Sarcina??
Buna ziua! Cum poti sa iti dai seama ca am rămas însărcinată? Stiu simptomele de varsaturi, dureri de cap, durerea sânilor... Întrebarea mea este ca te doare burta, o durere anume. Nu stiu ca simti ca s-a "instalat " ceva in tine, nu stiu sa explic. Am întreținut relații intime ieri cu partenerul meu si a fost neprotejat. Nu a ejaculat in mine. După câteva ore după ce el a mers la toaletă și a facut baie am facut o din nou neprotejat de asta intreb daca e posibil sa fi ramas însărcinată. O sa fac un test de sarcina cat de curând dar vreau sa stiu si asa inainte
4 comentarii
Buna ziua, ati mai scris si vi s-a raspuns. Testul de sarcina este relevant cam dupa doua saptamani de la aparitia sarcinii. Daca exista un risc mare de sarcina se recomanda contraceptia de urgenta, adica pastila de a doua zi. Aceasta insa trebuie folosita ca solutie de urgenta si nu ca obicei caci produce dezechilibre hormonale mari in organism.
Simptomele nu se instalează imediat, de pe o zi pe alta și ne ceri să ghicim dacă ești însărcinată sau nu
Oricum, atunci când nu te protejezi există posibilitatea să rămâi însărcinată. Dacă nu-ți dorești copii acum, încearcă să fii mai responsabilă și nu risca.
Oricum, atunci când nu te protejezi există posibilitatea să rămâi însărcinată. Dacă nu-ți dorești copii acum, încearcă să fii mai responsabilă și nu risca.
Si dupa cat timp pot sa fac un test de sarcina daca ieri am întreținut relații intime neprotejate?
Hormonul HCG poate fi depistat în sânge și urină la 10-14 zile de la concepție. Un test de sânge efectuat în a zecea zi de la concepție ar putea să-ți arate un rezultat real, la fel cum un test de urină efectuat în a 14 zi de la concepție îți poate spune adevărul despre starea ta. Acest hormon își dublează valoarea cu fiecare zi ce trece, așa că dacă ai răbdare, după 3-4 zile de la data la care ar fi trebuit să-ți vină ciclul, vei primi o confirmare cât se poate de reală. Dar pentru a scăpa de orice îndoială, un test de sânge repetat o dată la 2 zile îți va confirma și cele mai fine bănuieli.
Testul de sânge este un test cantitativ care îți măsoară valoarea hormonului HCG, în schimb testul de urină este unul cantitativ care poate depista doar dacă hormonul este sau nu prezent în urină.
Testul de urină este indicat să fie făcut la prima oră a dimineții, cu prima urină, așa cum se cere și la analizele uzuale. Se pare că pe timpul nopții, hormonul HCG crește în concentrație, iar astfel rezultatul testului ar putea fi mai relevant.
Testul de sânge este un test cantitativ care îți măsoară valoarea hormonului HCG, în schimb testul de urină este unul cantitativ care poate depista doar dacă hormonul este sau nu prezent în urină.
Testul de urină este indicat să fie făcut la prima oră a dimineții, cu prima urină, așa cum se cere și la analizele uzuale. Se pare că pe timpul nopții, hormonul HCG crește în concentrație, iar astfel rezultatul testului ar putea fi mai relevant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26Cum aflu sigur daca sunt gravida?
- 4teste de sarcina false? urgent!
- 6testul de sarcina cand se face?
- 13sunt sau nu insarcinata?
- 8e sarcina?
- 5in primele 8 zile dupa ciclu e posibil sa raman insarcinata?
- 6Test de sarcina negativ, menstruatia venita.. sunt totusi insarcinata?
- 3sunt sau nu insarcinata?
- 6Menstra intarziata, testul de sarcina arata negativ... sunt insarcinata?
- 10Dilema - Cand pot sa fac testul de sarcina?
- 10cand se poate face testul de sarcina? astept un raspuns va rog mult
- 5Mi a intarziat ciclu 4 luni, am facut 5 teste de sarcina si toate au iesit negative
- 19pot fi insarcinata?
- 5test de sarcina pozitiv si sindrom premenstrual
- 5Rezultatul testului HCG la sange
- 5Despre testele de sarcina
- 8posibila sarcina? va rog un raspuns rapid
- 3Test de sarcina după contact sexual
- 0Sunt sau nu insarcinata?
- 0Test sarcina cu o linie stearsa
Mai multe informații despre: testul de sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: