schizofrenia si permisul auto

08-01-2013
pace1984
Nu este medic/terapeut
pace1984
Am fost diagnosticat in 2007 cu tulburare de personalitate (schizofrenie cod boala. F205). Am urmat tratament cu leponex.
Acum ma simt bine.I mi poate spune cineva daca pot detine permis auto cu aceasta boala numita schizofrenie??

Va multumesc!!!!
4 comentarii
0
22-01-2013, ora 18:16
ela_azahar
Nu este medic/terapeut
ela_azahar
din cate stiu eu, nu, nu poti detine permis auto.
0
24-01-2013, ora 12:14
pace1984
Nu este medic/terapeut
pace1984
Ar fii nedrept ca oamenii cu schizofrenie sa nu poata detine permis auto.Sunt persoane care nu au un ochi si conduc sau oameni la varste inaintate (cunosc pe cineva care are 80 de ani si are permis auto).Nu cred ca oamenii acestia au reflexe mai bune ca cei tineri care au schizofrenie.Am 28 de ani si urmez tratament pentru schizofrenie din 2007.Pastilele care le iau nu mai imi induc efecte secundare ca la inceputul tratamentului(somnolenta etc).Si avand in vedere ca ma simt foarte bine exista posibilitatea ca medicul sa mi mai scada din doza sau sa mi inceteze tratamentul(desi se spune ca schizofrenia nu se vindeca definitiv).Eu pot spune ca sunt vindecat.Am inteles ca lucrurile care eram convins ca sunt reale la debutul bolii au fost rodul imaginatiei mele.
0
27-11-2013, ora 01:14
ergi22
Nu este medic/terapeut
ergi22
si au am fost diagnosticata cu schizofrenie in 2004 si am fost tratata cu leponex, dar din fericire am scapat de tratament, ma simt vindecata, si cu toatea astea am permis de 3 ani, si nu am avut niciodata probleme.
0
21-04-2014, ora 23:54
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Constituind un pericol pentru siguranta rutiera, se considera incompatibilitate orice boala care îl expune pe solicitantul permisului de conducere auto la o deteriorare brusca a functionarii aparatului cardiovascular sau a functiilor cerebrale. Sunt stabilite standarde minime de sanatate si incompatibilitati legate de si de bolile psihice.
Grupa A:
8.1. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitantilor ori soferilor care sufera de:
- tulburari psihice severe, fie congenitale, fie datorate unei boli, traume sau unor operatii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale severe datorate îmbatrânirii; tulburari de personalitate care afecteaza serios discernamântul, comportamentul sau adaptabilitatea.
8.2. Fac exceptie cazurile în care solicitarea este sprijinita de aprecierea unei autoritati medicale competente si, daca este necesar, de controale medicale regulate.
Grupa B:
8.3. Autoritatea medicala competenta va lua în considerare riscurile aditionale si pericolele implicate de conducerea vehiculelor în conditiile definite de aceasta grupa.
Sper sa va fi lamurit de ce exista persoane care detin permis de conducere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •