psihoza maniaco-depresiva este ereditara?
Psihoza maniaco-depresiva se mai poate vindeca ? Aceasta boala este ereditara ?
2 comentarii
Este o boala cronica pe care tratamentul, de asemenea cronic, o poate face ca si invizibila, uneori. Nu este ereditara. Dar riscul copiilor de a face boala este mai mare decat al celor cu parinti sanatosi. Ceea ce se transmite genetic nu este boala ci un grad mai mare de vulnerabilitate la a face boala.
Draga Alexandrina,
Si eu am tulburare afectiva bipolara de la 16 ani. Acum am 29. Dar si tata, si bunica paterna au afectiuni psihice. La mine au fost 3 ani in care am fost bine si nu am luat absolut nici un tratament. Tulburarile din familie si implicarea intr-o relatie sentimentala cu cine nu a trebuit m-au facut insa sa ajung la doua episoade psihotice acute, cu internare. Fereste-te cat poti de tulburari sau emotii puternice si cu timpul, poate ca vei reusi sa reduci medicamentatia pina la zero. Medicul meu psihiatru mi-a povestit despre asta la primele sedinte. Presupun ca se poate, urmind anumite scheme de tratament dar trebuie sa tii legatura cu medicul tau.
Si eu am tulburare afectiva bipolara de la 16 ani. Acum am 29. Dar si tata, si bunica paterna au afectiuni psihice. La mine au fost 3 ani in care am fost bine si nu am luat absolut nici un tratament. Tulburarile din familie si implicarea intr-o relatie sentimentala cu cine nu a trebuit m-au facut insa sa ajung la doua episoade psihotice acute, cu internare. Fereste-te cat poti de tulburari sau emotii puternice si cu timpul, poate ca vei reusi sa reduci medicamentatia pina la zero. Medicul meu psihiatru mi-a povestit despre asta la primele sedinte. Presupun ca se poate, urmind anumite scheme de tratament dar trebuie sa tii legatura cu medicul tau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Boala maniaco-depresiva - Cum il salvam?
- 485Tulburarea Afectiva Bipolara (Psihoza maniaco-depresiva)
- 10Sufar de depresie, ce sa fac?
- 15am obsesii, oi fi maniaco-depresiva?
- 6cand ai un iubit ce sufera de depresie bipolara
- 33Episodul maniacal ca o criză spirituală
- 8Depresie sau psihoza maniaco-depresiva?
- 3Psihoza etilica?
- 4Schimbări de comportament
- 4Buna. Fostul meu iubit are psihoza maniaco-depresiva
- 9Sindromul maniaco depresiv
- 5Tratament corect episod maniaco-depresiv
Mai multe informații despre: Boala maniaco-depresiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: