ruptura t supraspinos si probabil capului lung al bicepsului

24-06-2010
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
+artroza acomioclaviculara
Persoana in cauza este in varsta de 70 ani, recomandarile primite au fost clare in sensul ca obligatoriu operatie iar cealalta exclus operatia.
Aceasta ruptura de tendon s-a produs in urma cu o luna si jumatate, hematom, dureri puternice si n-a putut misca si ridica mana dreapta.In urma repausului, hematomul este retras, aproape ridica mana.
- care este parerea dumneavoastra?
-riscurile daca nu se opereaza?
-riscurile in urma operatiei?
va multumesc mult!
34 comentarii 12 Înainte ›
0
24-06-2010, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Atitudinea concreta depinde de varsta pacientului.
La 70 de ani, ruptura supraspinosului (parte a "coafei rotatorilor") nu merita reparata, nici macar artroscopic.
In ceea ce priveste artroza acromio-claviculara, aceasta se poate opera cu succes artroscopic.
Sfatul meu este insa sa incercati un tratament fizical de tip kineto-terapie, si abia dupa 2-3 luni de esec al kineto-terapiei putsti incerca interventia chirurgicala artroscopica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-06-2010, ora 23:13
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Buna seara!
Rezultatul examinarii este:
Capsula articulatie acromioclaviculara apare destinsa de o calcifiere de aprox 0, 6 cm si de un osteofit cu localizare claviculara, fara revarsat articular.
Tendonul caoului lung al bicepsului nu se evidentiaza in santul bicipital;exista o colectie lichidiana la acest nivel de aprox 3, 5cm/1, 3cm unde si sinoviala apare hipertrofiata.Bursa subdeltoidoacromiala este destinsa de o colectie cu continut impur care comunica cu colectia anterior descrisa.
Tendonul supraspinos este retras, nu poate fi identificat decat portiunea distala in zona de insertie.Tendonul infraspinos nu prezinta modificari de structura dar exista lama de lichid in jurul tendonului.
Ceea ce am uitat sa va spun este faptul ca d-na doctor a recomandat """macar scoaterea lichidului"""" in cazul in care nu facem operatia !!! Si acum va intreb ce parere aveti legat de aceasta "extragere" de lichid si
cu toate ca am cam exagerat cu intrebarile, va rog mult sa-mi spuneti ce se va intampla daca totusi persoana in cauza nu va mai face repaus si va relua eforturile cu mana in cauza(gradinarit,...etc)
Multumiri, multumiri
0
24-06-2010, ora 23:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nun conteaza absolut deloc examenul radiologic sau RMN, ci doar examinarea clinica a umarului, din partea unui specialist in artroscopia umarului.
Cred ca va veti orienta catre un tratament conservator, adica reluarea treptata a activitatilor fizice, facand abstractie de leziunile descrise, care oricum nu pot fi reparate cu succes la aceasta varsta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-06-2010, ora 23:39
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Am inteles exact ceea ce este de facut in aceasta situatie!
Va foarte multumesc pentru ajutor.
0
24-06-2010, ora 23:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am uitat sa precizez: nu exagerati cu eforturile fizice. Reluati-le progresiv!!!
Tineti-ne la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-07-2010, ora 18:33
Adriaa
Nu este medic/terapeut
Adriaa
Buna ziua,
Am respectat cat am putut recomandarile dvs., in urma unui control fizical s-a constatat umar dureros acutizat postraumatic, stare post ruptura musculara S4 de.(nu mai inteleg scrisul), oricum despre tendon s-a spus doar ca probabil a fost putin "ciupit".S-au recomandat urmatoarele proceduri:
1 TENs modulat in medie frecv S4 de (-) 5 sedinte
1 biostimulare laser 6 a A S4 04 (0702)4 J cm2 5 sedinte
1masaj miolotic 1/2 ???? 5 sedinte
1CF o sala ex de mobilizare activa mobili/// s4 bilateral Ex.de fortare progresivarotatic sutu??dr Ex de apl/zare S4 dr 5 sedinte
scuzati, dar n-am inteles exact scrisul d-lui Dr.
Ideea este ca pacientul se simte mai bine, durerile sunt rare si nu f intense, exercitii face acasa si vroiam sa va intreb cam cate sedinte ar fi indicat sa faca??? daca este un numar recomandat de sedinte?????, deoarece sant f costisitoare dar totodata trebuie facute!!!!
Pe langa aceasta intrebare va rog mult sa-mi spuneti daca ar fi utila o infiltratie, doua deoarece dl. dr. spunea ca la final de fizioterapii se va decide daca i le va face..
Va multumesc mult de tot.
0
14-07-2010, ora 21:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Odata ce ati facut deja cateva sedinte de kineto-terapie (gimnastica medicala), puteti continua perfect acasa kineto-terapia, restul fiind inutile.
Cat despre infiltratie, eu nu o recomand absolut deloc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-07-2011, ora 20:58
sorina42
Nu este medic/terapeut
sorina42
Buna seara Domnule Doctor, imi permit sa vin si eu cu 2 intrebari, vad ca este un forum la care se si raspunde si pentru asta va multumesc anticipat
Sotul meu in varsta de 43 de ani a avut pe data de 8 aprile anul curent un "mic" accident in urma caruia si-a luxat umarul stang, de trei luni face recuperari in diverse moduri pentru a-si racapata mobilitatea umarului, din ce am inteles au are ruptura de supraspinos, in urma acestei luxatii a ramas cu o durere si o imobilitate a maini...mana o duce pana la sold in spate si pana in dreptul stomacului in fata, mai mault de atat nu poate misca...intrebare 1-cu timpul poate recupera ceva din mobilitatea mainii tinad cont ca nu poate face operatie...2-exista cineva, undeava care poate sa-i faca o operatie fara a fi adormit total(acest lucru nu poate fi facut avand regurgitare mitrala pe cele 4 valve grad II)
Restul de informatii vi le pot da cand se va intoarce acasa de la eforie avand cu el toate internarile si diagnosticele cu el... va multumesc anticipat Sorina Enache, Navodari
0
15-07-2011, ora 21:31
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
intrebarea ar fi prin ce metoda s-a pus diagnosticul de ruptura de supraspinatus? s-a facut un RMN sau numai prin examen fizic?
au trecut deja 3 luni, o ruptura a coafei rotatorilor preferabil se opereaza cat mai acut, pentru ca defectul din coafa are tendinta sa se mareasca cu timpul. mobilitatea descrisa de Dvs din pacate nu ne poate da o imagine corecta asupra mobilitatii si functiei umarului, pentru asta sunt cateva teste specifice, pe care nu aveti cum sa-l stiti.
la aceasta varsta la un pacient activ o ruptura de coafa a rotatorilor se opereaza, preferabil artroscopic.
teoretic se poate efectua o artroscopie si in anestezie regionala (blocada interscalenica sau de ggl. stellatum) sau in cazuri exceptionale si in locala, insa eu nu v-as recomanda. o regurgitare mitrala de gradul 2 (se clsifica intre 1-4) nu cred ca ar fi o contraindicatie absoluta pentru narcoza, insa consultati-va in acest sens cu un cardiolog.
idea ar fi sa cautati un ortoped care se pricepe in artroscopoia umarului care sa-l examineze corect, sa-i propuna un tratament, daca este cazul chirurgical, si daca este nevoie cereti parerea unui cardiolog despre posibilitatea si riscurile narcozei. din pacate, daca are o ruptura totala de supraspinatus, sansele de recuperare totala prin kinetoterapie sunt nule.
0
15-07-2011, ora 21:50
sorina42
Nu este medic/terapeut
sorina42
multumesc pentru rapiditatea raspunsului...da s-a facut un RMN, din pacate a ramas in dosarul de la doctor, chirurgical a vrut sa se intervina dar neavand medic cardiolog la spitalul respectiv, anestezistul nu-si asuma riscul operatiei(ne-a trimis la o clinica unde au si cardiolog) trebuie sa-si refaca examenul de efort (a facut unul acum 2 ani) si dopler(cred ca am scris corect)EKG nu a iesit bine, dar pot veni cu informatii mai corecte maine dupa ora 15.00...pentru ca vreau sa ne asiguram daca poate fi operabil in cazul in care el are aceasta afectiune la inima...medicul la care este, este un medic bun si aveam mari sperante in el, dar o sa mai consultam si alti medici din tara sa vedem ce putem face(sotul meu nu vrea sa faca operatia si eu nu vreau sa-l oblig)socul pentru noi e prea mare(mai ales ca avem si un copil cu dizabilitati)...va multumesc pentru atentia acordata si sa va dea Dumnezeu multa sanatate...
0
30-11-2011, ora 11:05
Mihaela4
Nu este medic/terapeut
Mihaela4
Buna ziua! Recent, in urma unui examen RMN, mi s-a pus urmatorul diagnostic: " Colectie fluidala la nivelul bursei subacromio-deltoidiene ; Ruptura partiala interesand capatul distal al tendonului supraspinos drept, insotita de edem fibrilar; Modificari de structura osoasa de tip edematos la nivelul capului humeral drept, la insertia supraspinosului; Sindrom de impingment acromial asupra coafei rotatorii drepte ". V-as ruga sa imi spuneti daca este necesara interventia chirurgicala, cat de rapid si daca terapia cu unde de soc (asa cum mi-a fost recomandata) are efect asupra vindecarii (nu urmaresc numai ameliorarea durerii si recuperarea totala a mobilitatii, ci, mai degraba, inlaturarea cauzei si consolidarea rezultatelor pe termen lung). Mentionez ca am dureri la nivelul articulatiei umarului, variind ca intensitate si durata, de cele mai multe ori la miscari sau in anumite pozitii dar momentan, imi desfasor activitatea relativ normal. In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc !
0
01-12-2011, ora 22:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Terapia cu unde de soc nu constituie o alternativa serioasa in cazul leziunii coafei rotatorilor.
Pe de alta parte, indicatia chirurgicala depinde 99% de examenul clinic local si de datele personale, si doar 1% de examenul RMN.
Trebuie sa luati legatura cu un veritabil specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
02-12-2011, ora 10:26
Mihaela4
Nu este medic/terapeut
Mihaela4
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Am o mare rugaminte : imi puteti spune, va rog, incotro/catre cine ar trebui sa ma indrept astfel incat problema mea sa isi gaseasca cea mai buna rezolvare ? Nu am cunostinta despre modalitatea de a intra in legatura cu un specialist in artroscopia umarului...Cu respect,
0
18-02-2012, ora 02:22
fkt-mmc
Nu este medic/terapeut
fkt-mmc
Domnului Doctor Marius Uscatu...
citesc foarte atent raspunsurile dumneavoastra si tin sa precizez ca acest serviciu este foarte util...exista totusi o componenta care nu ma multumeste in mare masura si anume faptul ca in raspunsurile dumneavoastra convingeti potentialii pacienti ca o tehnica de diagnosticare de tip rezonanta magnetica in cazul unei leziuni a coafei rotatorilor nu este eficienta si ca in schimb util ar fi ca acestia sa se supuna vizitei unui specialist in artroscopie, in concluzie un chirurg, care de cele mai multe ori, pentru specializarea de care dispune este impins sa considere chirurgia ca fiind solutia necesara...va spun asta stiind ca in occident pentru diagnosticarea leziunilor coafei rotatorilor si al tendonului muschiului sopraspinatus RMN ramane tehnica de diagnosticare cu cel mai inalt grad de credibilitate...va rog sa imi clarificati acest aspect.
cu stima, fkt-mmc
0
18-02-2012, ora 18:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu am lucrat cativa ani intr-un important centru de ortopedie din Europa, pionier in domeniul artroscopiei umarului.
Intr-adevar, RMN-ul este important, insa obligatoriu cu substanta de contrast, si numai dupa un examen clinic competent. Prezenta clinica a leziunilor, fara expresie RMN, este o indicatie chirurgicala.
Invers, o leziune obiectivata RMN dar fara expresie clinica nu este o indicatie chirurgicala.
Nu este obligatoriu ca un chirurg specializat in artroscopia umarului sa va opereze fara motiv. Cu cat se supraspecializeaza mai mult, cu atat chirurgul devine mai atent la indicatia chirurgicala..pentru a nu discuta aspecte de ordin deontologic...
Din pacate, in Romania se acorda o importanta disporportionat de mare examenului RMN (foarte valoros, dar pur consultativ) in detrimentului examenului clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-06-2012, ora 20:57
Vlad Adrian Gabriel
Nu este medic/terapeut
Vlad Adrian Gabriel
Buna seara
Scriu pentru prima oara.De 10 luni am o durere la umarul drept.Mi-am suprasolicitat mana dreapta si nu mi-am imobilizat-o intr-o fasa ;am luat antiinflamatoare puternice dar nu m-au ajutat cu nimic;mi-am facut analize (radiografii RMN si un consult la un medic ortoped) si mi-au iesit urmatoarele : disjunctie acromio-claviculara grad 1, subluxatie scapulo-humerala.Pot misca mana mana oricum si sa fac efort cu ea dar simt tot timpul o durere ca de agatare de tendoane si simt ca humerusul se duce mai in fata si mai jos decat normal.Durere se amelioreaza doar daca imi sprijin mana de ceva.Am facut fizioterapie si acum fac acupunctura cu lasere dar nu vad cum ar putea sa mearga.Din cate pot sa-mi dau eu seama durerea are legatura cu subluxatia scapulo-humerala si cu faptul ca nu mi-am imobilizat mana intr-o fasa.Acum dupa 10 luni se mai poate interveni(interventie chirurgicala Bankart) in vreun fel ca sa scap de durere sau sa continui cu tratamete conservatoare sa vad daca dau rezultate.Am 20 ani baiat 1, 77 m 78 kg.Imi puteti da un sfat ? Multumesc anticipat.
0
23-06-2012, ora 22:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cele doua diagnostice sunt de la radiografie. ce scrie RMN-ul?
ce zice medicul care a examinat umarul in privinta impingementului si stabilitatea coafei rotatorilor.
cele doua diagnostice nu sunt de operat, insa subluxatia scapulo-humerala poate arata o insuficienta a coafei rotatorilor.
operatia bankart este o operatie prin care se refixeaza labrumul pe glenoid, deci o stabilizare a capsulei. deobicei se aplica dupa traumatisme, de exempluluxatii ale umarului cu leziuni ale labrumului (SLAP lesion)
0
25-06-2012, ora 23:24
Vlad Adrian Gabriel
Nu este medic/terapeut
Vlad Adrian Gabriel
cu exceptia disjunctiei AC pe radiografii si RMN nu a iesit nimic(din cate isi pot da seama medici, uni au spus ca nu e clar RMN-ul)atunci cand merg si-mi balansez mana simt o pocnitura la fiecare balansare.Defapt in intreg umarul imi pocnesc oasele mai mult decat normal.Deasemenea simt dureri la spate in zona omoplatului.Subluxatia scapulo-humerala a iesit la consult.Incerc sa fac execitii(usoare) dar la finalul lor ma doare rau in zona tendoanelor.Toata mana e cam amortita si durerile uneori radiaza pana la cot si la palma.Fizioterapeutul a zis ca am periatrie scapulo-humerala(nu stiu daca dupa radiografie sau a ghicit).Problema principala esti instabilitatea bratului.Aduc mana in pozitia in care l-am suprasolicitat si humerusul se duce mai jos si mai in fata decat normal atunci se simte cel mai mult durerea la tendoane(ca de agatare);imi incordez mana si humerusul revine in pozitia corecta, nu inainte sa se auda o pocnitura ca anterior cu balansarea; dupa care imi relaxez mana si iar se duce iar prea jos.Uneori am impresia ca tendoanele se freaca intre ele si bratul sta sa se desprinda.Din pacate consultatiile cu medicii au fost foarte superficiale (cum sa intamplat, daca pot sa misc mana in unele pozitii, recomandare kinetoterapie si atat:3 min).Nu ma doare mai rau daca ridic mana deasupra nivelului umarului sau orizontal la vre-un grad.In special muschi de la spate stau uneori sau mai tot timpul contractati desi ar trebui se fie relaxati si se simte ca o oboseala musculara.Atunci la suprasolicitare in urmatoarea zi nu era abolut nimic in neregula desi atunci sa produs disjunctia .Am stat o zi dupa care m-am reapucat de sport(gantere nestiind ce am )si dupa 2 zile a aparut durera.Se mai poate face ceva acum, in conditia in care kinetoterapia si tratament balneo-climateric sunt singurele lucruri ramase de incercat si care (cu realism ) nu pare ca au cum sa mearga.O sa le fac si pe alea.Dupa aceea ce? O parere? (i can handle the truth)
0
25-06-2012, ora 23:54
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate aceste acuze trebuie obiectivizate, de acea ar trebui sa va examineze cineva care este bun in chirurgia umarului, ce zice, intradevar este atat de instabil umarul sau nu.
cu RMN-ul, eu nu inteleg cum nu poate sa spuna radiologul o parere despre cele mai importante structuri anatomice: coafa rotatorilor este integru sau nu? labrumul este integru sau nu? tendonul bicepsului este la locul lui sau este subluxat? cat este distanta subacromiala? ce configuratie are acromionul dupa Bigliani? ce este cu bursa subacromiala? semne de impingement? si multe altele. de acea ati facut RMN-ul ca sa stiti ce este acolo
0
10-08-2012, ora 18:13
Mariana Thodor
Identitate neconfirmată
Mariana Thodor
Buna ziua.. ma bucur nespus ca am gasit acest site si sper din suflet ca o data cu gasirea acestui site sa gasesc si eu cateva raspunsuri de mult cautate..problema mea este urmatoarea...am avut dureri de umar drept cu mobilitate functionala limitata drept urmarea la sugestia unui medic reumatolog am facut un RMN la nivelul coloanei cervicale primind urmatorul rezultat:
-osteofite marginale anterioare si laterale dreapta C4 C5 C6
-hemangiom intravertebral C7
-discuri intervertebrale C5 C6, C6 C7 in hiposemnal T2, cu inaltime usor diminuata
-gaurile de conjugare C4-C5.C5-C6.C6-C7 pe partea dreapta sunt ingustate prin osteofitoza.
Cu acest rezultat am fost la un dr neurolog care mi a spus ca simptomele mele nu sunt cauzate de discopatia cervicala ca urmare mi a recomandat investigatie pentru periartrita scapulo-humerala dreapta cu RMN umar drept..Am facut bineinteles RMN si am primit urmatorul rezultat:
-discret hipersemnalT2 si STIR, adiacent insertiei humerale a muschiului suparaspinos-aspect de tendinopatieinsertionala, asociat cu prezenta de calcificari punctiforme adiacente capului humeral drept
-mica bursita subcoracoidiana asociate cu leziuni fibrilare la nivelul treimii superioare a muschiului infraspinos
-faea colectii lichidiene intraarticulare
-fara rupturi de labrum
-fara modificari de tip edem osos
Intre cele 2 RMN-uri am facut 15 zile fizioterapie, dar nu mi a ajutat cu nimic dimpotriva simt ca pe zi ce trece bratele mele sunt tot mai blocate, simt durere in umeri, subliniez ca nu numai umarul drept ma doare ci si stangul dar ca si mobilitate functionala bratul stang il pot misca mai bine si miscarile sunt mult mai ample decat la dreptul.Nu ma mai pot piptana, inchide sutienul, imbraca..As dorii o sugestie, un sfat o recomandare, orice e binevenit..Va salut cu multa stima
0
10-08-2012, ora 18:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Prezenta bilaterala a simptomelor pledeaza mai mult pentru originea cervicala (sindrom compresiv, hernie de disc) decat pentru originea locala (scapulo-humerala).
Pe de alta parte, RMN-urile nu au valoare decat daca sunt interpretate in context clinic, respectiv de catre neurochirurg sau de catre specialistul in artroscopia umarului.
Fizioterapia nu este eficienta decat daca este recomandata de catre acesti specialisti, in functie de examenul clinic local.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-01-2014, ora 13:31
Andreeastoica33
Nu este medic/terapeut
Andreeastoica33
Buna ziua. Ma numesc Andreea, am 45 de ani si locuiesc in Munchen. De cativa ani am o problema cu umarul drept, am fost in Germania la medic si mi-au facut Rx, eco. Durerile nu erau foarte accentuate si treceau cu antiinflamatoare si fizioterapie. In august am fost in vacanta in Romania si am carat bagajele. Durerea s-a accentuat foarte foarte tare, a devenit insuportabila. Printr-o relatie am ajuns la dr Andrei Ioan Bogdan, acesta m-a trimis la ecografie si au vazut un osteofit, o depunere de calciu de cca 2 cm la nivelul articulatiei. Medicul mi-a propus operatia, dar asiguratorul meu m-a trimis in Munchen. Ca sa pot ajunge acolo medicul mi-a facut o injectie cu un antiinflamator, iar durerea a cedat. Vreau sa va spun ca am ramas placut surprinsa de profesionalismul medicului din Romania, de modul in care a abordat problema, de ajutorul dat, iar investigatiile facute in Romanai au fost apreciate si aici, diagnosticul fiind unul foarte sigur. Sunt medici exceptionali in Romania ca dr Andrei Ioan Bogdan, si Dr. Ghiea (radiologul care m-a investigat). Le multumesc si le urez mult succes!
0
15-01-2014, ora 22:19
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Va multumim pe aceasta cale! Numai bine!
0
17-02-2014, ora 15:19
elena1952
Nu este medic/terapeut
elena1952
Buna ziua,
In urma unei cazaturi am ramas cu o durere insuportabile la umarul si bratul drept, dupa efectuarea a numeroase radiografii, consultarea numerosi medici ortopezi din Targoviste, am ajuns in Bucuresti si am facut un RMN recomandat de un medic chirurg ortoped. In foia cu explicatii de la RMN scrie ruptura partiala a tendonului supraspinos in portiunea anterioara (aprox 21 mm), fara retractie, cu minim epansamet fluid la nivelul bursei subacromiale si intraarticular.
Mi s-a indicat sa fac fiziokinetoterapie. Acum am ajuns la alt medic care sa-mi prescrie exact tipul de proceduri ce trebuie facute in acest caz, si acest medic mi-a spus ca le fac aceste proceduri degeaba, pentru ca fiind ruptura de tendon se rezolva doar cu operatie, care nu se face la noi in tara.
Mentionez ca in arafa durerilor insuportabile, mobilitatea mainii este aproape 90% compromisa (nu pot ridica mana, nu o pot duce la spate,...) o pot tine doar imobilizata/sprijinita cu ajutorul unei esarfe.
Ce sfat aveti pentru mine? Unde ar trebui sa merg pentru a obtine raspunsuri si tratamente ce ar putea sa-mi readuca mobilitatea mainii si usurarea durerii, pentru ca am 62 ani, si vreau sa duc o viata cat pot de normala?
Multumesc anticipat! Astept raspunsul dvs!!
0
15-04-2014, ora 01:30
Ioana_bebe
Nu este medic/terapeut
Ioana_bebe
Am 25 de ani si am fost diagnosticata cu ruptura a capului lung a bicepsului si cu ruptura a mansonilor rotatori in urma unui RMN. Am fost la ortoped si acesta mi-a facut o infiltratie cu diprophos si mi-a imobilizat umarul intr-un bandaj pentru 10 zile dupa care m-a trimis la recuperare. Medicul specialist in recuperare m-a consultat, mi-a facut o ecografie, s-a uitat si peste rmn mi-a recomandat calduros sa contactez un ortoped specialist in chirurgia umarului intrucat el nu vede nicio sansa de recuperare prin fizioterapie avand in vedere gravitatea situatiei. Mentionez ca durerea este mai veche de un an, nu pot deloc sa ridic mana si am mai urmat sedinte de fizioterapie fara succes. Va rog sa imi recomandati un specialist in chirurgia umarului preferabil in Bucuresti. Multumesc.
0
15-04-2014, ora 23:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista doar cativa ortopezi in tara oarecum priceputi in artroscopia umarului.
V-as putea propune cateva nume, dar trebuie sa-mi scrieti in privat, pe email (regulile acestui site nu-mi permit pronuntarea concreta a unor nume).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-10-2014, ora 20:55
maria calinescu
Nu este medic/terapeut
maria calinescu
Citesc acest site de mai multa vreme pt. ca mama mea a avut fractura de sold si am gasit aici multe
de invatat.Acum ma confrunt eu cu o mare problema.Am dureri de umar stang de un an de zile timp in care am facut radiografie(nu s-au vazut leziuni), fizioterapie, unguiente, antiinflamatoare.Durerile au mai cedat, am si o mobilitate mai buna dar.am facut azi un RMN si concluziile sunt:ruptura fibrilara coafa rotatorie si ruptura de labrum antero inferior.Sunt f.speriata de operatia care mi s-a propus.Am 58 ani, 1, 63 inaltime si 62 kg.Ce riscuri exista daca nu fac operatie?
Multumesc.
0
14-10-2014, ora 22:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Indicatia de operatie nu se pune pe baza RMN, ci exclusiv pe baza examinarii clinice directe, practicata de catre specialistul in artroscopia umarului.
RMN are doar un rol pur consultativ.
Neefectuarea interventiei poate determina agravarea leziunii si artroza precoce.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-01-2016, ora 00:54
liliana1972
Nu este medic/terapeut
liliana1972
Buna seara. As avea o intrebare in legatura cu tratamentul care trebuie urmat sau care ar fi solutia in urmatorul caz:
rezultatul RMN (al sotului in varsta de 43 de ani):
-Lama de lichid (4, 2 mm) adiacent tendonului capatului lung al bicepsului, compatibila cu diagnosticul de tendinopatie.
- Modificari de semnal la nivelul tendonului supraspinos adiacent insertiei humerale de tip ruptura partiala.
- Lama de lichid in bursa subscapulara (grosime maxima 6mm) si subacromial (8, 6 mm).
- Mici chisturi subcondrale (2-3mm) la nivelul capului humeral drept, corespunzator tuberculului mare.
Vom merge si la un specialist in zilele urmatoare dar pana cand vom ajunge la el v-as ruga daca ma puteti ajuta pentru a-mi face o idee. Va multumesc
0
26-01-2016, ora 08:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea terapeutica depinde primordial de examinarea clinica a umarului si doar secundar de examinarea imaginilor RMN.
Prin urmare, simpla enumerare a interpretarii scrise a RMN-ului nu are nici o valoare.
Trebuie sa consultati un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicații termeni)
  •