schizofrenia si permisul auto
Am fost diagnosticat in 2007 cu tulburare de personalitate (schizofrenie cod boala. F205). Am urmat tratament cu leponex.
Acum ma simt bine.I mi poate spune cineva daca pot detine permis auto cu aceasta boala numita schizofrenie??
Va multumesc!!!!
Acum ma simt bine.I mi poate spune cineva daca pot detine permis auto cu aceasta boala numita schizofrenie??
Va multumesc!!!!
4 comentarii
din cate stiu eu, nu, nu poti detine permis auto.
Ar fii nedrept ca oamenii cu schizofrenie sa nu poata detine permis auto.Sunt persoane care nu au un ochi si conduc sau oameni la varste inaintate (cunosc pe cineva care are 80 de ani si are permis auto).Nu cred ca oamenii acestia au reflexe mai bune ca cei tineri care au schizofrenie.Am 28 de ani si urmez tratament pentru schizofrenie din 2007.Pastilele care le iau nu mai imi induc efecte secundare ca la inceputul tratamentului(somnolenta etc).Si avand in vedere ca ma simt foarte bine exista posibilitatea ca medicul sa mi mai scada din doza sau sa mi inceteze tratamentul(desi se spune ca schizofrenia nu se vindeca definitiv).Eu pot spune ca sunt vindecat.Am inteles ca lucrurile care eram convins ca sunt reale la debutul bolii au fost rodul imaginatiei mele.
si au am fost diagnosticata cu schizofrenie in 2004 si am fost tratata cu leponex, dar din fericire am scapat de tratament, ma simt vindecata, si cu toatea astea am permis de 3 ani, si nu am avut niciodata probleme.
Constituind un pericol pentru siguranta rutiera, se considera incompatibilitate orice boala care îl expune pe solicitantul permisului de conducere auto la o deteriorare brusca a functionarii aparatului cardiovascular sau a functiilor cerebrale. Sunt stabilite standarde minime de sanatate si incompatibilitati legate de si de bolile psihice.
Grupa A:
8.1. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitantilor ori soferilor care sufera de:
- tulburari psihice severe, fie congenitale, fie datorate unei boli, traume sau unor operatii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale severe datorate îmbatrânirii; tulburari de personalitate care afecteaza serios discernamântul, comportamentul sau adaptabilitatea.
8.2. Fac exceptie cazurile în care solicitarea este sprijinita de aprecierea unei autoritati medicale competente si, daca este necesar, de controale medicale regulate.
Grupa B:
8.3. Autoritatea medicala competenta va lua în considerare riscurile aditionale si pericolele implicate de conducerea vehiculelor în conditiile definite de aceasta grupa.
Sper sa va fi lamurit de ce exista persoane care detin permis de conducere.
Grupa A:
8.1. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitantilor ori soferilor care sufera de:
- tulburari psihice severe, fie congenitale, fie datorate unei boli, traume sau unor operatii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale severe datorate îmbatrânirii; tulburari de personalitate care afecteaza serios discernamântul, comportamentul sau adaptabilitatea.
8.2. Fac exceptie cazurile în care solicitarea este sprijinita de aprecierea unei autoritati medicale competente si, daca este necesar, de controale medicale regulate.
Grupa B:
8.3. Autoritatea medicala competenta va lua în considerare riscurile aditionale si pericolele implicate de conducerea vehiculelor în conditiile definite de aceasta grupa.
Sper sa va fi lamurit de ce exista persoane care detin permis de conducere.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7oare m-am vindecat de schizofrenie sau apare iarasi la inaintare in varsta?
- 4Episod psihotic acut - poate duce la schizofrenie?
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 1Tulburari schizoide - apatia
- 0Schizofrenie
- 10Episoade depresive, Elilepsie sau Schizofrenie
- 3schizofrenie indusa?
- 19Schizofrenie ce pot sa lucrez
- 0Efecte adverse Clopixol (schizofrenie)
- 8Schizofrenie
- 20Schizofrenie si depresie - se schimba diagnosticul?
- 4GAFS
- 10Cum se pune diagnosticul de schizofrenie ? Mi-e teama ca daca afla sefu ma concediaza
- 3Am o boala psihica si doresc sa iau ceva suplimente pt creier?
- 3Delir care persista; urmez tratament pshiatric
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
- 7Schizofrenie credit
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: