Rinosinuzita polipoasă maxilo-sfeno-etmoidala

15-06-2022
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
In urma interpretării de la CT am primit următoarele concluzii.
Rinosinuzita polipoasă maxilo sfeno etmoidala, cu obstrucția completă a cavității nazale stângi a sinusului maxilar și parțial a cvam-ului.
Ce am de făcut în continuare, este grav? Formațiunea aceea este posibil sa fie cancer? Mulțumesc
20 comentarii
1
15-06-2022, ora 17:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult stomatologie. Sa vadă dacă cauza nu este la rădăcină dinților de sus.
2. După aceia se merge la Orl.. Cu internare
Pt tratament chirurgical
0
15-06-2022, ora 18:04
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Am înțeles dar sunt șanse să fie malign?
1
15-06-2022, ora 20:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
De. Ce??
Rezolvi asa.. Cu gândul priblema??
Sau dormi mai bine.. Dacă gândești mai mult decât e cazul??
Daxa ai frica de boala. Te duci la psiholog
Dacă vrei sa nu ajungi la complicații.. Orice problema se rezolva la timp. Nu lași sa dea complicatii
0
15-06-2022, ora 22:12
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Dar totuși să poate că un singur polip sa ocupe așa de mult spațiu de a inundat aproape toate sinusurile de pe partea stângă?
0
16-06-2022, ora 12:21
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
CT de sinus natlu (SAF)
REZULTAT intermits dat de Dr. Andrei-Ionut Faca
Cavitate nazala starga cvasicomplet ocupata de o formatiune polipoasa ce incastreaza cornetele inferior si mijlociu obturand
mesturile nazale, se extinde posterior la nivelul cavum-ulul, pe care il obtureaza partial, iar medial este placata la septul nazal
de mucoasa circumferentiala si o colectie semifluida ce ocupa complet
La nivelul sinusului maxilar stang exista hipertr
en la extinzandu-se si la nivelul unitatii ostio meatale; colectii similare se observa si in jumatatea stanga a sinusului
sfenoidal si la nivelul catorva celule etmoidale bazale stangi.
Sinusur maxilar drept, frontal, celule etmoidale de partea dreapta norma pneumatizate si aerate.
Hiatus senunar, recesuri fronto-nazal si sfenc-etmoidal libere de partea dreapta, pe stanga fiind obturate.
Cornetele nazale inferior si mijlociu drepte sunt hipertrofiate.
Deviatie de sept nazal la dreapta cu creasta septala de 5 mm si contacte septo-turblonare.
Fare solutii de continuitate la nivelul planseulul alveolar al sinusurilor maxilare, laminelor papiracee si placii cribriforme.
Concluzii:
Rinosinuzita polipoasa maxilo-sfeno-etmoidala stanga, cu obstructia completa a cavitatii nazale stang!, a sinusului maxilar
partiala a cavum-ului
Deviatie de sept nazal la dreapta partial obstructiva.

Asta este tot ce scrie pe interpretarea CT ului.
0
30-07-2022, ora 20:12
Omatei
Nu este medic/terapeut
Omatei
Buna ziua, in urma cu 3 săptămâni am avut o durere îngrozitoare de cap in zona ochilor care s a lăsat cu febra in ultimele 4 zile, intr o seara durerea de cap a fost foarte intensa, țin sa precizez ca Timo de 3 săptămâni am simțit o oboseala a ochilor încontinuu, simteam o presiune pe ochi și as fi dormit încontinuu. La final am sunat la salvare și am mers la urgente acolo după analize de sange și pulmonare fiind Ok, și o radiografie a sinusurilor frontale, am primit diagnostic de sinuzita, și un tratament bazat pe sinupret, Parasinus, augumentin și spray nazal, după 7 zile de tratament febra nu a mai apărut și nici durerea de cap in schimb am aceiași presiune și durere de ochi la fel și o invinetire sub ochi, am mers la consult ORL unde am primit tot un răspuns de rinosinuzita acută, fără nici un slt fel de observatie, Însă simt o mare durere și disconfort a ochilor precum și nas înfundat și o presiune pe urechi … nu am avut secreții nazale deloc in acest timp, sunt disperata durerea ochilor ma oprește de la toate activitățile fizice, un sfat va rog ce analize ar trebui sa fac, ce control la ce ? Multumesc din suflet
0
30-07-2022, ora 21:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult stomatologic. Eventual un CT3D la dantura de sus și sinusuri..
Sunt foarte multe sinusite Odontogene în ultimul timp
2. Contează și vârsta. Înălțimea. Câte kg ai
Fiindcă starea ficatului și a tractului digestiv poate da mari probleme de circulatie cerebrala.. Și ar trebui investigații și la gastrologie. Ficat. Tensiune arteriala
0
30-07-2022, ora 22:05
Omatei
Nu este medic/terapeut
Omatei
Vârsta mea este de 24 ani, am 50 kg și 1, 70 înălțime..sper sa nu fie o problema gravă.. voi merge la consult stomatologic, într-adevăr simt și dureri ale maxilarului când presiunea de pe ochi și cap este foarte maree
0
30-07-2022, ora 22:34
Omatei
Nu este medic/terapeut
Omatei
Inițial am vrut sa ma îndrept către oftalmologie dar având in vedere istoricul cu sinuzita nu cred ca as primi un rezultat al durerilor mele acolo, in afara de febra și oboseala ochilor si nas înfundat acum după ce am terminat tratamentul nu am avut alte simptome de răceala.. iar tensiunea in varietatea cazurile am avut o mică 10/7, 10/8 rareori când am avut 11 si când mi a fost foarte rău 12/8… nici nu știu cu care investigație ar trebui sa încep.. dar o sa încep cu consultul stomatologic totuși sper sa nu fie nimic grav. Însă pentru a vedea dacă într-adevăr mi a trecut sinuzita ce control trebuie sa fac.
0
31-07-2022, ora 08:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ai de rezolvat 2 probleme
1 este infectia dentara care poate urca in sinus..si gasesti un cabinet unde fac acel CT3D maxilar sinus
2 la 50 kg si 1.70 tensiunea mica... nu permite o circulatie cerebrala buna... care duce si la ameteli si dureri frunte problme vedere si auz...
trebuie sa ai 3 mese mici, corecte pe zi..si Hidratare fortata cu apa si ceaiuri..ca sa ai tensiuna normala si sangele fluid care sa oxigeneze creierul
0
01-08-2022, ora 00:42
Omatei
Nu este medic/terapeut
Omatei
Multumesc din suflet, am sa fac asta ! Sănătate multă.
0
18-08-2022, ora 21:03
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
RMN cerebral cu substanta de contrast
RAPORT MEDICAL RMN
Examinarea IRM cranio-encefalica efectuata inainte si dupa administrarea s.c. pe cale i.v.
evidentiaza:
- spatii lichidiene pericerebrale infra- si supratentoriale cu dimensiuni normale;
- absenta anomaliilor de semnal si/sau a zonelor cu priza de contrast patologica la nivelul
encefalului si ventriculilor;
- sistem ventricular simetric, cu dimensiuni normale;
- structuri mediane in pozitie normala;
- ingrosarea neuniforma a mucoasei sinusului maxilar stang cu polip rinosinusal ce traverseaza
peretele medial al sinusului maxilar stang la nivelul ostiumului secundum, infundibulum-ul apare
partial obsturat de ingrosarea inflamatorie a mucoasei; leziunea pseudochistica are 23/40/37 mm
ocupa sinusul maxilar aproape in intregime, portiunea sinusala determina reducerea spatiilor aerice
din fosa nazala stanga;
- ingrosarea uniforma a mucoasei rinofaringiene fara semne de obstructie tubara (retentie de fluide,
ingrosare inflamatorie a mucoasei) decelabile, fara zone cu limitarea difuziei apei pe secventa DWI
nonEPI achizitionata;
- asimetrie de pneumatizare a varfurilor stancilor temporale, pe partea dreapta cu acumulare fluida
cloazonata, fara limitarea difuzei apei la nivelul apexului petros.
Medic:
Semnatura si parafa medic:
CARDIO
REC
PARTE A ISTITUTO AUXOLOGICO ITALIANO
SPITALE, POLICLINICI SI CERCETARE MEDICALA
Nu se constata modificari encefalo-ventriculare cu semnificatie patologica decelabile IRM.
Polip rinosinusal maxilar stang.
Dr. VIRGILIONESCU
Me apelor le etic
cod: 611211
18.08.2022 12:02
Ionescu Virgil
Pagina 1 din 1
După o lună de la operație.
0
19-08-2022, ora 07:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Posibil..
1. Nu a fost o operație radicala. Clasica. Și nu s-a extras tot..
2. Un proces mai agresiv.. Care recidiveaza
PS.
Doar medicul care a operat. Care a văzut nasul pana și după.. Poate spune ce este acolo
Dar 99 la suta ca se impune o reinterventie clasica..
0
19-08-2022, ora 08:06
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Exact asta mă gândeam și eu că nu sa extras tot pentru că după operație eu incontinuu am simțit ceva presiune în sinus deci în afara că puteam sa respir oarecum pe nara stângă alte îmbunătățiri semnificative nu am observat.
Și la procesul agresiv va referiți că ar fi cancer?
0
19-08-2022, ora 10:36
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Deci am dreptate domnule doctor așa-i?
0
02-09-2022, ora 14:36
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Am fost operat din nou folosind același tip de chirurgie Fess, iar după o săptămână la control sa mai descoperit din nou un polip...deci nu știu încotro să o mai iau.
0
30-01-2023, ora 07:21
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Va rog să îmi spuneți la ce v-ați referit când ați spus "un proces mai agresiv"?
0
30-01-2023, ora 15:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
autoimun...sau alergic... cand sistemul limfatic poate reface polipoza. din diferite cauza... fier factor alergic la ceva sau fie intoleranta la ceva..
0
01-02-2023, ora 08:24
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
La exudatul nazal a reieșit stafilococ auriu mssa, sa aibă vreo legătură cu polipoza? Mulțumesc!
0
01-02-2023, ora 08:59
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Plus de asta in 2015 am fost diagnosticat in urma unei biopsii ganglionare axiale cu "limfadenita cronica reactivă nespecifică" in 2020 cu tiroidită cronică, iar în 2022 cu această rinosinuzita polipoasă recurentă, toate examenele histopatologice 4 la număr susțin diagnosticul de polip sinonazal inflamator dar nu se cunoaște cauza inflamării constante a sinusului maxilar stâng...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rinosinuzita cronică și sănătatea mintală - o relație bidirecțională
  •