sarcoidoza pulmonara - rog infromatii
Buna,
nici eu nu ami gasesc medicamentul respectiv dar cum gasesc voi scrie despre el...
am luat cam 10kg in greutate iar decind fac tratamentul naturist am dat jos cam 4kg...o poti gasi in Satul Sabasa, linga Borca...de la coada lacului Bicaz spre Vatra Dornei.
Mie imi opreste tratamentul cu cortizon din acuza ca mia afectat stomacul.arsuri grastice.
nici eu nu ami gasesc medicamentul respectiv dar cum gasesc voi scrie despre el...
am luat cam 10kg in greutate iar decind fac tratamentul naturist am dat jos cam 4kg...o poti gasi in Satul Sabasa, linga Borca...de la coada lacului Bicaz spre Vatra Dornei.
Mie imi opreste tratamentul cu cortizon din acuza ca mia afectat stomacul.arsuri grastice.
Buna,
Multumesc pentru raspuns. Pentru stomac nu ai luat preventiv omeprazol sau altceva ? Arsurile gastice nu sunt un motiv pentru care sa-ti opreasca prednisonul(acum depinde, o endoscopie arata cel mai bine cum arata stomacul)iar prednisonul odata inceput e bine sa continui cu el schema corecta de tratament, altfel pot aparea recidive.Mai consulta si alti medici, eu iti doresc multa sanatate si sa nu mai ai nevoie de acest prednison!
Eu de cand iau prednison am hipotiroidie, se stie ca prednisonul face multe rele dar sper ca totul sa se regleze atunci cand nu il voi mai lua.
Pa, si numai bine !
Multumesc pentru raspuns. Pentru stomac nu ai luat preventiv omeprazol sau altceva ? Arsurile gastice nu sunt un motiv pentru care sa-ti opreasca prednisonul(acum depinde, o endoscopie arata cel mai bine cum arata stomacul)iar prednisonul odata inceput e bine sa continui cu el schema corecta de tratament, altfel pot aparea recidive.Mai consulta si alti medici, eu iti doresc multa sanatate si sa nu mai ai nevoie de acest prednison!
Eu de cand iau prednison am hipotiroidie, se stie ca prednisonul face multe rele dar sper ca totul sa se regleze atunci cand nu il voi mai lua.
Pa, si numai bine !
Buna annaderol!
As avea o intrebare pt tine:ai spus in data de 24.09.2008 ca ai acut acel sindrom cushing?
T e intreb deorarece fratele meu are acest sindrom cushing, a fost operat si as vrea sa stiu daca mai e cineva cu aceeasi boala la noi in tara, deoarece medicii nostri nu prea situ cm sa urmareasca aceasta boala.
Te-as intreba, daca ai acest sindrom cushing, cu ce medic urmezi tratamentul?
Multumesc si multa sanatate tuturor!
As avea o intrebare pt tine:ai spus in data de 24.09.2008 ca ai acut acel sindrom cushing?
T e intreb deorarece fratele meu are acest sindrom cushing, a fost operat si as vrea sa stiu daca mai e cineva cu aceeasi boala la noi in tara, deoarece medicii nostri nu prea situ cm sa urmareasca aceasta boala.
Te-as intreba, daca ai acest sindrom cushing, cu ce medic urmezi tratamentul?
Multumesc si multa sanatate tuturor!
Salut! Acum 2 ani am fost diagnosticat si eu cu sarcoidoza pulmonara. Din pacate singurul tratament de noi este cel cu prednison. Eu am luat prednison timp de 8 luni. Sa nu maninci sarat NIMIC!! Sa nu te sperii daca te te ingrasi {retii apa in organism} dupa ce termini cu tratamentu iti revii sigur la normal. Daca chiar vrei poti sa iti cumperi inlocuitor de sare. Eu la-am folosit la inceput dar dupa acea ma-m obisnuit fara sare. Prednisonul te agita, si o sa dormi foarte putin. Poti sa imi spui cit a durat pina tia pus diagnosticul? la mine a durat 1 luna si jumate. Daca mai vrei sa stii ceva sa nu eziti sa ma intrebi!. Curaj, o sa treaca, numai ca dureaza.
Buna Krisztin,
Multumesc pentru incurajari.A durat pana mi-au pus diagnosticul. Pe 23 noiembrie 2007 am facut radiografia, apoi au urmat lavaj, CT, operatiei ( 22 ianuarie 2008 ) si pe 8 februarie diagnosticul final. Tu ai fost operata ?Asta s-a intamplat la Spitalul Militar Bucuresti.Si la Nasta tot vroiau sa ma opereze.
Aveam deja stadiul 3, din pacate inca sunt pe prednison desi a trecut un an.Iau 3 cp la 2 zile. Tu cum te simti, ce analize iti faci pentru a te verifica ? Iei vitamine ? Cand ai ajuns la 2 cp alternativ, cat timp ai luat ?
Multumesc si multa sanatate atat tie cat si celorlalti care citesc !
Multumesc pentru incurajari.A durat pana mi-au pus diagnosticul. Pe 23 noiembrie 2007 am facut radiografia, apoi au urmat lavaj, CT, operatiei ( 22 ianuarie 2008 ) si pe 8 februarie diagnosticul final. Tu ai fost operata ?Asta s-a intamplat la Spitalul Militar Bucuresti.Si la Nasta tot vroiau sa ma opereze.
Aveam deja stadiul 3, din pacate inca sunt pe prednison desi a trecut un an.Iau 3 cp la 2 zile. Tu cum te simti, ce analize iti faci pentru a te verifica ? Iei vitamine ? Cand ai ajuns la 2 cp alternativ, cat timp ai luat ?
Multumesc si multa sanatate atat tie cat si celorlalti care citesc !
salut! Diagnosticul meu a fost:SARCOIDOZA CU LOCALIZARE PULMONARA SI GANGLIONARA MEDIASTINALA STADIUL 2. A fost pus dupa ce am fost operat la piept si mi-a luat proba un ganglion. Operatia a trebuit facuta pt ca exista suspiciunea se tbc ganglionar. Am inceput cu 60 mg prednison(12 cp pe zi)timp de 6 saptamani. Dupa care am scazut 1 tableta pe saptamana. Pe linga prednison am mai luat ASPACARDIN, PREDUCTAL, METASPAR, SILIMARINA(pt protectia ficatului) si OMEZ in fiecare ddimineata. Doza de intretinere, o tableta la 3 zile, am luat 1 luna.Anul trecut am fost internat de 3 ori pt analize. Mi-a facut 2 filme la plamani si un ct. Rezultatele au fost "aproape" bune. Anul acesta o sa internez inainte de a termina cu pensia de boala(in august). Acum nu mai iau nici o tableta, ma simt bine, dar nu pot face efort fizic pt ca obosesc destul de repede. Dupa ce am inceput cu prednisonul a inceput sa ma doara articulatiile, in special genunchi si soldurile, pt ca am luat in greutate.Tratamentul l-am inceput pe 25 aprilie 2007 si l-am terminat in februarie 2008. Dupa ce am terminat tratamentul incet, incet, mi-am revenit spre normal.Am 33 de ani si sint din Oradea. Sa nu te descurajezi, o sa treaca dar dureaza. Insanatosire grabnica!!!
Buna, multumesc pentru raspunsul promptsi detaliat. Eu implinesc 37 ani. In perioadacat am luat prednison m-am ingrasat 10 kg si din pacate am facut si hipotiroidie.Sunt asistenta de farmacie, am fost operata pe 22 ianuarie 2008 iar pe 7 aprilie 2008 am inceput serviciul. In aprilie, mai si iunie am lucrat doar la calculator ca sa nu ma obosesc, dar din iulie am intrat in ritm normal de servici. Scuza-ma ca te intreb dar tie ti-a recomandat medicul pensie pentru boala asta? Sau e vorba de alta boala ?Poate si eu aveam dreptul sa stau mai mult dar ma temeam ca depasesc cele 90 zile de concediu medical si prin comisie nu stiam cum va fi, pentru ca lucrez la spital militar. Am tot fost internata pana sa se ajunga la operatie si imi consumasem din medical.
Am facut in februarie 2009 un CT si mi-au spus ca e bine, au ramas sechele dar cu astea am sa raman toata viata.Nodulii si micronodulii au disparut. Medicul care m-a operat si care este o somitate, profesor Horvat mi-a spus ca e perfect si sa nu-mi fac griji. Acum eu am incredere in el si ma tot gandesc daca totul e asa de bine de ce medicul pneumolog inca nu-mi scade doza.
Eu iau 3 cp Luni Miercuri si Vineri. Nu am inteles cand ai luat 3 cp alternativ si ai scazut doza cum ti-a scazut-o ?Tot cate una pe saptamana ?
Merci pentru raspuns si multa sanatate !
Am facut in februarie 2009 un CT si mi-au spus ca e bine, au ramas sechele dar cu astea am sa raman toata viata.Nodulii si micronodulii au disparut. Medicul care m-a operat si care este o somitate, profesor Horvat mi-a spus ca e perfect si sa nu-mi fac griji. Acum eu am incredere in el si ma tot gandesc daca totul e asa de bine de ce medicul pneumolog inca nu-mi scade doza.
Eu iau 3 cp Luni Miercuri si Vineri. Nu am inteles cand ai luat 3 cp alternativ si ai scazut doza cum ti-a scazut-o ?Tot cate una pe saptamana ?
Merci pentru raspuns si multa sanatate !
Buna seara,
pentru bbsoft1si toti cei interesati: Analiza vitaminei D in sange se face in sfarsit la Synevo. E adevarat ca e scumpa, o trimit in Germania.Eu pe 30.martie am dat proba de sange si azi 8 aprilie am primit rezultatul.E in limite normale si tare m-am bucurat.
Sper ca sunteti toti sanatosi si va doresc numai bine !
O primavara minunata !
pentru bbsoft1si toti cei interesati: Analiza vitaminei D in sange se face in sfarsit la Synevo. E adevarat ca e scumpa, o trimit in Germania.Eu pe 30.martie am dat proba de sange si azi 8 aprilie am primit rezultatul.E in limite normale si tare m-am bucurat.
Sper ca sunteti toti sanatosi si va doresc numai bine !
O primavara minunata !
buna ziua tuturor,
sunt sora acelei fete "disperate", soulsound79, care spunea ca am fost diagnosticata cu sarcoidoza anul trecut in vara, la M. Nasta din Buc, in urma unei biopsii(din 6 ganglioni), 3 au fost analizati acolo, la laboratorul lor si alti 3 ganglioni au fost analizati la alt lab.mi-au dat frenolyn spray si pentoxifilin retard si mi-au spus ca daca nu-mi trece tusea cu tratamentul asta, trebuie sa iau doza maxima de 8 cp (adica40mg)de prednison pe zi, iar tratamentul dura aproximativ 2 ani si mi-a fost frica sa-l iau!sora mea s-a interesat si am gasit o doctorita in chisinau si acum iau un tratament homeopat de 5 luni(am uitat sa va spun mai am un ganglion de 3, 5 cm pe hilul plamanului si altii 5 subpleural, iar dupa biopsie aveam o tuse foarte urata, care bineanteles nu a trecut deloc, si nici nu dadea semne ca o sa treaca, asa ca am apelat la doctorita asta, care mi-a spus ca dupa 2 luni de tratament nu o sa mai tusesc!nu am crezut-o, la cat de rau imi era, dar am spus ca mai bine incerc asa decat sa iau prednison.!.si surpriza, fix dupa 2 luni de tratament nu am mai tusit, si acum ma simt mult mai bine!mi-a spus ca tratamentul dureaza cam un an, un an si ceva, il iau zilnic si nu regret ca am fost acolo(la chisinau).varecomand cu incredere un astfel de tratament!-, multa sanatate la toti, si va doresc sa va faceti bine.
sunt sora acelei fete "disperate", soulsound79, care spunea ca am fost diagnosticata cu sarcoidoza anul trecut in vara, la M. Nasta din Buc, in urma unei biopsii(din 6 ganglioni), 3 au fost analizati acolo, la laboratorul lor si alti 3 ganglioni au fost analizati la alt lab.mi-au dat frenolyn spray si pentoxifilin retard si mi-au spus ca daca nu-mi trece tusea cu tratamentul asta, trebuie sa iau doza maxima de 8 cp (adica40mg)de prednison pe zi, iar tratamentul dura aproximativ 2 ani si mi-a fost frica sa-l iau!sora mea s-a interesat si am gasit o doctorita in chisinau si acum iau un tratament homeopat de 5 luni(am uitat sa va spun mai am un ganglion de 3, 5 cm pe hilul plamanului si altii 5 subpleural, iar dupa biopsie aveam o tuse foarte urata, care bineanteles nu a trecut deloc, si nici nu dadea semne ca o sa treaca, asa ca am apelat la doctorita asta, care mi-a spus ca dupa 2 luni de tratament nu o sa mai tusesc!nu am crezut-o, la cat de rau imi era, dar am spus ca mai bine incerc asa decat sa iau prednison.!.si surpriza, fix dupa 2 luni de tratament nu am mai tusit, si acum ma simt mult mai bine!mi-a spus ca tratamentul dureaza cam un an, un an si ceva, il iau zilnic si nu regret ca am fost acolo(la chisinau).varecomand cu incredere un astfel de tratament!-, multa sanatate la toti, si va doresc sa va faceti bine.
Buna,
Ma bucur ca te simti bine si ca te-ai gandit sa scrii aici.Iti doresc multa sanatate si tuturor celor de pe acest forum.
Din pacate eu nu am avut sansa asta, a trebuit sa incep cu prednison pentru ca ma sufocam si faceam insuficienta respiratorie(sarcoidoza a fost de gradul III).Inca continui, in iunie -iulie sper sa-l termin si apoi cred ca nu mi-ar strica sa iau tratamentul homeopat. Sora ta mi-a scris si am si vorbit la telefon asa ca stiu adresa din Chisinau.
Sanatate si PASTE FERICIT !
Ma bucur ca te simti bine si ca te-ai gandit sa scrii aici.Iti doresc multa sanatate si tuturor celor de pe acest forum.
Din pacate eu nu am avut sansa asta, a trebuit sa incep cu prednison pentru ca ma sufocam si faceam insuficienta respiratorie(sarcoidoza a fost de gradul III).Inca continui, in iunie -iulie sper sa-l termin si apoi cred ca nu mi-ar strica sa iau tratamentul homeopat. Sora ta mi-a scris si am si vorbit la telefon asa ca stiu adresa din Chisinau.
Sanatate si PASTE FERICIT !
Buna ziua !Si eu am sarcoidoza de doi ani si cateva luni, am si descris anul trecut prin ce am trecut, am facut chiar si mediastinoscopie, ptr.ca boala a recidivat,.dar din ianuarie am inceput un tratament homeopat, si ma simt mult mai bine.Vreau ca dupa sarbatori sa merg la Institutul M.Nasta si sa mai fac cateva analize (celor de acolo nu le-am spus ca nu mai iau Singulaire), sa vad ce modificari mai sunt.Sper din toata inima sa rezolv aceasta problema(Eu merg la un medic homeopat in Ploiesti , se numeste Traian Coroi).Va doresc tuturor sarbatori incarcate de lumina, incredere, speranta si iubire.PASTE FERICIT!
Buna! In 2001 am fost diagnosticata cu sarcoidoza.Pana atunci am fost un om sanatos si activ.Mi s-a administrat cortizon si am fost urmarita periodic.Dupa un an am oprit tratamentul trptat si au aparut aceleasi simptome.Medicul a concluzionat ca este recadere si mi-a reintrodus cortizonul.Dupa un an am oprit din nou tratamentul si din nou recadere si din nou cortizon.De la 65 de Kg am ajuns la 130 de Kg.Dupa 5 ani de cosmar si incercari nereusite am ajuns la terapie intensiva in stare grava.Cand din nou au zis ca e recadere in conditiile in care toate analizele erau normale si nu aveam ganglioni nicaieri am inceput sa studiez si sa-mi investighez singura boala.Nu am avut sarcoidoza.Asta au cnfirmat-o si medicii care ma tratau si cei la care am fost ulterior. Recaderile mele erau sevraj de la cortizon.Sarcoidoza se remite dupa un an cu sau fara tratament. Deci atentie la tratamentul indelungat cu cortizon si la efectele lui.Va doresc multa sanatare si astept sa-mi spuneti cum evolueaza boala si ce efecte secundare au aparut
INCREDIBIL dar adevarat, din pacate!socrul meu a fost depistat cu sarcoidoza in urma cu 6 luni.urmeaza tratament cu prednison, doar ca, azi l-am dus la urgente in coma diabetica, el neavand diabet!cum e posibil ca doctorita sa nu-i spuna nimic de glicemie??glicemie care era de 11, adica 1100.si probleme la rinichi!sunt superindignata si nici acum nu pot sa cred!a mai patit cineva asa?sper ca nu!si sa nu mai vb de conditiile din spitale!
Buna Viorica,
Din pacate medicina este foarte departe de a cunoaste aceasta boala. Imi pare rau ca ai trecut prin atatea dar as avea mai cateva intrebari. Cum ti-au pus diagnosticul de sarcoidoza? Ai fost operata ?La mine dupa operatie erau inca foarte nesiguri, nu arata ca o sarcoidoza tipica.
Care erau simptomele tale, cele pe care le-ai considerat in final efecte de sevraj? Eu iau prednison de mai bine de un an si vreau sa stiu mai exact. Primele mele simptome au fost tuse insotita de dispnee, febra, transpiratii nocturne. Ma sculam noaptea pentru ca tuseam si nu puteam respira, mi-a spus un alt doctor ca daca mai stateam mult asa( si asta eram in spital, doar ca cei de acolo ma tratau de TBC) faceam insuficienta respiratorie si puteam sa...nu pot scrie cuvantul. Din pacate, nu e chiar asa ca sarcoidoza se remite dupa un an cu sau fara tratament, sunt si astfel de cazuri dar nu toate.In fine, la mine a fost neaparat nevoie de prednison, atat ca ma tem sa nu devin dependenta. Tu ai scapat pana la urma de prednison ? Ce doze ai luat ? Iti mai aduci aminte schema?
Sper ca esti sanatoasa acum si astept raspunsul tau. Merci
Pentru cri77
Inteleg ca socrul tau avea glicemia 110, in conditii normale merge, dar tinand cont ca lua prednison trebuia sa-i spuna sa o urmareasca pentru ca 110 nu e chiar o glicemie mica. Mai trebuie urmarit : Hemoleucograma, VSH-ul, Ca ionic, Ca total, Ca urinar, Sumar urina, hormoni tiroidieni (la mine prednisonul mi-a declansat hipotiroidie ).Mie mi-au mai spus sa-mi fac anticorpi Anti Adn, pAnca, cAnca.Astea mai rar.Si ACS -ul care se face la Nasta.
Din pacate, stiu cum e in spital cu medici care nu-si dau interesul...Zilnic faceam febra de mai bine de o luna si doctorita mi-a spus ca e pe baza psihica ! Asta in conditiile in care sunt asistenta si stiu ce vorbesc.
Multa sanatate tuturor! Sa scapam de prednison si sa nu mai revina in veci boala nimanui !
Din pacate medicina este foarte departe de a cunoaste aceasta boala. Imi pare rau ca ai trecut prin atatea dar as avea mai cateva intrebari. Cum ti-au pus diagnosticul de sarcoidoza? Ai fost operata ?La mine dupa operatie erau inca foarte nesiguri, nu arata ca o sarcoidoza tipica.
Care erau simptomele tale, cele pe care le-ai considerat in final efecte de sevraj? Eu iau prednison de mai bine de un an si vreau sa stiu mai exact. Primele mele simptome au fost tuse insotita de dispnee, febra, transpiratii nocturne. Ma sculam noaptea pentru ca tuseam si nu puteam respira, mi-a spus un alt doctor ca daca mai stateam mult asa( si asta eram in spital, doar ca cei de acolo ma tratau de TBC) faceam insuficienta respiratorie si puteam sa...nu pot scrie cuvantul. Din pacate, nu e chiar asa ca sarcoidoza se remite dupa un an cu sau fara tratament, sunt si astfel de cazuri dar nu toate.In fine, la mine a fost neaparat nevoie de prednison, atat ca ma tem sa nu devin dependenta. Tu ai scapat pana la urma de prednison ? Ce doze ai luat ? Iti mai aduci aminte schema?
Sper ca esti sanatoasa acum si astept raspunsul tau. Merci
Pentru cri77
Inteleg ca socrul tau avea glicemia 110, in conditii normale merge, dar tinand cont ca lua prednison trebuia sa-i spuna sa o urmareasca pentru ca 110 nu e chiar o glicemie mica. Mai trebuie urmarit : Hemoleucograma, VSH-ul, Ca ionic, Ca total, Ca urinar, Sumar urina, hormoni tiroidieni (la mine prednisonul mi-a declansat hipotiroidie ).Mie mi-au mai spus sa-mi fac anticorpi Anti Adn, pAnca, cAnca.Astea mai rar.Si ACS -ul care se face la Nasta.
Din pacate, stiu cum e in spital cu medici care nu-si dau interesul...Zilnic faceam febra de mai bine de o luna si doctorita mi-a spus ca e pe baza psihica ! Asta in conditiile in care sunt asistenta si stiu ce vorbesc.
Multa sanatate tuturor! Sa scapam de prednison si sa nu mai revina in veci boala nimanui !
Buna tuturor bolnavilor de sarcoidoza, eu sunt diagnosticata din 1992 si de atunci iau prednison, m-am informat foarte mult despre aceasta boala si din tot ce am citit am inteles ca daca nu se remite spontan in primii 2 ani de la diagnosticare devine cronica si trebuie tratata ca atare.Am incercat sa renunt la prednison dar am facut recadere si acum sunt pe o doza de intretinere de 12, 5 mg zilnic.Chiar si dupa atatia ani de prednison nu pot spune ca sunt dependenta de el, D-na doctor de la M.Nasta unde sunt in evidenta mi-a spus ca sunt mancatoare de prednison.Fiti optimisti caci chiar daca este o boala care nu se vindeca usor sau deloc se poate trai cu ea.Sanatate tuturor.
multumesc pt raspuns si sfaturi! socrul meu e tot in semicoma, avand deficienta de potasiu, deci probleme renale grave. nu stiu cum e cu glicemia, dar acum o are 106, inainte a fost 1100, deci coma diabetica! vreau sa subliniez ca omul nu avea diabet si nici probleme renale, totul s-a declansat de la prednison si, in special din cauza unei doctorite nepasatoare! nu vreau sa aduc acuze gratuite, dar daca ne instiinta despre aceste posibile urmari, nu mai ajungeam in coma la urgente, si nu trageam sa murim acum pe patul de spital! pacat de un om bun! sunt din ploiesti si la spital toata lumea e draguta(cu mici si normale atentii). doamne ajuta! sanatate la toata lumea si, nu uitati, cereti mai multe pareri! e vital!
Buna Cri,
Sper din tot sufletul sa se faca bine, scuza-mi greseala nu-mi venea a crede cand ai scris 1100.Da, mai multe pareri, nici nu stii cata dreptate ai si cat am suferit eu pentru asta. Doctorita la care eram era foarte sigura pe ea si nici nu vroia sa auda alte pareri, chiar s-a suparat ca in timp ce eram internata ambulator la ea mi-am permis sa merg si in alta parte sa fac o radiografie pentru o alta parere, doar ea era foarte competenta, ma trata de TBC. ! Nu am cuvinte, vorbesc cu ea, ca doar ne intalnim lucram la acelasi spital, nu i-am spus ca nu am urmat schema ei, pur si simplu mi-e lehamite.
Daca acum glicemia s-a stabilizat inseamna ca va fi bine, va avea timp de celelalte analize fara grija !
Multa sanatate ! Va fi bine !
Sper din tot sufletul sa se faca bine, scuza-mi greseala nu-mi venea a crede cand ai scris 1100.Da, mai multe pareri, nici nu stii cata dreptate ai si cat am suferit eu pentru asta. Doctorita la care eram era foarte sigura pe ea si nici nu vroia sa auda alte pareri, chiar s-a suparat ca in timp ce eram internata ambulator la ea mi-am permis sa merg si in alta parte sa fac o radiografie pentru o alta parere, doar ea era foarte competenta, ma trata de TBC. ! Nu am cuvinte, vorbesc cu ea, ca doar ne intalnim lucram la acelasi spital, nu i-am spus ca nu am urmat schema ei, pur si simplu mi-e lehamite.
Daca acum glicemia s-a stabilizat inseamna ca va fi bine, va avea timp de celelalte analize fara grija !
Multa sanatate ! Va fi bine !
Buna Marylen,
A trecut ceva timp de cand iei prednison...Problema majora ar fi reactiile lui adverse. Vrem sa traim bine, sanatosi, stiu ca se poate merge inainte dar cu totii incercam sa ne fie cat mai usor. Tot aici bbsoft a scris despre tratarea sarcoidozei prin programul Marshall. Eu cand am luat Klaritromicina parca mi-a luat cu mana tusea si dispneea. Poate ca mai degraba as incerca un program care se bazeaza pe antibiotice decat pe prednison. Nu stiu, asa ma gandesc acum, nu vreau sa ajung in situatia de recadere, nu stiu ce as face... dar tu nu te-ai gandit si la varianta asta ? Sa iei zilnic prednison nu e imposibil, sunt oameni care au facut transplant si au nevoie, si duc o viata normala, dar oare noi chiar nu putem scapa?
Ai scris ca ai incercat sa renunti dar ai facut recadere, dupa cat timp de la intreruperea prednisonului ai facut recadere ?
Ultimele doze ce concentratie au fost ? Cat timp ?
Multumesc pentru raspunsuri
Sanatate !
A trecut ceva timp de cand iei prednison...Problema majora ar fi reactiile lui adverse. Vrem sa traim bine, sanatosi, stiu ca se poate merge inainte dar cu totii incercam sa ne fie cat mai usor. Tot aici bbsoft a scris despre tratarea sarcoidozei prin programul Marshall. Eu cand am luat Klaritromicina parca mi-a luat cu mana tusea si dispneea. Poate ca mai degraba as incerca un program care se bazeaza pe antibiotice decat pe prednison. Nu stiu, asa ma gandesc acum, nu vreau sa ajung in situatia de recadere, nu stiu ce as face... dar tu nu te-ai gandit si la varianta asta ? Sa iei zilnic prednison nu e imposibil, sunt oameni care au facut transplant si au nevoie, si duc o viata normala, dar oare noi chiar nu putem scapa?
Ai scris ca ai incercat sa renunti dar ai facut recadere, dupa cat timp de la intreruperea prednisonului ai facut recadere ?
Ultimele doze ce concentratie au fost ? Cat timp ?
Multumesc pentru raspunsuri
Sanatate !
Buna, am facut recadere dupa cateva luni de la oprirea prednisonului, dar nu l-am oprit brusc, cand am inceput tratamentul am luat 60 mg. la 2 zile si treptat am scazut doza pana l-am scos.Facand recadere am schimbat si schema si am luat zilnic si am ramas pe doza aceasta de 12, 5 mg. pana merg la control si s-ar putea sa mai scad daca este totul in regula.Paralel cu prednisonul am avut si un trat. homeopat care m-a ajutat.Eu am o sarcoidoza ca la carte cu complicatii neurologice, ORL, osteoporoza din cauza prednisonului si oftalmologice.Incerc sa iau partea frumoasa a lucrurilor si nu ma gandesc decat la ziua de astazi, maine este alta zi si vom vedea.Am uitat sa-ti spun ca la un interval de 3 luni micsorez doza.Sanatate multa.
Buna Annadero, ma bucur ca mi-ai raspuns.Am sa-ti dau detalii despre inceputul boli si ce a urmat.Totul a debutat cu febra mica frisoane greata dureri de cap lipsa poftei de mancare si scadere ponderala.Lainceput medicii au crezut ca e colecistul.Apoi m-au internat la nefrologie fiind aproape siguri ca e infectie urinara.Acolo d-l profesor mi-a facut toate analizele si a concluzionat ca nu am nimic renal dar nu stie ce am.Daca nu vedeau cum ma topesc sub ochii lor poate credeau ca sunt ipohondra sau mai rau.Analizele erau bune, mai putin viteza, fibrinogen, proteina C reactiva.M-au transferat la infectioase la spitalul Bals.Eram intrnata la Municipal.Acolo medici care mai de care interesat de cazul meu.M-au investigat de toate bolile posibile, de tote bolile tropicale, de sida si toxoplasma, ecografii, CT, si tot ce le-a venit in cap.Starea mea se inrautatea vazand cu ochii, slabisem ingrozitor, nici apa nu mai suportam.Ma dureau articulatiile si muschii, febra persista.Imi recoltau analize in puseurile de febra.Analizele erau bune, mai putin viteza sangelui fibrinogenul si proteina C reactiva.Ce ar crede un medic ca as putea avea ?Ar putea cineva sa -mi raspunda ? Voi reveni cu continuarea experientei traite.Nu vreau sa acuz pe nimeni, pentru ca sincer si-au dat toata silinta.Astept pareri si raspunsuri.
Buna Marylen,
Pentru ca eu sunt pe ultima 100 de metri cu tratamentul(asa sper) vreau sa stiu care au fost ultimele doze si cat timp din prima schema de tratament. Stiu ca se scade prednisonul, asa fac si eu, am luat si la doua zile si zilnic prednison.As vrea sa stiu daca de exemplu ai ajuns la 5 mg la doua zile si cat timp ai luat sau daca de la 10 mg la 2 zile ai intrerupt. Ma intereseaza cum ti-a incheiat medicul schema de tratament pentru ca eu cate intrebari am pus atatea pareri diferite am avut.
Merci mult si ai dreptate sa ne bucuram de ziua de azi ! Eu, uneori, sunt cam pesimista si stiu ca nu trebuie dar tare vreau sa aflu multe despre boala asta pentru ca s-o inving.
Sanatate !
Pentru ca eu sunt pe ultima 100 de metri cu tratamentul(asa sper) vreau sa stiu care au fost ultimele doze si cat timp din prima schema de tratament. Stiu ca se scade prednisonul, asa fac si eu, am luat si la doua zile si zilnic prednison.As vrea sa stiu daca de exemplu ai ajuns la 5 mg la doua zile si cat timp ai luat sau daca de la 10 mg la 2 zile ai intrerupt. Ma intereseaza cum ti-a incheiat medicul schema de tratament pentru ca eu cate intrebari am pus atatea pareri diferite am avut.
Merci mult si ai dreptate sa ne bucuram de ziua de azi ! Eu, uneori, sunt cam pesimista si stiu ca nu trebuie dar tare vreau sa aflu multe despre boala asta pentru ca s-o inving.
Sanatate !
buna Viorica,
Mama mea a fost la Bals cand eu eram internata la Spitalul Militar si faceam febra, nu puteam respira si tin minte ca un doctor a intrebat daca mi s-au luat analize in timpul febrei.Aici nici vorba de asa ceva.
la tine VSH marit inseamna o infectie (ceea ce nu cred )sau o boala inflamatorie.Proteina C reactiva tot in boala inflamatorie sau infectie este marita, fibrinogenul la fel in boala inflamatorie.
Sarcina medicilor este sa descopere ce tip de boala. Tanand cont ca totusi ti-a mers bine cat ai luat prednison cred ca trebuie sa cauti un medic imunolog. Multa bafta si sanatate !
Mama mea a fost la Bals cand eu eram internata la Spitalul Militar si faceam febra, nu puteam respira si tin minte ca un doctor a intrebat daca mi s-au luat analize in timpul febrei.Aici nici vorba de asa ceva.
la tine VSH marit inseamna o infectie (ceea ce nu cred )sau o boala inflamatorie.Proteina C reactiva tot in boala inflamatorie sau infectie este marita, fibrinogenul la fel in boala inflamatorie.
Sarcina medicilor este sa descopere ce tip de boala. Tanand cont ca totusi ti-a mers bine cat ai luat prednison cred ca trebuie sa cauti un medic imunolog. Multa bafta si sanatate !
buna annaderol,
da, chiar nu inteleg de ce se supara, mai ales doctoritele, cand cerem si alte pareri! e firesc, sanatatea e pe primul plan! socrul meu e mai bine acum, glicemia e buna, tensiunea e buna, vorbeste si e constient! eu cred ca a fost mana lui dumnezeu, pt ca a trecut prin 2 come: diabetica si renala! acum se lupta cu potasiul si rinichii. tu esti diplomata cu doctorita ta, inteleg ca lucrati in acelasi loc, nu ai ce face, dar doctorita noastra va trebui sa dea niste raspunsuri. oricum, sper sa fie totul bine! multa sanatate iti doresc!
da, chiar nu inteleg de ce se supara, mai ales doctoritele, cand cerem si alte pareri! e firesc, sanatatea e pe primul plan! socrul meu e mai bine acum, glicemia e buna, tensiunea e buna, vorbeste si e constient! eu cred ca a fost mana lui dumnezeu, pt ca a trecut prin 2 come: diabetica si renala! acum se lupta cu potasiul si rinichii. tu esti diplomata cu doctorita ta, inteleg ca lucrati in acelasi loc, nu ai ce face, dar doctorita noastra va trebui sa dea niste raspunsuri. oricum, sper sa fie totul bine! multa sanatate iti doresc!
pt annaderol:
mama mea e asistenta, nasa mea e doctorita, eu practic am crescut aproape prin spitale( ma lua mama cu ea), deci, ma pricep putin si respect tot ce tine de medicina! dar, totusi, acum am o stare si un sentiment de neputinta, nici eu nu stiu cum sa descriu! daca as avea putere, as da toti banii la spitale si cadre medicale! ei ne salveaza viata! e nedrept!
mama mea e asistenta, nasa mea e doctorita, eu practic am crescut aproape prin spitale( ma lua mama cu ea), deci, ma pricep putin si respect tot ce tine de medicina! dar, totusi, acum am o stare si un sentiment de neputinta, nici eu nu stiu cum sa descriu! daca as avea putere, as da toti banii la spitale si cadre medicale! ei ne salveaza viata! e nedrept!
Ma bucur sa aud ca e mai bine.Ii doresc multa sanatate !Si cere mai multe pareri, daca poate , sa-si schimbe medicul pneumolog. Sunt si destui alti medici care-si dau interes chiar daca poate sunt mult mai ocupati. Totul tine de caracterul omului pana la urma iar in meseria asta trebuie ceva mai mult.
buna annaderol, imi cer scuze ca ti-am scris gresit numele.Mi-a placut ca te-ai gandit imediat la o boala autoimuna. De ce medicii nu fac la fel ? Pentru ca sunt boli rare.Dar se pare ca nu atat de rare tinand cont de cati oameni scriu pe acest forum. Si cati mai sunt care nu scriu ! Si cati or fi care nici nu stiu ca au ! Si cati au murit de rinichi, inima, stomac, ficat s.a. fara sa stie ca o boala autoimuna le-a distrus organele ! M-ai intrebat despre prednison, da am luat 6 ani 40 mg. Ajunsesem la 130 Kg. Acum am 67 de Kg. Sant foarte activa si optimista asa cum am fost de altfel si in acesti ani.Nici acum nu stiu ce am avut si nici ce am. Povestea mea o poti citi pe forum la un nou subiect :Provocare pentru dr. Markus si nu numai. Am ales sa deschid un nou subiect pentru ca sarcoidoza nu a fost decat diagnosticul meu initial. As vrea sa cunosc si parerea unui medic care este intresat de cazuri deosebite, care vrea sa faca un studiu de caz si care nu are la usa 100 de pacienti care si-au pierdut rabdarea si telefonul ii suna mereu.Mai vorbim
buna annaderol,
sunt distrusa! abia isi revenise si a aparut o complicatie de genul incurcare de intestine, isi varsa toata fierea. cred ca maine dimineata va interveni chirurgul! doctorita lui de plamani a zis ca n-are nicio vina! no comment! mersi de raspunsuri si sanatate la toata lumea!
sunt distrusa! abia isi revenise si a aparut o complicatie de genul incurcare de intestine, isi varsa toata fierea. cred ca maine dimineata va interveni chirurgul! doctorita lui de plamani a zis ca n-are nicio vina! no comment! mersi de raspunsuri si sanatate la toata lumea!
buna seara, acum am avut putin timp sa citesc pe indelete problemele pe care le aveti. Ma bucur pentru cei care se simt mai bine si vreau sa-i incurajez pe ceilalti si mai ales pe cri77. Inteleg ca starea lui este foarte grava. Nu pot sa cred ca intr-un timp asa de scurt boala a facut asemenea ravagii. S-au lucra parsiva de mult fara sa stie cineva? Cand isi facuse ultima oara analize sau investigatii ? Se pare ca asta e problema cu bolile autoimune.Debutul lor este insiduos fara tam-tam sau sunt confundate cu alte boli. Cand organele afectate incep sa strige deja e prea tarziu. Eu nici acum nu stiu exact ce am si nici nu mai cred nimic pentru ca fiecare medic imi spune altceva.Parerile sunt impartite, doar una este unanima:NU AM AVUT si nici NU AM SARCOIDOZA. Dupa ce am citit ce simptome ati avut voi ma revolta ca am fost tratata atatia ani de sarcoidoza.Nu am avut noduli sau ganglioni, nu am avut afectare pulmonara, nici de alta natura. Dar asta nu m-a scutit de lavaj bronhoalveolar, teste de respiratie, ACS si multe altele care se ambitionau sa iasa in limite normale. Nici nu vreau sa-mi mai amntesc dar nici nu pot sa uit. Pentru tota lumea care citeste:AVETI GRIJA nu va incredeti in primul diagnostic care vi se pune. Consultati si alti medici.
Buna annaderol, din tot sufletul doresc sa scapi de prednison, eu am scazut treptat pana am ajuns chiar si la jumatate de tableta la 2 zile. Dar daca nu vei face alte complicatii poti sa speri ca vei scapa de el.Sunt alte boli mult mai rele decat sarcoidoza, esta denumita boala domneasca si daca este tratata cum trebuie traiesti cum trebuie.
La revedere.
La revedere.
Buna marylen, ma bucur mult ca ai reusit sa nu faci dependenta. Nu este obligatoriu, nu toata lumea devine dependenta. Ca si la drguri, auzi despre multi ca le-au incercat, au avut curiozitate, au bifat-o si pe asta si gata. Altii insa au devenit dependenti. Exista o gena responsabila de aceasta. Oricum nu dependenta este cel mai rau lucru. Ea trece, cu greu, e adevarat, dar trece.Ce te faci insa cu osteoporoza, cu glicemia, hipertensiunea, sindromul Cushing, obezitatea si insuficienta suprarenala secundara ? Eu am facut si dependenta si sindrom Cushing si insuficienta suprarenala secundara. Dar au trecut. Cum ? Am sa mai povestesc. Pana atunci sanatate tuturor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13TBC? Sarcoidoza? sau Micoza?
- 3glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?
- 5sarcoidoza - ce tratament alternativ exista?
- 1sarcoidoza, pneumonie, bronsita spastica - 27 ani
- 0sarcoidoza
- 0sarcoidoza
- 0Sarcoidoza si BPOC
- 0Hipoplazie medulara / Sarcoidoza
- 0Sarcoidoza pulmonara
- 0Sarcoidoza
- 0Sarcoidoza pulmonara
- 3Dureri de picioare si dificultate la inghitire
Mai multe informații despre: Sarcoidoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: