Ingrijirea persoanelor cu schizofrenie
Buna seara!
Bunica mea sufera de schizofrenie si nu are cine sa o ingrijeasca. Va rog frumos imi puteti spune pasii pentru a o interna intr-un centru permanent? M-am adresat dgaspc insa ei nu fac decat sa traga de timp si noi nu vrem sa o lasam pe strazi ea refuza tratamentul chiar si in spital.
Multumesc
Bunica mea sufera de schizofrenie si nu are cine sa o ingrijeasca. Va rog frumos imi puteti spune pasii pentru a o interna intr-un centru permanent? M-am adresat dgaspc insa ei nu fac decat sa traga de timp si noi nu vrem sa o lasam pe strazi ea refuza tratamentul chiar si in spital.
Multumesc
7 comentarii
Intai trebuie internata involuntar in spital pina accepta tratamentul.
Este internata are nenumărate internari dar, refuza categoric tratamentul. Insotitor nu-i permite legea.
Si nu o baga la cheie sa ii dea tratamentul fortat?
Are handicap? De ce considerati ca are nevoie de însoțitor cand persoanele autorizate nu cred asta?
Cel mai probabil are discernământ de aceea nu este internată involuntar. Are dreptul să renunțe la tratament. Cata vreme nu prezintă simptomele, nu poate fi considerată bolnavă. Cum sa o lăsați pe străzi? Ea nu are o proprietate, o pensie pe munca ei? Se poate muta in chirie sau dacă are casa, are tot dreptul să trăiască în ea. Este clar ca aici e vorba de un abandon de vreme ce "noi vrem sa o înternam permanent". În primul rând ca nu decide familia dvs cand si cat sta un om internat în spital si nu puteti voi sa ii impuneti statului sa o declare handicapata pentru că o considerati bunica voastră până la un punct stabilit de voi. E clar ca realitatea nu e cum o prezinți aici de vreme ce femeia e liberă și fără tratament.
Cel mai probabil are discernământ de aceea nu este internată involuntar. Are dreptul să renunțe la tratament. Cata vreme nu prezintă simptomele, nu poate fi considerată bolnavă. Cum sa o lăsați pe străzi? Ea nu are o proprietate, o pensie pe munca ei? Se poate muta in chirie sau dacă are casa, are tot dreptul să trăiască în ea. Este clar ca aici e vorba de un abandon de vreme ce "noi vrem sa o înternam permanent". În primul rând ca nu decide familia dvs cand si cat sta un om internat în spital si nu puteti voi sa ii impuneti statului sa o declare handicapata pentru că o considerati bunica voastră până la un punct stabilit de voi. E clar ca realitatea nu e cum o prezinți aici de vreme ce femeia e liberă și fără tratament.
Mihala 2004 identificati o fundatie specializata pe ingrijirea varstanicilor si poate va ofera si asistenta la domiciliu,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10schizofrenie recuperata
- 10Sunt trista: schizofrenie, dar sunt lucida
- 43Care este diferenta dintre anxio-depresie si schizofrenie?
- 7Diabet + Depresie=Schizofrenie?
- 1schizofrenia ereditara
- 33Despre schizofrenie afectiva. Urgent!
- 5Prietenul meu are o problema
- 20Un schizofrenic poate face urmatoarele?
- 2E adevarat?
- 8Tranzmitere schizofrenie pe fond psihologic??
- 2Poate emite medicul de familie retete cu medicamente psihiatrice?
- 3Cat poate sa mai ma tina halucinatiile auditive si vizuale?
- 1In cautare de prieteni - sufar de schizofrenie
- 32Vreau sa fiu asistenta medicala. Sufar de schizofrenie, ma tratez.
- 9Fobia sociala ca simptom al schizofreniei.
- 51Diagnostic acceptat pentru pensie de boala
- 2E utila psihoterapia in schizofrenie?
- 3Dieta sănătoasă ajuta in schizofrenie?
- 9Se vindeca depresia la cei cu schizofrenie?
- 19Pot sa dau la Medicina sau la Asistenta Medicala?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: