Despre depresie
Buna seara. Nu știu dacă mă încadrez bine in secțiunea această dar as avea nevoie de niste informații despre drepresie. Acum ceva timp am postat despre singurătate, dar între timp am găsit un băiat care mă iubește și eu la fel. Doar că este o mica sau mare problema. La o săptămâna după ce ne-am cunoscut am cunoscut familia lui și el pe mama mea. A fost un lucru neplanuit. După o zi mama mea a aflat de la mai multe persoane/cunoștințe care l-au cunoscut că iubitul meu face tratament pt depresie și că a fost internat la psihiatrie. El nu mi-a spus acest lucru și nu pot să îl întreb deoarece este un subiect important și riscant. El conduce foarte des și nu as vrea ca din cauza acestei întrebări ale mele sa patească ceva. As vrea ca el să îmi spună acest lucru. Și acum mă tot contrazic cu mama că nu cred că e adevărat. Adică, poate o persoana sa duca o viață normală, să muncească, să fie vesel, să iasă în oraș, să mai facă câteodată mișto, adică o persoana normala chiar daca e sub tratament? Că iubitul meu așa e. Nu pare să aibă depresie. Se spune că a făcut această depresie din cauză că a suferit după o fata care l-a inselat. Și că a făcut o criză și a fost internat la psihiatrie. Știu că toate aceste lucruri trebuie clarificate cu el, dar nu am curajul sa întreb un lucru așa serios mai ales că nu știu dacă e adevărat sau nu. Cam ce îmi puteți spune despre depresie? Am citit pe internet dar tot nu sunt lămurită. Și dacă ar avea cum ar trebui sa mă comport? Și dacă în viitor voi avea copii cu el se poate moșteni aceasta boala? Va rog să mă ajutați că nu știu ce să fac. Sa fie adevărat ce a auzit mama sau sa fie doar niste zvonuri care au fost interpretate greșit? Că acum din cauza asta sunt certata cu mama, deoarece mă crede naivă. Deși îl cunosc pe iubitul meu de 3 săptămâni mă uit la el, in ochii lui și nu pare depresiv. Deci, poate duce o viață normală chiar daca ar fi sub tratament? Mulțumesc. O zi/seara frumoasa.
2 comentarii
Buna dimineața
Pacienții cu depresie in tratament au o viață normala muncesc conduc etc.
Depresia se tratează și se vindeca.Eu zic sa va bucurați de relație și de clipele frumoase.Daca nu v a spus nimic înseamnă că nu e pregătit să o facă sau vrea sa va cunoască mai bine pentru a va putea împărtăși acest eveniment care poate l a traumatizat.
Pacienții cu depresie in tratament au o viață normala muncesc conduc etc.
Depresia se tratează și se vindeca.Eu zic sa va bucurați de relație și de clipele frumoase.Daca nu v a spus nimic înseamnă că nu e pregătit să o facă sau vrea sa va cunoască mai bine pentru a va putea împărtăși acest eveniment care poate l a traumatizat.
Buna ziua,
Ideea pe care o aveti despre persoana suferinda de depresie corespunde fazei active a bolii in care persoana nu urmează niciun tratament. Tratamentul este unul de durata, dar odata ce isi face efectul, persoana poate "sa duca o viață normală, să muncească, să fie vesel, să iasă în oraș, să mai facă câteodată mișto". Persoana depresivă nu este o persoana nebună. Depresia se vindecă. Depresia este o boala ce tine mai mult de factorii externi decat de cei interni, deci nu va faceti griji in privinta copiilor; oricum e prea devreme dupa 3 saptamani sa va gânditi la acest subiect. Indiferent daca e adevarat ce a auzit mama dvs. sau nu, urmati-va inima, faceti ceea ce simțiți. Comportati-va ca si pana acum. Cand va simti, vă va spune el însuși despre acest episod din viata lui, nu faceti presiuni pentru ca e posibil sa îl îndepărtați.
Ideea pe care o aveti despre persoana suferinda de depresie corespunde fazei active a bolii in care persoana nu urmează niciun tratament. Tratamentul este unul de durata, dar odata ce isi face efectul, persoana poate "sa duca o viață normală, să muncească, să fie vesel, să iasă în oraș, să mai facă câteodată mișto". Persoana depresivă nu este o persoana nebună. Depresia se vindecă. Depresia este o boala ce tine mai mult de factorii externi decat de cei interni, deci nu va faceti griji in privinta copiilor; oricum e prea devreme dupa 3 saptamani sa va gânditi la acest subiect. Indiferent daca e adevarat ce a auzit mama dvs. sau nu, urmati-va inima, faceti ceea ce simțiți. Comportati-va ca si pana acum. Cand va simti, vă va spune el însuși despre acest episod din viata lui, nu faceti presiuni pentru ca e posibil sa îl îndepărtați.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Episod maniacal indus
- 14este sau nu depresie?
- 150Lupta cu depresia
- 9Depresie sau altceva?
- 17depresie
- 5Depresie... cam tot si toate s-au pus impotriva mea
- 4sunt foarte trista fara vreun motiv anume, ma autocritic, am stari de somnolenta excesiva
- 11Incotro se indreapta viata mea? - Depresie
- 8depresie instalata si parca nu-si mai revine
- 7totul se datoreaza bolii in sine sau au efect secundar si pastilele?
- 8in cautarea sufletului pierdut
- 11Depresie. situatie disperata
- 56Anxietatea generalizata sau depresia isi are aceste simptome?
- 2Sunt depresiv ?
- 15Mi-e rau, noaptea in somn. Mi-a fost si ziua dar noaptea ma sperie.
- 10Anxietate sau Depresie ?!
- 2Nou episod depresiv
- 3Stare depresiva de pe urma expunerii la soare
- 1Depresia sau altceva
- 7Depresie profunda
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: