Tratament ayurvedic in loc de neuroleptice/antipsihotice?

Am gasit un site: planetayurveda dot com in care se recomanda plante din medicina ayurvedica (indiana) pt psihoza/schizofrenie.
Le-am scris si mi-au raspuns:
Brahmi cap-(1 btl)-1 twice daily
Gotukola-(1 btl)-1 twice daily
Ashwagandha –(1 btl)-1 twice daily
Arjuna cap-(1 btl)-1 twice daily
Yoginder ras-(30 tb, 1 btl, db)-1 pill to be chewed with milk
Brahmi ghrit-(2 btls)-1/2 spoon in milk evening
All this for 1 month
Costa 310$.
Ce credeti? Ati mai auzit/incercat?
Brahmi si inca cateva le-am incercat separat. Dar ma tem sa le iau pe toate o data.
Ideea e ca poate au mai putine efecte adverse decat antipsihoticele. Desi dupa una din ele am incercat si simteam aceeasi senzatie de greutate la inima pe care o simteam si dupa Risperidona.
Le-am scris si mi-au raspuns:
Brahmi cap-(1 btl)-1 twice daily
Gotukola-(1 btl)-1 twice daily
Ashwagandha –(1 btl)-1 twice daily
Arjuna cap-(1 btl)-1 twice daily
Yoginder ras-(30 tb, 1 btl, db)-1 pill to be chewed with milk
Brahmi ghrit-(2 btls)-1/2 spoon in milk evening
All this for 1 month
Costa 310$.
Ce credeti? Ati mai auzit/incercat?
Brahmi si inca cateva le-am incercat separat. Dar ma tem sa le iau pe toate o data.
Ideea e ca poate au mai putine efecte adverse decat antipsihoticele. Desi dupa una din ele am incercat si simteam aceeasi senzatie de greutate la inima pe care o simteam si dupa Risperidona.
15 comentarii

ca faci tu e sa pui in balanta, intr-o parte, medicamente testate, si pe care s-au facut studii aprofundate, iar in cealalta parte a balantei pui suplimente fara studii semnificative si fara teste, cu o documentatie redusa. dai pasarea din mana, pe pasarile de pe gard
ce ar fi recomandat sa cauti, ar fi suplimente care au studii ce releva ca pot fi folosite in conjunctie cu tratamentul alopat. munca de chinez batran, si poate inutila. eu in afara de aswagandha n-am gasit nimic ce poate fi folosit in conjucntie cu medicamentele de schizofrenie. Ca o paranteza, se pare ca ashwagandha, in aditie, pe langa medicamente, ar ajuta pe cei cu schizofrenie in reducerea stresului si imbunatatirea simptomelor.
ce ar fi recomandat sa cauti, ar fi suplimente care au studii ce releva ca pot fi folosite in conjunctie cu tratamentul alopat. munca de chinez batran, si poate inutila. eu in afara de aswagandha n-am gasit nimic ce poate fi folosit in conjucntie cu medicamentele de schizofrenie. Ca o paranteza, se pare ca ashwagandha, in aditie, pe langa medicamente, ar ajuta pe cei cu schizofrenie in reducerea stresului si imbunatatirea simptomelor.

Ce am experimentat eu e ca dupa RIsperidona mi se 'clarifica' mintea, puteam vedea un text mult mai clar si ma puteam concentra mult mai bine. Exact senzatia asta am incercat-o si cu Brahmi/Bacopa Monnieri.
Apropo xtreme, exista ceva studii cu Bacopa Monnieri.
Iar cu ceva Moringa am avut stare de bucurie chiar euforie.
Ceva ceva fac plantele astea dar intr-adevar e riscant.
Tot ce se poate sa fiu pe o cale gresita.
Dar parca uneori nu am rabdare cu tratamentul asta alopat.
Apropo xtreme, exista ceva studii cu Bacopa Monnieri.
Iar cu ceva Moringa am avut stare de bucurie chiar euforie.
Ceva ceva fac plantele astea dar intr-adevar e riscant.
Tot ce se poate sa fiu pe o cale gresita.
Dar parca uneori nu am rabdare cu tratamentul asta alopat.

Ma mir ca Risperidona te ajuta sa te concentrezi.Pe mine deloc !

Doar in cateva minute imediat dupa ce luam. In general Riperidona ma seda foarte tare.

Stare de bucurie, chiar euforie poate reprezenta inceput de episod maniacal/hipomaniacal.

Nu am avut- decat cand am luat pudra de Moringa. A doua zi a trecut.
Toate ar fi bune si frumoase daca nu as avea tristetea asta uneori si riscul de diabet+g30kg in plus.
Toate ar fi bune si frumoase daca nu as avea tristetea asta uneori si riscul de diabet+g30kg in plus.

eu am inceput sa iau doza mare de complex de vitamine B, de la secom, 100mg si 100mcg pt unele. de 12 zile iau si deja am observat ca fac fata stresului mai usor, iar puterea de concentrare o pot sustine pe perioada lunga de timp.
iti recomand sa iei genul asta de supliment, mai degraba. iar in cel mai rau caz faci pisu mai scump, atat.
iti recomand sa iei genul asta de supliment, mai degraba. iar in cel mai rau caz faci pisu mai scump, atat.

Am luat complexul ala de B-uri dar mi-a dat pofta mare de mancare. Merci ca mi-ai amintit de el.
Poate o sa-l mai incerc din nou.
Poate o sa-l mai incerc din nou.

sa mai adug: e un dr care a descoperit ca daca le de mega dose da vitamina B anumitor bolnavi de schizofrenie, acei bolnavi se vindeca instant. le dispar simptomele. Ceea ce indica, zicea docotr, ca schizofrenia ar putea fi rezultatul unei deficiente de vitamina b. iar deficientele sunt rezultatul unei erori in adn
ce simti cand ti-e foame ? iti cere stomacul de mancare sau creierul te indeamna sa comiti un "pacat"?
ce simti cand ti-e foame ? iti cere stomacul de mancare sau creierul te indeamna sa comiti un "pacat"?

Eu simt ca sunt plina fizic vorbind in sensul ca mi-e pe esofag deja mancarea dar nu ma simt satula. Simt inca foame/pofta nu o pot deifini. Si dupa ce mananc daca nu iau Crom de 200 microg duap ce am mancat simt cam in 3 ore ca iar mi-e foame/pofta.
Pofta e aproape exclusiv pe chestii nesanatoase/care ingrasa. Gen chipsuri sarate cu paprica/ceapa/smantana. pizza, shaorma, sarmale, snitel, chiftele, branzeturi si iaurt iar prajitura sau ciocolata dupa ora 17 imi trebuie de obicei. Dimineata si la pranz imi trebuie de obice mancare sarata. Rar imi vine sa mananc salata dar incerc sa mananc macar miercurea si vinerea seara cate una sau ciorba/supa. Si fructe mananc cam 200 grame pe zi maxim.
Parca si pofta/foamea e strict pe chestiile care ingrasa.
Pofta e aproape exclusiv pe chestii nesanatoase/care ingrasa. Gen chipsuri sarate cu paprica/ceapa/smantana. pizza, shaorma, sarmale, snitel, chiftele, branzeturi si iaurt iar prajitura sau ciocolata dupa ora 17 imi trebuie de obicei. Dimineata si la pranz imi trebuie de obice mancare sarata. Rar imi vine sa mananc salata dar incerc sa mananc macar miercurea si vinerea seara cate una sau ciorba/supa. Si fructe mananc cam 200 grame pe zi maxim.
Parca si pofta/foamea e strict pe chestiile care ingrasa.

raspunsul e simplu,
1.corpul cere carbohidrati complexi, iar tu ii dai simplii. astfel de creaza un ciclu in care la fiecare cateva ore ti se face foame
2.nu consumi fructe
3.nu consumi fibre (fibrele ca si chia se umfla in stomac si ocupa mai mult volum, dand senzatia de satietate)
4. adopta dieta sanatoasa, mediteraneana. (cere-i la vermus lista explicita, simplista despre asta, ca lui i-am dat...)
5. mananca la aceeasi ora pe cat posibil.
Rezultatul te va da pe spate. :)
LEdit:
How to follow it
Eat: vegetables, fruits, nuts, seeds, legumes, potatoes, whole grains, herbs, spices, fish, seafood, and extra virgin olive oil
Eat in moderation: poultry, eggs, cheese, and yogurt
Eat rarely: red meat, sugar-sweetened beverages, added sugars, processed meat, refined grains, refined oils, and other highly processed foods
1.corpul cere carbohidrati complexi, iar tu ii dai simplii. astfel de creaza un ciclu in care la fiecare cateva ore ti se face foame
2.nu consumi fructe
3.nu consumi fibre (fibrele ca si chia se umfla in stomac si ocupa mai mult volum, dand senzatia de satietate)
4. adopta dieta sanatoasa, mediteraneana. (cere-i la vermus lista explicita, simplista despre asta, ca lui i-am dat...)
5. mananca la aceeasi ora pe cat posibil.
Rezultatul te va da pe spate. :)
LEdit:
How to follow it
Eat: vegetables, fruits, nuts, seeds, legumes, potatoes, whole grains, herbs, spices, fish, seafood, and extra virgin olive oil
Eat in moderation: poultry, eggs, cheese, and yogurt
Eat rarely: red meat, sugar-sweetened beverages, added sugars, processed meat, refined grains, refined oils, and other highly processed foods

B-urile luate in cantitati mari si pe perioade lungi de timp sunt toxice. Imbolnavesc rinichii, ficatul. Vorbeste si tu cu un medic.
Nu mai luati drept bun tot de cititi. Va puteti face mult rau sanatatii si asa afectate.
Nu mai luati drept bun tot de cititi. Va puteti face mult rau sanatatii si asa afectate.

Am uitat sa precizez ca mananc de obicei si nuci, seminte de dovleac si unt de arahide.
Cu salatele mai am de lucrat pt dieta mediteraneana. Cred ca imi iau gata facute ca sunt mai practice.
Cu salatele mai am de lucrat pt dieta mediteraneana. Cred ca imi iau gata facute ca sunt mai practice.

sigur, nu-i nimeni nebun sa ia non stop vitamine... eu cel mai probabil, dupa 1 luna de suplimente, fac o luna de cura fara suplimente, apoi reiau...mai bione mor (zic si eu asa) dla 60 ani dar sanatos cu capul, decat sa mor la 90 dar bolnav si cu greutati pe cap ( vorba vine)

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- 3Sunt meteosensibila
- 19Oare se merita sa traiesti fiind schizofrenic!?
- 12cum poti ajuta un schizofen?
- 8schizofrenie - recomandare un camin/spital
- 8Cu cartile pe fata
- 7sunt schizofrenic de ceva vreme si am o problema cand merg pe strada
- 1Schizofrenia este o tulburare psihica naturala
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 2Am nevoie de un medic foarte bun in tratarea Schizofreniei
- 4Psihoza
- 7psihoza paranoida
- 4Buna. Fostul meu iubit are psihoza maniaco-depresiva
- 4Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?
- 2Schizofrenie!Psihoze majore.
- 71De ce ziceți că schizofrenia și bolile psihice nu se vindeca?Eu sper sa mă vindec.
- 11Varul meu are schizofrenie pensie
- 2Pensie schizofrenie reziduala
Mai multe informații despre: Schizofrenia Psihoza Ayurveda
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: