Punga de retractie aticala ureche
Buna ziua!
Am fost diagnosticata ieri cu punga de retractie aticala la urechea stanga. Am rinita alegrica. Am fost operata acum 2 ani de cornete pentru ca nu respiram la capacitate maxima. Dupa operatie am inceput sa sforai noaptea forte rau si nu mai m-am dus la dr.care m-a operat.
Mentionez ca urechea stanga e cu probleme si e protezata de 4 ani.
1.Va rog sa ma ajutati sa inteleg de la ce se poate forma efectiv aceasta punga. Care sunt cauzele in general?
2.Daca nu o operez ce se intampla?
3.Daca o operez poate oare recidiva?
Multumesc de amabilitate! Doamne ajuta!
Am fost diagnosticata ieri cu punga de retractie aticala la urechea stanga. Am rinita alegrica. Am fost operata acum 2 ani de cornete pentru ca nu respiram la capacitate maxima. Dupa operatie am inceput sa sforai noaptea forte rau si nu mai m-am dus la dr.care m-a operat.
Mentionez ca urechea stanga e cu probleme si e protezata de 4 ani.
1.Va rog sa ma ajutati sa inteleg de la ce se poate forma efectiv aceasta punga. Care sunt cauzele in general?
2.Daca nu o operez ce se intampla?
3.Daca o operez poate oare recidiva?
Multumesc de amabilitate! Doamne ajuta!
6 comentarii
1cauza. problemele vechi din nas si rinofaringe care au dus la proasta aerisire a urechii medii, formare de vid si ca urmare acea retractie a timpanului
2 treptat se formeaza un colesteatom acolo
3 depinde daca este rezolvata proble acu trompa lui Eustache
2 treptat se formeaza un colesteatom acolo
3 depinde daca este rezolvata proble acu trompa lui Eustache
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
1.Dupa parerea dvs. care este investigatia cea mai precisa care poate confirma diagnosticul acesta?
2.Eu sunt din Bucuresti. Chirurgul ce specializare ar trebui sa aiba sau mai bine spus doctorul chirurg cum sa il aleg?
1.Dupa parerea dvs. care este investigatia cea mai precisa care poate confirma diagnosticul acesta?
2.Eu sunt din Bucuresti. Chirurgul ce specializare ar trebui sa aiba sau mai bine spus doctorul chirurg cum sa il aleg?
doar interventia chirurgicala spune concret.. ce gaseste medicul acolo
restul sunt investiagtii ajutatoare pentru medic
restul sunt investiagtii ajutatoare pentru medic
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
O ultma intrebare ca nu vreau sa abuzez de bunatatea dvs.: Punga aceasta de retractie in cat timp se formeaza? Zile? Luni? Ani?
O ultma intrebare ca nu vreau sa abuzez de bunatatea dvs.: Punga aceasta de retractie in cat timp se formeaza? Zile? Luni? Ani?
ani
daca este doar punga, fara perforatie de timpan si fara colesteatom.
se poate astepta cu interventia
dar asta decide doar medicul care Opereaza
daca este doar punga, fara perforatie de timpan si fara colesteatom.
se poate astepta cu interventia
dar asta decide doar medicul care Opereaza
Buna dimineata!
Multumesc pentru raspunsuri. Anul trecut m-au vazut doi medici diferiti si nici unul din ei nu si-a dat seama de problema aceasta. Doctorul ce nou care m-a consultat saptamana aceasta avea un aparat cu o camera. Eu am putut vedea pe ecran timpanul care nu e spart si punguta alba ca o perla pozitionata intr-o parte.
E posibil ca prin observarea clasica cu palniutele cu care se uita doctorul in ureche sa nu se vada punga de retractie?
Multumesc pentru raspunsuri. Anul trecut m-au vazut doi medici diferiti si nici unul din ei nu si-a dat seama de problema aceasta. Doctorul ce nou care m-a consultat saptamana aceasta avea un aparat cu o camera. Eu am putut vedea pe ecran timpanul care nu e spart si punguta alba ca o perla pozitionata intr-o parte.
E posibil ca prin observarea clasica cu palniutele cu care se uita doctorul in ureche sa nu se vada punga de retractie?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6probleme cu auzul
- 9spalaturi auriculare = timpan perforat?
- 3Ce anume afecteaza lipsa asta timpanului (in afara de auz mai scazut)?
- 20Operatie timpan
- 11Deplasare de timpan?
- 13Lichid dupa timpan
- 8problema cu urechea dreapta
- 11infectie in spatele timpanului
- 5care este suprafata timpanului si pina la ce virsta se regenereaza?
- 10TImpan 'afundat' lipit de nicovala
- 0Nu este timpan zgariat
- 1Amorteala timpan ureche dreapta
- 2Timpan spart
- 2Timpan perforat (accidental) + otita
- 2Operatie de timpan rupt
- 2Perforatie timpan
- 6Urechi infundate-timpan inflamat
Mai multe informații despre: timpanul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: