Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?

04-07-2020
360
Nu este medic/terapeut
360
Sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida de 6 ani, insa cred ca e cazul ca tratamentul sa fie redus.
Intrebarea este daca merg la psiholog, in ce masura acesta va putea avea un impact in colaborarea cu dr psihiatru pt a-mi stabili o reajustare a tratamentului ?
Iar intrebarea finala, in cazul in care psihologul poate contribui semnificativ la stabilirea tratamentului, la ce psiholog trebuie mers? La psiholog clinician ?

Multumesc
2 comentarii
2
04-07-2020, ora 16:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
În teorie cei doi ar trebui sa colaboreze, pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru pacient. Psihologul-psihoterapeut, pentru ca vede pacientul mai des decât psihiatrul, poate evalua corect și constant starea pacientului, efectul medicației etc. Atunci când este cazul, poate susține cu ajutorul terapiei scăderea medicației etc. Trebuie însă să fie un psiholog clinician și psihoterapeut cu experiență în lucrul cu pacienți cu tulburări psihotice. Nu toți psihologii-psihoterapeuți au aceasta experienta și...pricepere
1
04-07-2020, ora 18:08
360
Nu este medic/terapeut
360
Multumesc pt raspunsul cuprinzator.

Vreau sa merg la un psiholog, insa nu sunt decis cum sa aleg psihologul. Am doua optiuni: fie aleg un psiholog care nu are legaturi cu psihiatrul, fie aleg un psiholog care colaboreaza cu psihiatrul. Problema-i ca psihologul care colaboreaza cu psihiatrul este tanar (si probabil fara experienta. din cate am inteles are 27 ani) plus ca nu-i pe placul meu, ceea ce ma face sa-mi doresc un alt psiholog.

In caz ca aleg psihologul fara relatii cu psihiatrul, este o cale de mijloc de comunicare intre psihiatru si psiholog ? Ma gandesc ca poate exista o hartie care-i la fel ca si scrisoarea medicala pe care o primesc de la un doctor de specialitate si care are scopul de a trimite mai departe diagnosticul la dr de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •