Rugaminte.Psihologie

14-06-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
As vrea sa studiez cum funcționează mintea, psihicul uman, as vrea sa învăț psihologie dar nu știu de unde sa încep.Vreau sa ma ajut, vreau sa învăț sa îmi gestionez stările și sa cunosc mai multe despre creier astfel încât sa îmi ajut mintea și sa ma simt mai bine la creier.
Ma gândeam la cursul de Psihologie de la Eurocor, l-a făcut cineva, merita sa dai banii pe el?E bun cursul sau tot cărți de genul Joe Dispenza, Antreneaza-ti creierul sunt recomandate?(cartea aceasta mi-a recomandat-o doamna psihologie Niculina Ciuperca și e foarte bună dar încă nu am citit-o pe toată
Cert e ca vreau sa învăț psihologie dar nu știu de unde și cum, iar vcc (extreme) căruia ii multimesc ca încearcă sa ma ajute mereu mi-a dat câteva repere în alt topic dar eu nu prea știu engleza decât la nivel foarte amator.

As vrea materiale în limba romana, va rog mult cum sa învăț psihologie?
Eu sunt singurul prieten al meu și simt ca ma pot ajuta singur dacă am cartea sau materialul potrivit.
Pastilele și medicamentație nu m-au ajutat juciodata in TOC, e timpul, sa îmi pun speranța în psihologie practica și chiar saptamana asta o sa îmi fac programare și la psihoterapeut ca încă mai sper ca ma poate ajuta, adevărul ca îmi pun speranta în orice, ma agat de orice fiindcă vreau mult sa ma simt mai bine, îmi pun speranța în medicamente dar pana acum m-au dezamăgit complet, în suplinente alimentare, în carti, în Mediumul Medical AnTony William, acum în psihologie invatata din carti și în psihoterapie la psiholog.Deci ma agat de orice, am nevoie de speranța, va rog dati-mi o speranța obsesiile, nervii, compulsiile, agitația di starea de iritabilitate m-au zăpăcit complet, dar mai ales obsesiile.TOC-ul mi-a distrus boaga.Am fost și internat în trecut, am plecat mai rău de acolo..Am nevoie sa ameliorez TOC, e o boala oribila, rezistenta la tratament și care mi-a provocat imensa suferință timp de 14 ani de zile și vad ca continua.De asta vreau sa învăț singur sa ma ajut prin psihologie, va rog dacă știți cărți, materiale, videoclipuri, soluții pentru a invata terapia cognitiv comportamentala singur ca să ma pot ajuta în lupta cu TOC-ul va rog sa le scrieți aici.
Am luat suplimentul Cerebleu pt concentrare care mi l-a recomandat doctorul psihiatru dar vad ca ma agita și îmi da nervi și iritabilitate.
Efectiv pot spune cu mana pe inima ca TOC-ul m-a distrus și din cauza lui am pierdut foarte multe în viata.
Trebuie sa lucrez eu cu mine însumi prin învățarea psihologiei ca sa pot stârpi TOC-ul asta nenorocit
Voi merge și la psiholog, fac programare dar am mai zis pe undeva pe aici prefer sa ma ajut singur dacă se poate, ma simt mai bine singur, când ma duc la psiholog și la oricare instituție, doctor, profesor etc am anxietate sociala și ma inhiba, sunt emoționat tare, ca d su t și gura acasă eu cu mine si cu familia sunt mai relaxat și pot lucra mai ușor cu mine.
Se poate sa ma ajut singur sa învăț psihoterapia cognitiv comportamentala, psihologie și cum funcționează creierul pe cont propriu din cărți, materiale, videoclipuri?
Va rog ajutati-ma cu materiale sau carti în limba romana în acest sens.
TOC-ul face ce vrea din mine și a ajuns ca el sa ma conducă pe mine adică mintea sa ma conducă pe mine nu eu pe ea asa cum ar trebui.Si lucrurile astea trebuie sa se schimbe.Trebuie sa îmi recapăt controlul asupra creierului, psihicului și minții mele și asta obligatoriu si cât mai repede.
Degeaba iau paroxetina si trittico ca nu pare ca nu are niciun efect pe toc și toate antidepresivele care le-am luat de-a lungul timpului, vreo 10 la nimar nu m-au ajutat cu nimic.E momentul sa îmi îndrept privirea spre psihologie, psiholog și psihoterapie și precum și studierea creierului uman pentru a îmi ajuta mintea.
Dar nu știu de unde sa incep cu psihologia.Este greu?Sau îmi fac vise ?
Ajutati-ma va rog.
Speranța a rămas psihologia și Dumnezeu, psihiatria m-a dezamăgit profund din păcate..
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.