Ingrijirea persoanelor cu schizofrenie
![mihaela2004✅](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara!
Bunica mea sufera de schizofrenie si nu are cine sa o ingrijeasca. Va rog frumos imi puteti spune pasii pentru a o interna intr-un centru permanent? M-am adresat dgaspc insa ei nu fac decat sa traga de timp si noi nu vrem sa o lasam pe strazi ea refuza tratamentul chiar si in spital.
Multumesc
Bunica mea sufera de schizofrenie si nu are cine sa o ingrijeasca. Va rog frumos imi puteti spune pasii pentru a o interna intr-un centru permanent? M-am adresat dgaspc insa ei nu fac decat sa traga de timp si noi nu vrem sa o lasam pe strazi ea refuza tratamentul chiar si in spital.
Multumesc
7 comentarii
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Intai trebuie internata involuntar in spital pina accepta tratamentul.
![mihaela2004✅](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Este internata are nenumărate internari dar, refuza categoric tratamentul. Insotitor nu-i permite legea.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Si nu o baga la cheie sa ii dea tratamentul fortat?
![Cristi199](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Are handicap? De ce considerati ca are nevoie de însoțitor cand persoanele autorizate nu cred asta?
Cel mai probabil are discernământ de aceea nu este internată involuntar. Are dreptul să renunțe la tratament. Cata vreme nu prezintă simptomele, nu poate fi considerată bolnavă. Cum sa o lăsați pe străzi? Ea nu are o proprietate, o pensie pe munca ei? Se poate muta in chirie sau dacă are casa, are tot dreptul să trăiască în ea. Este clar ca aici e vorba de un abandon de vreme ce "noi vrem sa o înternam permanent". În primul rând ca nu decide familia dvs cand si cat sta un om internat în spital si nu puteti voi sa ii impuneti statului sa o declare handicapata pentru că o considerati bunica voastră până la un punct stabilit de voi. E clar ca realitatea nu e cum o prezinți aici de vreme ce femeia e liberă și fără tratament.
Cel mai probabil are discernământ de aceea nu este internată involuntar. Are dreptul să renunțe la tratament. Cata vreme nu prezintă simptomele, nu poate fi considerată bolnavă. Cum sa o lăsați pe străzi? Ea nu are o proprietate, o pensie pe munca ei? Se poate muta in chirie sau dacă are casa, are tot dreptul să trăiască în ea. Este clar ca aici e vorba de un abandon de vreme ce "noi vrem sa o înternam permanent". În primul rând ca nu decide familia dvs cand si cat sta un om internat în spital si nu puteti voi sa ii impuneti statului sa o declare handicapata pentru că o considerati bunica voastră până la un punct stabilit de voi. E clar ca realitatea nu e cum o prezinți aici de vreme ce femeia e liberă și fără tratament.
![epona](/arata_img.php?img=cont_78254.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Mihala 2004 identificati o fundatie specializata pe ingrijirea varstanicilor si poate va ofera si asistenta la domiciliu,
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 31schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale
- 5Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- 3cunoasteti un medicament?
- 2schizofrenie.nu stiu ce se intampla
- 19Oare se merita sa traiesti fiind schizofrenic!?
- 7Diabet + Depresie=Schizofrenie?
- 8mi s-a pus dg de schizofrenie afectiva
- 2schizofrenie sau nu?
- 11Schizofrenie sau altceva?
- 2transferul in strainatate-ca schizofrenica cronica paranoida
- 4Solilocvie, schizofrenie, nebunie ?
- 12Ati avut asa stari sau senzatii?ce parere aveti? mersi.
- 7Diagnostic greshit
- 1Tratament in Bucuresti pentru schizofrenie / tulburare schizoafectiva
- 9Fobia sociala ca simptom al schizofreniei.
- 5Abordarea mea in tratarea schizofreniei si a tulburarilor schizoafective
- 6Nu mai am aproape nicio bucurie
- 8Mă pot angaja că infirmier daca sufar de schizofrenie?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: