ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Intrebare - psiholog care sa poata face o evaluare pentru Adoptie

06-04-2023
Nicole Alle
Nu este medic/terapeut
Nicole Alle
As avea nevoie de un psiholog care sa poata face o evaluare pentru Adoptie si sa elibereze adeverinta simpla ( nu un tip anume ) pentru procesul de adoptie.
Va multumesc! Nicol
1 comentarii
0
06-04-2023, ora 21:30
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Imi pare rau, dar nu sunteti bine informata - nu exista "sa eliberam o adeverinta" - noi nu emitem adeverinte, ci rapoarte psihologice (pentru adulti), sau fise psihologice (pentru copii). Pentru persoana care adopta, se solicita de fapt, evaluare psihologica complexa, facuta de un psiholog clinician si finalizata cu un raport psihologic. Niciun psiholog nu are dreptul sa emita niciun act fara o evaluare cu teste si instrumente specifice - ce sa scrii in acel act fara sa ai niste dovezi? Trebuie evaluata sanatatea sau boala psihica (daca exista depresie, anxietate, alte patologii; functia cognitiva mai ales la persoane varstnice si nu doar), personalitatea (inclusiv inteligenta, cu IQ), comportamentul, functionarea globala a persoanei, pentru ca pana la urma, va avea grija de un copil si persoana trebuie sa si poata face asta, sa fie capabila. Eu am mai facut astfel de evaluari si consider ca este o neintelegere la mijloc - nu se poate sa primiti o adeverinta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum îi spun copilului că este adoptat?
  •