Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?
Sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida de 6 ani, insa cred ca e cazul ca tratamentul sa fie redus.
Intrebarea este daca merg la psiholog, in ce masura acesta va putea avea un impact in colaborarea cu dr psihiatru pt a-mi stabili o reajustare a tratamentului ?
Iar intrebarea finala, in cazul in care psihologul poate contribui semnificativ la stabilirea tratamentului, la ce psiholog trebuie mers? La psiholog clinician ?
Multumesc
Intrebarea este daca merg la psiholog, in ce masura acesta va putea avea un impact in colaborarea cu dr psihiatru pt a-mi stabili o reajustare a tratamentului ?
Iar intrebarea finala, in cazul in care psihologul poate contribui semnificativ la stabilirea tratamentului, la ce psiholog trebuie mers? La psiholog clinician ?
Multumesc
2 comentarii
În teorie cei doi ar trebui sa colaboreze, pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru pacient. Psihologul-psihoterapeut, pentru ca vede pacientul mai des decât psihiatrul, poate evalua corect și constant starea pacientului, efectul medicației etc. Atunci când este cazul, poate susține cu ajutorul terapiei scăderea medicației etc. Trebuie însă să fie un psiholog clinician și psihoterapeut cu experiență în lucrul cu pacienți cu tulburări psihotice. Nu toți psihologii-psihoterapeuți au aceasta experienta și...pricepere
Multumesc pt raspunsul cuprinzator.
Vreau sa merg la un psiholog, insa nu sunt decis cum sa aleg psihologul. Am doua optiuni: fie aleg un psiholog care nu are legaturi cu psihiatrul, fie aleg un psiholog care colaboreaza cu psihiatrul. Problema-i ca psihologul care colaboreaza cu psihiatrul este tanar (si probabil fara experienta. din cate am inteles are 27 ani) plus ca nu-i pe placul meu, ceea ce ma face sa-mi doresc un alt psiholog.
In caz ca aleg psihologul fara relatii cu psihiatrul, este o cale de mijloc de comunicare intre psihiatru si psiholog ? Ma gandesc ca poate exista o hartie care-i la fel ca si scrisoarea medicala pe care o primesc de la un doctor de specialitate si care are scopul de a trimite mai departe diagnosticul la dr de familie.
Vreau sa merg la un psiholog, insa nu sunt decis cum sa aleg psihologul. Am doua optiuni: fie aleg un psiholog care nu are legaturi cu psihiatrul, fie aleg un psiholog care colaboreaza cu psihiatrul. Problema-i ca psihologul care colaboreaza cu psihiatrul este tanar (si probabil fara experienta. din cate am inteles are 27 ani) plus ca nu-i pe placul meu, ceea ce ma face sa-mi doresc un alt psiholog.
In caz ca aleg psihologul fara relatii cu psihiatrul, este o cale de mijloc de comunicare intre psihiatru si psiholog ? Ma gandesc ca poate exista o hartie care-i la fel ca si scrisoarea medicala pe care o primesc de la un doctor de specialitate si care are scopul de a trimite mai departe diagnosticul la dr de familie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2schizofrenie.nu stiu ce se intampla
- 1schizofrenia ereditara
- 81Diagnosticul pentru fiica mea este schizofrenie paranoida
- 7am luat un drog super blackout si m-am trezit cu depresie
- 6Caracteristica a depresiei sau schizofrenica ?
- 21Anxietate si schizofrenie
- 18Fratele meu sufera de schizofrenie
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 2Poate emite medicul de familie retete cu medicamente psihiatrice?
- 2Problema la urinare
- 2Ce sa inteleg din asta: "dispensare psihiatrica"?
- 7Internarea in spital presupune un nou tratament indiferent daca este necesar sau nu ?
- 0Despre medicamentul sep-36856
- 1Tratament in Bucuresti pentru schizofrenie / tulburare schizoafectiva
- 0Serialele Doctorul cel bun și doctorul minune
- 9Cognitie semidistrusa.
- 9Se vindeca depresia la cei cu schizofrenie?
- 12Tratamentul nu are efect complect
- 5Moștenire boala psihica
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: