Strangere de gat
Buna seara,
Ma confrunt de doua zile cu o senzatie foarte neplăcută la nivelul gâtului: o apăsare, ca si cum m ar strânge cineva de gât. Senzatia pare localizată undeva in dreptul laringelui cred si nu stiu cum sa o ameliorez sau posibila cauza. Trebuie sa înghit sau sa eructez fortat ca sa simt o oarecare ameliorare dupa care..in repaus de deglutitie se accentuează din ce in ce, parca ma apasă ceva la baza gatului. Am observat ca senzatia a aparut ieri după ce am efectuat exercitii de gât pentru zona cervicala (exercitii care ar trebui sa le fac zilnic, dar pana ieri nu le mai făcusem de cateva săptămâni). Mentionez ca am si hipotiroida pentru care iau tratament si amigdalita cronica. Deasemenea, in fiecare dimineaţa ma trezesc răguşită sau mi se mai întâmplă si pe zi sa ragusesc in timpul vorbirii. Joi am fost la stomatologie pentru o plomba, e posibil da fie o reactie tardivă la anestezie (la 24 ore)?
Cum as putea ameliora? Multumesc
Ma confrunt de doua zile cu o senzatie foarte neplăcută la nivelul gâtului: o apăsare, ca si cum m ar strânge cineva de gât. Senzatia pare localizată undeva in dreptul laringelui cred si nu stiu cum sa o ameliorez sau posibila cauza. Trebuie sa înghit sau sa eructez fortat ca sa simt o oarecare ameliorare dupa care..in repaus de deglutitie se accentuează din ce in ce, parca ma apasă ceva la baza gatului. Am observat ca senzatia a aparut ieri după ce am efectuat exercitii de gât pentru zona cervicala (exercitii care ar trebui sa le fac zilnic, dar pana ieri nu le mai făcusem de cateva săptămâni). Mentionez ca am si hipotiroida pentru care iau tratament si amigdalita cronica. Deasemenea, in fiecare dimineaţa ma trezesc răguşită sau mi se mai întâmplă si pe zi sa ragusesc in timpul vorbirii. Joi am fost la stomatologie pentru o plomba, e posibil da fie o reactie tardivă la anestezie (la 24 ore)?
Cum as putea ameliora? Multumesc
10 comentarii
problemele de baza.. care te afecteaza sunt la nivelul tractului digestiv
numai persoanele cu reflux gastro-esofagian au inflmatie cronica a farinngelui si amigdalele nu se micsoreaza in volum cum ar fi cazul
deasemena digestia proasta duce la malabsorbtie intestinala a nutrientilor necesari si de aici si suferinta cu tiroida si cu sisstemul osos
la momentul de fata este sufcent sa ei Nospa si Valeriana tab cate 1 la 8 ore pana dspar simptomele de spasm de la nivelul muschilor faringo-esofagieni
local se folosesc desinflan gat sprey si Voseptol de supt
se exclud coplet toate acidulatele, citrcele si mancarea acra..cu lamai si otet
programare la gastrologie
schmbarea radicala a stilului alimentar
numai persoanele cu reflux gastro-esofagian au inflmatie cronica a farinngelui si amigdalele nu se micsoreaza in volum cum ar fi cazul
deasemena digestia proasta duce la malabsorbtie intestinala a nutrientilor necesari si de aici si suferinta cu tiroida si cu sisstemul osos
la momentul de fata este sufcent sa ei Nospa si Valeriana tab cate 1 la 8 ore pana dspar simptomele de spasm de la nivelul muschilor faringo-esofagieni
local se folosesc desinflan gat sprey si Voseptol de supt
se exclud coplet toate acidulatele, citrcele si mancarea acra..cu lamai si otet
programare la gastrologie
schmbarea radicala a stilului alimentar
faceti un ecograf la tiroia in primul rand. Acestea sunt semne de noduli la tiroida... sunt siderata de faptul ca dc nu zic nimic de acest simptom cand le ceri ajutorul!!!!cata incompetenta!!!!!
Buna seara, va multumesc frumos pentru răspunsuri. Intradevar, am si noduli pe glandă tiroida, unul de 17 mm pe lobul stâng si unul de 5 mm pe lobul drept. Eu m am gandit ca nu cumva apăsarea pe gât sa nu fi aparut si din cauza ca plomba care mi s a pus joi la măsea este un pic cam inalta, muscatura mea nu mai este aceiasi si câteodată am avut impresia ca ma inec cu mâncare pentru ca mestecatul in stanga este diferit de partea dreaptă si au fost momente cand alimentele au alunecat pe gât nefiind mestecate suficient. Dupa, a aparut senzatia ciudata... Sper sa se amelioreze.
plomba trebuie obligatoriu pilita
te trezesti cu o inflamatie a articulatiei temporomandibulare
te trezesti cu o inflamatie a articulatiei temporomandibulare
Buna seara, va multumesc inca o data pentru raspuns. Am pilit ieri plomba si e ceva mai bine...Dar de acea strângere de gât nu am scapat. Cred ca aveti dreptate..E posibil sa fie de la stomac pentru ca am de foarte multe ori pe zi regurcitari...inclusiv in timpul mesei. Am palpitatii si senzatie de respiratie greoaie mai ales la ceva timp dupa masă si in timpul palpitatiilor se accentuează si stransoarea la gât, stomacul scartaie câteodată exact ca un burete...E o senzatie relativ ciudata la nivelul gâtului: parca e incordat, parca ma strânge cineva de gât...Parca e uscat in dreptul amigdalelor, pentru ca acolo se manifesta senzatia de strângere...Parca e umflat in interior acolo..E ciudat, nici nu mai stiu cum sa explic..Si noaptea abia adorm pe la 1 de discomfort..daca fac pauza de deglutitie cand înghit prima oara parca înghit greu si saliva...deasemenea ma doare si 'in piept' ca o gheara...Vineri am programare la gastoenterologie...Sa vedem daca este de acolo cauza...
Buna seara,
Am fost la gastroenterolog si nu am rezolvat mai nimic...in urma unei palpari am primit espumisan pt balonare si no spa si mi s a recomandat sa fac o analiza de toleranta digestive. In schimb..mi a spus ca problema pe care o am la gât nu ar avea legatura cu gastroenterologia...si sa ma duc la ORL. Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred pentru ca senzatia la gât nu dispare, simt presiune in zona si ma lăsase senzatia, dar de trei zile a revenit parca mai puternica..poate si din cauza perioadei menstriale..eu avand deja un deficit de calciu si mai ales vitamina D. Sincer..Nu stiu ce sa mai cred. Din cand in cand am în gura si un gust..ca de puroi si o secretie vascoasa in nas care abia aluneca pe partea interioară..înspre gât. In zona amigdalelor..toata zona aceea simt ca si cum ar fi gâtul umflat, ca o presiune de abia mai înghit saliva câteodată si am momente cand radiaza un fel de durere spre ureche..ba stanga..ba dreapta. Ce as putea sa fac? Muntumesc
Am fost la gastroenterolog si nu am rezolvat mai nimic...in urma unei palpari am primit espumisan pt balonare si no spa si mi s a recomandat sa fac o analiza de toleranta digestive. In schimb..mi a spus ca problema pe care o am la gât nu ar avea legatura cu gastroenterologia...si sa ma duc la ORL. Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred pentru ca senzatia la gât nu dispare, simt presiune in zona si ma lăsase senzatia, dar de trei zile a revenit parca mai puternica..poate si din cauza perioadei menstriale..eu avand deja un deficit de calciu si mai ales vitamina D. Sincer..Nu stiu ce sa mai cred. Din cand in cand am în gura si un gust..ca de puroi si o secretie vascoasa in nas care abia aluneca pe partea interioară..înspre gât. In zona amigdalelor..toata zona aceea simt ca si cum ar fi gâtul umflat, ca o presiune de abia mai înghit saliva câteodată si am momente cand radiaza un fel de durere spre ureche..ba stanga..ba dreapta. Ce as putea sa fac? Muntumesc
1. care este tratamentul facut pentru nas.. pentru gat ? ( inhalatii, aerosoli, spreiuri ..ce folosesti?
2 la ce alimente ai renuntat in totalitate... si ce mai consumi din citrice, acru ?
2 la ce alimente ai renuntat in totalitate... si ce mai consumi din citrice, acru ?
Buna ziua,
Am evitat pe cat posibil produsele acre, prajelile, doar ca mănânc produse de panificatie si am observat ca ma baloneaza. Deasemenea, cum este sezonul ei...am inceput sa consum ceapă verde si am observat ca imi vine constant pe gât..acelasi lucru se intampla si cand consum alune. Ca si medicamentatie pentru gât si nas recunosc ca nu am luat in mod constant: pastile de supt, vitamina C. Si pe langa senzatia in gât ma jenează si mucozitatea semivascoasa din parte inferioară a nasului care aluneca spre gât. Incerc sa evit produsele acre dar observ ca si alte alimente imi provoacă neplăceri si gaze accentuate. As vrea sa aflu exact care este directia catre care este bine sa merg ca si alimentatie si medicamentatie pentru a rezolva aceasta problema. Eu am tras speranta ca la gastroenterologie sa primesc un tratament adecvat, de aceea poate nici nu am urmat intru tocmai tratamentul trecut de dumneavoastra mai sus pentru ca mi ati recomandat deasemenea si consultanta gastro si speram sa primesc un ajutor viabil.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat!
Am evitat pe cat posibil produsele acre, prajelile, doar ca mănânc produse de panificatie si am observat ca ma baloneaza. Deasemenea, cum este sezonul ei...am inceput sa consum ceapă verde si am observat ca imi vine constant pe gât..acelasi lucru se intampla si cand consum alune. Ca si medicamentatie pentru gât si nas recunosc ca nu am luat in mod constant: pastile de supt, vitamina C. Si pe langa senzatia in gât ma jenează si mucozitatea semivascoasa din parte inferioară a nasului care aluneca spre gât. Incerc sa evit produsele acre dar observ ca si alte alimente imi provoacă neplăceri si gaze accentuate. As vrea sa aflu exact care este directia catre care este bine sa merg ca si alimentatie si medicamentatie pentru a rezolva aceasta problema. Eu am tras speranta ca la gastroenterologie sa primesc un tratament adecvat, de aceea poate nici nu am urmat intru tocmai tratamentul trecut de dumneavoastra mai sus pentru ca mi ati recomandat deasemenea si consultanta gastro si speram sa primesc un ajutor viabil.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat!
Clar..
practic NU ai facut nimic corect..si te miri ca nu trece
daca citeai tot ce am scris pe forum despre asta..
poate... intelegeai. ca VIt C este acra.. si nu se recomanda pentru gat si probleme cu refluxul
practic NU ai facut nimic corect..si te miri ca nu trece
daca citeai tot ce am scris pe forum despre asta..
poate... intelegeai. ca VIt C este acra.. si nu se recomanda pentru gat si probleme cu refluxul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36Faringoamigdalita cronica
- 5amigdale pline cu puroi la femei gravide
- 4Interpretarea unor analize
- 35Amigdalita cronica
- 15Este necesara scoaterea amigdalelor?
- 11De jumatate de an de zile mi se umfla permanent amigdalele
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 5probleme la baza limbii, doua deschideri care elima continut cu miros de infectie
- 19Gat uscat, limba creata
- 3rezultate analize
- 2Amigdalită cronică
- 2amigdalita cronica, operatie sau nu?
- 2Problema ORL
- 0Pierderi de echilibru si amorteli.
- 2Eutiroidie
- 1Amigdalita cronica- analize si interpretare pt. dl. dr. Flueraru
- 0Analize tiroida
- 7Noduli tiroidieni
- 1Amigdale inflamate.
- 0Tiroida inflamata ecografic
Mai multe informații despre: Amigdalita cronica Nodulii tiroidieni noduli tiroidieni hipotiroidia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: