori pe saptamana de intensitate crescuta.
fara sport, s-ar putea sa ai problemele descrise chiar si la 300mg.

poate dupa 1 an, daca te tii in timpul asta de sport, o sa iti permiti sa suplimentezi cu astfel de suplimente. dar numai daca faci sport de mai mult timp...de ce ? pt ca daca ai 1 an de sport, celulele corpului functioneaza mai eficient. si astfel iti permiti sa mai dai kix din cand in cand

cafeaua creste intr-un mod mai sanatos dopamina. daca nu faci fata cafelei, poti face skip la orice altceva

ma bucur ca ai inceput sa pui burta pe carte si inca ce carte. studii, etc... fain
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •