extragere tija synthes
buna ziua,
in 2010 am suferit un accident in italia in care mi-am rupt piciorul in zona femurului si mi s-a introdus o tija synthes.
toate bune pana cand am inceput sa incerc sa o si scot, la Targoviste au spus ca nu se baga ca ei nu au ustensile pentru synthes, la inceput am crezut ca sunt rau voitori asadar recent am fost la spitalul militar bucuresti unde mi s-a spus ca nici ei nu au aparatura, la care mi-au dat un contact de la un reprezentant synthes sa negociez, sa fac rost de aparatura, iar apoi sa fac extractia. precizez ca mi-e si frica sa-l sun pe tip cu gandul la ce suma ar putea sa-mi ceara
daca puteti sa-mi dati si mie mai multe informatii, ce spitale folosesc sau detin aparatura care sa poata face aceasta extractie.
multumesc anticipat
in 2010 am suferit un accident in italia in care mi-am rupt piciorul in zona femurului si mi s-a introdus o tija synthes.
toate bune pana cand am inceput sa incerc sa o si scot, la Targoviste au spus ca nu se baga ca ei nu au ustensile pentru synthes, la inceput am crezut ca sunt rau voitori asadar recent am fost la spitalul militar bucuresti unde mi s-a spus ca nici ei nu au aparatura, la care mi-au dat un contact de la un reprezentant synthes sa negociez, sa fac rost de aparatura, iar apoi sa fac extractia. precizez ca mi-e si frica sa-l sun pe tip cu gandul la ce suma ar putea sa-mi ceara
daca puteti sa-mi dati si mie mai multe informatii, ce spitale folosesc sau detin aparatura care sa poata face aceasta extractie.
multumesc anticipat
5 comentarii
Trimite mailuri la profesorii de la Cluj, suna la ortopedie...Incearca si tu mai multe variante. Cine-o sa -ti dea pe forum asemenea informatii?
Sau intra pesiteul lor si vezi ce preturi au. Scrie-le pur si simplu un mail si intreaba cat costa "chestia X"
Sau intra pesiteul lor si vezi ce preturi au. Scrie-le pur si simplu un mail si intreaba cat costa "chestia X"
aparatura este una destul de exclusiva pentru romania, probabil putine spitale au aparatura pentru ea. cel mai bine ar fi sa intrebati synthesul unde s-a pus tija in romania si apoi sa contactati spitalul numit de synthes. daca suma ar fi exagerata, luati contactul cu un spital din strainatate, cat ar costa acolo (szeged ungaria este un centru universitar unde predominant se foloseste ustensile synthes)
Buna seara!
Il voi completa pe distinsul coleg: in mod normal, firmele distribuitoare (precum cea mentionata) pun la dispozitie GRATUIT clinicilor dispozitivele necesare extragerii materialelor de osteosinteza.
Sfatul meu este sa apelati la clinicile mari de urgenta din Bucuresti (Floreasca, Municipal etc), unde exista atat o probabilitate mare sa gasiti asemenea dispozitive, dar mai ales exista un fel de ' obligatie asumata' a acestor firme de a pune la dispozitie, in caz de nevoie, aceste dispozitive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Il voi completa pe distinsul coleg: in mod normal, firmele distribuitoare (precum cea mentionata) pun la dispozitie GRATUIT clinicilor dispozitivele necesare extragerii materialelor de osteosinteza.
Sfatul meu este sa apelati la clinicile mari de urgenta din Bucuresti (Floreasca, Municipal etc), unde exista atat o probabilitate mare sa gasiti asemenea dispozitive, dar mai ales exista un fel de ' obligatie asumata' a acestor firme de a pune la dispozitie, in caz de nevoie, aceste dispozitive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
multumesc pentru raspunsuri, spitalul floreasca a fost alegerea mea si deocamdata sunt extrem de multumit de prima parere.. sa vedem si dupa.. oricum accesibil si dotat cu calculatoare si intranet.. woow performanta la noi..
din pacate trebuie sa va spun ca si aici in germania sunt echipamente care le inchiriem sau sunt la noi in leasing. daca nu il folosim destul de des, nu merita sa avem instrumentariul pentru ele. daca totusi avem nevoie de ele vine cineva de la firma, aduce instrumentariul si cealalta zi il duce inapoi, sau daca este vorba de cazuri elective, le adunam pentru o saptamana si inchiriem echipamentul pentru saptamana respectiva.
instrumentariul pentru o tija femurala clasica si LFN le avem, pentru ca sunt des folosite, insa in romania probabil putine spitale le au in dotare, sper ca la un spital universitar nu lipseste asa ceva. merita sa cautati un spital unde se pune tija respectiva destul de frecvent, ca chirurgul sa aiba experienta cu ea
instrumentariul pentru o tija femurala clasica si LFN le avem, pentru ca sunt des folosite, insa in romania probabil putine spitale le au in dotare, sper ca la un spital universitar nu lipseste asa ceva. merita sa cautati un spital unde se pune tija respectiva destul de frecvent, ca chirurgul sa aiba experienta cu ea
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7extragere surub de diafiza tibioperoniera
- 4ligamentoplastie si meniscectomie
- 1ruptura ligamente incrucisate
- 3Surubul care iese din glezna
- 4Operatie la calcai cu placuta si suruburi
- 9extractie tija zavorata rush
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 1Ruptura ligament colateral intern si LIA in acelasi timp
- 0Metoda Nuss - scoatere a tijei metalice (operatia) cea cu suruburi prinse de coaste
- 3Strambare Tija femur
- 1tijă femur întrebare.
- 2Place cu suruburi in picior infectie
- 2Instabilitate picior drept dupa operatia de femur
- 0Genunchi ciudat..."prea sanatos nu e bine sa fii"
- 5Mers dupa operatie tija la femur
- 3Ruptura ligament tibio fibular anterior
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 1Fractura clavicula distala si disjunctie acromo-claviculara
- 1Expunere la soare cu placuta si suruburi
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament tratament fractura cu tija, suruburi, placute tija femur
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: