sarcina posibila?
Iau contaceptive de 5 ani, si anume Yaz. Luna trecuta nu am avut sangerare, am continuat administrarea pilulelor ghidandu-ma dupa prospect, deoarece nu am avut diaree, varsaturi, nu am luat alte medicamente, iar pilule le-am luat la ora fixa, in fiecare zi, fara exceptie, asa cum fac de 5 ani incoace. Dupa ce am terminat si pilulele albe din cea de a doua folie de yaz, sangerarea tot nu a aparut. Deci, nu am avut sangerare de doua ori succesiv. Am facut in cursul lunii trecute doua teste de sarcina care au iesit negative. Intrebarea este: credeti ca ar putea fi vorba de o sarcina, sa nu fi fost eficiente pilule chiar daca le-am luat corect, conform prospectului. Mentionez ca in acesti 5 ani nu am mai avut o problema de genul acesta. Astept raspunsul dvs. Multumesc!
3 comentarii
Nu aveti, din cele ce scrieti, nici cel mai mic motiv sa banuiti o sarcina.
Sangerarea lunara produsa la intreruperea anticonceptionalelor (in zilele de pauza) este, de regula, mai slaba cantitativ decat menstruatia. Chiar de la inceput. Cu timpul, scade si mai mult, pana cand poate ajunge la zero. Asta nu inseamna sarcina, dar ar putea insemna abuz de anticonceptionale. Daca, vreodata, credeti sa s-ar putea sa va doriti copii, ar fi bine sa va opriti macar acum. Desigur, puteti continua daca nu veti dori (in viitor) copii, fiindca alt inconvenient al hipotrofiei uterine, in afara de sterilitate, nu exista.
Sangerarea lunara produsa la intreruperea anticonceptionalelor (in zilele de pauza) este, de regula, mai slaba cantitativ decat menstruatia. Chiar de la inceput. Cu timpul, scade si mai mult, pana cand poate ajunge la zero. Asta nu inseamna sarcina, dar ar putea insemna abuz de anticonceptionale. Daca, vreodata, credeti sa s-ar putea sa va doriti copii, ar fi bine sa va opriti macar acum. Desigur, puteti continua daca nu veti dori (in viitor) copii, fiindca alt inconvenient al hipotrofiei uterine, in afara de sterilitate, nu exista.
Multumesc pentru informatiile avizate. Intr-adevar sangerarea a fost din ce in ce mai putin cantitativa de la o luna la alta. Acum cateva luni la o ecografie mi s-a descoperit absolut intamplator un fibrom uterin mic (ecografia era pt o dichinezie biliara), ar putea fi influentata evolutia fibromului de administrarea contraceptivelor? Am uitat sa va spun, dl doctor ca am 34 ani si un copil. Multumesc pt raspuns, chiar nu ma asteptam sa primesc atat de repede lamuriri.
Este foarte probabil ca fibromul nu va fi influentat in niciun fel, nici de intreruperea anticonceptionalelor, nici de eventuala lor continuare. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa il tineti sub observatie clinica si ecografica, ceea ce presupune, de regula, 2 controale pe an.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Cat de des pot sa iau postinor?
- 4e posibil sa fi ramas insarcinata de la lichidul de dinainte?
- 4sex anal, insarcinata?
- 3testul de sarcina cand se face?
- 5risc de sarcina?
- 3Sarcina la o zi dupa menstruatie?
- 24Virgina si gravida?
- 1Sunt insarcinata sau nu? Am nevoie de parerea voastra va rog!
- 5Sunt insarcinata daca mi-a intarziat menstruatia?
- 11virgina insarcinata?!
- 2Pot sa ramin insarcinata in ultima zi de menstruatie?
- 4insarcinata sau dereglare hormonala?
- 0Poate fii vorba despre o sarcina?
- 5oare sunt gravida
- 5Este vorba se o sarcina ?
- 0sint insarcinata? URGENT? trebuie sa stiu nu vreau sa tin sarcina
- 1Probleme hormonale sau sunt insarcinata ?
- 5pot fi insarcinata?
- 0Sunt însărcinată?
- 1Sarcină sau nu?!
Mai multe informații despre: sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: