Cum sa îmi găsesc o ocupație frumoasa in viata și cum sa îmi înfrumusețez viata?

14-05-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
În afara de stat pe calculator, telefon, ascultat muzica su privit la televizor sau putin citit ca de la mai multcma dor ochii.
Nu îmi spuneți de sport, obosesc repede am 136 kg..
Am schizofrenie, nu am prieteni, o viata plictisitoare și nesatisfăcătoare.Vreay ca Vista mea sa aibă sens, sa nu mai stau sa ma gândesc la frica mea de moarte, la boala, la nefericire.
Ma pasionează sau mai bine zis ma atrage medicina, astrologia, , jocurile de antrenor de fotbal si cu masini, politica, istoria, religia, spiritualitatea, fotbalul dar aceste atracții raman la nivelul de privit/citit despre domeniul în loc sa acționez, sa fac ceva concret tocmai din cauza lipsei stimei de sine, a încrederii în mine și a lipsei de chef pe care mi le da medicamentele.Dar as vrea sa ma ocup cu ceva ;sa ma dedic unei ocupații, hobby concret su sa dau sens vieții mele dar nu știu cum, în ce fel, nu am vrei idee, nu am inspirație sa ma gândesc la soluții, idei.
Eu gândesc negativ și am multe frici.Si tocmai asta vreau sa scap de fricile mele și gândirea negativa printr-o ocupație/hobby
Ajutati-ma va rog!Cum sa ne înfrumusețam viata noi schizofrenicii?
8 comentarii
0
23-05-2024, ora 08:49
iulis
Nu este medic/terapeut
iulis
Salut! Eu unul ascult ce se spune si la televizor la reclame pentru o viata sanatoasa adica:
respect mesele din timpul zilei, beau cam 2 litri de apa pe zi si merg 30 minute pe afara la aer curat. Am intrebat si eu copilotul bing ai de curiozitate:

Lectura:
Cărțile pot fi o sursă de cunoaștere, relaxare și evadare din cotidian.

Socializarea:
Petrece timp cu prietenii și familia. Relațiile sociale sunt esențiale pentru bunăstarea noastră emoțională.

Gătitul sau coptul:
Experimentează în bucătărie și bucură-te de preparatele delicioase pe care le poți crea.
0
28-05-2024, ora 15:08
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
nimic nu bate ocupatiile care iti produc o rasplata.
invatati fratilor calculatoare. nu e nevoie de un computer care sa mearga ca un ''avion''. un comp vechi de 20 de ani e suficient.
va dau eu photioshop si invatati sa desenati cu el cu tutoriale de pe yt
pe urma invatati cum sa faceti un site si castigati niste bani din asta.

e usor

unde va impiedicati va ajut eu contra cost. glumesc...GRATIS..
nu mai frecati menta aiurea pe forumuri... si pe facebook. sau daca o faceti, faceti-o cu scop util, pt pobleme reale
0
28-05-2024, ora 21:28
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
Cum naiba sa castige bani unul care e pensionat pe grad 1 sau 2. E ilegal...Extreme, mai gandeste-te. Daca tu poti nu inseamna ca pot toti. Saracul Vernus, numai pune-te in pielea lui...Nu am scris ca sa cert pe cineva dar mi se pare aiurea sa te dai "rotund" pe un forum medical. Au altii probleme si frici mult mai mari ca ale tale Xtreme...
0
28-05-2024, ora 21:43
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
Vernus tu fa ce consideri ca vrei sa faci. Scrie pe forum cand ai probleme. Esti anonim, nu uita. Am vazut mai demult o postare in care iti dadeai numele real. Nu trebuia sa faci asta, pentru binele tau. Scrie cat vrei pe forum, pana gasesti pe cineva cu care sa te imprietenesti. Cel mai rau lucru pt tine ar fi sa nu mai socializezi. Bine ca exista forumul asta! Socializeaza nu sta sa te macini singur. Pt noi bolnavii de schizofrenie socializarea e ca hrana sau ca medicamentele..

O seara buna!
0
29-05-2024, ora 05:52
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
partea cu ma dau rotund, nu am inteles-o... dar daca asa am dat de inteles, nu asta mi-a fost intentia. crede-ma ca nici mie nu mi-e usor sa lucrez toata ziua ca sa am o viata cat de cat ok. nu imi este usor acum, si nu mi-a fost usor de ani de zile datorita bolii. faptul ca va pot da un imbold sa faceti ceva, ar trebui sa va motiveze si nu sa il luati ca pe un afront. asta pt ca si eu am fost pe fundul prapastiei.

presupunand ca sunt persoane care au o boala ce nu le permite sub nicio forma sa aiba vreun fel de activitate. eu nu ma adresez acelor persoane. asa cum nici topicul asta nu se adreseaza acelor persoane.

privind ilegalitatea. atat timp cat salariul e mai mare decat pensia de boala, aleg intotdeauna salariul chit ca trebuie sa ma zbat ca sa castig mai mult. ganditi-va la faptul ca s-ar putea sa vina un moment in viata cand veti vrea sa fi invatat ceva.
0
29-05-2024, ora 08:59
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
salut. ma refeream ca mi se pare ca te dai mare. "rotund" asta inseamna. poate mi se pare mie. oricum e bine ca ai explicat ca nu e asa. e buna intentia ta de a ne scoate din letargie/procrastinare/lene chiar. dar uita-te la Vernus...mie nu mi se pare ca e un ins echilibrat emotional. si ca sa muncesti trebuie sa fii cat de cat echilibrat emotional, nu mai zic fizic ca sa nu cauti mancare mereu. invata-l daca vrei sa-i faci un bine nu sa munceasca ci sa-si gaseasca echilibrul interior. nu vezi ca omul e "terminat" emotional !? eu ma bucur ca exista oameni ca tine Xtreme si ca Lena care pot munci. bravo voua. nici eu nu stau degeaba...citesc carti, invat linux ma pasioneaza cybersecurity dar recunosc ca procrastinez destul de des. si nu ca nu as vrea sa invat. pur si simplu medicamentele nu ma lasa de multe ori sa mai fac ceva in afara de ce scrie si Vernus pe acest topic. daca vrei mai multe amanunte despre mine scrie-mi pe privat. pace!
0
04-07-2024, ora 22:35
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Vern tu te invarti intr-un cerc vicios.

Nu ai motivatie pt ca spui ca nu ai stima de sine. La fel nu ai stima de sine pt ca consideri ca nu ai facut nimic in viata ta.

Ideea e ca in pofida gandurilor daunatoare trebuie sa actionezi putin cate putin. Incearca sa-ti ignori pe cat posibil gandurile negative si sa actionezi.

Putin sport, putina mancare sanatoasa, putina plimbare etc.

Putin azi, putin maine, putin cate putin. Daca stai numai in casa si nu faci altceva decat sa te joci pe calculator sau sa te uiti la tv, creierul tau se “atrofiaza” se plafoneaza. Nu are stimuli suficienti pt a functiona cat de cat corespunzator.

Stimulii de care are nevoie creierul se obtin din diverse activitati. Daca stimulii pe care ii primeste sunt doar cativa. doar de la tv si si chestii inutile pe calculator, creierul nu obtine “combustibilul” necesar pt a evolua, pt a se dezvolta si ramane plafonat asa cum si musculatura nefolosita devine flasca, involueaza, se atrofiaza.

Corpul uman are darul de a se dezvolta prin FOLOSIRE.

Nu il folosesti il pierzi, nu exista stimulii necesari pt progres.

Stima de sine are o legatura si cu progresul. Nu iti poti recastiga stima de sine decat facand diverse activitati, dandu-i creierului stimuli diversi pt a se schimba si e progresa.

Stand numai in casa, privind pasiv la TV, dormind si alimentandu-te cu porcarii e “RETETA” perfecta pt o stagnare si plafonare a creierului. Si astfel te invarti intr-un cerc vicios al nemultumirii, al lipsei stimei de sine si al lipsei de motivatie.
0
11-07-2024, ora 08:52
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Ai dreptate Emi mi s-a mai zis asta îți mulțumesc pentru sfat dar când vine depresia aia cu anhedonie temporara e greu.Seara mai ales, după amiază..și nu îți mai vine sa faci nimic decât să dai scroll că obositul pe rețelele sociale..creierul meu e defect până în măduva oaselor...Asta mi-a zis și psihoterapeutul la care mă duc să fac lucruri mici încet încet, din ce in ceI des, că sa capăt o încredere de sine și o satisfacție dar sincer parca îs setat pe n-am chef de nimic după amiază și seara, pe o anglhedonie cu o lipsă de interes pentru toate..decât tv și scrollul pe fb te mai salvează dar sunt foarte multe zile când nici de tv și scroll pe fb nu am chef mă duc direct in pat și stau așa trist și fără chef cu gândurile mele..deși iau seroxat, iau vitamine, am incercat n antidepresive..oare o fi de la Rispolept Consta injecție ?Dar oricum nu pot să îl schimb, mi-a făcut cel mai bine la schizo, practic. M-a scos din episod Acum am doar anxietate uriașă, fagofobie și anhedonie, luosa de chef, nu sunt puține, eu chiar m-am saturat, mi-e greu tare, nici benzodiazepinele nu măai dac fericit..mai că aș lua amfetamina, glumesc, dar sincer nu sunt deloc deloc fericit, deși cică îmi creste mult serotonina de la Seroxat.aiurea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •