Ciclul menstrual si sexul
Buna am si eu o nedumerire! Daca fac sex la o zi dupa ce s-a terminat ciclul si iubitul meu isi da drumu in mine, pot ramane gravida ??
9 comentarii
Si cam, cand este perioada nefertila ? Nu am prea inteles chestia cu calendarul 😄
in primul rand, ai ciclul regulat? pentru ca daca nu, atunci metoda calendarului nu functioneaza la tine.
daca da, de cate zile ai ciclul?
daca da, de cate zile ai ciclul?
si ciclul nu inseamna nr de zile in care sangerezi. inseamna nr zilelor incepand de la prima zi de sangerare pana la ziua de dinaintea urmatoarei sangerari.
De cateva luni este regulat 30 de zile. Mi se deregleaza la cateva luni cam la 3-4 luni se deregleaza.. Dar acum este regulat
asa este in fiecare luna? esti sigura? (sa fie regulat inseamna sa dureze acelasi nr de zile in fiecare luna)... asa zisa metoda a calendarului ofera o protectie scazuta, chiar si pentru un ciclu regulat, pentru ca poti avea surpriza ca intr-o luna sa ovulezi mai devreme sau mai tarziu decat de obicei, dintr-o multitudine de motive.
uite, un exemplu de calcul al zilelor fertile/nefertile gasit pe internet:
"Prima zi a unui ciclu menstrual e prima zi de sangerare. Pentru ca ai ciclul regulat de 30 de zile, ovulatia apare in ziua a 16-a, asta inseamna ca perioada fertila a ta e cuprinsa intre zilele 11 (5 zile inainte de ovulatie, adica perioada maxima cat poate supravietui un spermatozoid asteptand eliberarea ovulului) si 18 (2 zile dupa ovulatie, adica perioada maxima cat poate supravietui un ovul nefecundat).
Hai sa dau si un exemplu concret:
daca prima zi de sangerare este 4 septembrie, avand ciclul regulat de 30 de zile, ziua cea mai probabila a ovulatiei este 19 septembrie, iar perioada fertila este 14-21 septembrie."
sfatul meu e sa nu folosesti metoda asta. daca prietenul tau insista sa ejaculeze in interior, atunci ar fi mai bine sa incepi sa folosesti pilule anticonceptionale.
uite, un exemplu de calcul al zilelor fertile/nefertile gasit pe internet:
"Prima zi a unui ciclu menstrual e prima zi de sangerare. Pentru ca ai ciclul regulat de 30 de zile, ovulatia apare in ziua a 16-a, asta inseamna ca perioada fertila a ta e cuprinsa intre zilele 11 (5 zile inainte de ovulatie, adica perioada maxima cat poate supravietui un spermatozoid asteptand eliberarea ovulului) si 18 (2 zile dupa ovulatie, adica perioada maxima cat poate supravietui un ovul nefecundat).
Hai sa dau si un exemplu concret:
daca prima zi de sangerare este 4 septembrie, avand ciclul regulat de 30 de zile, ziua cea mai probabila a ovulatiei este 19 septembrie, iar perioada fertila este 14-21 septembrie."
sfatul meu e sa nu folosesti metoda asta. daca prietenul tau insista sa ejaculeze in interior, atunci ar fi mai bine sa incepi sa folosesti pilule anticonceptionale.
Anticomceptionalele nu sunt periculoase adica cand o sa imi doresc un copil nu il pot avea din cauza pastilelor ? Si ele actioneaza de la prima pastila ?
in primul rand anticonceptionalele trebuie prescrise de medic pentru ca exista diverse dozaje hormonale si trebuie avut in vedere si istoricul tau medical. nu cauzeaza infertilitate. luate corect, actioneaza de la prima pastila. scuza-ma ca te intreb, dar tu cati ani ai? nu-mi pari sa ai mai mult de 15 ani. este groaznic faptul ca tu ai inceput sa faci sex fara sa te gandesti la consecinte si fara sa te informezi cu privire la asta. te-am intrebat si in celalalt post al tau de pe forum. cu bolile cu transmitere sexuala ce faceti? pur si simplu speri ca n-o sa ti se intample tie?
Am 17. Si sunt de aproape 2 ani cu iubitul meu si doar de foarte putin timp am inceput sa facem sex. Si inainte sa o facem am fost la un control cu el sa vad sigur ca nu are ceva boli. Sunt sigura ca este curat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ciclul exact cand plec la mare.. cum sa-l intarzii sau sa vina mai repede?
- 10raspuns urgent..va rog
- 3dureri de stomac...de burta.usturimi...mancarimi...secretii.dureri in timpul actului sexual
- 6contact sexual imediat dupa ciclu
- 5Sarcina in prima zi de menstruatie?
- 7alaptez! menstruatie neregulata!
- 6pot ramane insarcinata.?
- 3am facut sex neprotejat in ultima zi de menstruatie.sunt sanse sa raman insarcinata?
- 4sarcina?
- 1am facut sex in timpul menstruatiei
- 9Sexul in timpul menstruatiei
- 10buna seara, am nevoie urgent de un sfat
- 10Oprirea mensturatie
- 1Menstruatie inainte de terminarea blisterului
- 1Sex in a 5-a zi a ciclului
- 2Anticonceptionale
- 1Despre sex la menstruatie
Mai multe informații despre: ciclul menstrual sexul in timpul menstruatiei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: