depresie bipolara

Buna seara! Am depresie bipolara din 2008.Am luat initial rispolept consta si orfiril de la care m am ingrasat enorm intr-un an luand 30 de kg. Am decis da intrerup tratamentul ca dupa recidivand la o perioada de 6luni. Am inceput in 2010 sa iau abilify plus deparkine. Am fost la medicul psihiatru care mi a intrerupt deparkine si cu timpul am decis sa reduc si abilify de la 3 pastile de 10 mg pe zi luand doar una. In tot acest timp am fost foarte bine si sunt bine chiar daca iau doar o pastila seara. As vrea sa intrerup tratamentul incercand sa supravietuiesc fara.oare voi putea sa rezist fara sa recidivez? Multymesc!
4 comentarii

Mentionez ca vreau sa intrerup tratamentul dupa 5 ani deoarece am goluri de memorie si am luat in greutate f mult

Din pacate boala e cronica si necesita tratament pe viata. Uneori dupa o mai mare perioada in care esti stabila medicul poate incerca sa iti scada tratamentul, sa vada cum iti merge. Dar nu sa intrerupi brusc. Poti sa virezi in cateva zile, cateva luni sau cativa ani. Vindecare nu exista. Daca medicul iti zice sa reduci la mai putin de 10, cum dai primul semn ca virezi, trebuie sa iei mai mult, cat zice el.
Litiul ar fi bun ca nu ingrasa asa tare. Dar daca mergi bine pe Abilify, nici asta nu prea ingrasa, de fapt e neurolepticul care ingrasa cel mai putin, pe unii deloc.
Numai medicul care te vede hotaraste cand reduci. 10 mg e doza standard de intretinere.
Litiul ar fi bun ca nu ingrasa asa tare. Dar daca mergi bine pe Abilify, nici asta nu prea ingrasa, de fapt e neurolepticul care ingrasa cel mai putin, pe unii deloc.
Numai medicul care te vede hotaraste cand reduci. 10 mg e doza standard de intretinere.

I s a intamplat cuiva cu depresie bipolara intamplari ciudate? Ceva de genul paranormal cum ar fii sa citeasca gandul altcuiva fiind constient.

Astea tin de episod. Se intampla aproape tuturor. Cand va apuca astfel de vizionari trebuie sa mergeti la medic sa va dea medicatia potrivita.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6cand ai un iubit ce sufera de depresie bipolara
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 17A aparut Litiu in Bucuresti - pentru cei cu TAB
- 3De la grasanul scuipat zilnic la fobie sociala si in final afectiune bipolara, maniac
- 4tulburare biopolara, mai exact episod maniacal... de trei ani
- 19Ajutor! - Tulburare bipolara la copil 14 ani - am nevoie de sfaturi!
- 2Cercetare tulburarea afectiva bipolara
- 5Renuntare xanax
- 5Tulburare bipolara tip 1
- 4Tulburare bipolara
- 7Tulburare bipolara
- 36Tulburare bipolară
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
- 4Tulburare bipolara si autism pensie
- 4Tulburare bipolara Casatoria
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara intreruperea brusca a medicamentelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: