Sa ma operez???

250 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›
0
20-11-2007, ora 00:00
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
m ati linistit.va tzin la curent cu starea mea, si va multumesc pt timpul pe care mi l acordati.
0
21-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Totul e bine, nu-i asa?Si cred ca doare din ce in ce mai putin.Sanatate!
0
21-11-2007, ora 00:00
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
Ieri a trebuit totusi sa iau un algocalmin.Sper ca maine in a 10-ea zi sa doara si mai putin.De frica sa nu mai sangerez nu m am spalat nici pe cap.am voie ?si cu spalatul dintiilor?
multumesc mult
0
22-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Sigur ca ai voie numai sa nu te speli cu apa prea fierbinte.Iar pe dinti trebuie sa te speli!!!Nu o sa mai singerezi, stai linistita!
0
brad
Identitate neconfirmată
brad
Sigur ca ai voie numai sa nu te speli cu apa prea fierbinte.Iar pe dinti trebuie sa te speli!!!Nu o sa mai singerezi, stai linistita!
0
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
Aleluja, de cand asteptam raspunsul asta!!!Multumesc mult pt raspuns.
In rest, acelasi dureri, am luat si aseara din nou algocalmin, sper ca incepand de saptamana viitoare sa fie mai bine.Azi e defapt a 11 ea zi, dar eu nu iau in considerare ziua in care am fost operata, deci raman la a 10.
Si cand va fi totul bine, ce incep sa mananc ?va innebunesc. stiu.dar a fost primul meu "sejur" in spital.
multumesc inca o data
0
26-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Azi e 26 si mi-ar placea sa-mi spui ca nu te mai doare, ca nu ai mai luat Algocalmin si ca ai inceput sa maninci mai bine.Poti sa maninci normal ccind in git niu mai ai cojite de eacelea alb-galbui(se numesc false membrane).Dar probabil ca nu vei mai avea false membrane la 7-10 zile de la cauterizare.Sa-mi mai scrii!Numai bine!
0
28-11-2007, ora 00:00
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
da e din ce in ce mai bine, ma mai doare putin cand inghit, dar am inceput sa manananc cat de cat normal, nu prea simt eu gustul mancarii dar sper ca imi va trece in cateva saptamani.
Multumesc mult.Acum urmeaza sa mi fac analizele sa vedem daca VSH ul, fibrinogenul sunt la fel de mari.
0
29-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Crad ca ar trebui sa lasi cam 1 luna de la interventie pina la repetarea analizelor.Ma bucur ca sinteti mai bine!Sanatate in continuare!!!
0
06-12-2007, ora 00:00
bellutza
Nu este medic/terapeut
bellutza
Buna seara. sunt noua pe forum. Luni dimineata sunt programata pt amigdalectomie. Am inima cat un purice pt ca am inteles ca ar fi destul de complicat pt ca am amigdale sclero atrofice si sunt dificil de scos. As vrea sa stiu mai multe despre operatia in sine, cum se desfasoara, cum se face anestezia - dr. mi-a zis ca o sa-mi faca anestezie locala, ca n-o sa simt nimic in timpul operatiei. Oare? A zis ca o sa dureze 30-40 min. Mi se pare f mult sa stau cu gura cascata atata timp si sa vad cum umba prin gatul meu cu tot soiul de instrumente. Am inteles ca e problema cu ciclul. Dr a zis ca sunt cam la limita si luni ar fi ultima zi in care m-ar putea opera!?!? As vrea sa stiu mai multe si despre hemoragia post operatorie: ce o declanseaza, cum se opreste, cum influenteaza ciclul, e inevitabila? Chiar daca poate sunt lucruri infricosatoare - etapele operatiei, va rog sa nu ma menajati, pt ca prefer sa stiu ce ma astepta, sa ma pregatesc psihic, decat sa fiu surprinsa si traumatizata. Am 30 ani si sunt din Craiova. Multumesc anticipat.
0
alyna_vip
Nu este medic/terapeut
alyna_vip
Imi cer scuze k-mi permit sa raspund inainte d-nei dr, mai ales fara sa ma fii intrebat nimeni.Dar as vrea sa-ti spun eu cum a fost la mine, k si eu aveam aceleasi ganduri inainte si mi-ar fi placut sa-mi spuna cineva.Anestezie locala inseamna injectie chiar in amigdale, care la mine nu a putut sa o faca permanenta asa, adik trebuia sa mai scoata acul pt k aveam senzatie de voma.A durat mai putin de 30 de min, cam 20, nush exact la amigdalele scelro atrofice cum e.Dar nu trebuie sa stai atat cu gura cascata.Eu aveam voie sa ridic tavita atunci cand vroiam sa ma lase putin.Deci eu hotaram cand sunt pauzele, banuiesc k asa o sa fie si la tine.Cu ciclul e problema ca nu trebuie sa fii in perioada in ziua operatiei, pentru k asta declanseaza hemoragia, dar eu am facut hemoragie si de la plans.Dupa ce am iesit din sala, la o ora am facut hemoragie, pentru k nu ma opream din plans.nu de durere, de panica, inca frica, nervi si muolte altele.Nu vreau sa te sperii, dar spun sincer eu nu as mai face asta, daca as mai fii nevoita sa aleg.Intr-adevar, acum nu am nici o problema, durere in gat sau ceva, dar.Imi cer scz, am vb la per tu si am doar 20 de ani.Sunt tot din craiova.la ce medic va veti opera?Imi cer scuze si daca am fost impertinenta sa scriu aici.Mult succes.Va pup
0
brad
Identitate neconfirmată
brad
Anestezia locala nu poti spune ca doare pt ca inainte de e infiltra, medicul va va da cu un spray in git care amorteste zona.Daca as spune ca e o opoeratie f usoara pt pacient, as minti.Pt medic e o operatie simpla dar pacientul o suporta ceva mai greu.Dar asta depinde f mult si de increderea pe care o aveti in medic si de cit de pregatita psihic sinteti.Nu se sta cu gura deschisa atit de mult timp pt ca va va lasa si pauze in care sa va odihniti putin si sa scuipati saliva ce se va acumula im gura.Dar dupa interventie, 3 ore nu aveti voie sa inghititi saliva ci doar s-o scuipati in tavita ce va va fi data, iar dupa aceea, in ziua operatiei veti bea doar ceai neindulcit, la temperatura camerei.E bine ca la finalul calor 3 ore, inainte cu 30 min de a bea prima inghititura de ceai, sa va fie facuta injectabil o fiola de Algocalmin.Primele inghiotituri sint dureroase iar Algocalminul va ajuta.Dar aveti grija la perioada menstruatiei.E bine sa fiti dupa ciclu si nu cu putin timp inaintea lui pt ca riscati o singerare.Mai bine mai asteptati o luna decit sa singerati.Dupa operatie, 10 zile nu veti bea nimic acidulat sau fierbinte, nu veti minca nimic dur ci doar alimente de consistenta semisolida(pastoasa), la temperatura camerei.Daca va operati luni, marti veti fi acasa asa ca o sa-mi mai scrieti iar eu promit sa va raspud.Succes si curaj!
0
08-12-2007, ora 00:00
bellutza
Nu este medic/terapeut
bellutza
Multumesc din suflet pt incurajari. Psihic stau destul de bine, imi impun asta pt ca alta varianta nu-mi convine. Daca stiu de la inceput cum stau lucrurile, ce ma asteapta cu adevarat, ma simt mai relaxata, decat daca nu as cunoaste nimic si as fi luata prin surprindere. De aceea va intreb si pe dvs, d-na dr., si va multumesc pt timpul si amabilitatea dvs.
As vrea sa stiu, va rog, ce inseamna cu putin inainte de ciclu? Am cam 5 zile pana la ciclu. E riscant? Nu as vrea sa aman inca o luna pt ca pur si simplu nu ma suport durerea asta continua in gat. Ma dor si articulatiile si mi-e teama de alte complicatii, la rinichi, inima etc.
D-na dr Vlaescu de la Spitalul CFR Craiova ma va opera. Sper sa iasa totul bine. Ma intriga faptul ca d-na dr nu vrea sa ma tina in spital peste noapte pt ca zice ca ma voi recupera mai repede acasa cu telecomanda in mana, decat in spital. Vrea sa-mi dea drumul imediat dupa operatie (nu stiu exact ce inseamna imediat, poate cateva ore). A zis ca va avea toate tel la indemana pt orice eventualitate. Dar, daca fac hemoragie, pana ajung la spital... De fapt, nu stiu, se poate face hemoragie care sa-mi puna in pericol viata? sau nu curge atat de mult sange? Care este perioda cu risc de hemoragie?
Imi puteti spune, va rog, daca e mai complicata operatia pt mine, avand in vedere ca am amigdale scleroatrofice? Sunt riscuri mai mari?
Va multumesc mult si astept cu nerabdare rasp dvs pt ca luni dimineata... o sa fiu cu 2 amigdale in minus si cu o experienta de care ma lipseam, in plus.

Alyna_vip, iti multumesc pt ca mi-ai impartasit experienta ta, poti sa-mi vorbesti la per tu. Imi spui, te rog, cum au oprit hemoragia la tine si daca a fost abundenta? Si daca stii o modalitate de a face sa dispara ziua de luni din calendarul meu, nu ezita sa-mi spui asap.
0
09-12-2007, ora 00:00
alyna_vip
Nu este medic/terapeut
alyna_vip
Si mie imi placea la fel, sa stiu despre ce este vorba, dar am fost menajata.In spital nu are de ce sa te tina din cate stiu eu si te asigur k iti vei dorii sa pleci cat mai repede.Eu am fost operata in jurul orei 11, iar la 6-7 seara eram deja acasa, cu tot cu hemoragie.La o ora dupa operatie am facut hemoragia si mi-a fost oprita de un alt medic, de asta cred k nici nu ar trebuii sa-ti vb pt k am o amintire extrem de neplacuta.Acel doctor, nefiind dr care m-a operat, probabil nu avea nici un interes sa se comporte frumos.Nu stiu sa-ti explic in termeni medicali cum mi-a fost o prita.Cu o penseta lunga ce tinea in varf un tampon de pansament si o solutie.ma impingea efectiv in locul care sanegra.II spuneam plangand k ma doare si spunea k nu-l intereseaza, sa nu ma mai misc pt k "l-am murdarit de sange pe halat".Mi-a spus k sunt isterica.s-a comportat ingrozitor.Din cauza dansului am plans si mai mult si de asta nu se oprea, dar a trecut.Nu cred k iti poate pune in pericol viata, vreau sa zic k nu curge sangele k la robinet, sa zic asa, doar k nu curge putin cum ar fii normal.Dupa cateva ore de la operatie daca nu ai facut hemoragie, cred k este mai putin probabil sa mai faci.Mie nu mi-a mai fost frica de asta, atunci mai importante sunt durerile.
Ziua aceea va disparea dupa aprox.2 saptamani.Oricum iti vei dorii sa ajungi acasa, nicidecum sa dormi in spital si asta pt k acasa vei fii in mediul tau, vor venii prietenii(eu vb din experienta mea) si vei uita oarecum prin ce ai trecut.Revin si-ti mai scriu.
0
13-12-2007, ora 00:00
bellutza
Nu este medic/terapeut
bellutza
Luni dim m-am dus cu inima cat un purice sa ma operez. Dar, din cauza stresului, inca de duminica am inceput sa am simptomele dinainte de ciclu. D-na dr a zis sa nu riscam si sa amanam pt luna urmatoare. Am fost dezamagita pt ca voiam sa scap odata.
Si daca tot am amanat, am zis sa mai consult un medic. SURPRIZA. Mi-a zis sa nu ma operez, nici sa nu ma chinui cu moldamin (am ASLO 600), ci sa iau de 2 ori/zi, 10 zile/luna, 3 luni, cexyl. Apoi sa fac ASLO. Cica e f bun si s-ar putea sa scap de operatie, mai ales ca amigdalele mele sunt mici (sclero-atrofice), am gatul larg si daca le scot voi face faringita cronica. O s-o incerc si p-asta. Maine imi fac niste investigatii pe la inima sa vad daca nu s-o fi localizat streptococul p-acolo. Acest dr imi spuse ca dureaza operatia vreo 20 min, nu 45 cat mi-a zis cealalta dr. Cred ca daca mai consult inca unul imi spune altceva. Oricum, ma agat de speranta ca ma pot vindeca si fara operatie. O sa incerc sa lucrez la minte. Am fost creati cu o capacitate f mare de vindecare, atata timp cat tinem sub control stresul. As vrea sa stiu ce parere are d-na dr Brad despre tratamentul cu cexyl.
Pt alyna: ce medic te-a operat?
0
13-12-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Cexyl se ia cind in exudatul faringian e depistat streptococ si, tratatele internationale spun ca se ia trat 10 zile apoi se continua cu Moldamin.Si ce daca ai amigdale sclero-atrofice?Uneori ele dau probleme mai mari decit amigdalele hipertrofice.Stiti cum gindesti in cazul asta?Ce e mai bine pt pacient:sa faca faringite(nu stim cit de des, poate niciodata)sau sa faca reumatism, sau endocardita sau pielonefrita?Eu cred ca e mai bine sa le scoateti mai ales ca ASLO e 600 si ca aveti si redoare articulara.Asta e parerea mea si intotdeuna pun in balanta riscurile si beneficiile.Scrieti-mi ce ati hotarit sa faceti.
0
15-12-2007, ora 00:00
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
Eu una daca ar fi sa mai aleg odata as face la fel.le as scoate.nici nu am visat vreodata ca va veni ziua cand nu voi mai avea dureri de gat.
Doamna dr.Brad, as dori sa va intreb daca pot face polidin in cazul in care am imunitatea scazuta ?mai am si spondiloza lombara, pe care o tratez cu acupunctura, dar acum simt niste noduri =reumatism??bunica mea avea astfel de noduri, dar la 75 de ani...
va multumesc mult !!!
0
16-12-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
polidinul e un polivaccin bun, care creste rezistenta organismului.Puteti sa faceti Polidin, o cura de 10 fiole.Nodulii pot fi de cauza reumatismala dar pot aparea si in locurile cu articulatii suprasolicitate(cind faceam aerobic in mod intens aveam astfel de noduli in apropierea articulatiilor pe care le "munceam"tare).Cred ca ati putea sa masati USOR locurile respective cu antiinflamator unguent(Diclac gel e f.bun pe ca are Diclofenac in concentratie de 5%, adic ade 2 ori mai mult decit gelurile clasice).Sa-mi scrieti cum va e cu Diclac.
0
18-12-2007, ora 00:00
alyna_vip
Nu este medic/terapeut
alyna_vip
eu am mai scris dar nu mai apar raspunsurile mele:(...M-a operat doamna dr.Boborelu Gabriela.Gandeste pozitiv si mult succes in luarea unei decizii corecte!
0
20-12-2007, ora 00:00
floden
Nu este medic/terapeut
floden
Doamna Dr cred ca aveti dreptate ca am gresit dand tratament copilului dar mi-a fost dat de medic.Am cerut tratament pt imunitate si mi-a dat imunostim dat nu l-am cumparat pt ca iar a racit tuseste si nu paote respira pe nas desi i-am dat antibioticsi claritin nasul e la fel dupa 2sapt.Mi s-a spus ca nu asa o sa ma chinui cu el pana cand il operez de polipi la 2a5l cu insistenta ca se face la 3a. E ADEVARAT?E BUN TRAT PT IMUNITATE pt ca nu l-as cumpara degeaba?I-am facut exudat si nu mai are streptococ in gat dar iar a racit sau nu are legatura?VA MULTUMESC!
0
brad
Identitate neconfirmată
brad
Poate sa fie viroza resp si nu neaparat infectie cu streptococ.De ce nu ii puneti si ceva picaturi in nas pt 4-5 zile?De exemplu Betabioptal sau Biorinil.Si exista un aspirator pt secretii nazale care e grozav pt copilul mic.Se numeste Batsta bebelusului si eu il recomand ca fiind cel mai bun aspirator al secretiilor nazale care exista pe piata in momentul asta!!Copilul nu e prea mic la 2 ani si jumatate ca sa-l operati.Cred ca ar trebui sa cereti o parere de la un ORL-ist cinstit.In ce oras sinteti ca sa stiu pe cine sa va recomand?Daca puteti sa-mi scrieti azi ar fi super.Intru mai tirziu sa vad daca mi-ati scris.
0
brad
Identitate neconfirmată
brad
Dati-mi adresa de mail ca sa va scriu acolo nr meu de telefon si sa putem tine legatura si asa!
0
30-12-2007, ora 00:00
samsara
Nu este medic/terapeut
samsara
Doamna dr,
E putin mai bine,.cat despre imunitate am inceput si cu spirulina, as mai lua si un imunostim.?!la sfarsitul lunii ianuarie merg sa mi fac din nou analizele.
Va doresc sarbatori fericite si un AN Nou cat mai bun.
0
11-01-2008, ora 00:00
floden
Nu este medic/terapeut
floden
Sunt din Buzau intre timp i-a trecut raceala si am inceput tratament pt imunitate IMUNO BABY.Nu am terminat trat.sper sa fie bine, despre batista bebelusului am aflat de la dv.si am citit de ea cred ca o sa incercam orice numai sa-i fie lui bebe bine.Picaturi am incercat multe feluri cel care mi s-a parut ca are efect a fost ser efedrinat dar am auzit ca, creaza dependenta si nu i-am mai pus.Daca stiti un medic bun din buzau va rog sa-mi spuneti.
0
23-01-2008, ora 00:00
bvb1889
Nu este medic/terapeut
bvb1889
buna.am 28 de ani si doctorul mi a recomandat sa mi scot amigdalele, dar mi e frica de consecintele operatiei.as dori sa iau legatura cu samsara, precum si cu altii care s au operat la o varsta adulta.-.
0
05-02-2008, ora 00:00
elanduta
Nu este medic/terapeut
elanduta
copilul meu avea aslola 6 ani 900.am facut tratament cu moldamin de 3 ani dar in momentul in care intrerup moldaminul creste aslo din nou mentionez ca am oprit moldaminul cand aslo era 200 am fost la un medic in bucuresti si mi-a spus ca sa fac moldamin pana cand aslo scade la 50.aveti si alte sugestii pentru mine
0
06-02-2008, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Daca nu are amigdalele scoase, sa ii fie extirpate.
0
elanduta
Nu este medic/terapeut
elanduta
am fost la iomc bucuresti si mi-a spus ca amigdalele sun bine si nu are rost sa i le scot. ea niciodata nu a facut "rosu in gat" am descoperit aslo la niste analize de rutina
0
elanduta
Nu este medic/terapeut
elanduta
am fost la iomc bucuresti si mi-a spus ca amigdalele sun bine si nu are rost sa i le scot. ea niciodata nu a facut "rosu in gat" am descoperit aslo la niste analize de rutina
0
elanduta
Nu este medic/terapeut
elanduta
Adaugă un comentariu / răspuns
250 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: