Schizofrenie in familie

08-04-2019
Mickey84
Nu este medic/terapeut
Mickey84
Bună ziua.Atât mama cât şi mătuşa mea suferă de schizofrenie. La mătuşa mea e simplu:cu 1 zi sau 2 inainte de episodul psihotic devine absentă şi spune lucruri fără noimă sau îşi dă seama că nu este bine şi merge la spital.Urmează tratamentul.In ultimii ani crizele s-au rărit.In schimb mama mea care suferă de aceeaş boală se manifestă diferit:are insomnie pe care o tratează cu diazepam combinat cu coniac/vodcă, idei de persecuție, practică acte de zoofilie (muncitorii veciniilor mi-au spus că au văzut-o pe geam cum stă intinsă şi se unge cu smântână pentru ca motanul să ii facă cunillingus), dă cafea motanului şi il crede om.In trecut a avut vreo 20 de internări la psihiatrie dintre care 2 pentru tentativă de sinucidere.Refuză consultul şi tratamentul psihiatric.Eu sunt stabilită in străinătate şi nu am cum să o ajut iar de internare nu vrea să audă.
1 comentarii
0
09-04-2019, ora 11:27
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Puteti suna la 112 si din strainatate, specificati clar diagnosticul si spuneti ca mama este in refuz de tratament de mai multa vreme ! Insa ar fi bine daca ati avea pe cineva apropiat sa va dea informatii la zi privind simptomele mamei , sa aiba grija casei pe perioada internarii..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •