sarcoidoza pulmonara - rog infromatii

1259 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 41 42 Înainte ›
1
03-02-2015, ora 11:12
bobert
Nu este medic/terapeut
bobert
Buna. V-ati gandit vreodata ca aceasta boala poate proveni de la dintii artificiali? Sunt foarte curios cati dintre voi, cei cu sarcoidoza, aveti dinti din metal sau diferite aliaje?
Socrul meu si-a pus vreo 10 dinti si dupa aprox. 10 luni i s-a instalat boala! Foarte greu am aflat despre ce boala este vb, am facut multe teste, a fost internat si la Cluj dar doar dupa ce am trimis analize in Germania si la Paris s-a dat acest diagnostic de sarcoidoza!
De aprox 8 luni ia prednisol. Din cate i-a explicat doctorita, aceasta boala este ca o inflamatie continua probabil cauzata de ceva alergie din aer.
Eu sunt convins 100% ca este din cauza dintilor de metal, chiar socrul a recunoscut de cateva ori ca sunt perioade cand gingiile sunt inflamate si rosii inchis!
Nu vreau sa dau vina pe medicii dentisti, fiecare persoana are reactii diferite la anumite metale.sunt persoane care nu pot sa tina un ceas pe mana din cauza metalului!
In cel mai scurt ma voi documenta din ce metale sunt facuti dintii si o sa-l duc pe socrul meu sa faca teste de alergie la metalele respective.
O sa va tin la curent
Am o rugaminte, ganditi-va bine, aceasta boala nu a aparut oare si la voi din cauza interventiilor dentare?
Sanatate tuturor!
0
03-02-2015, ora 11:53
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna ziua, dupa 9 luni de la efectuarea lucrarilor dentare mi-a aparut boala.
Aici este intrebarea mea
:http://forum.romedic.ro/prod/Metalele_din_lucrari_ceramice_produc_boli_pulmonare?_013829.html

In alta ordine am facut si analiza firului de par unde mi-a iesit beriliu la limita superioara, nu ar fi trebuit sa fie atata beriliu in par.

Sanatate !
0
03-02-2015, ora 12:16
bobert
Nu este medic/terapeut
bobert
Pai ati avut un singur raspuns la intrebarea dumneavoastra. Acea persoana doar 'crede' ca acele metale nu v-au afectat. De la a presupune pana la a fi sigur 100%, este cale lunga!
Socrul meu este veterinar de peste 30 ani si doctorita a zis ca si de la pasari ar putea fi o cauza, ceea ce nu prea cred. Repet: doar o singura parere gen 'ar putea fi' sau 'cred', nu ajuta cu nimic!
Eu am trait la tara de cand m-am nascut si de 2 ani am alergie la ambrozie, aceasta planta o tin bine minte de mic copil dar consumul prea mare de lactate a activat aceasta alergie.
Socrul meu nu prea crede cand ii tot repet ca boala lui vine din cauza dintilor! Chiar nu inteleg daca este mare acest efort, de a scoate toti dintii cu probleme afara si sa stea cateva luni doar cu proteza, de exemplu! Acest efort nu este la fel de mare precum indoparea cu prednisol, stiind foarte bine despre efectele negative al acestui medicament sau radiografii peste radiografii!
Astept si alte pareri, de la alte persoane, sa se gandeasca bine daca aceasta boala s-a activat dupa o interventie asupra danturii!
Eu o sa va tin la curent dupa testele de alergie asupra acelor metale!
1
03-02-2015, ora 12:34
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Da, iar eu cred ca a avut legatura.Prednisonul e foarte pacatos iar daca acum are gingiile inflamate...Oricum chiar daca elimina cauza boala e instalata si tratamentul trebuie continuat. Si la mine a fost ideea cu pasarile, am fost la un spectacol cu papagali intr-o sala inchisa, am stat maxim o ora...mai degraba metalele...
0
03-02-2015, ora 15:02
bobert
Nu este medic/terapeut
bobert
Eu nu cred ca-i chiar asa. Alergia nu este o boala si nu se poate instala! Ea se declanseaza doar la anumiti alergeni! Daca este din cauza dintilor, se scot si eventual se continua tratamnetul inca o perioada scurta. Daca se elimina factorul ce provoaca inflamatia, atunci si boala/alergia ar trebui sa dispara!
0
03-02-2015, ora 23:16
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna seara a si avea si eu o intrebare in sarcoidoza numarul globulelor rosi in urina este crescut?
0
04-02-2015, ora 22:19
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna seara in urma cu o lunu si jumatae am facut o banala radiografie la plamani de atunci au inceput problemele mele mi au gasit mai multi gangleoni mariti si numerosi noduli pe plamani si splina o mica herine la ficat si mai multe leziuni in stomac prima suspiciune leucemie sau limfom in urma mai multor analize de sance de urina au ajuns la o concluzie ca poate sa fie sarcoidoza mentionez ca locuiesc in spania as vrea sa stiu in ce proportie analizele de sange, urina radiografie cu galio poate sa ti confirme aceasta boala????
0
05-02-2015, ora 17:39
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna Teo,
La mine a durat mai bine de 2 luni pana mi-au pus diagnosticul de sarcoidoza.
Sarcoidoza este un diagnostic care se pune prin excludere, prima data se exclud alte boli urate dar asemanatoare.De obicei se face biopsie la organul afectat pentru siguranta dar uneori se poate pune acest diagnostic fara biopsie depinde de la caz la caz, de simptomele pe care le ai.
Sanatate !
0
05-02-2015, ora 20:06
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna seara in primul rand i ti multumesc pt raspuns intradevar diagnosticu se pune forte greu eu sunt in asteptare de analizele recoltate dintr un gangleon prin biopsie.
0
06-02-2015, ora 21:53
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Sanatate multa va doresc la toti, azi am avut o vizita la medic se pare ca inca nu au rezultatul biopsiei dar in schimb le a ajuns un alt rezultat, , eca, , care sustine tot sarcoidoza, mi au dat tratament prednisona 50 mg in fiecare dimineata si un protector pentru stomac.
0
06-02-2015, ora 22:07
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
ai grija, trebuie sa mananci complet nesarat doza e mare dar medicii stiu mai bine situatia ta. Nu stiu ce reprezinta eca, nu am mai auzit, trebuie sa fie o prescurtare in spaniola. Daca te-au trecut pe prednison sunt siguri de diagnostic altfel nu ar fi facut-o.

Sanatate !
0
06-02-2015, ora 22:17
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Ciudat este ca nici medicu nici farmacistol nu mi au zis nimic de sare,
medicamentul se numeste prednisona cred ca este acelasi nu ????
0
06-02-2015, ora 22:37
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Chiar ca e ciudat ca nu ai fost avertizata avand in vedere doza mare.Chiar si la o doza mica sarea e contraindicata.
Sunt asistenta de farmacie prednisona 50 mg este un corticosteroid este similar prednisonului romanesc.Firmele pot pune nume diferite la acelasi medicament dar exista o denumire comuna internationala pentru ca medicii si farmacistii sa-l recunoasca.
Daca ai timp incearca sa citesti ce scrie aici de la inceput, stiu ca sunt multe pagini dar s-ar putea sa gasesti raspunsuri la nelamurile tale.Eu cand am postat prima data nu stiam nimic despre evolutia bolii la alti pacienti.

http://www.csid.ro/medicamente/prednison-richter-5-mg-comprimate-11341482/

Sanatate !
0
09-02-2015, ora 08:22
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Sanatate la toata lumea va doresc, ce parere aveti acum o luna aveam gangleoni undeva la 3.3cm fara nici un tratament s au micsorat la 2.3 cel mai mare????Este posibil ca virusul herpes sa ti provoace aceasta boala???tin sa mentionez ca la mine simtomele au inceput in urma cu 2 ani cu o usoara durere de gat apoi a ajuns pana la ureche stanga si a cuprins toata partea stanga a capului, usoare dureri de spate si splina cand sunt obosit tot pe aceiasi parte stanga, am citit ca multi dintre cei care au postat au fost stresati pe periosde mari de timp acelasi lucru mi s a intamplat si mie.Eu sunt de parere ca aceasta boala apare in momentul cand organismul este slabit din cauza stresului si combinatia a mai multor virusi.
0
15-02-2015, ora 11:16
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna ziua tuturor.pentru cony71 cum mai este starea ta de sanatate ??se pare ca eu am aceleasi simtome ca si tine dureri cefalee, sangerari din gat si nas mai mult noaptea stare de ameteala.As vrea sa stiu daca s a comfirmat ca ai si borelioza???? Mie mi au facut un test si mi a esit negativ dar in analizele de sange mi a esist, igg pozitiv poate sa fie o infectie ceva nu ????
0
20-02-2015, ora 14:37
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna annaderol as vrea sa te intreb daca este normal sa ai scaune dese si moi mai precis de doua ori pe zi, oboseala, ameteala ???mentionez ca am doua saptamani de cand am inceput tratamentu cu predinsona si pot spune ca durerile de spate au disparut.
0
20-02-2015, ora 14:45
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Nu, nu este normal, eu nu am avut ameteli dar obosita am fost mereu, insa starea cronica de oboseala nu este normala ci arata ca suntem bolnavi. Acum depinde, daca ai inceput corticoterapia pot fi si efectele adverse...

Sanatate !
0
20-02-2015, ora 14:52
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Multumrsc frumos pentru raspuns multa sanatate i ti doresc si tie starile de care ti am spus au inceput in urma cu 2 luni inaintea inceperi tratamentului.
0
20-02-2015, ora 14:59
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Singurul lucru care l am facut mi am schimbat dieta complet eu abuzam de coca cola, bere carne de porc in principiu alimentatia proasta.
0
22-02-2015, ora 16:16
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna anaderol as vrea sa te intreb daca nr limfocitelor este scazut in sarcoidoza, eu le am putin scazute aproximativ 26% norml 30- 40 % iar neutrofilele 61.2% normal 40-60%.linfocite abs 1700
0
22-02-2015, ora 22:06
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
http://www.lamedic.ro/Analize-medicale/imunofenotipare-limfocitara-autoimunitate.htm

asta e o analiza mai complexa a limfocitelor, trebuie sa se faca multe investigatii pana sa se ajunga la un diagnostic

sanatate !
0
23-02-2015, ora 09:01
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna annaderol da intradevar este nevoie de o analiza mai amanuntita mie cand mi au facut lavajul pulmonar miau gasit 26% linfocite din care 90% sunt linfocite tcd3+, 87% Cd3+/cd4+ si13% cd3+/cd8+, nu sau detectat linfocite B cd19 pentru studiu de clonare b.Celule plasmatice cd138+ inexistente.Prima posibilitate sarcoidosis.
0
09-03-2015, ora 16:22
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna annaderol as vrea sa te intreb daca in urma tratamentului te ai comfruntat cu aparitia canditei si daca da cum ai scapat de ea ???ca eu iau mycostatin de mai bine de 14 zile si vad ca nu cedeaza.
0
09-03-2015, ora 16:35
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna,

Nu am avut candida.Prednisonul o intretine asa ca va ceda mai greu la tratamentul cu mycostatin.Poate sa-ti schimbe medicul antimicoticul daca totusi nu functioneaza.

Am incercat sa-ti scriu un mesaj privat dar nu reusesc.Sanatate !
0
13-03-2015, ora 11:36
BelfortBtz
Nu este medic/terapeut
BelfortBtz
Buna ziua! In vara anului trecut (iuni-iulie 2014) am fost diagnosticat cu sarcoidoza pulmonara st1. Starea mea de sanatate era destul de proasta, aveam o tusa seaca persistenta, oboseala, glezne umfate si prezentam eridem nodos, iar pe radiografie prezentam in mediastin ganglioni mariti (cel mai mare era de aprox 3, 5 cm). Am stat internat in spital unde am inceput sa urmez tratamentul cu prednison (am inceput cu 50 mg apoi mi s-a scazut doza treptat). Am stat cu ochii pe forumul dvs. tot timpul si am cules informatii care mi-au fost de folos si tin sa multumesc tuturor celor care se confrunta cu boala aceasta si impartasesc aici, in scris, experientele traite. Am tinut cura cu miere de albine, polen si propolis;untura de urs si bursuc si am baut ceaiuri facute de batrana din Sabasa com.Borca.La ultima vizita la medic (octombrie) pt. control, rezultatele au iesit destul de bune, iar plamanii curati fara nici un fel de ganglion. Am continuat tratamentul medicamentos apoi la sfatul medicului am inceput cu o pulbere inhalatorie: Frenolyn 400. Dupa incetarea tratementului cu prednison au aparut ametelile (asta prin decembrie). De sarbatori am avut liniste, iar acum au aparut din nou, dar si cu dureri osoase. Peste 2 saptamani merg din nou la control si sper sa fie totul bine, dar ma ingrijoreaza starile astea de ameteala, si durerile astea osoase... sa fie de la vreme sau toate provin de la medicamente si de la boala asta ce ne chinuie???? Multa sanatate va doresc si sa auzim de bine! Respect!
0
17-03-2015, ora 20:00
teo1984
Nu este medic/terapeut
teo1984
Buna annaderol as vrea sa te intreb daca pe perioada administrari predinsonului poti sa faci lucrari dentale ? Sanatate multa i ti doresc, numai bine.
0
17-03-2015, ora 23:56
catalin.c
Nu este medic/terapeut
catalin.c
Buna seara. La inceputul anului, imediat dupa ce m-am lasat de fumat, mi s-au umflat gleznele, articulatiile gleznelor, genunchilor si degetele au devenit foarte dureroase. Mi-au aparut ca niste noduli nedurerosi sub piele si am inceput sa respir greu. In urma unei radiografii s-au observat ganglioni mariti. Am fost internat la M.Nasta, mi s-a pus diagnosticul de sarcoidoza mediastinopulmonara grad 2, nu a fost nevoie de biopsie. Au fost suficiente CT-ul, ACS-ul, bronhoscopia si testele functionale pulmonare. Mi s-a dat tratament cu Medrol (1 luna 48mg/zi, 2 luni 32mg/zi apoi reevaluare). Tratamentul il iau de 1.5 luni, toate simptomele mi-au trecut, nu am avut absolut nici un efect secundar in aceasta perioada (in afara de foame), nu am mancat nimic sarat, am si slabit putin (oricum am mult mai multe kg decat ar trebui). Sunt curios cum se simt sau si ce au facut alti fumatori cu acelasi diagnostic.
0
19-03-2015, ora 10:54
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna ziua,

Teo nu e recomandabil sa-ti faci lucrari protetice, daca ai alte probleme, carii, etc trebuie sa le rezolvi.

Catalin, sper ca nu mai esti fumator.Tratamentul cred ca stii ca va dura 6 luni.

Sanatate tuturor
0
02-06-2015, ora 16:28
Laura_1979
Nu este medic/terapeut
Laura_1979
Buna! De vreo 3 ani am descoperit un nodul mic in zona gâtului..observand ca nu trece am inceput sa ma ingrijorez avand in vedere ca tata murise cu un an înainte diagnosticat cu cancer laringian... Am început sa fac tot felul de investigatii si analize.. Toate au iesit bune... In afara de CT care mi-a arătat ca am foarte multi noduli in plămâni... Am fost trimisa in Bucureşti ptr alte analize mai amanuntite... Anul trecut am venit in B unde am fost operata la spitalul militari ptr a-mi lua biopsie din plămâni... Toti medicii din B care văzuse Ct meu spuneau ca e cancer in metastaze... In fine m-au operat si rezultatul a fost intre 3 boli Sarcoidoza Tuberculoza in vindecare sau Granulomatoza Wegner...Nemulţumită de rezultatul biopsiei având in vedere ca diagnosticul era de 3 feluri am trimis biopsia in Italia, si mi-a venit ca am Sarcoidoza...in Germania am trimis Ct si la fel au zis...acum ma tin sub control din 3 in 3 luni... Nu am nici o simtoma si ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu... Dar ceea ce ma sperie e de ce va urma ca o sa ajung sa ma simt rau.. Medicii imi spun ca daca ma simt bine sa nu iau nici un medicament...
0
03-06-2015, ora 12:18
Laura_1979
Nu este medic/terapeut
Laura_1979
Se pare ca nu mai e nimeni pe forum...:( as fi dorit sa vb cu cineva care are Sarcoidoza de mai multi ani si sa aflu mai multe lucruri...:((((mai ales ca imi doresc mult un copil...
Adaugă un comentariu / răspuns
1259 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 41 42 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sirolimus (inhibitor mTOR) - o nouă abordare în tratamentul sarcoidozei
  •