Artroza glezna

13-01-2018
Valeri281
Nu este medic/terapeut
Valeri281
Buna ziua! Am 43 ani, sex masculin, 1.85 m, 77 kg. Acum un an am suferit o interventie chirurgicala pt o fractura bimaleolara echivalenta. Mi s-a pus material osteosinteza si surub diastazis. Scos surubul dupa aprox 7 saptamani. Dupa un an am fost la medicul care m-a operat si a constatat ca fractura s-a consolidat, se poate interveni pt scoaterea materialului. Problema e alta, pe partea opusa a fracturii la glezna stg, adica partea din interior mi-a spus ca am artroza ca s-a depus calciu pe ligamente spunand ca nu are legatura cu fractura si sa consult un reumatolog. Intrebarea este:e posibil sa se intample asa ceva? V-ati mai intalnit cu astfel de cazuri? Mentionez ca lucrez in domeniul transporturilor.as vrea sa postez si o rafiografie dar nu stiu cum se face. Doctorul nu m-a examinat clinic ci doar s-a uitat pe radiografie.
1 comentarii
1
13-01-2018, ora 14:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Orice fractura maleolara, fiind o fractura articulara, indiferent de calitatea interventiei chirurgicale, de varsta sau de alte antecedente, poate evolua catre distrugerea cartilajului articular (artroza).
Aceasta distrugere a cartilajului (artroza) este progresiva (evolueaza catre agravarea distrugerii), dar nu are nici o legatura cu reumatologia.
Reumatologia se ocupa de bolile sangelui (boli auto-imune), care afecteaza organele interne dar si unele articulatii (polartriita reumatoida, lupus eritematos, sclerodermie, spondialrtropatii seronegative, artropatia psoriazica etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicații termeni)
  •