Am nevoie de un sfat: sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?

14-01-2010
gotex
Nu este medic/terapeut
gotex
Salut.Am 18 ani, inaltimea 1.84 m si 85 de kg. Am Ruptura Completa LIA, Edematiere 1/3 proximala ligament colateral intern, Leziune osteocondritica fata portanta condiul femural extern.Chist Backer.
As dori niste sfaturi daca ii bine sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kineto terapie. Multumesc :)
15 comentarii
0
14-01-2010, ora 20:14
siskofet
Nu este medic/terapeut
siskofet
Buna seara.As dori sa-mi intepreteze cineva aceste analize:
VSH 89/ 124 mm/h
Creatinina 1.52 mg/dl
Hgb 10.5 g/dl
Htc 32.6%
Leu 13000
Trombocite 53500 mm
Bil dir 2.10 Mg/dl
Glicemie 165 mg%
TGO 205 U/l
TGP 311 U/l
Uree 139.4 mg/dl
Bil tot 3.39 Mg/dl
Amilaza 60 u/l.
Ac uric 7.07 mg/dl
chol 156 mg/dl
CK 941 u/l
Fosfataza alcalina 1283 u/l
LDH 2493
Mg 1.84 mg/dl
K 2.9
NA 119 mmol/l
prot. totale 6, 8 mg/dl
Fe 31.6 micromo l/l
Ca total 7.98 mg/dl
alb BCG 34.6 mg/dl
Poate sa fie ceva grav?As dori sa-mi dati un sfat.Multumesc
0
16-01-2010, ora 09:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ gotex: Parerea mea este ca trebuie sa te operezi. mai posteaza o data si scrie in titlu solicitare pt. dr. Marius Uscatu si incadreaza intrebarea la sectiunea ortopedie.
0
16-01-2010, ora 09:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ siskofet : Este vorba de un pacient cu insuficienta renala ? Cu hepatita cronica ? Toate analizele sunt iesite din normal, unele chiar cu mult, nu mi se pare ca este una in limite normale. probele renale marite, cele hepatice asemenea, electoliti scazuti.trebuie sa mergi neaparat cu analizele la medicul care te are in evidenta si care le-a recomandat.
0
17-01-2010, ora 12:47
siskofet
Nu este medic/terapeut
siskofet
dna.dr.Balcan analizele trimise sunt ale sotului meu va trimit acum si investigatii facute la CT torace; adenopati mediastinale paratraheal ant. izolate si confluente de 3 cm .diam. precarinal hilar stg. retrohilar stg .asociate cu proces inlocuitor de spatiu supradiafragmatic stg. de 9 x5, 6cm diam.ax. max.cu extensie la hilul pulmonar stg. CT abdominal ;hepatosplenomegalie 146/56 diam .ax.max. Fara dilatari de CBIM , nu se exclud adenopatii adiacenre trunchiului celiac .Rinichi in limite CT normale .Pancreas fara leziuni vizibile CT. Fara fluid liber intraabdominal vizibil CT. fara epansament pleural. ECO.. abdominal; Ficat profund inomogen difuz cu imagini ecogene si izoecogene unele clar rotund ovulare de 20 cm.diam. colecist cu pereti grosi venele suprahepatice permeabile . EX. radiologic; opacitate mica de intensitate subcostala situata bazal stg . contur flu delimitat . torace normal comformat, MV prezent bilateral , fara raluri, abdomen destins de volum , Ficat cu marginea inferioara de 6 cm. surebord .. VA ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI CIT DE GRAV POATE SA FIE TOATE ACESTEA ??????????
0
17-01-2010, ora 13:18
siskofet
Nu este medic/terapeut
siskofet
Am revenit sa va spun ca virusii B si C hepatici sunt negativi , Anticorpi anti HBs 0 mUl /ml imunizat la un titru 10 mUl/ml .Anticorpi HBc negativ , VA ROG DACA SE POATE SA IMI SPUNETI DACA DIN ANALIZELE TRIMISE REIESE CA AR FII VO RBA DE UN CANCER PULMONAR SAU HEPATIC CU METASTAZE . SAU CE ANALIZE DIN SINGE NE ARATA ACEST LUCRU ??????????
0
17-01-2010, ora 16:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Analizele arata o disfunctie si un dezechilibru la variate nivele [hepatic, renal, metabolic etc.] cauzat de ceva.Acest ceva reiese ca ar fi situat spre baza plamanului stang, cam in spatele osului strernal, si este o formatiune destul de evidenta cu ochiul liber la investigatia CT si ex. radiologic .Faptul ca acea formatiune pulmonara nu este strict delimitata ci cu extensie, cu prelungiri in plamanul stang, cu " contur flu ", faptul ca nu e singulara ci e insotita de adenopatiile mediastinale, de infiltrarea masiva a ficatului, ar conduce la ideea de cancer.Totusi ma mir cum la acest aspect al ficatului pancreasul nu e atins, de ce in ciuda abdomenului destins de volum nu s-a gasit lichid de ascita. Sotul trebuie sa faca, dupa parerea mea, si markerii tumorali [ antigenul carcinoembrionar, alphafetoproteina si, cel mai utilizat marker in diagnosticul cancerului pulmonar, CA242 ].Toate aceste analize de sange si investigatii trebuie analizate de chirurgul toracic si oncolog si impreuna sa ajunga la un diagnostic.
0
18-01-2010, ora 10:45
siskofet
Nu este medic/terapeut
siskofet
Dna. DR. BALCAN va multumesc ptr. raspunsurile date din pacate sotul meu a decedat acum 4 luni , de atunci eu tot caut raspunsuri care sa ma lamureasca , adica nu imi gasesc linistea sufleteasca ptr. ca sotul meu a fost diagnosticat cu o serie de boli toate fatele intrun timp de o saptamina , de la diagnostic sa si stins .Dar diag. puse de cancer bronhopulmonar, ciroza hepatica, icter , hepatocitoliza, trombocitopenie .toate acestea fara a se face punctie hepatica sau biopsie pulmonara .CUM POTI AVEA CERTITUDINEA CA ESTE VORBA DESPRE ASA CEVA FARA ACESTE ANALIZE NICI MACAR MARKERII DESPRE CARE SPUNETI DVOASTR. Sotul meu nu a stat pe pat nici macar o zi doar acea saptamina din spital , el era hipertensiv sub tratament cu colesterol si trigleceride dar acestea erau sub tratament si regim alimentar deci mergea bine .Totusi o singura data afacut o criza de ficat atunci am mers la medic si iau gasit doar transaminazele mari , asta a fost in 15 aug. pina atunci nu sa plins ca il doare ceva .in luna iunie a fost racit la plamini dar a facut tratament cu Augumentin , apoi cu zinat si ia trecut avea insa o tuse foarte iritativa ce nu mai trecea atunci in iunie a facut si o radiografie , a iesit atunci opacitatea respectiva dar in august nu sa mai vazut , tot atunci a consumat niste lapte de capra ne fiert care tirziu am observat ca avea niste impuritati prin el ceva rosiatic .CREDETI CA SA R FI PUTUT SA FACA VREO I NFECTIE LA FICAT , ABCES SAU CEVA ASEMANATOR care sa fi infectat organismul .Eu am gasit boli fatale pe internet care se transmit de la capre si oi prin produse nspasteurizate si ne tratate corespunzator sunt fatale BRUCELOZA este boala ce o banuiesc eu dupa simptomele sotului , laptele nu a fost dus la analize .Nu sti de ce medicii nu au luat in calcul acest lucru , caci o suspiciune de o boala transmisa animal-om a fost ce iau facut sa renunte sa mai caute.In spital la ATI sotul a facut tratament cu AXTINE trei zile ficatul a intrat in regresie dar a fost trecut nu stiu de ce pe penicilina 3 mil. de doua ori pe zi fara rezultat din contra ficatul a inceput sa creasca dinou si sa se simta rau.In final sotul sa stins cu insuficienta respiratorie poate si un ACV el fiind foarte sensibil si demoralizat si traumatizat de tot ce se intimpla cu el caci a avut si citeva zile de dureri groaznice din ce spunea si era vizibil si pe el .CE sa va mai spun ma socat totul si ma marcat pe viata si pe baiatul nostru de 19 ani .SOTUL MEU AVEA DOAR 44 ANI A FOST , ESTE SI VA FII PENTRU NOI MEREU UN OM CU CHIP SI SUFLET DE INGER .VA rog DNA.DR. sa imi spuneti ce credeti dvoastr. de toate acestea.VA MULTUMESC DIN SUFLET CA MA ASCULTATI SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SA PUTETI SA AJATATI CIT MAI MULTI OAMENI CACI SUFERINTE SUNT DESTULE .O ZI BUNA VA DORESC.
0
18-01-2010, ora 21:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu m-as fi gandit nicicum ca analizam dosarul unui bolnav care a decedat.Cancerul are uneori o evolutie imprevizibila, fulgeratoare. Tatal meu, diagnosticat intamplator cu cancer - era in spital pentru cu totul altceva, cu o stare generala buna, - in zece zile s-a stins.Analizele sotului erau atat de date peste cap, cum am spus si mai sus dupa ce le-am vazut [ ma intrebam chiar cum de acest pacient este inca acasa si cauta solutii pe forum ], imagistica arata clar acea formatiune pulmonara cu caracteristici maligne, ficatul era masiv infiltrat si afectat, incat era inutil sa se mai mearga inainte facandu-se punctie hepatica sau biopsie pulmonara.Sotul nu se putea spune ca "mergea bine " caci nici o analiza in acel moment nu era in limite normale, toate duceau cu gandul spre o afectiune grava, cronica, ce " lucra " de ceva timp.Nediagnosticat din timp cancerul s-a dezvoltat si s-a intins in voie in jur [ ganglioni, mediastin, ficat ].Abcesul la ficat este unic, delimitat, un mic balon umplut cu puroi ; aspectul ecografic hepatic arata ca ficatul era stropit " de diferiti noduli, metastaze, ce erau dezvoltate si in interiorul acestuia transformandu-l intr-o masa diforma.Abcesul nu are acest aspect.Cum de in august nu s-a mai vazut opacitatea, analizele de mai sus sunt din iunie sau cu putin timp inainte de deces ? Eu cred ca in august cineva nu a vazut-o, nu ca nu era.Ce sa mai spun, cred ca acum nu mai are rost sa te zbuciumi cu aceste probleme, ce a fost a fost, din pacate nimeni nu-l mai poate ajuta, raman in urma multe intrebari fara raspuns alaturi de imaginea omului drag.Un mare actor spunea ca timpul sterge, dar numai el stie sa pastreze ceea ce nu trebuie pierdut.Numai bine!
0
18-01-2010, ora 22:00
siskofet
Nu este medic/terapeut
siskofet
Buna seara DOAMNA DR. va multumesc din suflet pentru raspunsul dat asa este nimeni nu il mai poate ajuta pe sotul meu si cu toate acestea eu ma intreb daca am facut suficient de mult sa il ajut .Acest lucru nu cred ca o sa il stiu vreodata VIATA asta este totusi atit de nedreapta cu multi care nu ar merita asa ceva . Dar totusi nu mi- ati spus daca laptele iar fi putut provoca vreo infectie generalizata in organism caci eu asa am gasit pe net , si ce ar provocat totusi regresia ficatului??????? DA intradevar analizele au fost facute cu putin inainte de deces .intradevar ficatul arata ca si stropit cum va-ti exprimat dvoastr. spun acest lucru deoarece am vazut fotog. din timpul autopsiei .EU l-am rugat pe medicul respectiv sa-mi arate caci nu puteam sa cred asa ceva si parca nici acum nu pot sa accept asemenea diagnostic crud .MA scuzati dar nu mai pot sa mai spun nimic .multa sanatate va doresc .O seara buna.
0
20-01-2010, ora 16:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, laptele nu i-a produs nici o infectie, nici cancer ; cel mult putea sa aiba o dereglare digestiva cu diaree, putina febra. Regresia hepatica s-a produs prin insasi existenta metastazelor care, progresiv, deregleaza si limiteaza functiile ficatului.Numai bine!
0
09-02-2010, ora 11:42
Alice2
Nu este medic/terapeut
Alice2
Buna ziua!

Am fost operata acum 11 luni - fractura rotula, osteosinteza cu 2 brose K.
Recuperarea a fost destul de dificila. In prezent, mersul este normal, mobilitatea recuperata aprox. 90%, dar piciorul (cvadriceps, gamba...tot) a ramas mult mai subtire, iar durerea persista (suportabil, dar la fiecare miscare genunchiul doare).
Urmeaza sa fac in viitorul apropiat o a doua interventie pentru indepartarea broselor.
Intrucit nu am gasit nicaieri informatii despre aceasta interventie, as ruga persoanele care au trecut printr-o experienta asemanatoare, sa-mi dea citeva detalii (cum decurge aceasta interventie, ce fel de anestezie implica ea (la interventia initiala anestezia nu a fost corespunzatoare si m-am trezit tipind pe masa de operatie...), cit este de mare incizia, cit dureaza recuperarea si ce se recomanda ca fizioterapie, avind in vedere ca am facut dupa operatie doar putina kinetoterapie si mers pe jos, plus gimnastica usoara la domiciliu? voi avea nevoie iarasi de cadru, cam dupa cit timp voi putea merge normal, se va atrofia si mai rau musculatura? exista riscul sa ajung in timp la protezarea genunchiului? etc).
mentionez ca am 45 ani si osteoporoza in faza incipienta.

va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate!
0
09-02-2010, ora 15:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Raspunsul la intrebarile D-voastra este unul complex:
- lungimea inciziei depinde de natura materialului de osteosinteza ce trebuie indepartat si de localizarea acestuia;
- anestezia depinde atat de localizarea materialului, cat si de priceperea anestezistului. Ideala este anestezia loco-regionala (sau chiar cea locala, daca este posibil).
- recuperarea depinde de tipul initial al fracturii, de calitatea consolidarii, de statusul D-voastra ponderal, si nu in ultumul rand de vointa D-voastra. Osteoposroza are o importanta minima, infinit mai putin importanta decat prezenta obezitatii.
- prezenta unui defect cartilaginos poate duce la artroza post-traumatica femuro-patelara (gonartroza). In faze avansate, gonartroza impune protezarea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-02-2010, ora 16:25
Alice2
Nu este medic/terapeut
Alice2
Domnule dr. Marius Uscatu,

Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu se poate atasa din pacate radiografia scanata. Fractura de rotula a fost tripla - recuperarea destul de dificila, in principal din cauza durerii insuportabile, iar anestezia, am relatat, cu peripetii...Nici eu n-am avut prea multa vointa sa lupt cu durerea, recunosc. Actuala incizie este de aprox. 13 cm. Osteosinteza s-a efectuat cu doua brose k legate cu o sirma (sub forma de bastonase simetric pozitionate). Alte amanunte nu cunosc.
Am greutate normala, 57 kg la1, 64 m inaltime; dupa operatie am slabit brusc la 50 kg si mi-a trebuit aproape un an sa revin la greutatea normala.
Vroiam sa stiu daca recuperarea dupa operatia de indepartare a broselor va fi grea si daca durerea va fi la fel de intensa- presupun ca nu ca dupa operatia initiala, dar...
Cu stima,
Alice.
0
09-02-2010, ora 21:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Durerea dupa extragerea materialului este mult mai mica decat cea initiala, nemaifiind vorba despre o fractura...
Recuperarea este, de asemenea, mult mai simpla. Va trebui sa aveti doar grija vreo 2-3 saptamani cu cicatricea chirurgicala, fiind vorba despre o regiune de solicitare a tegumentului (prin miscarile de flexie-extensie ale genunchiului).
In rest, totul depinde de calitatea reducerii fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-02-2010, ora 09:26
Alice2
Nu este medic/terapeut
Alice2
Va multumesc din suflet!
M-am mai linistit acum.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: