rinosinuzita cronica si hipertrofie bilaterala | Forumul Medical ROmedic

rinosinuzita cronica si hipertrofie bilaterala

06-01-2011
alexia002
Nu este medic/terapeut
alexia002
Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Am fost diagnosticata pe 22 dec 2010 cu RINOSINUZITA CRONICA SI HIPERTROFIE BILATERALA (mentionez ca am ajuns la spital pentru control orl deoarece RINOSINUZITA CRONICA se acutizase si aveam febra(am facut doar o seara pe 17 dec 38, 5) si mi s a recomadat ca tratament ciprinol 500 mg 2 pe zi timp de 5 zile, olynth spray nazal 2 pufuri pe nara de 2 ori pe zi, fasconal 2 pe zi, aerius 5 mg 1 pastila pe zi timp de 7 zile, plus pe 22 dec 2010 o injectie ntranazala cu dexamed si inca na astazi 6 ian 2011 cand am fost la control.
De asemenea am si deviatie sept.
Va rog sa imi spuneti daca este un tratament complet si care va da rezultate.
Pentru a nu face intrebarea greu de inteles nu am postat toate detaliile.Daca voi avea pentru cine(si sper din tot sufletul ca se va gasi cineva si pentru mne) voi atasa radoigrafii si voi detalia.
Va multumesc
4 comentarii
0
06-01-2011, ora 17:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu trebuie nici sa detaliezi nici sa atasezi radiografiile
Din cauza deviatie de sept sa instalat o rinita cronica hipertrofica si acum si o sinuzita.
tratezi acum starea acuta.. si dupa 3 saptamani sau cel tarziu in primavara.. te internezi si rezolvi chirurgical deviatia de sept si rinita.. altfel starile acestea oi sa se repete tot mai des
0
07-01-2011, ora 11:24
alexia002
Nu este medic/terapeut
alexia002
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt. Voi tine cont de sfatul dumneavoastra si cand mai trece frigul ma duc sa ma operez de deviatie de sept..Dar mai am o intrebare referitor la """te internezi si rezolvi chirurgical deviatia de sept si rinita"" inteleg cum se rezolva chirugical deviatia de sept dar rinita trebuie si ea operata sau in ce consta mai exact tratamentul rinitei?Ma scuzati daca am inteles eu gresit.
Va multumesc inca o data
O zi buna
0
07-01-2011, ora 11:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
medicul care opereaza septull poate in acelas moment operator.. sa faca cateva manevre pe cornet
totul tine de ce vede si gaseste el acolo
poate sa luxeze putin cornetul spre lteral.. ca sa fie mai mult spatiu intre cornet si sept, poate sa faca o cauterizare sau chear o rezectie chirurgicala.
totul depinde de forma si gradul de hipertrofie a mucoasei cornetului
0
08-01-2011, ora 12:26
alexia002
Nu este medic/terapeut
alexia002
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile promte.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rinosinuzita cronică È™i sănătatea mintală - o relaÈ›ie bidirecÈ›ională
  •