Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?

Sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida de 6 ani, insa cred ca e cazul ca tratamentul sa fie redus.
Intrebarea este daca merg la psiholog, in ce masura acesta va putea avea un impact in colaborarea cu dr psihiatru pt a-mi stabili o reajustare a tratamentului ?
Iar intrebarea finala, in cazul in care psihologul poate contribui semnificativ la stabilirea tratamentului, la ce psiholog trebuie mers? La psiholog clinician ?
Multumesc
Intrebarea este daca merg la psiholog, in ce masura acesta va putea avea un impact in colaborarea cu dr psihiatru pt a-mi stabili o reajustare a tratamentului ?
Iar intrebarea finala, in cazul in care psihologul poate contribui semnificativ la stabilirea tratamentului, la ce psiholog trebuie mers? La psiholog clinician ?
Multumesc
2 comentarii

În teorie cei doi ar trebui sa colaboreze, pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru pacient. Psihologul-psihoterapeut, pentru ca vede pacientul mai des decât psihiatrul, poate evalua corect și constant starea pacientului, efectul medicației etc. Atunci când este cazul, poate susține cu ajutorul terapiei scăderea medicației etc. Trebuie însă să fie un psiholog clinician și psihoterapeut cu experiență în lucrul cu pacienți cu tulburări psihotice. Nu toți psihologii-psihoterapeuți au aceasta experienta și...pricepere

Multumesc pt raspunsul cuprinzator.
Vreau sa merg la un psiholog, insa nu sunt decis cum sa aleg psihologul. Am doua optiuni: fie aleg un psiholog care nu are legaturi cu psihiatrul, fie aleg un psiholog care colaboreaza cu psihiatrul. Problema-i ca psihologul care colaboreaza cu psihiatrul este tanar (si probabil fara experienta. din cate am inteles are 27 ani) plus ca nu-i pe placul meu, ceea ce ma face sa-mi doresc un alt psiholog.
In caz ca aleg psihologul fara relatii cu psihiatrul, este o cale de mijloc de comunicare intre psihiatru si psiholog ? Ma gandesc ca poate exista o hartie care-i la fel ca si scrisoarea medicala pe care o primesc de la un doctor de specialitate si care are scopul de a trimite mai departe diagnosticul la dr de familie.
Vreau sa merg la un psiholog, insa nu sunt decis cum sa aleg psihologul. Am doua optiuni: fie aleg un psiholog care nu are legaturi cu psihiatrul, fie aleg un psiholog care colaboreaza cu psihiatrul. Problema-i ca psihologul care colaboreaza cu psihiatrul este tanar (si probabil fara experienta. din cate am inteles are 27 ani) plus ca nu-i pe placul meu, ceea ce ma face sa-mi doresc un alt psiholog.
In caz ca aleg psihologul fara relatii cu psihiatrul, este o cale de mijloc de comunicare intre psihiatru si psiholog ? Ma gandesc ca poate exista o hartie care-i la fel ca si scrisoarea medicala pe care o primesc de la un doctor de specialitate si care are scopul de a trimite mai departe diagnosticul la dr de familie.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- 19Oare se merita sa traiesti fiind schizofrenic!?
- 34Cum afecteaza schizofrenia capacitatea intelectuala?
- 5ce trebuie sa stim despre tulburarea pshihotica reziduala?
- 5Sunt necajita ca nu pot munci
- 12Schizofrenia este ereditara?
- 1schizofrenia ereditara
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 2schizofrenie sau nu?
- 21Anxietate si schizofrenie
- 5SCHIZOFRENIE NEDIFERENTIATA.. orice sfat este binevenit
- 0Schizofrenie grup suport
- 1Schizofrenie in familie
- 2Ce sa inteleg din asta: "dispensare psihiatrica"?
- 2Merita sa incerc sa dau bacalaureatul și să fac facultatea de Teologie sau Biologie?
- 71De ce ziceți că schizofrenia și bolile psihice nu se vindeca?Eu sper sa mă vindec.
- 2S-a inceput sa se lucreze la o injecție pt schizofrenie facuta o dată pe an sau la 3 ani
- 5Moștenire boala psihica
- 3Am nevoie de parerea sincera a unui psiholog va rog sa nu ma injurati sau certati
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: