Presiune pe o parte a fetei, inclusiv la nivelul urechii

14-08-2024
pufix12
Nu este medic/terapeut
pufix12
Buna seara. De vreo 5 luni ma confrunt cu o presiune pe partea stanga a fetei, iar aceasta presiune se extinde inclusiv la nivelul urechii, plus senzatie de ameteala permanenta.. ideea e ca nu se invarte camera cu mn, doar ca mi simt capul plutind. Am fost la oftalmologie, iar totul a fost in regula. Am facut si o hemoleucograma completa, acolo mi a iesit fierul cu un pic peste limita, inclusiv hemoglobina cu foarte putin peste limita. Dupa am fost la ORL, unde am fost gasit cu rinita alergica, polipi si deviatie de sept si sinuzita. Doamna doctor mi-a spus ca am si lichid la nivelul timpanului, ideea e ca presiune e doar pe partea stanga. Am luat ca si tratament dexametazona in combinatie cu fluimucil si ser fiziologic pt aerosol. Mi a mai dat si medrol, dar nu simt absolut nicio ameliorare.. eu nu pot respira mai deloc pe nas..cu asta m am obisnuit, dar presiunea asta pe o parte a fetei inclusiv ameteala asta imi dau batai de cap. In urmatoarele zile am sa ma duc la stomatologie, ma gandesc ca poate ar fi o infectie, deoarece presiunea e pe partea unde am un dinte destul de cariat.. Precizez ca am 21 de ani, in jur de 75 de kg si 1.82 inaltime.. nu stiu ce sa fac, toate astea imi afecteaza viata de zi cu zi..Daca ajuta cu ceva, am facut recent si analiza pentru proteina c reactiva Hs, iesind in limite normale.
2 comentarii
0
16-08-2024, ora 12:07
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrii - presiune pe o parte a feței, dificultăți de respirație nazală, amețeli constante, și prezența lichidului la nivelul timpanului - pot fi cu siguranță deranjante și pot avea multiple cauze posibile.

Ai menționat că ai fost diagnosticat cu rinită alergică, polipi nazali, deviație de sept, și sinuzită, toate acestea putând contribui la simptomele tale. Tratamentele pe care le-ai primit, inclusiv dexametazona și Medrol (un corticosteroid), sunt adesea folosite pentru a reduce inflamația asociată cu aceste condiții. Cu toate acestea, dacă nu simți nicio ameliorare, este important să revii la medic pentru reevaluare.

##Pași recomandați:

1. Consultație la stomatologie: Ești pe calea cea bună programându-te la stomatologie, mai ales dacă suspectezi că un dinte cariat ar putea contribui la simptome. Infecțiile dentare pot, de fapt, să cauzeze durere și disconfort extinse, inclusiv la nivelul feței și urechilor.

2. Reevaluare ORL: Dacă simptomele persistă sau se agravează, este esențial să te întorci la medicul ORL. Poate fi necesar să discuți despre posibilitatea unor investigații suplimentare, cum ar fi o tomografie computerizată (CT) a sinusurilor, pentru a evalua mai detaliat starea sinusurilor și a structurilor adiacente.

3. Consult neurologic: Amețelile constante, mai ales dacă sunt însoțite de o senzație de „cap plutitor”, pot beneficia de evaluare neurologică pentru a exclude alte cauze neurologice.

4. Managementul alergiilor: Având în vedere diagnosticul de rinită alergică, discută cu medicul tău despre optimizarea tratamentului antialergic. Acesta poate include antihistaminice, spray-uri nazale cu steroizi, și posibil imunoterapie.

5. Îngrijire dentară regulată: Dacă se confirmă că o problemă dentară contribuie la simptomele tale, tratamentul adecvat (de exemplu, tratamentul canalelor radiculare sau extracția) ar putea aduce ameliorări semnificative.

6. Monitorizarea și ajustarea tratamentului**: Este posibil să fie necesare ajustări ale medicației pe care o iei, în funcție de răspunsul tău la tratament și de evoluția simptomelor.

Pentru că toate aceste simptome îți afectează calitatea vieții, este important să continui să cauți ajutor medical și să urmezi recomandările specialiștilor până când găsești o soluție eficientă.
0
20-08-2024, ora 12:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. acele 75 Kg ar fi normale daca esti baiat.. si nu e normal daca esti domnisoara
2. posibil NU te hidratezi corect si ai tensiune a arteriala mica.. in acest caz poti fi cu circulatie proasta cerebrala, pe motiv ca un sange gros, vascos.. nu circula bine
3. infectiile dentare de sus... trec prin os in sinus.. unde poate fi o sinuzita urata, odontogena care necesita intervetie chirurgicala si al stomato si la orl
obligatriu un CT3 D maxilar plus sinus.. sa vezi ce este la radacina dintelui si ce este in sinus
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.