Punga de retractie aticala ureche
Buna ziua!
Am fost diagnosticata ieri cu punga de retractie aticala la urechea stanga. Am rinita alegrica. Am fost operata acum 2 ani de cornete pentru ca nu respiram la capacitate maxima. Dupa operatie am inceput sa sforai noaptea forte rau si nu mai m-am dus la dr.care m-a operat.
Mentionez ca urechea stanga e cu probleme si e protezata de 4 ani.
1.Va rog sa ma ajutati sa inteleg de la ce se poate forma efectiv aceasta punga. Care sunt cauzele in general?
2.Daca nu o operez ce se intampla?
3.Daca o operez poate oare recidiva?
Multumesc de amabilitate! Doamne ajuta!
Am fost diagnosticata ieri cu punga de retractie aticala la urechea stanga. Am rinita alegrica. Am fost operata acum 2 ani de cornete pentru ca nu respiram la capacitate maxima. Dupa operatie am inceput sa sforai noaptea forte rau si nu mai m-am dus la dr.care m-a operat.
Mentionez ca urechea stanga e cu probleme si e protezata de 4 ani.
1.Va rog sa ma ajutati sa inteleg de la ce se poate forma efectiv aceasta punga. Care sunt cauzele in general?
2.Daca nu o operez ce se intampla?
3.Daca o operez poate oare recidiva?
Multumesc de amabilitate! Doamne ajuta!
6 comentarii
1cauza. problemele vechi din nas si rinofaringe care au dus la proasta aerisire a urechii medii, formare de vid si ca urmare acea retractie a timpanului
2 treptat se formeaza un colesteatom acolo
3 depinde daca este rezolvata proble acu trompa lui Eustache
2 treptat se formeaza un colesteatom acolo
3 depinde daca este rezolvata proble acu trompa lui Eustache
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
1.Dupa parerea dvs. care este investigatia cea mai precisa care poate confirma diagnosticul acesta?
2.Eu sunt din Bucuresti. Chirurgul ce specializare ar trebui sa aiba sau mai bine spus doctorul chirurg cum sa il aleg?
1.Dupa parerea dvs. care este investigatia cea mai precisa care poate confirma diagnosticul acesta?
2.Eu sunt din Bucuresti. Chirurgul ce specializare ar trebui sa aiba sau mai bine spus doctorul chirurg cum sa il aleg?
doar interventia chirurgicala spune concret.. ce gaseste medicul acolo
restul sunt investiagtii ajutatoare pentru medic
restul sunt investiagtii ajutatoare pentru medic
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
O ultma intrebare ca nu vreau sa abuzez de bunatatea dvs.: Punga aceasta de retractie in cat timp se formeaza? Zile? Luni? Ani?
O ultma intrebare ca nu vreau sa abuzez de bunatatea dvs.: Punga aceasta de retractie in cat timp se formeaza? Zile? Luni? Ani?
ani
daca este doar punga, fara perforatie de timpan si fara colesteatom.
se poate astepta cu interventia
dar asta decide doar medicul care Opereaza
daca este doar punga, fara perforatie de timpan si fara colesteatom.
se poate astepta cu interventia
dar asta decide doar medicul care Opereaza
Buna dimineata!
Multumesc pentru raspunsuri. Anul trecut m-au vazut doi medici diferiti si nici unul din ei nu si-a dat seama de problema aceasta. Doctorul ce nou care m-a consultat saptamana aceasta avea un aparat cu o camera. Eu am putut vedea pe ecran timpanul care nu e spart si punguta alba ca o perla pozitionata intr-o parte.
E posibil ca prin observarea clasica cu palniutele cu care se uita doctorul in ureche sa nu se vada punga de retractie?
Multumesc pentru raspunsuri. Anul trecut m-au vazut doi medici diferiti si nici unul din ei nu si-a dat seama de problema aceasta. Doctorul ce nou care m-a consultat saptamana aceasta avea un aparat cu o camera. Eu am putut vedea pe ecran timpanul care nu e spart si punguta alba ca o perla pozitionata intr-o parte.
E posibil ca prin observarea clasica cu palniutele cu care se uita doctorul in ureche sa nu se vada punga de retractie?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Imi puteti da un sfat cum sa-mi vindec urechea prin tratament suportat de casa de asigurari?
- 9timpan distrus sau nu 2
- 8timpan perforat
- 20Operatie timpan
- 11Deplasare de timpan?
- 7timpan spart?
- 4Timpan perforat : traumatism sau otita?!?!
- 3timpan spart
- 6lichid in spatele timpanului la copil de sase ani
- 5care este suprafata timpanului si pina la ce virsta se regenereaza?
- 1Fisura de timpan
- 2Timpan perforat la un copil de 12 ani
- 4timpan retractat
- 5se poate totusi administra fiind timpanul spart pentru un anume tratament?
- 0timpan perforat
- 1Mi-am atins oare timpanul?
- 2Perforatie timpan
- 0Timpanoplastie
- 4Intrebare otita externa, dureri ascutite timpan
Mai multe informații despre: timpanul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: